soulberry Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 ben anlamıyorum ve cidden soruyorum; neden cereyanda kalınca hasta oluyoruz? aynı rüzgar değil mi o da? yolda yürürken ya da arabanın üstündenki açık yerden belimize kadar dışarı çıkınca da rüzgara maruz kalıyoruz. ama hasta olmuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 ölen bile var ceyrandan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 terli terli kalırsanız olur. ter sıvıdır, sıvı ısıyı daha rahat iletir. cereyan teri soğutur, terde sizi. enjoy your influenza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Dustan ciktim, tepemde PEEERVANE acik, hic bir sorunum yok meheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 zamanında ingiliz birisiyle böyle bir geyiğe girmiştik.. adam türkiye'de bu cereyandan hasta olma muhabbetini ilk defa duymuş, çok şaşırmıştı. "insanlar ıslak saçla rüzgarda kaldığı için hasta olmaz ki" falan demişti. "çok absürd bir yaklaşım sizinki" falan diyerekten de bayağı anlamsız bulmuştu. valla haklı da olabilir, sonra da hiç merak edip araştırmadım =) ayrıca umarsızca "ceryan" demek istiyorum ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 ben aynısını yaptığımda zatüre olmuştum 12 sene önce. şimdi paranoyak paranoyak geziyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tripling Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Valla psikolojik sizinki. Yaz kış soğuk su içerim, Duştan çıkarım klimanın altında pöfür pöfür soğuğa maruz kalırım, cereyanda kalırım bişey olmaz bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 anne diyorsa doğrudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Tripling said: Valla psikolojik sizinki. Yaz kış soğuk su içerim, Duştan çıkarım klimanın altında pöfür pöfür soğuğa maruz kalırım, cereyanda kalırım bişey olmaz bana. vucud alışkanlığı ile alaka bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Tripling said: Valla psikolojik sizinki. Yaz kış soğuk su içerim, Duştan çıkarım klimanın altında pöfür pöfür soğuğa maruz kalırım, cereyanda kalırım bişey olmaz bana. aslansın,kaplansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 psikolojik değil. hastanelik vakalar bile çıkıyo, zatüre diye bi şey var. ama neden normal rüzgar çarpmazken hava akımının ortasında kalınca çarpıldığımızı merak ediyodum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Tripling said: Valla psikolojik sizinki. Yaz kış soğuk su içerim, Duştan çıkarım klimanın altında pöfür pöfür soğuğa maruz kalırım, cereyanda kalırım bişey olmaz bana. Yeni duş alcam,sonra klimanın karşısına oturcam...Annem ağzıma s... valla. İyi ki aileden uzaktayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Llama said: ölen bile var ceyrandan Abı ilk mesajdan böyle troll.Cok basarılı. Sana puanım 9 kanka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Ractamainus said: zamanında ingiliz birisiyle böyle bir geyiğe girmiştik.. adam türkiye'de bu cereyandan hasta olma muhabbetini ilk defa duymuş, çok şaşırmıştı. "insanlar ıslak saçla rüzgarda kaldığı için hasta olmaz ki" falan demişti. "çok absürd bir yaklaşım sizinki" falan diyerekten de bayağı anlamsız bulmuştu. valla haklı da olabilir, sonra da hiç merak edip araştırmadım =) ayrıca umarsızca "ceryan" demek istiyorum ben de BIZ MUSIKIYLE HASTA TEDAVI EDERKEN AVRUPA CAMDAN B- wait. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Ractamainus said: zamanında ingiliz birisiyle böyle bir geyiğe girmiştik.. adam türkiye'de bu cereyandan hasta olma muhabbetini ilk defa duymuş, çok şaşırmıştı. "insanlar ıslak saçla rüzgarda kaldığı için hasta olmaz ki" O arkadaşın kulağında hiç su kalmamış herhalde. Sulu kulak poyraz görürse, o zaman karşılaşırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Ractamainus said: zamanında ingiliz birisiyle böyle bir geyiğe girmiştik.. adam türkiye'de bu cereyandan hasta olma muhabbetini ilk defa duymuş, çok şaşırmıştı. "insanlar ıslak saçla rüzgarda kaldığı için hasta olmaz ki" falan demişti. "çok absürd bir yaklaşım sizinki" falan diyerekten de bayağı anlamsız bulmuştu. valla haklı da olabilir, sonra da hiç merak edip araştırmadım =) ayrıca umarsızca "ceryan" demek istiyorum ben de sen o ingilize söyle, sinüzit falan neymiş bi araştırsın dayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 cereyan dedikleri sürekli bir rüzgar. yani saatlerce vücudunun üstünden bir hava akımı geçiyor ve haliyle bu da vücut ısını düşürüyor. vücudun bu ısı kaybıyla başa çıkma yolları da sana en iyi ihtimalle tutulma, en kötü ihtimalle bağışıklık sisteminin mantarlaması olarak geri dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 valla klimanın direk altında ya da karşısında oturiim, 5 dakika sonra burnum akmaya başlar, klimadan uzaklaştıktan bi süre sonra da durur, direk gelmeyince sorun yok ama. Bence klimanın direk gelmesinin etkisiyle cereyan etkisi aynı şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 o degilde bu allahin kayanrinda oglen vakti minubuse otobuse binen teyzeler direk camalra saldirip CEYRAN YAPAYOOOO diye kapattiklarinda ayri bir uyuz oluyorum, ulan yaprak kipirdamiyor disarda araba hariket ettiginde fon makiansi gibi sicak hava carpiyor suratina oglen gunesi altinda camalr kapali seyahat ettiriyorlar zorla nasil sinir oluyorum bole ceyran yapayoo diye allahi nsicaginda cam kapattiran insanlara anlatamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hatredintern Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 soulberry said: ama neden normal rüzgar çarpmazken hava akımının ortasında kalınca çarpıldığımızı merak ediyodum. e normal rüzgardada aynı şey değilmi sonuçta oda bi yerden bi yere gidiyo yoksa bize çarpıp gerimi dönüyo :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 temel bir gun mahkemeye cıkmıs ifade vermek icin kursuye cıkarken hakime -hakim bey kapıyi kapatabilirmiyuz acaba demis hakim de -neden kapatıcaz evladım gizli celse degil bisi degil demis temel de hakime -yok hakim bey ne gizli celsesu.pencere de acik ceryan yapiii demis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Viktor said: o degilde bu allahin kayanrinda oglen vakti minubuse otobuse binen teyzeler direk camalra saldirip CEYRAN YAPAYOOOO diye kapattiklarinda ayri bir uyuz oluyorum, ulan yaprak kipirdamiyor disarda araba hariket ettiginde fon makiansi gibi sicak hava carpiyor suratina oglen gunesi altinda camalr kapali seyahat ettiriyorlar zorla nasil sinir oluyorum bole ceyran yapayoo diye allahi nsicaginda cam kapattiran insanlara anlatamam istanbul ve toplu taşımacılığı üzerine tecrübem kısıtlı. bugüne kadar istanbıl otobüslerinde kavga ettiğim yegane adam tuzla otobüsündeydi ki vallahi billahi cahildi. lan bebek dediğin terlediği zaman tehlikededir. gel ben camı terçeveyi açtırayım, bebe terlemesin hepimiz mutlu olalım. çok belli kaideler var. rüzgarın estiği yön, şiddet bunlar hep takip edenlere belli veriler. akıllı olalım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 simdi ben size muthis bi bilimsel aciklama getiricem siz gerisini dusunun. insan vucudunda yaz kis zararli bakteriler mikroorganzimalar vs.. dolasir, ancak bizim guzel akyuvarlarimiz onlari aninda oldururler, cunku surekli vucut isimiz 36.5 derecede sabit tutariz. siz ceyranda kaldiginiz vakit farkinda olmadan vucut isiniz acaip dusuyor, bu arada cogu kismi proteinden olan akyuvarlar bu arada deaktive oluyorlar yani bu vucutta surekli bunulan mikroorganizmalari o anda oldurmekte yetersiz kaliyolar, bunu firsat bilen bu hayvanciklar o anda cok hizli bir bicimde cogalip akyuvarlar kendine gelene kadar vucudun hertarafini ele geciriyorlar. bu evrede siz hicbirsey anlamiyorsunuz, daha sonra ise akyuvarlar bunlarla savasmaya basliyorlar, ve o sirada atesiniz yukseliyor. iste bu anda tir tir titrersiniz ve yataga cakilirsiniz. cunku bu sirada vucutta akyuvar orani cok fazla artar ve sayiyi dengelemeye calismalarindan dolayi ve vucut cok enerji harcar titremede burdan gelir. bi 3-5 gun surer. daha sonra vucut isinizi normalde tuttugunuz surece bu hayvanciklar vucuda girer ve akyuvarlar havada avlarlar. o yuzden aids hastalikli olanlarin bagisiklik sistemleri coktukleri icin, bir zaman sonra ceyrandan bile olebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 soulberry said: ben anlamıyorum ve cidden soruyorum; neden cereyanda kalınca hasta oluyoruz? aynı rüzgar değil mi o da? yolda yürürken ya da arabanın üstündenki açık yerden belimize kadar dışarı çıkınca da rüzgara maruz kalıyoruz. ama hasta olmuyoruz. Isı alışverişi hadisesi, aynen sırtını duvara verirsendeki olay, duvarın ısısı atıyorum bedeninden daha soğuk olacağı için (çok sıcak bir ortamda yaşamıyorsan) sürekli ısı transferi olacak bedeninden duvara. Isı kaybeden bedeninin direnci düşecek. Ceryanda kaldığın vakitde vücudun ısı kaybedecek buda üşütmene ve hasta olmana sebep olur, vücud direnci düşüyor kısaca. Elbette çeşitli faktörler var, ortam ısısı mesela kışın ceryanda kalmak daha çabuk hastalanmanıza neden olur, ıslak saçlı veya vücudunuz ıslakken ceryana maruz kalmak daha çabuk hastalanmanıza neden olur. Örtünmüş bir vücud açık veya yarı açık bir vücuda göre daha dirençlidir ceryana. Zayıf biri şişman birine göre ceryana daha az tolerans gösterir malum zayıf adam daha çabuk ısı kaybedecek v.s. Rüzgarda aynı hadise sürekli rüzgar yerseniz rüzgarın hızı, ortamın ısısı gibi faktörler vücud ısınızı buna bağlı olarak direncinizi düşürecek ve hastalanacaksınız. Her halülarda cereyana kalan kişi hastalanacak diye bir kural yok ama hastalanma riskini artırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 reyou said: simdi ben size muthis bi bilimsel aciklama getiricem siz gerisini dusunun. insan vucudunda yaz kis zararli bakteriler mikroorganzimalar vs.. dolasir, ancak bizim guzel akyuvarlarimiz onlari aninda oldururler, cunku surekli vucut isimiz 36.5 derecede sabit tutariz. siz ceyranda kaldiginiz vakit farkinda olmadan vucut isiniz acaip dusuyor, bu arada cogu kismi proteinden olan akyuvarlar bu arada deaktive oluyorlar yani bu vucutta surekli bunulan mikroorganizmalari o anda oldurmekte yetersiz kaliyolar, bunu firsat bilen bu hayvanciklar o anda cok hizli bir bicimde cogalip akyuvarlar kendine gelene kadar vucudun hertarafini ele geciriyorlar. bu evrede siz hicbirsey anlamiyorsunuz, daha sonra ise akyuvarlar bunlarla savasmaya basliyorlar, ve o sirada atesiniz yukseliyor. iste bu anda tir tir titrersiniz ve yataga cakilirsiniz. cunku bu sirada vucutta akyuvar orani cok fazla artar ve sayiyi dengelemeye calismalarindan dolayi ve vucut cok enerji harcar titremede burdan gelir. bi 3-5 gun surer. daha sonra vucut isinizi normalde tuttugunuz surece bu hayvanciklar vucuda girer ve akyuvarlar havada avlarlar. o yuzden aids hastalikli olanlarin bagisiklik sistemleri coktukleri icin, bir zaman sonra ceyrandan bile olebilirler. FW maillerdeki "bilimsel" yazılar gibi olmuş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar