Riverwind Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Abim ilahiyatçı deilmiymiş ? Siyasete nasılda uzanmış öyle vay vay Yalnız demokrasi harbiden araçtır he Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Yine kardeşin accden attık ya Üstteki mesaj benim:/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Bu tip adamlar yüzünden elbette memleket olduğu yerde sayıyor dünya ilerlerken. "Gelişmekte olan ülkeler" sınıfından zerre ileri adım atamıyoruz. "Şeriat geliyor lolz" değil Türkiyenin gerçeği, bu beyinler yüzünden yerinde saymak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Öncelikle 3-5 yaş gurup çağrılarını yok sayıyorum. Size lolipop vereyim sevinin çocuklar :). Şu bir galiyan bir şevk ile birşeyleri düzgünce okumadan sövme huyuna bayılıyorum. said: 13 temmuz 2005 tarihinde RTÜK üyeliğine seçilen Davut Dursun, 1953 Yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğdu, İstanbul üniversitesi iletişim fakültesinde lisans, iktisat fakültesi siyaset ilmi enstitüsünde yüksek lisans ve sosyal bilimler enstitüsünde doktora yapan Dursun evli ve 3 çocuk babası. Adam ilahiyatçıymış haberimiz yok ahah. Bi tarafından sallayarak mesaj atanlara bayılıyorum. Haberde verilen manşetlerin kasıtlı ve belli bir amaç için yönlendirici olarak atıldığını düşünüyorum. Verilen makalelere az çok baktım , çok doğru tespitler de var , katılmadıklarımda. Mesela ülkemizdeki laikliğin , dünyada uygulanan diğer laiklikler ile alakasız olduğu apaçık ortada. Cumhuriyet döneminde birçok şeyin halk iradesi dışında yapıldığı da yalan değil. Yazılarda katılmadığım ve dikkatimi çeken nokta , Türkiye gibi müslümanların çok olduğu ülkelerde laiklik olur mu olmaz mı sorusu. Ben bunu şahsen sorgulamam , bal gibi de olur. Önemli olan doğru düzgün , kimsenin hakkı ve özgürlüğü gaspedilmeden uygulanması. Ülkemizde laiklik devletin yaptığı uygulamalara bakarsanız bir yandan yok bir yandan var. Kısaca yok. Sonuç olarak , adam şeriatçı hadi kaçın bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 http://w9.gazetevatan.com/Akman_donemi_bitti_yeni_baskan_Dursun/249279/11/Manset Yeni Şafak’ta köşe yazıyor Artvin’in Borçka ilçesinde 1953’te doğan Davut Dursun, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans, İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Enstitüsünde yüksek lisans ve Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora öğrenimi gördü. 13 Temmuz 2005’te AKP kontenjanında RTÜK Üyeliğine seçilen Dursun’un, Türk siyasal hayatı, modern dönemdeki sorunlar ve süreçlerle ilgili yayımlanmış çalışmaları, çevirileri ve ansiklopedi maddeleri bulunuyor. Türk demokrasisinde krizler üzerinde belgesel türü çalışmalar yürüten Dursun’un çok sayıda kitabı bulunuyor. Dursun halen Albayrak grubuna ait Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. ‘Dine baskı yapıp küçük düşürdüler’ RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, 2005’te Köprü Dergisi’nde yayınlanan “Dine Müdahale Aracı Olarak Laiklik” başlıklı makalesinde laiklik hakkındaki görüşlerini şöyle aktarıyor: Laiklik, Türkiye’de halkın talep ve kanaatlerini rahatlıkla dile getirebilecekleri, kendi talepleri doğrultusunda devletin yapılanacağı bir ortamda doğmuş değildir, tam tersine laiklik, cumhuriyet yönetimlerinin halka rağmen yukarıdan aşağıya inen baskı ve dayatımları sonucunda kurulmuştur. Dayatma ve baskı sadece laiklik veya din politikaları alanında değil, bütün toplumsal ve siyasal uygulamalar ve sistem alanında gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyeti kuran ve siyasal iktidara egemen olan devrimci kadro, toplumun geriliğinin faturasını kestikleri dini, kamusal alandan bütünüyle ”tard“ ve ”tasfiye“ye yönelmiş militan bir devlet politikası uygulamışlardır. Bu kadronun laiklik meyanında yaptıkları şu şekilde özetlenebilir: Dini, din adamlarının ve din kurumlarının baskı altına alınması ve küçük düşürülmesi, mabetlere saygısızlık, dini eğitimin yasaklanması, ibadet yapmanın zorlaştırılması, İslam dinin reforme edilmeye çalışılması ve bir ”İslami kilise“ oluşturulmasına yönelik uygulamalar bir ”akıl dini“nin yaratmak istenmesi, kültür devreminin yürürlüğe sokulması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Horizon said: Öncelikle 3-5 yaş gurup çağrılarını yok sayıyorum. Size lolipop vereyim sevinin çocuklar :). Şu bir galiyan bir şevk ile birşeyleri düzgünce okumadan sövme huyuna bayılıyorum. said: 13 temmuz 2005 tarihinde RTÜK üyeliğine seçilen Davut Dursun, 1953 Yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğdu, İstanbul üniversitesi iletişim fakültesinde lisans, iktisat fakültesi siyaset ilmi enstitüsünde yüksek lisans ve sosyal bilimler enstitüsünde doktora yapan Dursun evli ve 3 çocuk babası. Adam ilahiyatçıymış haberimiz yok ahah. Bi tarafından sallayarak mesaj atanlara bayılıyorum. Haberde verilen manşetlerin kasıtlı ve belli bir amaç için yönlendirici olarak atıldığını düşünüyorum. Verilen makalelere az çok baktım , çok doğru tespitler de var , katılmadıklarımda. Mesela ülkemizdeki laikliğin , dünyada uygulanan diğer laiklikler ile alakasız olduğu apaçık ortada. Cumhuriyet döneminde birçok şeyin halk iradesi dışında yapıldığı da yalan değil. Yazılarda katılmadığım ve dikkatimi çeken nokta , Türkiye gibi müslümanların çok olduğu ülkelerde laiklik olur mu olmaz mı sorusu. Ben bunu şahsen sorgulamam , bal gibi de olur. Önemli olan doğru düzgün , kimsenin hakkı ve özgürlüğü gaspedilmeden uygulanması. Ülkemizde laiklik devletin yaptığı uygulamalara bakarsanız bir yandan yok bir yandan var. Kısaca yok. Sonuç olarak , adam şeriatçı hadi kaçın bakalım. öncelikle laf atanlara 3-5 yaş diyerek nekadar olgun olunduğunu görüyorum ve yok sayıyorum. Ayrıca helal, tebrikler her zaman olduğu gibi gene yoldaşlarını savunacak kollayacak bir nokta buldun. Medyanın amacının ne olduğu zerre önemli değil çünkü ortaya koydukları belge, yazı , makale herşeyi açıklıyor. Seni beni yöneten adamların zihniyetinin din kitaplarından geçtiği apaçık ortada. bakalım kendi kişisel sayfasına koyduğu makalede ne yazmış! said: Dinden ve kutsaldan kopuş, Cumhuriyet dönemine kadar, bir bakıma, evrim çizgisini izlerken cumhuriyetle birlikte gerçekleştirilen radikal değişiklikler ve otoriter uygulamalarla iyice hızlandırılmıştır. Cumhuriyet yönetimine egemen olan kadro iktidar yoluyla toplumu dönüştürme/modernleştirme projesini uygulamaya koymuş, bu çerçevede toplumu yeniden inşa etmeye koyulmuştur. Söz konusu kadronun zihin yapılarına ve siyasal ideolojilerine egemen olan düşünce, o dönemin pozitivist/materyalist görüşün etkisi altında şekillenmişti. Bu zihin yapısı dini ve geleneksel tüm değerleri mevcut toplumsal sorunların müsebbibi olarak görüyordu. Toplum, Batıya göre geri idi, onlarca sorunu vardı; bunun müsebbibi de din görülüyordu! Bu durumda yapılacak olan şey toplumsal geriliğin ve problemlerin faturasını dine kesmek ve dini toplumsal alanlardan tard ve tasfiye etmek olmalıydı! Bu ülke hiçbir zaman dinden ve kutsaldan kopmamıştır. Cumhuriyet kurulduğundada ondan öncede ve ondan sonrada bu ülkede insanlar istedikleri gibi ibadet etmiş, istedikleri gibi dini yaşamışlardır. Cumhuriyet döneminden sonra sadece ve sadece dinin devlet yönetimindeki egemenliği son bulmuştur. Artık dini kurallara göre değil modern toplumun getirdiği kurallara göre yönetilmeye başlamıştır. Ayrıca toplumun geri olmasının faturası hiçbir zaman dine kesilmemiştir. Dinin devlet işlerine karıştırılıp, dini kullanarak toplumsal yapının bozulması sonucu bu toplum geri kalmıştır. Hiç bir zaman din suçlu olarak gösterilmemiştir. Suçlu olan varsa dini bir araç olarak görüp onu halk üzerinde baskı aracı olarak kullananlardır. Dininden ve kutsalından kopan bu ülkede yaşamak zorunda kaldığı için çok üzgünüm. Umarım kısa zamanda terki diyar eylerde gideceği cennette arzuladığı hurilerine biran evvel kavuşur. Bizde bu dünyada, böyle laik, iğrenç bir düzende yaşamaya devam ederiz! Umarım bu diyarlardan göçmeden önce bize gerçek ahlakı uygulayacağı sansür politikalarıyla gösterirde en azından cehennem azabından hafif yanıklarla kurtuluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 İlk icraatı 1995'ten beri çözülemeyen bir sorunu çözmek olcakmış. Helal olsun, 14 senenin 10 senesi baştayız, çözemedik, ben çözücem demiş daha ne desin adam :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 @mani Ben söylemeye bıktım ama yapmaktan sıkılmadınız. horizon said: Verilen makalelere az çok baktım , çok doğru tespitler de var , katılmadıklarımda. Her yazılana katılsam ya da doğru desem evet savunuyor olurdum da , yok öyle birşey. Olgunluk bu çarpıtmanın neresinde..? Artı olarak ben şu yazılarda cumhuriyet veya laiklik düşmanlığı , rejim düşmanlığı durumlarını görmüyorum. Bunların uygulanış , kuruluş şekilleri ile ilgili kendince yanlış olan şeyleri dile getirmiş. Bunu herkes yapabilir ve yapıyor. Yapmakta en doğal haktır. Beğenirsin beğenmezsin , katılırsın katılmazsın farketmez. Ama bizde düşünülmesi veya dile getirilmesi veya eleştirilmesi bile tabu olan belli kavramlar sayesinde her an şeriatçı , vatan hani , cumhuriyet , laiklik düşmanı olabilirsin. Bu da şekil 1-a örnektir. Şurada bunların söylenmesi umrumda mı ? Kesinlikle değil. Yeterki yazılmayan veya yapılmayan şeyi sen şunu bunu yapıyorsun diye mantıksızca saptırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 mani said: türkiyeye bu saatten sonra iran gibi bir şeriat düzeni gelmez. İran'ı pas geçtik direk Afganistan yolunda ilerliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Adamin ne oldugu belli, amaci belli. Horizon'un dunya gorusu belli ki makaleyi yazan adam direk Cumhuriyet ve Laiklik dusmani. Yazdigi makalelerin her tarafindan akiyor bu. Gene tartismanin gelecegi nokta belli. Uc bes yasindaki veletler konusmayin zati siz, tartismayin Horiyle, o en iyisini bilir. Yani anlamiyorum cok mu zor su Ahmet Hakan'in dedigi gibi " isime geldigi gibi goruyorum olaylari, AKP faniyim falan demek". Delikanli gibi sunu desen de iste yazinin surasina katiliyorum, burasina katilmiyorum diye kivirmasan. @mani: Sen daha iyi mi bileceksin babs AKP'li birinden dini? Koskoca dini tekeline aldi herifler. Eskiden Saadet'ti simdi AKP , oteki gun Amerika baskasini besler o olur. Para kimdeyse ona yalaka olunur. Malesef TC'nin kaderi bu. Not: Ahmet Hakan AKP fani degil ama ben donegim herkese cakarim voleyi tarzinda bir yazisi vardi ki kendisini ne ulusalcilar ne cemaatciler sever, cunku iki kesim de dunyaya at gozluguyle bakar. Orada Ahmet Hakan gibi acikca ne oldugunu belirtmekten bahsetmistim. Ben de donegim evet. Ne ulusalciyim ne de cemaatci. Hakli buldugum yerde okullara basortuyu savunurum, hakli gordugum yerde de laiklige dair bir uygulamayi. Ki zaten dislanmasi gerekir boyle doneklerin toplumda. Cikarlari icin insanlar illa ki bir kutupta bulunup onu koru korune savunsunlar, mallassinlar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Esh said: çıkarın at gözlüklerinizi artık. gayet medeni bir adam, akp nin her atadığına laf edecekseniz demokrasiyi sindirip öyle gelmenizi tavsiye ederim. ayrıca akp eski akp değil, çok değişti. hala atıp tutuyosunuz insanlar hakkında. ayıptır şu yaptığınız. ehuheheheuhuehuehuehehehe. ironi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Eskiden Adil Düzen diyorlardı, açık açık biliyoduk ne olacağınız. Şimdi söylemiyolarda :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Ulan herseyi gectim, madem din boyle bir kenara atildi. Simdi Diyanet Islerine ayrilan parayi, camii ve kuran kursu sayisini, cumalarda dolup tasan cemaati falan neyle acikliyorsunuz? Onu da tek tip ulusalcilar silahla yaptiriyorlar dinin elden gittigi belli olmasin diye degil mi? Biliminizi yiyeyim sizin ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 türkiye zaten laik değil ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 bari nurcu biri gelseydi, yeni şafak falan çekilmez hiç of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 O zaman Turkiye musluman. Laik bir ulke degilse. Ben demiyorum, Turkiye Cumhuriyeti'nin basbakani diyor. Edit: Video'yu sadece ilk 10 saniyesi icin koydum. Ustte Turkiye laik degildir diyen arkadasa ithafen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=gctMBWxjwao Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 prawler said: Horizon'un dunya gorusu belli ki makaleyi yazan adam direk Cumhuriyet ve Laiklik dusmani. Yazdigi makalelerin her tarafindan akiyor bu. (sana göre) Gene tartismanin gelecegi nokta belli. Uc bes yasindaki veletler konusmayin zati siz, tartismayin Horiyle, o en iyisini bilir. (ortada konu ile ilgili tartışma olmadan nasıl böyle birşey söylenebilir ? 3-5 aralığındaki gibi davranan varsa lafı yer. not: /spawn Horizon ) Yani anlamiyorum cok mu zor su Ahmet Hakan'in dedigi gibi " isime geldigi gibi goruyorum olaylari, AKP faniyim falan demek". Delikanli gibi sunu desen de iste yazinin surasina katiliyorum, burasina katilmiyorum diye kivirmasan. (bir yazının bazı yerlerine katılmak bazı yerlerine katılmamak nasıl bir kıvırmadır ya da garip bir durumdur çözemedim , sen içinde beğenmediğin birşey olduğu anda tüm yazıya söven biri olabilirsin ki belli öyle olduğu. Ama ben değilim. Kıvıran da senin gibi olsun diyeyim ve nokta.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Prawler said: Boyle saça boyle tarak. Yakisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 ulkede diyanet isleri diye bir kurum var devlet kurumu bu ulke laik degildir zaten. hemen bunun ustune basimdan gecen bir olayi anlatayim. stajda beraber calsitigim bir turk arkadas var almanya da yasiyor kendisi. cok iyi bir insan (naksibendi cemaatinden dini sileri falan da cok sever) hani bok atmiyorum ama bir ara konu turkiye laiklik cart curt konsuna geldi. adam dediki laiklikten nefret ederim ben ne oldu falan dedi laiklik din dusmanligidir dedi ben tabi dumur pozisyondayim devam etti almnaya laik degildir falan costurdu 23 saat durmu anlatmaya calistim biraz fikrleri degisti ama nafile gibyidi de ayrica vs vs ha birde almanya turklerin %90 u boyel dusunur dedi icimden sictik dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Once sen /spawn Horizon'daki /'in neden konuldugunu gor, oyle gel. Senin bana gore AKP fanatikligin bana gore nasil apacik ortada ise, ben de bana gore durum degerlendirmesi yapip kivirdigini dusundugumu soyledim. Hersey subjektif iste. Feci fanatigim hatta. Kahrolasi igrenc bir ulusalci bile olayim hatta, at gozlugum falan da olsun. Ha ayrica bana gore bu yaziyi begenip begenmeme olaylarini her zaman isine geldigi sekilde ve nedense AKP lehine yorumluyorsun ve en azindan adamlari aklayacak birsey bulmaya calisiyorsun. Sabah aksam Samanyolu izleyerek olur mu bu is acaba? :) Eger genel tutumunu bilmesem kusura bakma gercekten hata yaptim, bir konu hakkinda sabit dusunmek zorunda degilsin bazi yerlerine bazi yerlerine katilmayabilirsin derdim ki kendini cok belli ettigin icin bunu diyemiyorum. Neyse size iyi dovusler, ben de bakmayacagim bu topige bir daha. Ayrica yeri geldiginde senle ayni goruste oldugumu da unutma. Sadece olaylara bu bakis acin rahatsiz ediyor bunu, ben bunu dile getirdim ve rahatladim. Sen de dogal bir sekilde offend olup cevap yazdin. Budur yani. KKThnxBye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 türkiye laik değil ki hristiyanında yahudinin de vergileriyle sünni hanefi mezhebinin din giderleri karşılanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 http://www.penguen.com/content/Kapak/penguen_kapak355.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Prawler , şu başlıkta kim ne suç işlemişde onu aklamaya çalışayım ? Kafanda canlandırdığın kişilikle hiçbir alakam yok , senin nasıl baktığınla alakalı bu. Belli şeyleri bir kişiliğin oluşumu için mutlak görerek değerlendirmen sonucunda bu oluyor. /spawn horizon 'u dikkat edersen sen ilk söyleyen değilsin ki lafın kime gittiği açıktır orada. İlla dile getirdiğin içinde doğal olarak örneği verdim. O lafı yemek istemeyen , öyle davranmaz olur biter. Senin ne anlamda yazdığın burada beni alakadar etmiyor. Başlıktaki yazanı tartışmak yerine burada yazan kişileri tartışmak genel olarak yapılan birşey burada. "Biri gelip birşey yazsında şuna bir saldırayım!" ne yazıkki forum yapısı bu. Tekrar ediyorum bana göre adamın makalelerinde cumhuriyet veya diğer değerlerin düşmanlığı olarak algılanacak birşey yok. Bazılarına göre akp getirdi diye herşeyin düşmanı olabilir alıştık o durumlara. Bazı şeyleri eleştirmesi ya da dile getirmesi de düşman yapabilir , bunun da birçok örneği var. O yüzden bu söylemleri sallamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 /spawn Horizon çok yanlış bence /summon olmalıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar