Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hadi Çocuklar Şimdi Hep Beraber Sen Kürtsün Sen Lazsın Sen Alevisin Diye Bölünüyoruz!!!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

aslında kıvırmamak lazım, di mi mum

sen diğer şartları tamamen sağlasan bile hollandaca veya felemenkçe bilmiyorsan seni vatandaşlığa kabul etmiyor, hatta dil bilmen bile yetmiyor, ordaki hayata entegre olman gerekiyor. yani tipik bir hollandalı bilincinde olmanı istiyor.

şimdi kelimelerin yerlerini değiştirelim:

türkçe bilmeyen türkiye cumhuriyeti vatandaşı olamaz, bir türk gibi sosyal hayata entegre olamayan, türklük bilincine varamayan vatandaşlığa kabul edilmez.

dediğimde kürtlük damarı kabaracak çok kişi biliyorum.

Ha bi de tabi hollandayı bölmeye çalışan ayrılıkçı türk teröristleri olmadığını da hatırlatırım.
Sosyal ağlarda paylaş

kıvırmak? yazımı yazarken hollanda vatandaşlığına geçmenin gereksinimlerini bilmediğim varsayımına mı dayanıyorsun? senin internetten iki dakikada bulduğun şeyi hollandada 3-4 senedir ben bulamadım mı yani? boş işler peşindesin.

ki hala straw man kovalıyorsun. hollandalı bilinci diye de birşey yok. onu da koca bir tarafından sallıyorsun. öte yandan da türkçe konuşamayan, bir tc vatandaşı gibi sosyal hayata entegre olamayan da pek tabi türk vatandaşı olamasın. (tc vatandaşı diyorum, çünkü türkiyedeki sosyal hayat türk etnik kökeninden gelenlerin sosyal hayatından daha geniştir. farazi olarak türk desek de sakıncası yok, kültürel çeşitliliği yansıtmak için dedim. buraya da takılıp bıkbık etmeyin.)

demiyim diyorum ama nickini yanlış almışsın. bence 1-sg olmalıymış.
Sosyal ağlarda paylaş

hahah çok iyi ya, burada gelip bunları söyleyebiliyoruz demek ki beyinlerimiz yıkanmamış. bizim gibi 489723857304958 genç var çünkü.

mesele beyin yıkamak değil zaten, küçücük çocuklara her sabah ezberlenmiş bir yemin söyletmek, daha bu yaşlardan herşeylerini "yüce bir ülkü" uğruna feda etmeleri gerektiğini söylemek, dolayısıyla onları kişiliksiz, kimliksiz ve devletine itaatkar bireyler yapmaya zorlamak. ben bunun kaldırılması gerektiğini düşünyorum, zaten mazlum-der de "biz o andı kaldırıp bunu koyalım" demiyor, tamamen kaldıralım çünkü bu saçma bişey diyor. bi de gereksiz olduğunu düşünüyosunuz andın, o halde bunun nesinden rahatsız oluyosunuz çözemiyorum.

ben bu ülkenin insanlarına hizmet ediyorsam, varlığım "bu ülkenin insanlarına" armağan oluyordur, "türk varlığına" değil. ülkedeki herkes türk olmadığı için, yekpare bir "türk varlığı"ndan da söz edemeyiz. sahi, nedir "türk varlığı"? vatandaşlık mı? bütün dünyadaki türkleri mi kapsıyor yoksa sadece TC'dekileri mi? sözgelimi uygur türklerini kapsıyor mu bu "varlık" kavramı?

benzer bir mantıkla biz kürtiye cumhuriyetinde yaşayan türk vatandaşlar olsaydık ve çocuklarımıza her sabah "varlığım kürt varlığına armağan olsun" dedirtilseydi, bence çok da kabul edilebilir bişey olmazdı bu. bilmem o zaman da "abicim kürtlük üst kimlik, sadece vatandaşlığı belirtiyo" gibi şeyler söyleyebilir miydiniz..yoksa "vatandaş kürtçe konuş!" kampanyalarına, cezaevlerinde türkçe konuşma yasağına falan da onay verir miydiniz böyle bi durumda?

bu toplumun tek bir doğrusu yok, hiçbir toplumun tek bir doğrusu olamaz, olmamalı zaten.

hollanda kıyaslaması da güzel olmuş, hollandada üniverstelerde kürdoloji enstitüsünün, türk enstitüsünün falan olduğunu da biliyor muyuz? üstelik oradaki kürt veya türk nüfus ne kadar? bizdeki ne kadar? biz açabildik mi kürdoloji enstitüsü? nope. dolayısıyla kendimizi avrupayla kıyaslamadan evvel almamız gereken çooook yol var.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

benzer bir mantıkla biz kürtiye cumhuriyetinde yaşayan türk vatandaşlar olsaydık ve çocuklarımıza her sabah "varlığım kürt varlığına armağan olsun" dedirtilseydi, bence çok da kabul edilebilir bişey olmazdı bu. bilmem o zaman da "abicim kürtlük üst kimlik, sadece vatandaşlığı belirtiyo" gibi şeyler söyleyebilir miydiniz..yoksa "vatandaş kürtçe konuş!" kampanyalarına, cezaevlerinde türkçe konuşma yasağına falan da onay verir miydiniz böyle bi durumda?

sopa bizim elimizdeyken konuşmak kolay tabi. "türksün ulan!" deriz geçer. yerse yer, yemezse sopayı yer.
Sosyal ağlarda paylaş

tskkr ederm dostum.ama sorun bölücülük yapmaya calısanı mı cezalandırmak,yoksa ona hakaret edeni mi cezzalandırmak?
belki bi anda sinrlenip yazdım ama ben diyarbakırda onu gördüğüm için canlı canlı ağırıma gitti.ne bilim andımızla dalga gecilmesi ve onu afişe ederek memleketin sokaklarına zafer edasıyla asması kızdırdı beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Komiksiniz vallahi komiksiniz billahi komiksiniz..

Bu ulkede hersey yerine oturdu mazlum-der gibi bir komedi toplulugu cikmis andimiza takmis sizde onlara alkis tutuyorsunuz..

Bu sacma komik iddianin biryerinden yakalamaya calisiyorsunuz.. Yok cocuklara gerektiginde ulke icin olmeyi ogretiyorlar yok asker olmayi ogretiyorlar vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all"

Faşist A.B.D... ilk okul orta okul ve lise çocuklarının her sabah beynini yıkıyolar. I pledge allegiance to the flag of the mexican, puertorican, italian, vb. diye değişmesi lazım. Mazlumder duy sesimizi...
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

aslında kıvırmamak lazım, di mi mum

sen diğer şartları tamamen sağlasan bile hollandaca veya felemenkçe bilmiyorsan seni vatandaşlığa kabul etmiyor, hatta dil bilmen bile yetmiyor, ordaki hayata entegre olman gerekiyor. yani tipik bir hollandalı bilincinde olmanı istiyor.

şimdi kelimelerin yerlerini değiştirelim:

türkçe bilmeyen türkiye cumhuriyeti vatandaşı olamaz, bir türk gibi sosyal hayata entegre olamayan, türklük bilincine varamayan vatandaşlığa kabul edilmez.

dediğimde kürtlük damarı kabaracak çok kişi biliyorum.

Ha bi de tabi hollandayı bölmeye çalışan ayrılıkçı türk teröristleri olmadığını da hatırlatırım.

Dışarıdan gelip vatandaş olmakla o ülkenin vatandaşlarının çocuğu olarak vatandaşlık kazanmak çok farklı şeyler yalnız. T.C. vatandaşı Kürt birinin çocuğunu gidip de dışarıdan Hollanda'ya vatandaş olmaya kasan biriyle kıyaslaman basbayağı saçmalık.
Sosyal ağlarda paylaş

Smoke said:

"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all"

Faşist A.B.D... ilk okul orta okul ve lise çocuklarının her sabah beynini yıkıyolar. I pledge allegiance to the flag of the mexican, puertorican, italian, vb. diye değişmesi lazım. Mazlumder duy sesimizi...

ABD yeterince faşizan zaten. 9/11'den sonra azınlıklara çekilen muamele, Guantanamo vs. de gösteriyor ABD'nin bu boktanlığını. 1960'lara kadar zencileri ağaçlarda sallandıran bir milletin andını getirerek bizimkini aklamaya çalışmak pek mantıklı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

werewolf, andımız kara mı ki aklamaya çalışalım. gereksiz olduğunu, bir fayda getirmediğini söylüyorum, ama andın içinde Türkiye'deki insanları devlete hıyanete yönlendirecek herhangi birşey olmadığına göre hıncınızı andın içindeki Türk kelimesinden çıkarıyor olmanız da bana saçma ve komik geliyor. Korkmayın türklükten bu kadar yav.
Bak elin amerikalısında da var benzer bir and, üstelik onların faşist olduğunu da iddia ediyorsun.
Peki amerikada böyle bir and var diye kazan kaldıran, dağa çıkan hispanik, afrikalı, çinli vs var mı?
Açıkçası merak ediyorum ne zaman anlayacaksınız Türkiye'deki kürt sorununun aslında kürtlerin sözde ezilmişliğiyle, dilleriyle vs alakalı olmadığını.

Hollandalı eğer sonradan vatandaşlığa geçene böyle şartlar sunuyorsa ufak bir tümevarımla doğuştan hollandalı olanlardan bunları zaten beklediğini düşünebiliriz, di mi? Çok zor değil yani böyle bir akıl yürütmede bulunmak.

@sir, "kürtlük üst kimlik, vatandaşlığı belirtiyor" dediğin kalıbın çok benzeri almanyada yaşanıyor zaten. orada da yığınla vatandaşımız var, yeni nesilin büyük çoğunluğu türk asıllı alman. kürtlerin yaşadıkları onlarınkinin yanında hiç kalır, hele ilk zamanlarında. Ne yani, terörist mi olsalardı?
Bak, nesiller geçince hepsi düzgün birer alman vatandaşı oldu, türkçeyi doğru dürüst konuşamıyorlar bile. Şimdi bu insanlara "asimile oldu" mu diyelim, yoksa "entegre oldu" mu? Kaldı ki Almanya'da Türkçe eğitim de yok, eğitim Almanca, sadece Türk dili seçmeli olarak öğretiliyor.

Kürtler bu ülkede bilmemkaç farklı etnik kimlikten biridir ve siz sevseniz de sevmeseniz de, zorunuza gitse de gitmese de, kürdiye diye fantezi dünyalar kursanız da, türklük üst kimliktir, almanyada almanlığın, fransada fransızlığın, japonyada japonluğun, abd'de amerikalılığın olduğu gibi.

And özeline geri dönersek, ilk okunduğu zamanın 1933 olduğunu, Türkiye için birşeyler yapılması, daha sadece 10 yaşındaki cumhuriyetin kalkınması, milli bir bilinç oluşması için söylenmiş sözler dizesi olduğunu hatırlatmak isterim. O zamanlar gerekliydi, bir gaz unsuruydu belki, artık 1933 Türkiye'sinde olmadığımıza göre gereksiz. Kaldı ki, daha önce de söyledim, milli bilinç, yaşadığı ülke için birşeyler yapma isteği, ister türk asıllı olsun, ister çerkez asıllı, ister kürt asıllı, ister ermeni asıllı, insanın içinde olması gereken birşeydir. Bu ülke için bir taşı diğerinin üzerine koyan herkes kendisini türk varlığına armağan etmiş olur, adı Vehbi Koç da olsa, Üzeyir Garih de olsa, Elvan Abelygesse de olsa (ki kendisi o andı etmemiştir bile, ama eden binlercesinden çok daha güzel hizmetleri olmuştur bu ülkenin insanlarına) farketmez.
Bu milli bilince sahip olmayana da değil beş sene ölene kadar and okutsan yine kar etmez.

Yani sonuç olarak yine hayaletlerden korkuyorsunuz, and kalksa da kalkmasa da bu ülkede hiçbir şey değişmeyecek, insanlardaki zihniyet değişmedikten sonra içtiğimiz andın tersine bu ülke yine yükselmeyecek, yine bir adım ileri gitmeyecektir.
Ha andın kaldırılmasına en çok dtp ve kürt milliyetçileri sevineceği için de halktan buna bir destek göremezsiniz. Kendi kendinize durup durup "'ne mutlu türküm diyene' yazısı silinsin", "andımız kaldırılsın", "kürtçe eğitim" deyip deyip mastürbasyon yaparsınız.

Aslında daha büyük bir balık var yakalayabileceğiniz, bence okullarda istiklal marşı da okutulmasın, ne de olsa Türkiye Cumhuriyeti'nin marşı, e dtpliler, şey pardon, kürtler (dtpliler deyince =pkk olduğu çok bariz oluyor, kürtler deyince daha hümanist görünüyor, sizin ekipten öğrendiğim yeni bir numara, sanki kürtler arasında kamuoyu yoklaması yapılmış gibi) rahatsız oluyordur, di mi ama? Misal diyarbakırdaki okullarda kürt marşı okutulsun, nasıl?

ha bi de bi ara okullarda zorla sure ezberletilmesiyle ilgili yazı yazması için enginardıç, emre aköz ve bilumum dönme liboşa ve derneğe de birer mail yazmak lazım, yerse böyle bi makale de yazsınlar.
Mazlumder'e yazmam ama, onların mastürbasyonu diyarbakırla sınırlı, öteye attıramıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...