sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 ahhaaha griffine binmiştir belki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 kermit said: şahitleri varmıymış ? ahah aynısını yazıyodum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sipeyskeyk said: ahhaaha griffine binmiştir belki ? =insanların inançlarıyla dalga geçmek. Aynısını biz yapsak kıyamet kopar mesela. Önce biraz olgunlaşmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 şefim,1500 yıl önce araçla yükselmiş diyorsun. tamam inançlarla dalga geçmek ayıp belki ama,geçilmeyecek gibi değil kendimi suçlu hissetmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 arkadaşım mantıklı şeyler yazın ki dalga geçilmesin yo peygamber şöyle yapmış böyle yapmış kulaktan dolma bilgilerle gelmyin mantık olsun biraz yazdıklarınızda bende dalga geçmeyi sevmem ama kalkıpta öyle dersen yerden yükselmiş uçmuş havalanmış herkes geçer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bunlar kişisel düşünceler değil ve din Kuran ve kişiden kişiye aktarılan yazılı olmayan olaylardan da oluşur. Din konuşuluyorsa bu tip muhabbetlerin dönmesi çok normal sen bunu imaknsız falan bulurken kendi bilgi seviyenle değerlendiriyosun. sipeyskeyk said: şefim,1500 yıl önce araçla yükselmiş diyorsun. tamam inançlarla dalga geçmek ayıp belki ama,geçilmeyecek gibi değil kendimi suçlu hissetmiyorum. Bu görüşlerden bir tanesi ayrıca Kuran'da böyle açık bi ifade yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 kuranda yoksa kimin görüşü ? cübbeli ahmet hocanındır olsa olsa.o seviyor böyle fantastik şeyleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sipeyskeyk said: kuranda yoksa kimin görüşü ? cübbeli ahmet hocanındır olsa olsa.o seviyor böyle fantastik şeyleri. İNANÇLARIMA SAYGISIZLIK ETME !!!!!111! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 doğru 1500 yıl önceki bu olayı bir arkadaşına anlatan sonra bugüne ulaşmasını sağlayan bir arap'ın bilgi seviyesiyle kendiminkini kıyaslamam yanlış oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Araca binip yükselmek çok mu ilginç geldi? Ek olarak bilmediği konularda bi tarafından sıkan arkadaşlara bilgilendirme: Bu yükseltme olayı Kuran'da geçmez, ayrıca yükselmenin niteliği hakkında din adamları arasında da bi görüş birliği yokmuş. Manevi yükselme diyenler falan da varmış, ancak Kuran'da yükselen bir araçtan bahsediliyor (diye biliyorum, yanlış olabilir) "yazanları önceden söylesinler!" diyen arkadaşa sevgiler. Şimdi birincisi, tamam hadi araca bindi diyelim, 1400+ sene sonra Amerikan teknolojisi yetemiyor mu açıklamaya hala? Çok biliyorsun belli ki, yine de tekrarlayayım ben, Miraç'a Burak adı verilen bir binekle çıkıyor, canlı yani. Yok mudur bu Burak'ın kalıntıları? Türünün tek örneği miydi arkadaş? Hani bilimsel konuşuyoruz dedin, ondan soruyorum. İkinci olarak, azıcık araştırma yaptım, Radikal'deki bir haber bak ne diyor; "Ancak bu hadisler Kuran'da namazın kaç vakit kılınacağı bildirilmezken...". Bunu da "Kuran'da yazmıyor ama heleloy!"a cevaben koymuş olayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bana Amerikan teknolojisi açıklayamıyor mu demişsin de sen de az bilmiyormuşsun hayran kaldım. 1400 senelik Amerikan teknolojisi Kuran'daki her şeyi a.ıklayabilmeli mi? Hayır. İnsanlarda şöyle saçma bi mantık olabiliyor: "Bizim dönemimizde artık her şey bulundu keşfedilmeyen bişey artık zordur." Yok öyle bişey bu tarz düşünen insanlar hep vardı ve hep yanıldı aksine bilim artık daha hızlı ilerliyor. 1400 senelik Amerikan teknolojisi her şeyi açıklamaz yani. Ayrıca kalıntı falan diyosan illa her şeyin kalıntısı olmak zorunda değil inanmak için. Bilimsel açıdan gerekli ama yoksa da bilimsel olarak imkansızdır diyemezsin. Kuran'da namazın ne zaman kılınacağı bildiriliyor yazan eksik okumuş. Ayrıca hadisler yalan değildir evet ben yalandır demedim. sipeyskeyk said: doğru 1500 yıl önceki bu olayı bir arkadaşına anlatan sonra bugüne ulaşmasını sağlayan bir arap'ın bilgi seviyesiyle kendiminkini kıyaslamam yanlış oldu. direk kişisel hakaret ediyosun bilmiyorum farkında mısın. Bence kişisel görüşlerinizi kendinize saklayın kimse sizi inanmanız konusunda teşvik etmiyo burası bi fikir paylaşım ortamı gelip kişisel laf sokmaya hakkınız yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 abicim,peygamberden bahsetmiyorum. bu olayı kahveye gidip hocam peygamberi gördün mü tanımlanamayan uçan bir cisime binip gitti diyen arap'ı kişisel olarak tanıyor ve seviyorsan özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: sipeyskeyk said: ahhaaha griffine binmiştir belki ? =insanların inançlarıyla dalga geçmek. Aynısını biz yapsak kıyamet kopar mesela. Önce biraz olgunlaşmak lazım. Burak kanatlı bir deve/at/katır olarak tarif edilmiş bir çok farklı yerde. Griffin gayet geçerli bir benzetme olmuş bu durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Dinleri sorgulamadan ateist olan birini tanımıyorum. Böyle birşeyde şuanki koşullarda olamaz. Doğar doğmaz müslüman damgası vurulan bir ülkede ateistim demek için bir çok dini araştırmak gerekir. Çoğu kendini müslüman zannedenler gibi sadece kur'an okuyarak (çoğuda kuranı bile okumamıştır) karar vermezler. Din doğmatiktir. Bunu istediğin felsefeciye sor vereceği cevap budur. Senin sorgulaman sana emredilenleri değiştiremez. Sadece senin olaya bakış açını değiştirebilir, buda senin o emri yerine getirmeni kolaylaştırır. Sen istediğin kadar sorgula "Bak kur'anda böyle yazıyor ama bence bu yanlış" diyemezsin. Sen müslümansan tanrının sana bahşettiği o kitaba sonuna kadar inanmalısın ve desteklemelisin. Bu söylediklerimin kanıtıda Loxiasimz dininin kitabında yazar. Yersen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Loxias said: Bu söylediklerimin kanıtıda Loxiasimz dininin kitabında yazar. Saygı duyuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 1-kazım 2-flying spagetthi monster 3-loxiasizm üzgünüm sıralama bu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 İroniyi anlamadıysan ilk sıraya kendini koymalısın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 eğer ben seninkini anlamışsam ve sen benimkini anlamamışsan işler iyice karışacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Loxias said: Dinleri sorgulamadan ateist olan birini tanımıyorum. Böyle birşeyde şuanki koşullarda olamaz. Doğar doğmaz müslüman damgası vurulan bir ülkede ateistim demek için bir çok dini araştırmak gerekir. Çoğu kendini müslüman zannedenler gibi sadece kur'an okuyarak (çoğuda kuranı bile okumamıştır) karar vermezler. Din doğmatiktir. Bunu istediğin felsefeciye sor vereceği cevap budur. Senin sorgulaman sana emredilenleri değiştiremez. Sadece senin olaya bakış açını değiştirebilir, buda senin o emri yerine getirmeni kolaylaştırır. Sen istediğin kadar sorgula "Bak kur'anda böyle yazıyor ama bence bu yanlış" diyemezsin. Sen müslümansan tanrının sana bahşettiği o kitaba sonuna kadar inanmalısın ve desteklemelisin. Bu söylediklerimin kanıtıda Loxiasimz dininin kitabında yazar. Yersen.. "Allah yok" fikri sorgulanarak ulaşılabilecek bi fikir değil çünkü sorgulayan kişi öldükten sonra ne olacağını ya da evrenin sınırlarını bile bilmiyor. Bu saplantılı fikir sorgulamayla ulaşılamayacak br fikir olduğu için dogmadan öte geçmez. Bir de sorgulamayı beceremeyen ve ateizme kayanlar olabilir, bunlar dogmatik olmayabilir evet. "Ateist olmak için birçok dini araştırmak gerekir" demişsin de o araştırmalar yanlış oluyor genelde. Bizzat tanıdığım var yani. Hatta çoğu yaşadığı koşullardan ve aile yapısından etkilenip öyle büyüyor ve dinle alakası bile olmuyor. Öyle aileden ve ortamdan bağımsız hareket edip araştıran falan sayılıdır. Felfesi açıdan "din" kavramına yaklaşmak apayrı bi olay. Ama İslam'ın sorgulamama ve dogma dini olmadığı yazılı. Felsefecilerin verebileceği cevap değil yani bu. İslam'a bi sorgulama ve düşünme sonucu inanırsın. Emirleri düşünmeden yaparsın diye bişey yok, zira "Allah'ın ayetlerini insanlar düşünsün diye yolladığı" yazılıdır. Yine ters mantıkla hatalı olarak demişsin ki: Müslümansan hepsini doğru bulmalısın, aksine hepsini doğru bulduğu için Müslüman denir ona. Zaten bu yüzden günah diye bi kavram var. Herkes hepsini doğru bulup yapsa herkes cennetlik olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Olabilir neden olmasın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 "Allah yok fikri sorgulanarak ulaşılabilecek bi fikir değil" ne içtiysen bende istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ahahha :D Bana da lütfen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 "Allah yok fikri sorgulanarak ulaşılabilecek bi fikir değil" bu durumda allah yok fikrine ulaşanlar için ne diyorsun ? nasıl ulaşmışlar ? belki de şeytan kanlarına girmiştir... edit: Öldükten sonra ne olduğunu bilmediğimiz için allaha kayıtsız şartsız inanmamızın beklenmesinin değeri = priceless. edit: okudukça malzeme çıkıyor neresinden tutsam bilemedim. Ateizm = başarısız sorgulama ? lölz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 bana da bana da. alperen ocaklarına söylemeyin ama, kapıya yığılmasınlar:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Loxias said: "Allah yok fikri sorgulanarak ulaşılabilecek bi fikir değil" Daha önce de dediğim gibi bir şeye "yok" demek "var" demekten daha iddialıdır. Böyle iddialı konuşabilemk için ölüm evren zaman sonsuzluk gibi kavramları tamamen bilmek gerekiyor. Bunları bilmeden bunu dersen saçmalamış ve dogmaya inanmış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar