di Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Selamlar, Arkdaslar hizlica kilo vermem gerek. Zevk icin oldugundan cok sagligim ve her yerime yayilmis inanilmaz agrilarim icin. Lakin hap falan kullanmak istemiyorum. Spor yaparak vermek istiyorum kilolari. Gerekirse bir diyet programi alacagim diyetisyene gidip fakat ayni seyi spor salonu icin dusunmuyorum. Ayda 130 lira vermek ve 3 aylik pesin vermek pek akil kari bir is gibi gelmiyor bana. Bu asamada onerilerinizi bekliyorum. Kosmak su asamada pek mumkun degil. Dizimi zorlayacak hareketler de ayni sekilde. Sol dizim hala iyilesmedi cunku (belki biliyorsunuzdur bir sakatligim vardi). Ayni sekilde el bileklerime de pek yuklenemiyorum. Ozellikle elim acik sekilde sinav falan cekmek kesinlikle mumkun degil. Surekli olarak spor yapan epeyce kisi var. Bana onerileriniz ne olur ? Ne tip setleri ne araliklarla onerirsiniz ? En onemli sorum ise su; kaslarimi zedelemedigim, kendimi sakatlamadigim surece vucudumu dayandigi yere kadar zorlamamin bir zarari olur mu ? Kondisyonumun daha iyi oldugu senelerde bunu bolca yaptim ve pek zararini gormedim esasen. Yine de bir sorayim istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asriel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Cardio yapmadan ve iyi bir beslenme programı olmadan zayıflamak imkansız gibi birşey.Hızlıca kilo verirsen,hızlıca da geri alırsın bunu unutma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Hap kullanmam Spor salonuna gitmem Diyet gerekirse yaparım belki Koşmam Bu doğrultuda kilo veremezsin valla... Ayrıca cardio, body building, fitness vb. rekabet içermeyen, kondüsyon sporlarında kolay kolay sakatlanmazsın. İdman öncesi düzgün ısınıp, esneme hareketlerini yapıp dilediğin kadar zorlayabilirsin vücudunu. İlk başlarda ağrıların olur spor sonrası tekip eden günler, onun dışında hiç birşey olmaz. Ayrıca kendini zorlamazsan gelişemezsin de. Bir kere spor salonuna mutlaka yazıl. Verdiğin paraların karşılığını almak için gidersin, bir nevi motivasyon olur hem sana. Ayrıca donanımlı bir spor salonunda, etrafında da spor yapan bir sürü fit insan varken daha motive olur daha rahat yaparsın sporunu. Bi spor salonuna mutlaka yazıl. Bir diyetisyene gidip güzel bir diyet programı da yazdır. Haftada en az 3 gün spora git cardio yapmak için. Dizin yüzünden koşu yapamıyorsan kürek, bisiklet vb. diğer cardio makineleriyle çalışabilirsin. Cross-trainer varsa gittiğin salonda en iyisi de o olur. Hem koşudan daha çok kalori yaktırır, hemde koşu bandına kıyasla dizleri çok daha az zorlar. Bol bol su iç. İçebiliyorsan soğuk iç hemde. Bol su iç dediğimde günde en az 3-4 litre. 1 litre buz gibi soğuk suyu içince vücut zaten 100 kalori yakıyor onu vücut ısısına dönüştürüp diyaliz etmek için. Daha bir sürü faydası var suyun kilo vermeye, hepsini yazmayacağım. Normal çayı bırak, günde en az 2 bardak yeşil çay iç. Yeşil çayın metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı etkisi var. Miden hassas değilse her sabah ve akşam 2-3 kaşık elma sirkesi de içebilirsin. Elma sirkesi de metabolizmayı acayip hızlandırır. Ayrıca iştahını keser kontrol edemeyen tiplerdensen. Elma sirkesi içemiyor ama kullanmak istiyorsan hapları da var. GNC den bulabilirsin mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Selam, Tavsiyeler icin tesekkurler fakat bir kac yanlis anlasilmayi duzelteyim. Kosmam degil kesinlikle kosamiyorum. Yururken bile dizimi sakatlayip iki gun boyunce iskence cekebiliyorum ki merdiven cikmak falan en kabusu. Konuyla ilgili olarak doktor tarafindan onerilmis tedavim de mevcut fakat biraz yavas isliyor nedense. Benim haptan kastim karacigeri manupule ederek hormon salgilanmasini saglayan haplar ki hemen hepsi o sekilde. Bunlari kullanmayi tavsiye ediyor musunuz gercekten ? Etseniz bile ben almayayim cunku karaciger enzimlerim de yuksek. Pek cay kahve icmeyen biriyim. Suyu ve sivilari bolca tuketirim orada bir sorun yok. Bol bol da buz atarim icine. Bu kadar dandik spor salonlarina bu kadar para veremem cidden. Direkt butcem el vermiyor diye dusunelim daha rahat olur. Elma sirkesi olayini deneyebilirim aslinda ama saniyorum ki buna da reflum izin vermez =) (evet dokuluyorum resmen daha bu yastan). Bu arada sunu sorayim. Vitamin ve mineral icin pharmaton gibi takviyeler aldigimi var sayarsak; gunluk minimum kalori ihtiyacim ne seviyede olur ? Boyum 1.74, kilom 106. Lakin kas yogunlugum normalden fazla. Bu sebeğşe tostoparlak biri degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Spor salonu şart değil. Ben de bir aydır sakatlık sebebiyle spor salonuna gitmedim ama kilo vermeye devam ediyorum. Yapamadığım fitness egzersizleri yerine kardio egzersizlerini arttırdım. Diyet ne yazik ki şart. Burda diyet derken gazetelerde çıkan karbonhidratı ve yağı tamamen kesen diyetlerden ya da saçma karpuz diyetlerinden bahsetmiyorum. Düzgün beslenmek önemli olan. Diyetisten şart değil. Ama diyetisyene para vermeyeceksen, vakit ayırıp sağlıklı beslenmeyi öğrenmen lazım. Günde ne kadar kalori yaktığını, seni neyin tok tuttuğunu, nelerden uzak durman gerektiğini, neyi ne zaman yiyeceğini vs öğrenmen diyetisyen olmadan tabii ki daha zor olacaktır, ama olur. Spora gelince. Kardio egzersizleri kilo vermeni çok daha kolaylaştıracaktır. O kiloyla koşmak zaten eklemlerine zararlı. İmkanın varsa en yararlısı yüzmek olur senin için. Zira istediğin kadar ağır ol, suda olduğun için eklemlerine zarar vermiyorsun. Yüzme imkanın yoksa cross-trainer ya da elliptical trainer diye geçen alet eklemlerini az yorarak yapabileceğin hareketler arasında en etkililerinden. Bu aletlerden adam gibi bir tane almak için verdiğin paraya aylarca spor salonuna gidebilirsin. Evde yer kaplama derdi de olmaz. Başka bir alternatif de bisiklet. Son olarak da yürümek. Yapabiliyorsan hızlı tempo yürümek gayet yeterli olacaktır senin için. Kendini zorlama olayına gelince... amacına bağlı. Eğer yağ yakmak ve kilo vermek senin için ön plandaysa ne kadar kalori yakarsan o kadar iyi. Kalori yakmak için de genelde yavaş tempolu uzun süreli egzersizler daha iyi. Kondisyon için ise nabzı belli bir ritmin üstünde tutmak gerekiyor ve çok yoruyor. Çok yorduğu için kısa sürede kesmek zorunda kalıyorsun. Saat başına yaktığın kalori daha fazla olsa da toplamda yaktığın kalori daha az olmuş oluyor. Mesela ben yavaş tempoyla bir saat koştuğumda 600kcal falan yakıyorum. Hızlı tempoyla yarım saat koştuğumda 400kcal falan yakıyorum ama toplamda çok daha yorucu oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Bi arkadaşım soylemişti bir ilaç var içiyosun Bildiğin yağ sıcıyosun kötü yanı tuvaletten cıkamıyormussun . Müshil gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 İyi de insan içine de çıkamıyosun. Çıkıyosan da yediklerinde sıfır yağ olduğundan emin olman lazım. Yoksa kokudan yanına yaklaşılmıyor diyolardı kullananlar. Hatta sırf kokuyla kalmıyormuş da neyse. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Ya öyle yağ sıçtıran, hormonlarla oynayan şeylerden bahsetmiyorum ben. Beslenme takviyesi olarak nitelendirilen, yan etkisi olmayan maddeler var. Yeşil çay ekstratı, elma sirkesi konsantresi, krom minerali, l-carnitine enzimi... Bunların hep bir arada olduğu fat burner lar var. Sadece hapı almak kilo verdirmiyor, ama spor yaptığın günler aldığında yağ yakımını hızlandırıyor. Çok doğru olmasa da 1 saat spor yapıp 2 saat spor yapmış kadar yağ yakıyorsun diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Ayrıca bence diyetisyen ve iyi bir spor antrenörü (spor salonuna üye olduğunda ordaki bütün trainerlar istediğin konuda yardımcı oluyor) bence şart. Ben fitness olayına 5 sene, body building olayına 3 sene önce başladım. Bugün hava atmak gibi olmasın ama body building ve fitness konusunda gayet kompetanım. Program hazırlama konusunda da, beslenme konusunda da, motivasyon konusunda da. Ama işte internetten okuya okuya, milletle konuşa konuşa 5 senede yaptım bu birikimi. Hangi önerinin doğru olduğunu, hangisinin yanlış olduğunu deneyerek ve yanılarak öğrendim. O yüzden 5 senem gitti işte. En başından bilen birilerine verseymişim paramı çok daha az eforla bugünlere gelirmişim. Body olayında en iyi gelişimimi şu son 6 ay içerisinde gerçekleştirdim. Geride kalan 4.5 sene içerisinde yaptıklarım boşa kürek çekmekten öte değilmiş onu anladım. Gene o süre içerisinde epey gelişti vücudum, ancak sporu ve beslenmeyi doğru yapsaymışım bugünkü halime 5 senede değil 1-2 senede gelirmişim... O yüzden şart diyorum. Sen sana göre uygun dieti bulana kadar, sakatlanmadan en verimli şekilde yağ yakabileceğin antremanı çözene kadar o kadar çok vakit geçiyor ki... Onun yerine bu iş üstüne uzmanlaşmış birinin tecrübesini satın alsan kendine de acayip zaman satın almış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Masticore said: Bi arkadaşım soylemişti bir ilaç var içiyosun Bildiğin yağ sıcıyosun kötü yanı tuvaletten cıkamıyormussun . Müshil gibi Mirage said: İyi de insan içine de çıkamıyosun. Çıkıyosan da yediklerinde sıfır yağ olduğundan emin olman lazım. Yoksa kokudan yanına yaklaşılmıyor diyolardı kullananlar. Hatta sırf kokuyla kalmıyormuş da neyse. :) l-carnitine mi bu sözü edilen şey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Hayır. L-carnitine'in o tür etkileri negatif yok. Ama yağ yakımına olan pozitif etkisi de tartışılıyor. Bir etkisi olmadığını iddia eden bir çok bilimsel makale okudum. Tam tersini söyleyen de çok. Ama genelde L-carnitine'i övenler spor ürünleri satan siteler. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Valla ben şahsen faydasını gördüm. Carnithine alarak gittiğim günlerde daha performanslı oluyorum. Ayrıca normalden daha çok terliyorum... Bunun gibi günlük semptom ve faydanın dışında yağ yüzdemi düşürme olarak carnithine kullandığım dönemler daha verimli sonuçlar aldığıma şahit oldum... Belki de psikolojik bir etkidir, carnithine in kimyasal bir etkisi yoktur belkide. Ama sonuç olarak ben faydasını gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cantona Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 az ye. tatile git. sürekli hareket et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hatredintern Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 valla önce bi elektronik baskül al koy odanın bi köşesine ondan sonra günün aynı saati her gün sadece boxer la tartıl ona göre ayar çek işte vücuduna azalt arttır tamamen mekanik bi mantık bence alınan şeyler > harcanan şeyler = kilo formul bu (hormon sorunları yasamıyorsan tabi) gerisi teferruat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leoa Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 ya hic bisey yapmiyip iceceklerle haplarla siringalarla zayiflayacagini dusunenler varsa garip. gidin sadece spor yapin her gun Daha dogal bi zayiflama yolu var mi O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leoa Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 ah bi de, rejim pls :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 P90X tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 İlaç hap vs kullanma. Sık sık ye az ye. Hareket et. Doktora git,doktor kontrolü altında adam gibi kilo ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 abi herkes bole efsane seyler anlatmisda olay ozetle harcadigindan az kalori almak bu kadar basit kas kaybetmeyi goze aliyosan az yiceksin gunde 1000 1200 kalori gibi utopik kalori alip hic bisi yapamiyosan hizli tempo yuruceksin(mumkunse yokus yukari) burda hizda olay su kalbi kardio seviyesnde 140 tutmak ilac deilde kahve icebilirsin gunde 2 3 metabolizmayi hizlandirir ilac zaten kullanma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Milletin yazdıklarına efsane şeyler demişin de... seninkisi de halk ağzından öteye geçmiyor taksiciye sorsan aynı tavsiyeyi verir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bonepart en doğruyu söylemiş. basit mantık bu. efsanevi olan da bu. haklı yani. onun dışında atkins diyetini araştırmanı tavsiye ederim. spor yapmazsın, hap kullanmazsın, sadece hayatından karbonhidratı tamamen çıkartarak 1 ay gibi bir sürede 10'a yakın kilo verebilirsin. istersen detaylı anlatırım ama zaten internette vardır araştırırsan bulursun. protein diyeti olarak da geçiyo sanırım. öyle hemen de almıyosun çabuk vermene rağmen. hatta düzenli yaşamaya devam edersen hiç almıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Atkins diyeti iyi fikir. Hazır gençken kolesterolün falanda yokken yapılabilir aslında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 şimdi spor salonuna gidemiyorsan da yapabileceğin egzersizler var.Şimdi ilk etapta koşuyu kafandan çıkar o kiloyla çok tehlikeli.Şınav çekemiyor olabilirsin o zaman dizlerini yere koyarak yükü azalt. en önemli olayın hızlı tempo yürümek, ama ööle parkta tur atar gibi değil en az 30 dk hızlı tempo.Bunun yanında dambıllarla yapılan birkaç hareket. Bu yukarıdakileri en az haftada 3 yaparsan(3 gün hızlı yürüyüş 3 gün dambıl toplam 6).Vücudundaki eklemler ve kemiklerde 3-4 ay gibi bir sürede hafiften güçlenmeye başlar, sonrası daha kolaylaşır.o saatten sonra koşmaya da başlarsın durumuna göre Yediklerine de dikkat edersen tahminim 1 yıl gibi bir sürede 75 e kalıcı olarak inersin.Yemek derken şeker dışında hiçbir şeyi sıfırlama, yağsız peynir süt yumurta sebze meyve tahıl allah ne verdiyse azar azar ye.Öğün sayısını arttır öğle yemeği ile akşam arası meyve tüket.Çöp gıda kesinlikle alma cips çikolata,şekerli içecek meyve suyu(evet meyve suyu da içme) Biraz da iddalı konuşayım ancak şimdiye kadar başarıyla uygulanmış tek yöntem bu.2 haftalık 3 haftalık iş değil yani bu vücudun yapısını değiştirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar