ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 zeplin hayır. hepimizin etrafında örnekleri vardır. gençliğinde pis şeyler yapmış ya da ne bilim inanmıyodur, sonra çok iyi adam olmuştur ya da namaza niyaza vermiştir kendini. ya da tam tersi. böyle kişiler ben çok tanıyorum eminim herkesin de çevresinde vardır. ee hani kötü olan kötü ölecekti? öyle bişey yok. insan iradesini ve haliyle insan varlığını küçümsüyorsun. tanrı insanı yaratırken ruhundan ona verdiğini bahseder. kukla değil kimse. loxi senin dediğin de doğru. tanrı zaman kavramına da hükmediyor yazanlara göre. alpha and the omega der gavurlar. da ben bunun nesi soru anlamadım. evet herşeyi biliyor olanı da olacağı da. ee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 "her şeyi" demesinden makro boyutta anlamlar çıkarıyorsan, "dünya hala ekseninde ne kadar büyük bir mucize" diye bile bakabilirsin. Her şeyi demek evrenden, en küçük canlıya/cansıza kadar anlamı çıkar. Bunun haricinde bunu bir insanın ölür ama insan soyu tükenmez gibi bir yoruma çevirirsen de çok acı bir tablo çıkar ortaya. Dünyadaki tüm katliamları, terörist saldırıları bile buna bağlayabilirsin. ascraeus said: evet herşeyi biliyor olanı da olacağı da. ee? Sorum bu zaten. Benim cehenneme/cennete gideceğimi ben doğmadan önce biliyorsa, irademle ben bunu değiştirebilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 007'ye katılmıyorsun yani ascreaus? Eğer ki bizim ne yapacağımızı bile bile bizi yaratıyorsa ilk olarak irademiz yoktur çünkü onun yazdığını yapıyoruz. İrademiz var sanıyoruz safça. İkinci olarak da kötü olacağımızı bile bile bizi yaratıyorsa kötüyü ve kötülüğü bilerek yarattığı için o da kötüdür.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 "tanrı" zamana hükmediyor, yani gelecekte neleri seçeceğimizi ve neleri seçmeyeceğimizi biliyor. seçimlerimizi kontrol etmesinden etmemesinden bahsetmiyorum. yani diyelim günahkar bir insan var, tanrı bu insanın bu günahları işleyeceğini zamanın başından beri bilmiyormuydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Kitapların, tarihin, masalların, hiçbirinin suçu yok haklısınız. Suç insanlarda. Suç bunları yanlış anlayanlarda, bunları olduğu gibi kabul edenlerde. Bunlar bizim okuyup ders almamız gereken, fikirlerimizi vizyonumuzu geliştirmemize yarayan bilgiler sadece. Bu kitaplar, binlerce yıl dayanıp bize ulaşmış bilgiler. Tapalım diye değil, yemin ederken el basalım diye sayfası yırtılınca eyvah çarpılcaz diyelim diye değil; ders alalım diye öğrenelim diye varlar. Dev bir kültür bunlar. Ama işte olay burda kalmıyor. İnanç insanların içinde kalmıyor. İş inançtan ve safi bilgiden çıkıp din boyutuna getirildiğinde şu yaşadığımız sorunlara temel hazırlıyor işte. Dini suçlamayın demeyin lütfen, din de suçlu. Üstüne oturduğu sistem yüzünden, algılanma şekli yüzünden suçlu. İnsanlara küçük yaştan, daha ufacıkken bu dogmaları enjekte ettiğiniz zaman bir ömür atamıyorlar üstlerinden. Ve bu temelsiz fikirleri ölümüne savunuyorlar. Gerçekten iddia ediyorum ben müslümanım diyenlerin büyük bir kısmı Kuran'ı baştan sona okumamıştır. Nasıl bir ayıptır bu insanın en kutsal inancını kaynağından okumamış olması? Neden? Çünkü ailesi öğretmiş ona dinini. Arkadaşlarından, abilerinden, teyzelerinden dinlemiş herşeyi. E her hikayenin sonunda da "allah çarpar" veya "bu zaten kuranda yazıyor" dendiğinden; sorgulamayan ve bu dayanaksız bilgiyi körü körüne savunan, bazen hayatını bunun için ortaya koyan bireyler çıkmıyor mu ortaya? Dinin burda suçu yok mu? Dürüst olalım dolaylı yoldan herşeyi etkilediğinin hepimiz farkındayız. Evet içinde çok güzel nasihatler var, içinde çok güzel tecrübeler ve fikirler var. Zaten bunları bulmak için dine ihtiyacınız mı var? Bunlar "insan" olmanın gerektirdiği şeyler değil mi? Kendinize, ailenize, doğaya yaşadığınız topluma sevgi ve saygı duymanız gerektiği. Bunların gereklerini yapmak. İyi niyetli olup elinizden geldiğince zorda olanlara destek olmak. Çok zor düşünülecek şeyler değil gerçekten... Ama dini getiren kitapların içinde benim için çok çelişkili, artık törpülenmesi gereken çok absürd şeyler var. Tek örnek vereceğim: kurban kesmek. Detayına inmek istemiyorum ya da savunulacak taraflarını duymak istemiyorum bunun. Vahşet gerçekten. Ayıp, yazık o hayvanlara. Senden benden ne farkı var onların? Ama islam böyle mi diyor? O hayvan, allah senin için yarattı onları diyor. Kes diyor. Kurban et diyor. Hayır efendim işte edemezsin. O hayvan ile benim aramda fark yok! Onun da canı var, onun da kanı var ve onunda hayatı var. Doğanın milyarlarca yılda can verebildiği bir güzelliği, muhteşem bir oluşumun eserini sen kafandaki bu düşünceler için katledemezsin. Ama işte ediliyor. Edilecekte. Sadece hayvanlar değil insanlar da katlediliyor... Biri gider haçlı seferi yapar, diğeri mekkeyi basar, kimisi de sivasta katliam yapar. Binlerce insan kılıçtan geçirilir, kafasına sıkılır bilmemne olur. O ya da bu şekilde. Din her zaman insanları kullanmak için en sağlam araç. En okumuş, en eğitimli insanlar üzerinde bile kullanabileceğiniz bir baskı unsuru. En kötü ihtimalle siz kendi içinizde doğru şekilde, eleyerek yorumlasanız bile çevrenizdekilerle etrafınızda oluşacak çevre baskısına sebep. Ayıplanmanız için, toplum baskısı için etmen. Çünkü olaya din adını verdiğiniz anda hemen bir gruplaşma başlıyor. Temeli dogmalarla gelen bir gruplaşma da benim gözümde hiç hoş değil. Neler olabileceğini biliyoruz zaten sonunda. O yüzden çok fazla eleştirmek istemiyorum ama din ile inanç olayının ciddi şekilde ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Siz kalkıp bu düşünceleri işleyip insan katledicek değilsiniz. Büyük ihtimalle gidip bir kurbanlık koyun alıp onun gözlerinize baka baka boğazından kesilmesine de seyirci kalamazsınız çünkü seviyeniz belli. Belli bir eğitiminiz, dünya görüşünüz var. Bu forumdan çoğu kimse üzerine alınmasın yani az önce yazdıklarımı. Ama seviyeyi bir birim aşağıya çekin ondan sonra neler oluyor işte görün. Son olarak, dini yanlış yorumluyorlar da demeyelim. Gerçekten katılmıyorum. Bu savunmayı da doğru bulmuyorum. Şimdi yine burasını ayetlere hadislere boğmayalım, çok saçma şeyler var dinlerde. Saçmadan ziyade, ihtiyaç duymayacağımız şeyler var diyelim ki inananlara da madem saygısızlık olmasın. Eskimiş fikirler var. Artık doğru değiller. Ama inanan kesim dinin bütününü benimsemek zorunda kaldığından bunları da kabul ediyor işte. Hiç düşünmeden beynine kazıyor bu fikirleri de. Size çocukluğunuzdan beri empoze edildiği için, beyniniz yıkandığı için müslüman oldunuz. Başka yerde doğsaydınız bambaşka bir birey olacaktınız. Kim aksini iddia edebilir? Olay bu kadar basit benim gözümde. Bu dünyaya bir kere geldiniz. Neden hayatınızı başkalarının fikirleri için yaşayacaksınız? Neden onlar size empoze etti diye birşeylere inanacaksınız ki? Onlara ne? Hayat sizin hayatınız. Niye bizi ufacık yaştan allah çarpar, şeytan bilmemne yapar diye korkuttular diye bir ömür korkarak yaşayalım? İsterseniz gidin budist olun, isterseniz aya tapın. Ama kendi bulduğunuz, kendi içinizde hiçbir baskı hiç bir korku olmadan hissettiğiniz birşeye inanın. Size özel bir inancınız olsa neolur? Kendi tanrınızı yaratın. Ona tüm kalbinizle inanın. Kime ne ki? Yaşam sizin yaşamınız, inanç sizin inancınız. Neyse... İşte bu yukardaki sebeplerden dini tehlikeli buluyorum ben. Ve insanların din adı altında, dini bahane ederek veya dolaylı yoldan dini fikirlerle yaptıklarını gördükçe de gerçekten çok üzülüyorum. O yüzden inanç ile din kavramlarını da mümkün olduğunca ayrı tutmaya çalışıyorum. *edit: uzun yazı oldu kusura bakmayın, birde iki sayfa öncesindekileri okuyarak yazmıştım. Ona göre :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 sonuna kadar okudum ve gerçekten katılıyorum çok haklısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Perfectionist, repimi aldın abi, güzel yazı. bazı noktalarda katılmasam da, yani evet. öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Bende terazine tıkladım. Güzel yazı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Loxias said: Sorum bu zaten. Benim cehenneme/cennete gideceğimi ben doğmadan önce biliyorsa, irademle ben bunu değiştirebilir miyim? senin değiştireceğin bişey yok. zaten sen iradenle iyi ya da kötü yapacaklarını yapacaksın. o da herşeyi biliyor işte bu kadar basit ^^ nileppezdel said: 007'ye katılmıyorsun yani ascreaus? Eğer ki bizim ne yapacağımızı bile bile bizi yaratıyorsa ilk olarak irademiz yoktur çünkü onun yazdığını yapıyoruz. İrademiz var sanıyoruz safça. İkinci olarak da kötü olacağımızı bile bile bizi yaratıyorsa kötüyü ve kötülüğü bilerek yarattığı için o da kötüdür.. aynı şey hemen hemen. 007'nin yazdığı herşeyi okumadım. ama evet herşeyi biliyor. ama olacakları bilmesi, insanların yapacaklarına bir etki etmez. insanı iradesi yoktur da demek değildir haliyle. mesela ben şu an çok iyi biriyim ama ilerde hayatımda inanılmaz trajedik şeyler olur ben kötü biri olurum ya da tam tersi. bu benim iradem dahilinde. ama kafama taş düşer ölürüm bu onun elinde. tekrar söyliyim ki senin asıl kafandaki soru bu. tanrı insanı kukla olarak yaratmadı. yani mesela "istese adem'le havva onun emrine uyardı", "istese şu savaş olmazdı" ,"istese selin beni terketmezdi" istese istese. ee tabi istediğini yapar ama o zaman ortada ne imtahan kalır, ne vaat, ne vaat edilen, ne din, ne bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 e zar sallayıp yaratmıyo herhalde, hoş ole olsa bile irade yok. sonucta bir insanı yaratıyor, onun kaderine karar veriyor, daha doğmadan sonsuza kadar cennete sefamı surecek, cehennemde cefamı cekecek karar veriyor. bilinzsice insan spamlamıyor herhalde her yarattığı ınsanın ozellikleri, cevresiyle ilişkisisonucta o iğnsanın kaderini oluşturuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 ascraeus said: Loxias said: Sorum bu zaten. Benim cehenneme/cennete gideceğimi ben doğmadan önce biliyorsa, irademle ben bunu değiştirebilir miyim? senin değiştireceğin bişey yok. zaten sen iradenle iyi ya da kötü yapacaklarını yapacaksın. o da herşeyi biliyor işte bu kadar basit ^^ Ya tanrı seni yaratmadan önce cehenneme gideceğini biliyorsa, senin hayatta yaptıkların nasıl iraden olabilir? Oturup bir düşün istersen. Senin cehenneme gideceğini bilerek yaratıyor tanrı, hangi iradeden bahsediyorsun? Yaptıklarımızın tamamen bizim kontrolümüzde olması için tanrının bizi yaratırken geleceğimizi bilmiyor olması gerekir buda tanrı kavramı ile çelişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Yaradılış ve irade konusu çok çelişkili gerçekten. Yani islama göre tanrı bir insanı yaratırken onun saniye saniye ne yapacağını biliyor. Ama yinede onu yaratıyor. Çünkü insan ne kadarda özgür iradesiyle haraket etse bile tanrı aslında onun ne yapacağını biliyor. Tamam biliyor olması müdahele ettiği anlamına gelmez. E ama herşeye kadir olan bu yaratıcı güç, zamanı evreni yaratırken beraberinde yarattı bu olacakları. O zaman niye böyle birşey yaptı? Bence bu sorularla zaman kaybetmeye çok gerek yok. Direk neden yarattı? Evreni niye yarattı? İnsanları niye yarattı? Niye imtihanlar koydu? Böyle yüce bir varlık yalnızlık mı çekti? Egosunu mu tatmin etmek istedi? Sıkıldı mı? Bunaldı mı? Bunlar hep insani duygular tabi. Bizim bilmediğimiz başka bir duygu mu içerisindeydi? Nedir sebep? İşte Adem'i kovma, şeytanın atar yapması falan da malum çok eski hikayeler. E imtihan insanlar için var. O zaman şeytanı da imtihan etmek için mi yarattı. Madem biliyordu herşeyi onu da niye yarattı? Mantığı yok bu kurandaki yaradılış hikayelerinin. Yani var da, şu zamanda yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Evet işte güncel olarak değilde adem ve hava olayınada bakılabilir. Kişiliğinden, davranışlarına kadar hepsini kendisinin belirlediği adem ve havva, ağaçtaki meyveyi tattılar diye dünyaya atıyor. Sonrada, "Ben size bu ağaçtan uzak durun demedim mi?" diyor. Ee gücü kudreti sonsuz olan tanrı, sen adem ve havvayı yaratırken bunu yapacaklarını bilmiyor muydun? Şimdi niye kızıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 lox bak dinlerin anlattığı şekilde tekrar yazıyım. sırasıyla. tanrı insana diyor ki ben seni irade sahibi, diğer bir çok yarattığım şeyden üstün kıldım, gel cennette yaşayalım. sonra insan onun emrine karşı gelip cennetten atılıyor. bir imtahana tutuluyor. ki bu bizim hayatımız. hayat bitince herkes yaptıklarıyla hakettiği yere gidecek. cennet cehennem neyse artık. onun herşeyi bilmesi ise ayrı bir yerde. biliyor yaw napsın gözünü mü kapasın. onun suçu ne. insanlar adam olsun da ona güzel şeyler göstersin o zaman. yani burda mağdur olan tanrı aslında. düşünsene bir varlık yaratıyorsun. kendi ruhundan, şeklinden vererek. ve o seni satıyor. dinlemiyor. tamamen karşı gidiyor kibirinden dolayı. çok üzücü bişey bence ^^ ayrıca evet "kader" hz.muhammed kelimeleriyle "o allah'ın sırrıdır." diye geçer. o bile hakkında çok bişey anlatmamıştır. o yüzden de inanmayanlar hep bu yumuşak karnına çalışırlar dinin. halbuki bilinenler bile yeterli işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Loxias said: Evet işte güncel olarak değilde adem ve hava olayınada bakılabilir. Kişiliğinden, davranışlarına kadar hepsini kendisinin belirlediği adem ve havva, ağaçtaki meyveyi tattılar diye dünyaya atıyor. Sonrada, "Ben size bu ağaçtan uzak durun demedim mi?" diyor. Ee gücü kudreti sonsuz olan tanrı, sen adem ve havvayı yaratırken bunu yapacaklarını bilmiyor muydun? Şimdi niye kızıyorsun? Öyle tabi. Hani olayın açıklaması yok. Tanrının gözünden kaçmış desek olmaz, arada bir hata yapmış desek o zamanda mükemmelliyeti bozulur, azcık eğlenmiş falan desek tanrıya abuk anlamlar yüklemiş oluruz. Yani hiçbir şekilde mantıklı açıklama yapmak mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Perfectionist said: Loxias said: Evet işte güncel olarak değilde adem ve hava olayınada bakılabilir. Kişiliğinden, davranışlarına kadar hepsini kendisinin belirlediği adem ve havva, ağaçtaki meyveyi tattılar diye dünyaya atıyor. Sonrada, "Ben size bu ağaçtan uzak durun demedim mi?" diyor. Ee gücü kudreti sonsuz olan tanrı, sen adem ve havvayı yaratırken bunu yapacaklarını bilmiyor muydun? Şimdi niye kızıyorsun? Öyle tabi. Hani olayın açıklaması yok. Tanrının gözünden kaçmış desek olmaz, arada bir hata yapmış desek o zamanda mükemmelliyeti bozulur, azcık eğlenmiş falan desek tanrıya abuk anlamlar yüklemiş oluruz. Yani hiçbir şekilde mantıklı açıklama yapmak mümkün değil. HAYIR! acıklaması VAR! acıklamasının olmaması, acıklamasının olduğunun kanıtı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 ascraeus said: lox bak dinlerin anlattığı şekilde tekrar yazıyım. sırasıyla. tanrı insana diyor ki ben seni irade sahibi, diğer bir çok yarattığım şeyden üstün kıldım, gel cennette yaşayalım. sonra insan onun emrine karşı gelip cennetten atılıyor. bir imtahana tutuluyor... Cennet ve cehennem insanın yaradılışından önce var değil mi? Meleklerde var. Yani onları önceden yaratmış zaten. Peki onları niye yaratmış? Cennet cehennem melekler falan? Tanrı niye hep yaratma çabası içerisinde ki? Show off mu bu? Böyle bir gücün buna sanki ihtiyacı mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 ascraeus said: yani burda mağdur olan tanrı aslında. düşünsene bir varlık yaratıyorsun. kendi ruhundan, şeklinden vererek. ve o seni satıyor. dinlemiyor. tamamen karşı gidiyor kibirinden dolayı. çok üzücü bişey bence ^^ Böyle birşey mümkün mü bir düşün ya. Evreni, duyguları, düşünceleri, sesi, ışığı herşeyi yaratan bir varlıktan bahsediyoruz. Gücü sınırsız. Kudreti sınırsız. İnsan diye bir şey yarattığında kendine ihanet edeceğini bilmiyor mu bu sınırsız güçteki tanrı? Sadece bu sorunun cevabını istiyorum senden. Eğer bilmiyor dersen, tanrının sınırsız güçleri yok, sınırı var dersin ki buda tanrı kavramına ters. Biliyor dersende; tanrının "Bana niye ihanet ettiniz!!" diye kızması mantıksız. Hem tanrı nasıl mağdur olur ya? o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Ayrıca Tanrı nasıl mağdur? Yarattığım şeyler beni iplemedi böhühühü? E ipleyen varlık yaratsaydın? İplemeyen varlık yarattıysan mağdur olmanın sorumlusu da yine sensin yani.. İyiymiş Tanrı'ya mağdur demek de.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Perfectionist said: Cennet ve cehennem insanın yaradılışından önce var değil mi? Meleklerde var. Yani onları önceden yaratmış zaten. Peki onları niye yaratmış? Cennet cehennem melekler falan? Tanrı niye hep yaratma çabası içerisinde ki? Show off mu bu? Böyle bir gücün buna sanki ihtiyacı mı var? merak ettim bi an bu soruyu neden sordun? amacı ne yani. cevabını sadece tanrının bildiği bu kadar bariz bişeyi bana neden soruyosun? cevap alamayıp "ahaaaaa işte cevabı yokk. tanrı yok" mu diyeceksin? neyse zaten ben biliyorum ki sen buna da cevap alsan "tanrıyı kim yarattı", "ondan önce ne vardı. boşluktan tanrı mı oluştu?" falan gibi sorulara başlayacaksın. been there done that. ama şöyle bi cevap verebilirim, var olmuş olmak bile güzel bişey. yaşadıklarını ve yaşayacaklarını yaşayacak olman. bunları düşün sen. Loxias said: İnsan diye bir şey yarattığında kendine ihanet edeceğini bilmiyor mu bu sınırsız güçteki tanrı? loxi son 5 6 mesajdır aynı şeyi değiştirerek soruyosun farkında mısın? evet biliyor. nasıl senin inanmayacağını biliyorsa, benim inanacağımıda da biliyor. nileppezdel said: ipleyen varlık yaratsaydın? bknz melekler. hadi ben spora kaçtım. zaten çok da sıkıldım köre ışığı anlatmaktan. bi daha da gelmem bu topice ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 bknz. melekler? Şeytan da bir melekti? İpledi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 şeytan iradesi olan tek melek. evet iplemedi. gerçi başka iradesi olan melek var mı bilmiyorum. bi ara araştırıyım bu konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 şu forumda milletin birbirini ikna etme çabaları olmasa; eskiyen klavyeler, harcanan elektrik ve beyin gücü ile bir 3. dünya ülkesini , gelişmekte olan ülkeler statusune sokup, kredi notunu B+ yapabilirdik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 -007- said: Ateistlerin dinden soğuyabileceği ihtimalini düşünememiştim pardon. Cidden şaka gibiymişsin millete "Allah belanı versin" falan diyosun nasıl bi seviyesizlikse artık.. Benim din hakkında yazdıklarım seni soğutuyosa o senin problemin yanlış bişey yok. 50 sayfadır millete laf çarpan ve yüzsüzlük yapan birinin sağa sola seviyesiz diyecek hali yok. Yok din dogma değilmiş, yok araplar yıldızları bilmezmiş, yok müslümanlığı din diye genelleyezmişiz, yok kelime oyunlarıyla dolu cümleleri çekip kafaya göre yorumlakmış, uzun uzun yazılan paragraflara "ben öyle demedim ki" diyerek kendini haklı çıkardığını sanmanmakmış, gerçekten öyle dediğini gösterincede cevap vermeden kaçmakmış vs. vs. Sen gerçekte nasıl tartışılacağını veya inandığın şeyin ne olduğunu biliyor musun acaba? Dinler dogma değildir diye fırlarken pek biliyor gibi gözükmüyordun çünkü. Veya yunan mitolojisini tek tanrılı dine kanıt olarak sunarken veya mısır ve anadolu uygarlıkları gibi astronominin dibine vurmuş uygarlıkların tam ortalarındaki arapların yıldız bilmediğini savunurken veya kalp paslanmasını oksitlenme olarak yorumlarken... Konuda kaç kişi seni seviyesiz olarak adlandırdığını sayabildin mi? Nedenini düşündün mü yoksa? Müslümanı olsun, ateisti olsun senle tartışıyorsa yaptığın işte bir saçmalık var demektir. Ayrıca kendi dininin şartlarını sorgularsan dinden çıkacağını bilmedikten sonra kimseye ateistsin yargısı koyamazsın. Benim din hakkında yazdıklarım seni mi soğutuyor demişsin ayrıca. Senin demin yazdığım basit kuralı bilmediğinden yola çıkarak yazdığın şeylerin herhangi bir dinle zerre alakası olmadığını rahatça görebiliyoruz zaten. Dine olmayan kavramlar ekliyorsun, yalan yanlış çıkarımlar yapıyorsun, tabi ki gören insanlar "müslümanlık bu kadar basit birşey mi?" diye düşünür. Cahil çevrelerde bu tür ucuz propagandalar işe yarıyor olabilir ama işin okulunu okumuş insanlar arasında yemiyor. İş anca yaralanmış vahşi hayvan gibi çevreye saldırmaya döndüğüyle kaldı dün gördüğün gibi. Kafan almıyor olabilir ama insanlar zamanın başlangıcından beri tanrı var mı yok mu tartışıyorlar. Ucuz propaganda yöntemleriyle varlığı kanıtlansaydı sana şu zamana kadar zaten gerek kalmazdı. Ayrıca "kendinize bela okuyun sıkıysa. hadii" diye işi çocukça seviyeye indiren biri için "bana bela okuyorsun" diye ağlamak komik kaçıyor. Benim dediğim şey ise basit: Madem bela okunmasına bu kadar çaresizce ihtiyacın var o zaman senin yöntemin yanlışsa, ucuz yöntemlerle, yalan yanlış bilgilerle insanları dininden soğutacak şekilde propaganda yapıp, fanatik gibi sağa sola saldırıyorsan senin belanı versin, ben yanlışsam, bu kadar ucuz ve aciz yöntemlerle propaganda yapmak yaratıcının tasvip edeceği yöntemlerse ise benim belam neyse versin dedim. "Bela okuyun hadii" diye ısrarla post atan birinin bu mesajda gocunacak birşeyi varsa otursun ne yapıyorum diye düşünsün. Senin kimseye ateistmiş bilmemneymiş diye konumlandıracak bir durumun yok. Orda Cüce'de Sir'de müslümanıda, inanmayanıda saçmaladığını gayet güzel biçimde belirttiler. Senin savunduğun şey müslümanlık falan değil. Bu kadar ucuz yöntemlerle din falan savunulmaz. Edep öğren biraz. Irkçılığında, fanatikliğinde bu forumda prim yapmıyor. edit: mesaj atmayıp uslu uslu çekildiğimde bile arkamdan laf atıyorsa patlarım kusura bakmayın. edit2: Seviyesiz demesine neden bu kadar kızdığımı msnden sordular bende arkadaşın seviye düzeyi hakkında bilgi vereyim dedim: -007- said: ancak ateistler bilimsel sürecin B'sini anlamayıp bu tarz düşünemediği için agnostiklerin IQ'sunun atesitlerden daha yüksek olduğunu söyledim. İnsanların argümanlarına "aç oku ben mi bulayım, bilseydin" vs. diyerek konu tartışılmaz. Kuran'dan "uslu olmazsanız yanarsınız" ayetleri koyarakta seviye sahibi olunmaz. Bu yüzden kızdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 ascraeus said: Loxias said: İnsan diye bir şey yarattığında kendine ihanet edeceğini bilmiyor mu bu sınırsız güçteki tanrı? loxi son 5 6 mesajdır aynı şeyi değiştirerek soruyosun farkında mısın? evet biliyor. nasıl senin inanmayacağını biliyorsa, benim inanacağımıda da biliyor. peygamber sabrı varmış bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar