Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Algılayamadığın birşeye neden tapıyorsun, neden umursuyorsun o zaman?
sir Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 ahah adam ateistlere düşük iq diyo yau, ama agnostikler biraz daha zekiymiş. ömrümde bu kadar kibirli, bu kadar pervasız ve yüzsüz, bu kadar kendini bi bok zanneden ve aynı oranda cahil bir canlı türü daha görmedim. gerçekten ya yaşça çok küçüksün 007, ya da yaşıtların kadar olgunlaşamamışsın. tanrının varlığının hiçbir ispatı yok, olsaydı "inanç" diye bişey olmazdı zaten. meseleye "inanç" dememizin sebebi varlığının ampirik verilerle kanıtlanamıyor oluşu. yok, ben "yanlış"ımdır şimdi sana göre, sanki bu konularda doğru-yanlış diyebilecek bir otorite varmış gibi. neyse çoluk çocukla din-siyaset gibi ciddi konular tartışmamak gerek.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Evrime göre Adem yok ama. Hangisi doğru şimdi?
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 hadi beyler hep birlikte http://www.youtube.com/watch?v=P4qa5SASydw watch?v=P4qa5SASydw
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Loxias said: Ya bişey yazmadan edemedim. Maddenin ve enerjinin kendini yaratamayacağına bunların ancak Tanrı denilen, gözükmeyen, duyulmayan, dokunulamayan kafalarda oluşan bir düşüncenin yarattığına inanıyorsun. Belki madde kendini yaratmıştır ama bilim halen bulamamıştır diyip sığ olan bilgilini kurcalamak istemiyorum. Bir şeyin var olduğunu söylüyorsan ve bunu bilim ile açıklamaya çalışıyorsan bunu kanıtlaması gereken kişi sensin. Benim olmadığını ispatlamam gibi bir yükümlülüğüm olamaz. Yok demem yeterli, eğer var olduğunu düşünüyorsan bakın bu nedenden var diyecek kişi sensin. (bunun neden olduğunu sormazsın umarım) Birincisi her şeyi "kafalarda oluşan bir düşüncenin" yarattığına inandığımı düşünmen senin farklı bi taraftan anladığını gösterir. Böyle bi muhabbet geçmedi hiçbir noktada. Sonra da cahilce demişsin ki "Belki madde kendini yaratmıştır ama bilim halen bulamamıştır diyip sığ olan bilgilini kurcalamak istemiyorum." Maddenin kendini yaratması ama bilimin daha bulmamış olması.. iyiymiş adam bütün fizik kanunlarına meydan okuyup ona karşı çıkanlara "sığ" diyor lol! Ben bir şeye var diyorum ama bunu bilimle ispatlarım demiyorum. Onu da başka bi yerden anlamışsın sanırım. Ben ortamlarda iddia ortaya atıp ispat isteyenlere bahane sunacak tarzda biri değilim. Fakat sen iddialı biçimde demek istediğini yanlış ifade ederek "ateizm Tanrı kavramından önce var olmuştur" diyorsun, ispat isteyenlere de temelindeki kavram yanlışlığını fark ediphatasını kabul etmek yerine "sen şöylesin ispatlayamam" gibi saçma tavırlara giriyorsun. Neyse "ateizm inançsızlıktır" demiş birine cevap veriyorum şaka gibi..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 GERGE said: Algılayamadığın birşeye neden tapıyorsun, neden umursuyorsun o zaman? Algılamanın sınırları var demek istiyorum. Göremez duyamazsın yani.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 sir said: ahah adam ateistlere düşük iq diyo yau, ama agnostikler biraz daha zekiymiş. ömrümde bu kadar kibirli, bu kadar pervasız ve yüzsüz, bu kadar kendini bi bok zanneden ve aynı oranda cahil bir canlı türü daha görmedim. gerçekten ya yaşça çok küçüksün 007, ya da yaşıtların kadar olgunlaşamamışsın. tanrının varlığının hiçbir ispatı yok, olsaydı "inanç" diye bişey olmazdı zaten. meseleye "inanç" dememizin sebebi varlığının ampirik verilerle kanıtlanamıyor oluşu. yok, ben "yanlış"ımdır şimdi sana göre, sanki bu konularda doğru-yanlış diyebilecek bir otorite varmış gibi. neyse çoluk çocukla din-siyaset gibi ciddi konular tartışmamak gerek. Oo lafları bi tarafından anlayıp denmemiş lafları denmiş gibi gösteren arkadaş da damladı.. Ben hiçbir noktada açıkça "ateistler düşük IQludur" gibi bi genelleme yapmadım. Ayrıca kişisel hakaretlerine cevaben ben de senin kadar ortamlarda bu derece lafı alakasız bölgelerinden anlayan başka birini görmedim. Bir takım ispatların olması İslam'ın inanç olmayacağı anlamına gelmez. Yine lafı başka bi organından anlayıp sana yakışan çarpıtma örneğiyle süslü dandik bi mesaj atmışsın.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 GERGE said: Evrime göre Adem yok ama. Hangisi doğru şimdi? Evrime göre Adem olmaması İslam'a göre evrim olmayacağı anlamına gelmez. Ki bilim "ilk insan şudur" ya da değildir tarzı bir laf etmiyor. "Bilime göre Adem yok" diye bişey yok yani.
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 -007- said: Sonra da cahilce demişsin ki "Belki madde kendini yaratmıştır ama bilim halen bulamamıştır diyip sığ olan bilgilini kurcalamak istemiyorum." Maddenin kendini yaratması ama bilimin daha bulmamış olması.. iyiymiş adam bütün fizik kanunlarına meydan okuyup ona karşı çıkanlara "sığ" diyor lol! Ne desem ne desem.. Tanrı kendi kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi =) hehe. Ne dediğini bilmiyorsun sanırım. Bir mesajında tanrı kavramını aklınız almaz diyorsun. Bir mesajında bilme ilme çok güveniyorsun vs. Tanrı'nın yaratılmadığını düşünüyorsun. Maddenin yaratıldığını, kendi kendine oluştuğunu yada sonsuzluktan beri (tanrı gibi) var olmadığını sana düşündüren nedir?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Sana Tanrı'nın kendi kaldıramayacağı taşı yaratamayacağını düşündüren neyse benimki de onun zıttı.
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 bu seviyesiz ve anlamsız tartışmaya kilit yaraşır, ordu göreve =
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 @007: o zaman bir soru: sence orda yada sivasta yapılanlar dogru muydu?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 mulgear6 said: @007: o zaman bir soru: sence orda yada sivasta yapılanlar dogru muydu? Ayrı bi konu, toplumdaki cahil yapılanmaya karşıyım. Tarihi mekanlara tabii ki saygı olmalı, tabii ki eğer ortamın dinle alakası varsa içki servisi falan olmaz. Ama bu olayda o topluluk cahil ve ben buna karşıyım. Bu apayrı bi konu yalnız.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 -007- said: nileppezdel said: Bir şeyin sonunun olmaması onu sonsuz yapar. Sonsuzluk da sonu gelmeyen bir ilerlemedir. Zamanda olabilir en basitinden. Sonra tabi sayılarda vs. 007 said: Ateizmin tanımı bile Tanrı kelimesine muhtaç. Bir yaratıcıya inanmamaktır sonuçta ateizm. Tanrı kavramından önce insanlar bir yaratıcıya inanmıyorlardı. Dolayısıyla ateist diye tanımlanabilirler. Ateizm adı sonradan çıktı, Tanrı kavramının ortaya çıkıp isimlendirilmesiyle beraber kendine isim buldu. Bir kavramın isminin sonradan ortaya çıkmış olması o kavramın daha eski olamayacağını belirtmez. Mikro ve makro evrenlerde aynı mantığın olması bir yaratıcının varlığını gerekli kılmaz. Bu düşünce de yanlış bence Demek istediğim, sonsuzluk kavramını hiçbir zaman insan anlayamaz, sınırlarını bilemez, "sınırı yok" der geçer. Sen de bu noktadasın. Sınırın "sonsuzluğun sınırı yok demen" Bunun farkında değilsin mesela. Ateizm dinsizlik demek değil. Tanrı kavramını inkar etmek demek. Kavram olarak Tanrı kavramına muhtaç yani. Dinsizlik ayrı bir olay. Eğer Tanrı kavramını bilmeden yaşamış birileri varsa onlara ateist denemez, dinsiz denir. Mikro ve makro evrende aynı zihniyet olması iki uçurum arasında ortak bir nokta oluşturur. İşte biz bu ortak noktayı anlamaya çalışıyoruz. Sizse göremiyorsunuz. offf mükemmelmiş bu kedimi alamadım cümleden "sıfır diye bişi olamaz! var olabilmesi için once sıfır olmaması lazım, once bişi olmalıki sıfır olsun!"
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 -007- said: mulgear6 said: @007: o zaman bir soru: sence orda yada sivasta yapılanlar dogru muydu? Ayrı bi konu, toplumdaki cahil yapılanmaya karşıyım. Tarihi mekanlara tabii ki saygı olmalı, tabii ki eğer ortamın dinle alakası varsa içki servisi falan olmaz. Ama bu olayda o topluluk cahil ve ben buna karşıyım. Bu apayrı bi konu yalnız. topic bununla alakalı ama asıl apayrı olan konu diger konusulanlar ama eger orda içki tanıtımı için toplanıldıysa ve ona izin verildiyse yapılmaması için bir sebep yok
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 öyle, fakat bu noktaya geldiyse cevaplar da bu konuyla alakalı oluyor. Cuce said: offf mükemmelmiş bu kedimi alamadım cümleden "sıfır diye bişi olamaz! var olabilmesi için once sıfır olmaması lazım, once bişi olmalıki sıfır olsun!" Bundan çok "2 aslında 0'dır" diyebilmek için rakamların varlığını kabul etmek gerekiyor. Ortada rakam yokken "2'nin varlığını bilmeyen" adama 0'ı savunuyor diyemezsin.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 2 aslıdna sıfırdır demiyor ama kimse, sıfır aslında var olmıyan bır kavram ıcın kullandığımız bir kelime, hiçliği tanımlamak ıcın sıfır dıyoruz. sıfır=hiçlik ateistler içinde "tanrı" kelimesi, bazı ınsanların ınanclarını tanımlamak ıcın kullandıkları bir kelime. bir ateistin azından "tanrı" cıkması, bir anda aslında omni-potent bir varlığı onun hayatına sokmuyo.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Rakamsızlık ayrı 0 ayrı. Dediğim gibi rakamsızlığı ifade etmek için 0 demek rakamlar üzerinden hareket ederek kendini ifadede rakamlara muhtaç olmak demektir. Bu açıdan ateizmin tanımında bile Tanrı kavramı var. mulgear6 said: ama eger orda içki tanıtımı için toplanıldıysa ve ona izin verildiyse yapılmaması için bir sebep yok Ortamın dinle alakası var mı tartışılır. Apayrı bi boyut bu. Ayrıca verilen her izin mantıklı olacak diye bişey de yok. İnsanlar eğer izin hatalıysa bunu uygun şekilde protesto edebilir/tepki gösterebilir.
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 TEKBİİİİİİR RÖRÖRÖRÖRÖRÖRÖRÖRÖ diye ortama dalınması yada o şekilde protesto edilmesi hatta protesto edilmesi gericilikten baska bişey degil
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Protesto edilmesi gericilik anlamına gelmeyebilir ama bunun da bi şekli yolu var. Kimin yaptığı da önemli mesela. Ayrıca dediğim gibi mekanın dinle alakası tartışılır.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 gericilikten başka bir de odunluk.
fede Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 3 OSKARLI GÜZEL YILDIZ KATE WİNSTLET, 2 OSKARLI VE EMMY ÖDÜLLÜ YÖNETMEN MARTİN SKORCESSE BİR BAŞAYAPIT. İZLERKEN NEFESLERİNİZİ TUTAMAYACAKSINIZ İDİL BİRET KONSERİNDE GERİLİM BU AKŞAM 20.00 DE STAR TV DE
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 -007- said: Bu açıdan ateizmin tanımında bile Tanrı kavramı var. Dinozorlar yaşarken, Carnotaurus diye bir tür yoktu (ad, sınıf olarak). Dinozorlar bulununca bir türe Carnotaurus denmiş. Aynı mantıkla, 130 milyon yıl önceki bir insanda tanrıya inanmıyordu. Zamanla bir varlığa sığınma ihtiyacı duydu ve Tanrı kavramını kurdu. 130 milyon yıl önceki insanda ateistti. Adlandırılmamış olsada ateistti. Sen çıkıpta tanrı kavramı ateistlikten önceydi diyorsun. Artık daha basite indirgeyerek anlatamıyorum kusura bakma.
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Bu olayı savunan madımaktaki olaydakilerin zihnindedir. Şerefsizin önde gidenir. Daha sıralanacak çok şey varda, bunu savunan gariban şerefsizlere forumu bırakmak yanlış olur.
Öne çıkan mesajlar