Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gastronomi

Gaap

Öne çıkan mesajlar

Paticikte okuyan var mı? Okuyanlar bölüm hakkında ne söyleyebilirler. Pratik olarak ne teorik olarak ne öğretiliyor. Hangi ünilerde var? Okuyanlar tavsiye ediyormu.

illede böyle güzel sanatlar yemek bölümünden mezun olup mu girmek lazım yoksa anadolu lisesinden gelen biridde iş görebilir mi? vs

şimdiden saolun
Sosyal ağlarda paylaş

anadolu lisesi düzlise çıkışlı farketmez genel yetenek sınavını kazznırsan okursun zaten bildiğim akdarıyla sadece yeditepe de var başka yerde yok

gastronomi okursan halk diline göre "pahalı aşçı" olursun ama üzerine çalışma yaparak diyetisyen de oalibliyorsun galiba sonuç olarak yiyecek bilimi neredeyse

ha bana sorsan ben okumam, okuyamam zaten ehe
Sosyal ağlarda paylaş

Yeditepede okuyan arkadasım var ve oldukça eğlenceli bir bölüme benziyor. Zamanında genel yetenek sınavıyla girmişler(çizim) ve zaten atölye dersleri müfredatın bir parçası. Sınav için yemek yapıyorlar, içki dersleri için şarap tatma günü düzenliyorlar.. İlerledikçe seçmeli derslerle aşçılıgın da hangi alanına yogunlaşabilecegini seçebiliyorsun(çikolata, tatlılar, hamur işi vb), ayrıca bahçe dersleri filan da mevcut sadece yemek yapmayı degil o yemeklerde kullanılan malzemeleri de öğreniyorsun. Yeditepe'nin kendi sitesini biraz kurcalar ya da hatta dostumuz google'a danışırsan müfredat bilgileri de çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

abicim ascilik iste
gotunuzden isim uydurmayin
ben elektrik muhendisligi okudum

gerilim regulasyon enduliseri
felan diye sacma bi lakabimw ar mi
ascilik iste
bolu mengen
zeytinyagli sarma

ahahahahaha
ooof mükemmelmişsin sen be hacı
ahahahha
emin ol biz bisürü salağız ve sadece zeytinyağlı sarma yapmak için yılda 16 milyar para ödüyoruz
ve mezun oldukdan sonra 10.000 euro gibi "düşük"
evet bu sektör için düşük bi maaşla işe başlıyoruz
sen git mühendis ol
ben açtığım restorantların elektriğini sana veririm sende 2 kuruş bişi kazanırsın
ahahahah
hacı sen bambaşkaymışsın
kuzenimi elektrik çarptı
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

BonePART said:

abicim ascilik iste
gotunuzden isim uydurmayin
ben elektrik muhendisligi okudum

gerilim regulasyon enduliseri
felan diye sacma bi lakabimw ar mi
ascilik iste
bolu mengen
zeytinyagli sarma

ahahahahaha
ooof mükemmelmişsin sen be hacı
ahahahha
emin ol biz bisürü salağız ve sadece zeytinyağlı sarma yapmak için yılda 16 milyar para ödüyoruz
ve mezun oldukdan sonra 10.000 euro gibi "düşük"
evet bu sektör için düşük bi maaşla işe başlıyoruz
sen git mühendis ol
ben açtığım restorantların elektriğini sana veririm sende 2 kuruş bişi kazanırsın
ahahahah
hacı sen bambaşkaymışsın
kuzenimi elektrik çarptı

2 kurus ver aga ok bana uyar
ama sole bi sikinti war
ben tesisci deilim
ama cok istersen cizerim proje lan nolcak
ahahah
senden deerli mi
bu araa ascisin asci
manti borek
Sosyal ağlarda paylaş

liseyi bitirip üni lere girmeye başladığımızda elektrik mühendisliğine giren bi arkadaşa (bonepart ta tanır belki yıldız da kerem) "abi sizin olay nasıl bişey, napıyosunuz?" demiştim. "hani karaşimşeğin önünde sağa sola giden kırmızı ışıklar var ya, onlardan yapmayı öğreniyoruz." demişti, özenmiştim biraz... bu da böyle bi anımdır, ya ya...
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:

liseyi bitirip üni lere girmeye başladığımızda elektrik mühendisliğine giren bi arkadaşa (bonepart ta tanır belki yıldız da kerem) "abi sizin olay nasıl bişey, napıyosunuz?" demiştim. "hani karaşimşeğin önünde sağa sola giden kırmızı ışıklar var ya, onlardan yapmayı öğreniyoruz." demişti, özenmiştim biraz... bu da böyle bi anımdır, ya ya...

asfasfsfasd walla yaptik ondan
muxla sayisal sistemler dersinde
hatta onun kompleksleirni felan yaptik bole 1 0 12 0 123 0 1234 0
felan diye yananini

bu arada sey war bide bole

asciya kizan adamin disci versiyonu

DISCI DEIL DIS DOKTORU
hayir disci
Sosyal ağlarda paylaş

ağbey, aşçı oluyorsundur şef oluyorsundur ama şefçilik okudum diyemezsin. okulda bi bilim öğreniyosun onun da adı gastronomi. mide bilimi gibi bişey oluyor hatta bu dediğimiz etimolojik açıdan.

adam "ben gastronomolog olcam" veya senin düşündüğün gibi "ben gastronomi olcam" demiyor ki.

ha tabi bu saçma dalaşmaya karşılık "aşçıyım ama seni satın alırım" diye girişmek de ne kadar mantıklı onu bilemem. kavga edenlerin arasına karışmayayım en iyisi =p

yanlış yapıyosunuz ama böyle abuk abuk saldırarak bence.

elektrik-elektronik müh.'liği okuyana "heğeueh elektrikçi işte muahah" şeklinde yaklaşmak gibi bişey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...