Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar.

Geçen hafta arkadaş ile denedik ama pek beceremedik biz. Koyun ciğerini alıp una buladık ve zeytinyağında kızarttık pek olmadı gibi.

Varsa 10 numara ciğer tava yaparım diyen buyursun paylaşsın da yapalım yarın meze olarak. :)-D
Mesaj tarihi:
zeytinyagiyla yaparsaniz olmaz tabi.
ay cicek yagiyla yapceniz.

unlama-kizartma islemi dogru.
tuz ekmeyin kizartirken. sogan, tuz, maydonozu harmanlayin, yanina yemek icin.
o kadar.
Mesaj tarihi:
bide abi koyun ciğerinden ciğer tava olurmu yaw? :s benim bildiğim dana ciğeri olur.
oncelikle ciğerin ustunde zarımsı bi tabaka olur onu mutlaka almak lazım. sonra kuşbaşı kesip un-mısır unu karışımı yada sadece unla bulayıp kızgın yağda(ayçiçek olması lazım zeytinyağıyla çok ağır olur ve koku olur) kızartılıp yanında pilavla servis edilmesi lazım. pilav olmazsa olmazdır.

hatta aşçı bi abimizin tavsiyesi uzerine süt ve az biraz sirkeli sosla kısa bi sure terbiye edip öle unlayıp kızartmıştım daha bi lezzetli olmustu tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
http://2.bp.blogspot.com/_7xuSSZXCBWU/SQrww7yG4bI/AAAAAAAACSQ/gW-LVnxx_XU/s400/arnavut+ci%C4%9Feri+(2).JPG

bunun yaninda coban salata, tursu yada salgam suyu ve raki.

bence dunyaya gelme sebebi.
  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...