Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benzinde az vergi vardı Tekrar vergi geldi. Şakamısın AKP

Szasstam

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:

Sana verilebilecek en iyi cevap , Oq , B@p th3 K3nk. 3-6 yaş gurup konuşmalarını yapmıyorum. Zammı savunduğum noktayı da belirtsin arkadaşlar. İnsanlara saldırmak için bukadar basit çapıtmalar yapmayın , sizin kendi saldırganlığınızı ortaya çıkarıyor , başka birşeyi değil.

kimseye saldirmiyorum. birtek sana, cunku mantik disi bir sekilde (sanirim inatciliginizdan geliyor, particek boylesiniz cunku) akilalmaz savlari savunup, konudan bagimsiz garip yorumlar yapip kiymetli akepelilerini korumak icin elinden gelen her sacmaligi yapiyorsun. Hangi konuda elestiri olursa olsun bu iktidara ve akepeye karsi, koru korune inanarak ve tabansiz sekilde savunuyorsun. Sadece ulkenin uzucu yaninin bu forumdaki yansimasi oluyorsun :/

o yuzden evet, sana saldiriyorum. bu carpik sistemin birebir temsilcisisin.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai ozaman bir zahmet zammı savunduğumu göster bana. Partici , bayraklı fedai herif , baban millet vekili , bakan. Bu tarz söylemler çok basit , seviyesiz iftiralar okadar.

Ben senin gibi ya da başkaları gibi birilerine saldırmak zorunda değilim , herkesin tepkisi farklı olur , farklı şekilde olur. Benim şu konuda söylediklerime değil direk kişiliğime saldırarak nekadar basit olduğun ortada.

Ek olarak , sen madem beni çarpık düzenin temsilcisi olarak görüyorsun ve açıkça söyleyebiliyorsun. Sen ve senin gibi tartışmadan ve düzgün konuşmadan yoksun , ona buna saldırarak kendini ifade edebilen insanları , zamanımızın bozulmuş gençliği olarak görüyorum. Adabı ile konuşamayan insanlardan hiçbirşey beklemiyorum , ki bir de bu insanlar biz geleceğin türkiyesiyiz , türkiye bize emanet lafları ile ortaya çıkınca baya bir üzülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben sunu anlamiyorum, hukumet indirim yapmismis orada niye laf etmemiz de zam gelip de biz zorlaninca laf etmisiz.

E bundan daha dogal ne var allaskina ? Napacaktik turibunlere cikip akepe akepe diye mi bagiracaktik bayrak acip ?

Elbette isin ucu bize dokundugunda, zaten fakir olan ve daha da fakirlesen halk, daha zor duruma dustugumuzde sorumlusu kimse ona cellallenecegiz.

Google in tum datacenterlari komple kapanirsa mi bu haber olur, yoksa bir senede %100 uptime la calisirlarsa mi ? Ayni sey yani.

Kazma hukumetimiz de, surekli dis borcu attirip, onu nasi kapatirim diye abis gubis seylerden kesinti yapip, halka yuklenince elbette tepkimizi belli ediyoruz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamiyor iste abi anlamiyor. O kadar gozu kor savunuyor ki su hukumeti, ulkenin boka gittigini goremiyor bile.

Herhalde indirim olunca sevinip zam olunca tepki koyacagiz allah allah. Zaten 2 tane vergi aliniyor benzinden, zaten dunyanin en pahali benzini bizde... bunun disinda her boka hem kdv hem otv odp odm odv fasa fiso alip hala ekonimi harika istikrar falan diyebilmek harikaymis. ulkede issizlik katlandi, butcedeki acik 13 kat artmis bir senede hala savunabiliyorsun.

Dini gorusunuz umurumda degil, herkes kendi inandigina inansin, saygim sonsuz, ama sirf allahin adini agzina alarak secilen bu adamlara destek verip, sonra da BARIZ halki batiran seyleri gorup hala savunabilmek beni benden alan bir hareket.

bi de goster bana savundugum yeri demissin. Al oku kendi yazini allah askina adam. Oyloe bi yazmissin ki, sanki indirimden sonra bu geldi diye sukur etmemiz lazimmis gibi.

Ama yok anlamazsiniz siz. Garip bir sekilde her boka ragmen izleyip savunuyorsunuz, cikariniz nedir halen de anlayabilmis degilim... mecburen soruyoruz o yuzden akrabalik var midir diye... cunku akepeye yakin cevre torpilliler disinda halk fakirlesiyor, farkinda degilsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai sen donanımlı yazmaya gerek yok kısmını geç bence. Bu senin yapın , tartışma şeklin böyle. Çok örneği var.

Sharky , ben nerede indirim yapınca niye sesinizi çıkarmadınız demişim ?

Bir forumda birşeyi düzgünce tartışabilmek için , ve karşındakine cevap verebilmek için , yazılanları iyi okumak lazım. Ben indirime rağmen , fiyatlara yansıtmayan firmalar hakkında ses çıkarılmadı dedim. Okusanız önceki mesajlarımı yeterli olacaktır.

Artı olarak azmodai hala benim zammı savunduğum kısmı belirtemedi ama saldırıya devam ediyor. Kusura bakma ama bukadar basitsin işte.
Sosyal ağlarda paylaş

horizon bariz biçimde çarpıtıyorsun olayı..

sana karşı kimse çıkıp özel şirketleri savunmayacak pek tabii.. bunu çok iyi biliyorsun.

ama burada konu, hükümetin yaptığı vergi zammı. ödediğimiz vergi çok değil mi? bu zamlar illallah dedirtmiyor mu? yoksa bu vergi zamlarını savunuyor musun? (ki savunulacak bir yanı olmadığından atılan taşın yönünü özel firmalara çevirmeye çalışıyorsun?).

hala çıkıp "AMA BEN ZAMMA KARŞI ÇIKMIYORUM DEDİM Mİ?! DEDİM Mİ?!" argümanlarıyla gelme lütfen.. ilkokul seviyesi resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin farkında olmadığın veya önem vermediğin bir olayı burada dile getirmem neden garip oluyor ? İlkokul seviyesi söylemediğim birşeyi söylemiş gibi saçma sapan laflar etmektir.

Paticikte belli kişilerin sürekli olarak aynı fikirde olmadıkları kişilere yaptıkları bir davranış biçmi var , o da söylenmeyen lafı söylenmiş gibi göstermektir. Ben alıştım buna gocunmuyorum , ama bunu yapanların sayısını daha iyi görebiliyorum her geçen gün.

Hiçbirşeyi çarpıttığım falan da yok , birilerinin iki yüzlülüğünü burada dile getirmek , zammı savunmak olmuyor. Akıl ve mantık.
Sosyal ağlarda paylaş

RTE: kriz bizi teğet geçti
OECD: üye ülkeler arasında en fazla küçülme yaşayan ülkelerden biri türkiye. (en fazlası da, işte ayıp olmasın diye böyle demişler:)

Maliye Bakanlığı: bütçe açığı Ocak-Haziran döneminde, gecen yıla oranla 13 kat artarak 23 milyar 205 milyon TL'ye yükseldi.

direk dolaylı vergilere aban sonra lol.
Sosyal ağlarda paylaş

ben sana zammı savunuyorsun demedim ki.. zammı es geçiyorsun, hedef şaşırtıyorsun dedim.

bunu da ilkokul düzeyinde yapıyorsun.

hem de paticik'te insanlar böyle diye genelleyip, basitçe dediklerimi yine çarpıtarak çöpe atıyorsun. oysa bu genellemenin de çok dışındayım. sıklıkla konu dışında siyasi tartışmalara pek girmiyorum bu sebeple. bak yine sorduklarımı falan hiçe saydın. aldın alakasız konulara vurdun olayı. türkiye'nin vergi problemini hiç ettin arada. ellerin dert görmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçenlerde ehliyete, pasaporta da %50 zam yaptılar. Başlığı varsa görmedim. Kime göre neye göre %50 zam. TEFE, TUFE neye vursan çıkmaz o oran.

Mantık aramıyorum tabi arkasında. Açık verince aban vergiye zamma ne olcak. Halk köle zaten. O çalışsın sen al vergiyi devam et. Karnı doysun yeter zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus ne sordun ki cevap vereyim ? Benim önceden söylediğim şeyleri soruyorsun , okuma mesajları sonra soru sor , cevap vermedin çarpıt de. Sen böyle yaparsan o genellemenin içine gidiyorsun kusura bakma. Önceki mesajlarımdan alıntı

said:
Zamma kimse iyi demez , zam olmuş kötü olmuş , bunlara iyi diyen veya akp yapmış iyi yapmış başkası yapmış kötü yapmış olayı da söz konusu değil.

Bir insanın söylemediğini söyledin deyip seviyesizce mesaj atmak mı ilkokul düzeyi ? Yoksa benim bunu dile getirmem mi ?

İndirim yapılmış , fiyatlara yansıtmamış. Zamn yapılınca hemen fiyata yansıtıp gazetesinden manşet atmış adama işaret etmem ne çarpıtma ne de başka birşey. Direk olarak konu ile alakalıdır. Bu olay sizin umrunuzda olmayabilir , benim umrumda. Bunu dile getirmeyi zammı savunma yapanlara allah akıl fikir versin.

Senin düzey tespitinde problem var. Ama siz buyrun devam edin , diyorum gocunmuyorum , çünkü bu tarz seviyesiz mesajlar atan ve tartışan insanların söylediği beni çok alakadar etmiyor. O kişileri zaten tanıyoruz zaman geçtikçe.
Sosyal ağlarda paylaş

bu koyun, cahil halk (çoğunluğu) başına ne gelirse hakediyor. hakettikleri de bence iyice araplaşıp, petrol bitince araplarla beraber doğal seleksiyon sonucu afrikadakiler gibi tam bağımlı aç köleler haline gelmeleri. keşke böyle olmasa ama bakınca gördüğüm bu benim.

türk araplarına no offens
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Ractamainus ne sordun ki cevap vereyim ?

benim mesajlarımda, "soru işareti (?)" ile biten cümleleri soru olarak alabilirsin ^^

konuya döneyim.. ne dediğini ben de okudum (senin iddia ettiğinin aksine). ben zaten senin hedef şaşırtan yanına dem vurdum ve bundan çok rahatsızım. yoksa zam mı savunmadığını yüz kere söyledin.

türkiye'de maalesef büyük bir çoğunluk bunu yapıyor. yalan söylemiyor ama hedef şaşırtıyor. yeri gelince bik bik ötüyor. ama işine gelmeyince ortalarda göremiyoruz.

senin tavrında işte bu kalabalığın hücrelerinden birisine pattadanak uyuyor. türkiye için faydasız bir tutum.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Artı olarak azmodai hala benim zammı savunduğum kısmı belirtemedi ama saldırıya devam ediyor. Kusura bakma ama bukadar basitsin işte.

oooooo sen de bir sofistikesin ki, tartismalarin oyle bi ince, oyle bi isabetli ki sorma.

BIRAK bu isleri horizon. Akepe fedaisisin, inkar falan etmekle ugrasma, su forumda akepeyi elestiren her cumlenin arkasindan avukatvari savunmalarin mevcut, ulkeye zararli olusunu gore gore de destege devam ediyorsun, umarim bir gun bu adamlar hakettikleri gibi yargilanip tutuklaninca sen de tutunacak yeni bir dal bulabilirsin :D
Sosyal ağlarda paylaş

Sen hedef şaşırttığımı düşünebilirsin , başkaları da düşünebilir. Burada herkes zammın kötü olduğunu buna karşı olduklarını , nebiçim iş olduğunu zaten söylüyor.

Aynı yerde konu ile alakalı olarak söylenmeyen birşeyi söylemek kötü birşey değil , olay aldığımız yakıtın pahalı olması ise bununla alakalı her yanlışı dile getirebiliriz. Ama toplumumuzdaki yapı ve buradaki yapı bukadar açık değil. Tek yön tek hedef seçip direk sövme durumunda. Bu ülkeye yararlı bir tutum mu ? Hiç sanmıyorum. Ortada yanlışlar varsa hepsi ile ilgili fikirler düşünceler dile getirilir.

Burada bunların dile getirilmesinde hiçbir yanlış da yoktur. E tam tersine , kardeşim bizim gibi sövmüyorsan bu zamma , sen akp yi savunuyorsun argümanı standart. Diğer konularda da aynı şekilde. 10 kişi armutu dile getirir , biri de dile getirilmeyen ama getirilmesi gereken elmayı dile getirir. İsteyen hedef saptırma olarak algılayabilir fakat biraz mantıklı düşünürsek 20 kişinin armutu dile getirdiği bir konuda 1 kişinin elmayı dile getirmesi nasıl hedefi saptırabilir ? 20 kişi bukadar salak mı sizce ? Bence değil , kimseyi de salak yerine koymuyorum. Herkes kendisine göre yorum yapabilir.

Bazıları forumu "herkes benden olsun, herkes benim gibi sövsün" şeklinde görmek istiyor malesef öyle değil. Öyle olsaydı burada ne işimiz var ?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon acik soralim o zaman, sen de Turkiye'nin ekonomisinin gectigimiz yilda cok kotulestigini, krizden en cok etkilenen ulkelerden biri oldugumuzu, cari acigin 1 yilda 10 katina ciktigini ve bunu kapatmak icin de vergiye abanildigini dusunuyor musun dusunmuyor musun.

Gozunu seveyim bi daha indirimler yansimiyor falan deme, anladik o kismi. benzinciler babamin degil, dedigin dogruysa da ne haber degeri var ne de benim umrumda. devlete verdigim verginin karsiliginda devletin benim soyulmamami saglamasi da var, bu da devletin gorevi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Nedir bu , günah çıkarma veya sorguya çekilme soru cevap kısmı mı ?

Hiçbirzaman geçen sene ekonominin kötüye gittiğini inkar eden olmadı. Tabiki kötüye gitti. krizden en çok etkilenen ülkelerden birimiyiz ? Ekonomist olmadığımdan buna kesin cevap veremiyeceğim. Az etkilenmediğimiz kesin , bazı yönlerden çok bazı yönlerden az etkilendik diyebilirim.

Vergiye tabiki abanılıyor , özellikle özel tüketim vergisine. Kısaca ben burda herhangi söylediğim birşeyin aksini söylemiyorum.

Değindim konunun sana göre önemi veya haber değeri olmayabilir ama günlerce haberlerde ve haber sitelerinde dile getirildi. Benim için de önemli birşey. Bizim milletimizin bi yapısı vardır ama , herşeyi devletten beklemek. O iş öyle olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...