Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hadi Çocuklar Şimdi Hep Beraber Sen Kürtsün Sen Lazsın Sen Alevisin Diye Bölünüyoruz!!!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Saçmasapan bir dernekten saçmasapan bir metin.İslamcılarda demokrat taklidi yapmak bu aralar moda oldu.Mizah yapmaya kalkışmasalar bir derece tahammül edilebilir;fakat hiç beceremiyorlar mizah işini.Andımızın kaldırılmasını ben de savunuyorum,fakat bu adamlar da ciddiye alınacak gibi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Fail olmuslar cunku hem Kurt hem Alevi bir suru insan var.
Yani etkin kokenle izledigin dini mezhep farkli seyler.
Bir cay koysunlar, ogrenip de gelsinler.

Aslında farklı alevilik. Nasıl anlatayım yani bir insan ben alevi olacağım demesi ile alevi olmuyor. Alevi olmak için alevi bir soydan gelmek gerek. Alevi olan kürtler olabilir veya kürtçe konuşan ve kendilerini kürt sanan aleviler olabilir. Ama bunun sebebi yavuz sultan selim zamanında soykırıma uğrayan alevilerin yurdun dört bir yanına kaçıp saklanmalarıdır. Gittikleri bölgedede zamanla kürtçe öğrenip konuşmaya başlamışlar, yani o bölgeye kaçan aleviler. Yani samsunda tokatda, maraşda, izmirde ve bunun gibi bir çok yerde alevi köyleri vardır.

Alevilerim cem ayinlerine bakdığımızda eski Türklerin şaman gelenekleride vardır. Kadın ve erkek beraber ibadet eder, cem'i dede yönetir, şaman ayinlerindede bunu şaman yapar ve şimdi aklıma gelmeyen birçok benzerlik yine Ali Tayyar Önder'in, "Türkiye'nin Etnik Yapısı-Halkımızın Kökenleri ve Gerçekler" adlı kitapda var. Kendisi Prof. ünvanlı bir akademisyendir. Kendisi yine Alevilerin aslında Türk olduğunu kitabında ayrıntılı bir şekilde anlatmaktadır. Ülkemizdeki kürtler çoğunlukla şafi mezhebine bağlıdır, ve yavuz sultam selim zamanında kürt beylerine para karşılığı alevileri öldürtmüşdür şeyhülislamlarıda arkasına alıp çıkardığı fetvalarla. Bundan dolayı bu eski husumetten aleviler kürtleri ve kürtler alevileri sevmez.

Kısaca alevilik Türklerin islamı kendi yorumlarıdır ve anadoluda doğmuşdur. Sunni islam daha çok arap gelenekçiliğini ve islam yorumunu kabul etmiştir. Arap yaşayışını gelenek ve göreneklerini hayatımıza katmışdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Bu ülkenin kuruluş felsefesinde bile "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes Türk'tür" vardır.

Bunu bilmeyen insanlar ortaya böyle çıkıyor işte, "hayır Türk değiliz, sizi kandırıyorlar, uyanın arkadaşlar" diye saçma sapan ilanlar yayınlıyorlar.

İşin komiği bu insanlar "oo çok aydınız, süper demokratız, en iyi çağdaşız" felan diye takılıyor etrafta, ona acıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

andımız çok tehlikeli, acayip beyin yıkıyor, çok kötü şeyler söylettiriyor.
Hem kim yükselmek, ileri gitmek ister ki?

said:
Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

"Ne mutlu Türküm diyene!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...