Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağından izlenimler

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

dory said:

hala anlayamadiginiz
biz icilmeyen insanlar duman koklasin
onlar da zehirlensin demiyoruz
icen insanlar da bu ulkenin birer vatandasi ve onlarin da haklari var bunlar da goz onune alinmali diyoruz.

hemen AMA BIZ ICMIYOS KI
NIYE ZEHIRLENELIM KI
triplerine girmeyin
zorla duman yutturan yok, denildigi gibi.

kimse sigara içenin hakkını elinden almıyor. telefonla konuşma hakkım var diye uçakta açıyo musun cep telefonunu? sigara içmek keyfe girdiği için, benim nefes alma hakkımdan daha az öncelikli. o yüzden çıkıp dışarıda içeceksin sigaranı üzgünüm.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

yezid said:

nerde söndüreyim abi? dilimde mi söndüreyim? üstüne mi tüküreyim? milletin duvarına mı sürtükleyim izmaritin ucunu? yere atıp üstüne basıp alıp çöpe mi atayım napayım?

haklisin abi, hakkaten kica sokmaktan baska hic bir opsiyon yokmus.

:(
Sosyal ağlarda paylaş

Prosciutto said:

kimse sigara içenin hakkını elinden almıyor. telefonla konuşma hakkım var diye uçakta açıyo musun cep telefonunu? sigara içmek keyfe girdiği için, benim nefes alma hakkımdan daha az öncelikli. o yüzden çıkıp dışarıda içeceksin sigaranı üzgünüm.

sex hakkımız var diye sokakta sevişiyomuyuz ha?
Sosyal ağlarda paylaş

Sigaranın satışı yasaklanmadı, sadece kapalı alanlarda içmeyenleri zehirleme kısmı yasaklandı. Evde içersiniz, kendinizi tutamayıp dışarıda içecekseniz kapı önüne çıkarsınız, ya da isterseniz bu vesileyle bırakıp bu ikinci sınıf vatandaşlıktan da kurtulursunuz, orası içene kalmış.

Hak hukuk geyiklerine gelirsek; içmeyenin sağlık hakkı, içenin keyif hakkından her zaman üstündür, istediğiniz kadar yırtın bir yerlerinizi.

Bu saçma örneği iyice çürütmek gerekirse de; içkinin içmeyene bir zararı yok, yan masanda içseler kokusunu bile duyman için insanların biraz ayı olması gerekir. Onu da geçtim, kokusunu bile duysan bu senin sağlığını olumsuz etkilemez.

Fakat tüm bunlar AKP'nin bu yasayı çıkarmasındaki en büyük amaçlarından birinin, ileride içkiye de aynı şeyleri yapmak olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Belediyelerin içki ruhsatlarına çıkardığı zorluklar, yasakladığı yerler yetmedi, şimdi bunu ulusal bir seviyeye taşıyacaklar. Biraz zamanı var tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:

toggie said:

su ickiyle sigarayı nasıl bagdastırıyosunuz anlamıyorum hakkaten. sanki sigara yasaklandı da sıra ickiye gelecek falan diyosunuz :)

tütün ve alkol ülkede tek legal olan 2 keyif ürünü.
böyle bağdaşlaştırıyorum ben.
Ben adabımla içki içiyorsam yanımdakini rahatsız etmem.
Sen sigarayı adabınla da içsen beni rahatsız edersin.
Arada böyle kocaman bir fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...