Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 odiflame said: bu adamlarda akademik insan fobisi var.aynı örneği murat bardakçı'da da görüyoruz.tarihin arka odasında sanat tarihçileri gibi bazı akademik personele zırt pırt giydirir.izleyin çok eğlencelidir. Yöneten, yönetene yaltaklanan ve kendini bilgeymiş gibi yansıtan adamlar için eğitimli insanlar tehdittir zaten. Ne palavra sıktığını ilk görüşte anlayacak tiplerden korkucaksın.
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 odiflame said: bu adamlarda akademik insan fobisi var.aynı örneği murat bardakçı'da da görüyoruz.tarihin arka odasında sanat tarihçileri gibi bazı akademik personele zırt pırt giydirir.izleyin çok eğlencelidir.e giydirir de haksız mı? yani "osmanlıca bilmeyen osmanlı tarihçisi olmaz" demek yanlış mı? ya bizde gittik üniversiteye, biz de gördük akademisyenleri. valla hiçbirinde bardakçı da fobi uyandıracak bişey göremedim.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 ben görüyorum valla bizim üniversitede hayatını matematik, fizik, mühendislik gibi dallara vermiş insanları. bir üniversitede böyle insanlardan hiç yoksa zaten o üniversite değil ileri lise gibi bir şeydir
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 e benim lafımı değiştirmiyor. bardakçı nın eleştirdiği akademisyenlerde, bardakçı da fobi oluşturacak ne var? hayır yani adam yanlış söylüyorsa düzeltirsin. o fobi ne oluyor?
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 ben zaten eleştirilmeyecek akademisyen yok demedim. ama enginar gibi sen de genelleme yapmışın ona değindim said: ya bizde gittik üniversiteye, biz de gördük akademisyenleri. valla hiçbirinde bardakçı da fobi uyandıracak bişey göremedim.
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 e tamam süper akademisyen olsun. fobi ne, neden? orda "eline su dökemezler, onlar kimmiş" demedim. o "fobi uyandırma" olayı ne oluyor onu anlamadım. hayır adam ilber ortaylı nın yanında birşey diyemiyor mesela. fobi olsa onunla niye program yapsın?
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Fobiyi bilmem ama kendisini, manşetten 6 yaşındaki balerin kıyafetli kız resimlerini sansürlü basan basın üyeleriyle aynı kefeye koyup "bu adamlar hayatları boyunca ne üretmişte üretenlere laf ediyor" dediğimde gocunmayacaksa bence sorun yok. Yediği halt aynı şey.
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 tam olarak hangi laftan bahsediyoruz? örneği de anlamadım. gerçi konu o değil. programının kendi konusu var ordan devam etsek daha iyi olur aslında.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 El-Barto said: Prawler said: Yorum yapmadim ki Turkiye'deki sistem hakkinda. Yurtdisini bildigim icin onu anlattim. Ha ama cok fazla torpil ve adam kayirmacilik var Turkiye'de onu da soyleyeyim. Hersey cok fazla siyasi. Tabii genelleme yapmak yersiz ama cogunlukla malesef oyle. Yurtdışında yokmu sanki "yüklü bağış" sistemiyle lisans veya mastera kabul edilenler? Ben daha mastera başvurmadım, çok bilmiyorum ama şu an Türkiye'de master yapan herkes hakkında bi genelleme çoğu kişinin hakkını yemek olur gibi geliyo bana. Senin gibi bi sürü kişi olduğuna eminim Türkiye'de de; bi yerlere hakkıyla gelen ve çok çalışmış. Ben yok demiyorum ki, vardir elbette hakkiyla master doktora yapan. Ama cogu zaman ya siyasi gorusunu begenmediklerinden ya da yerine cemaatten birini sokacaklar diye gume gitme ihtimalin buraya gore cok cok daha yuksek diyorum. Yurtdisinda bagis adi altinda cok okuyan var lisansi elbette. Ama kayirmacilik Turkiye'de cok daha fazla isleyen bir sistem. Burasi da mukemmel degil tabii ki.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 fenris said: orda "eline su dökemezler, onlar kimmiş" demedim. o "fobi uyandırma" olayı ne oluyor onu anlamadım. ben yanlış anlamışım o zaman pardon
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 konu bardakçı kişisi değil fakat bu kişi her konu hakkında fikir sahibidir, parçacık ve atom fiziği konusunda bile atıp tutacak diye korkarım.merak etmeyin her programına bakıyorum.böyle kişiler kendilerini başka alanlarda yetiştirmiş ve gazeteci olabilirler fakat akademiklere giydiriyor diyince karşıma ilber ortaylı'ya, halil inalcık'a giydirmiyor ama diye de gelmeyin. geçen hafta konu avrupalıların türk korkusu idi bir anda türk dil kurumunun çekim eklerinin özel isimlerde nasıl ayrılacağına geldi.yok efendim türk dil kurumu üyeleri para alıyormuş ondan iş yapar gözükmek için yazım klavuzlarını değiştiriyormuş, başka bir gün bakıyoruz çevre konusunda ahkam kesiyor 1 tane hayvan türü yok olsa ne olacak milyonlarca hayvan var diyor, başka gün bakıyoruz masonlarla alay eden program yapıyor, başka gün bakıyoruz müzik konusunda üstadlar üstadı gibi; arkasında oturan hanım efendiye, size konservatuvarda bunları öğretmiyorlar mı? ne öğretiyorlar orada ho ho ho ho diye çemkiriyor. ilgiyle izliyorum.pazarları teketekide izliyorum merak etmeyin.ha burada ne masonum, ne halil berktay murat belge tiplerine hayranım sadece her haltı biliyorum üstat benim diye ahkam kesip, kendisinden fazla bilgili biri(ortaylı, inalcık v.s.) gelince dut yemiş bülbüle dönen insanoğluna hayranım.
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 hastasıyım şu "bunlarla gelmeyin" tavrının. eh, kendinden çok bilenin yanında susmak normal olanı zaten. yanlışının düzeltilmesine karşı fobisi olsa, tarih-i lenk yazarıyla program yapmaz. gerçi sen yanlışlarına değil fikir belirtmesine takılmışsın. masonlarla alay edince ne oluyor bu arada? yani ciddiyetsizliğini filan eleştirsen anlarım da, akademisyenlerden korkmak filan?... çevrecilik konusunda baya yeto fikirleri var, evet. gerçi bunun akademisyenlik konusuyla ne alakası var bilmem. ha kendinden çok bileni görünce susan insana hayran olmak güzel bişey. doğrusu o zaten.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Akademisyenlikle ne alakası var diyorsun hala. İlk sayfadaki yazısını okudun mu? Kendini beğenmiş üslubuyla sisteme değil içindeki insanlara ithamda bulunuyor aklınca. Sığırcık yavrusuymuş.. Şu hayatta öğrencilikte, eşeklikte baki kalıyor malesef. Laftan başka ne üretiyorsunda üretene laf edecek yüzü buluyorsun?
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 bardakçı dan mı bahsediyoruz, ardıç tan mı? of be ya bardakçı ya yazdım ben onu. bu arada üsttekilerde de bardakçı dan bahsediyordum ben. bi karışıklık oldu galiba.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 hmm evet ._." o zaman friendly fire'ı kapatim.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 enginarima laf yok kendisi 2000 den fazla kitap okudu dunyanin en akilli adami oldugunu iddea etti, turk siyasetini zaten cokdan asmis artik dunyada siyasetin bir numarali uzmani ve cok ilerigoruslu bir insan Enginar: said: Hillary`nin en büyük rakibi Barack Obama`nın da göbek adı Hüseyin... Düzeltiyorum: Göbek adı Barack, asıl adı Hüseyin. Kıl kapılmasın diye tersini kullanmaya çalışıyor. Onun da kampüs ya da bazı Hollywood`mahfilleri` dışında hiçbir ağırlığı yok. En büyük destekçisi, bizim koca popolu Girit kızı Jennifer Aniston. Adı Hüseyin olan biri Amerika`ya başkan seçilsin, çıkar Taksim Meydanı`nda anırırım. yuce rabbim enginarimi bize dogrulari ogretsin engin bilgisini ve analiz yetenegini bizlerle paylassin diye yaratmis bikerem
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Viktor said: Enginar: said: Adı Hüseyin olan biri Amerika`ya başkan seçilsin, çıkar Taksim Meydanı`nda anırırım. yuce rabbim enginarimi bize dogrulari ogretsin engin bilgisini ve analiz yetenegini bizlerle paylassin diye yaratmis bikerem amin yalappi
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 MasterHapLo said: ya genelleme yapmis sacmalamista bu solediklerine uyan cok adam var uni de. resmen yatarak para kazaniyor adamlar ne denetleyen var ne bisey yapmasi icin zorlayan. sikayet etsen kime edecen hepsi sirket olmus. durum icler acisi en azindan bir duzenleme gelmesi lazim. Türkiye'de hangi kurum düzgün çalışıyor ki bu düzgün çalışsın :)
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 MasterHapLo said: ya genelleme yapmis sacmalamista bu solediklerine uyan cok adam var uni de. resmen yatarak para kazaniyor adamlar ne denetleyen var ne bisey yapmasi icin zorlayan. sikayet etsen kime edecen hepsi sirket olmus. durum icler acisi en azindan bir duzenleme gelmesi lazim. evet herkes böyle zaten. asalım o halde!
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Viktor said: enginarima laf yok kendisi 2000 den fazla kitap okudu dunyanin en akilli adami oldugunu iddea etti, Ahahah umarım 2000den fazla kitap okudu lafını espri olsun diye söylemişsindir xD Umarım böyle bir cümle kurmamıştır ahaha. Bizim evde 3000i aşkın kitabın indeksini çıkarmak zorunda kaldım geçen ay. Şimdi bu yazdığını görünce histerik biçimde gülmeye başladım. Piskolojim bozuluyor galiba...
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 abidik gubidik şeyler yazıp ayda milyarlarca para alan basit zihinli bir adamın çalışıp bir yerlere gelmiş insanlara giydirmesi de acayip bir ironiymiş
elm Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Bu yazıda doğru şeyler hiç yok değil ama bu belki yüksek lisans yapanların ufak bir kısmını oluşturur. Ayrıca düşünce bu bile olsa verilen emeği kesinlikle küçük düşürmez, yüksek lisans ve doktora zihinsel anlamda herhangi bir sektörde çalışmaya göre kat kat zordur. Enginardıcın ve haşmet babaoğlunun bu yazıyı yazma sebebine gelince, bence onlar bu duyguya aşina oldukları için dile getirmişler. Sektörde dış hayatta 9-5 mesai yapmaya korktukları için kağıt kalemin arkasını sığınmışlar. Günlük hayattan uzak olan bir meslek seçmişler.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 enginar duygusal takilmis, kendisi okul cikisindan beri ozel sektorde patron poposu yalamakla mesgul yaziyi okurken harbiden boyle kuyruk acisi olan bir adamin serzenisi havasini aldim hani ozel sektorle calisirsinda senelerce cem uzan benim kankam laf soyletmem, patronumuz kiymetlimisssss, ben yalak degilim kendisini harbiden cok seviyorum diyip "bugun cem beyi bitirseler gerekirse iki sandalyeli bri buro tutar beraber calisiriz" yazip sonra cem uzanin ayagi kaydirilinca para kokusunu alip karsi tarafa gecen bir adam su andada simdiki patronlarinin poposunu yaliyor yarin gene patron degistiricek serefsizim parayi bastirip ulusalci bir gazeteye gecse simdi tukurduklerini yalayip solcularla ulusalcilarla ugrasmayi birakip dincilere saydiricak ama omru boyunca soylemek istediklerini soyliyememenin verdigi kuyruk acisi ile yasiycak hep yaziyorum bunu bu herif annemin kuzeninin kocasi, muhabbetleride vardi baya bizimkilerle , refahyol hukumeti zamani taksime cami olayi sirasinda benim amcam anitlar muzeler genel kurulundaydi ve kurulda cami insaatina orada 2. mahmutun yaptirdigi bir cesme var diye itiraz ettiginden arkeoloji muzesi mudurlugunden doguya suruldu refahcilar tarafindan pekcok gazeteci konuyu haber yapip gundemde tuttu ama daha cok destek lazimdi babamda bunu aradi iste boyle boyle benim kardesim diye "hic kusura bakmayin bizim patronla anlasti refahcilar onlari kizdiricak uzucek birseyi yazamam" dedi dunyanin en akilli insani ben 2000 den fazla kitap okudum lafida dogrudur dedi boyle bisey bu adam
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Enginar: said: Hillary`nin en büyük rakibi Barack Obama`nın da göbek adı Hüseyin... Düzeltiyorum: Göbek adı Barack, asıl adı Hüseyin. Kıl kapılmasın diye tersini kullanmaya çalışıyor. Onun da kampüs ya da bazı Hollywood`mahfilleri` dışında hiçbir ağırlığı yok. En büyük destekçisi, bizim koca popolu Girit kızı Jennifer Aniston. Adı Hüseyin olan biri Amerika`ya başkan seçilsin, çıkar Taksim Meydanı`nda anırırım. enginar=failure
Romario Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Koca yaz tatili demis. Yalan, allahinizdan bulun.
Öne çıkan mesajlar