balon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Şu an başım ağrıdığından ve durumum biraz karışık olduğundan özellikle askerlik konusundan anlayanlar için mantıklı yorumlar rica ediyorum arkadaşlar , çünkü ben artık anlatacağım olaylardan sonra düşünme mekanizmanımı bugün için yitirmiş durumdayım. Durumum : Lisans mezunuyum ve itü tekstil mühendisliği yüksek lisans programını asil kazandım. Amacım : Yüksek lisans programına kayıt yaptırmak için , ekim ayına kadar okulu yeni bitirdiğimden dolayı tecilli olan askerliği,2 yıl kadar tecil ettirip başvuru için gerekli belgeler arasında yer alan askerlik durum belgesini alarak okuluma teslime etmek istiyorum . Sabah 7.45'te askerlük bürosunun önündeydim. 4.sıradaydım . tam 2 saat sonra sıra bana geldi.belgelerimi verdim. işte zarf verdiler . albayın imzası falan derken 11.30 da ordan çıktım.milleti sağlık ocağına sevk ederken beni gata'ya sevk ettiler. gataya gittim ,dahiliye ve göze göründüm.ilk göze gittim . gözdeki adam işte yoğunuz falan diyo . adam dedi ki 13.30 da gel . ondan önce dahiliyeye baktır . dahiliyeye gidince adam otur dedi. kağıdıma ne yazdı biliyo musun :D Baştabipliğe. [obezite] Heyete esas muayene olabilmesi için Askerlik şubesinin düzenleyeceği resimli sevk kağıdı ile müracatı uygundur Arz ederim. sonra adam dedi ki bu belgeyi askerlik şubesinden falan git al önce göze git ama dedi. neyse göze gittim,tekrar adam 13.30'da gel dedi. Ben dışarı çıktım . bir şeyler atıştırdım kadıköyde .30 dakkalık yolu geri yürüyecekken babamla konuşmam süresi askerlik şubesine geri dönmeye karar verdim . babam askerlik şubesinde cıngar çıkar falan işini hallet demeye getirdi .sıcağı sıcağına o evrağını falan al dedi . benim başım zonkluyor,hava sıcak,oraya bi dolmuş var, ve o kadınlar benim işimi hayatta yapmaz.dün 6 kişi alan insanlardan bahsediyoruz gittim . kadına dedim bu kağıt lazım falan dedim .dedi bir daha sıra mıra alcan. bende EKSİK BELGE VERMİŞSSİNİZ,niye sıra alim falan diye çıkıştım =) kadın bana ne dedi biliyor musunuz? o üstünde yazı yazan belgeden 2 fotokopi + 15 tane fotoğraf getir.gel sıra al . ben orda saçmasapan gülmeye başladım. olay buydu.sorularıma geçeyim şimdi ? SORU 1: İtü fen bilimleri askerlik enstitüsü ya da her ne haltsa , ben kaydımı yapsam ; zaten şu anda tecilliyim ekime kadar, tecil süresi bittiğinde , benim tecilim için uğraşmaz mı uzatmak için ? SORU 2 : Obezite vs olaylarına işler girdi, ben bu işlerle çok uğraşırmıyım oraya git buraya gel , bu iş nasıl bir hal aldı , benim ne yapmam gerekir.Gerçekten yardıma ihtiyacım var artık :) Teşekkürler.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 soru 1 in cevabı, askerlik tecil belgen olmadan kayıt yapamazsın.
balon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 boy ve kilo durumunu unuttum . boy: 1.84 kilo: 109
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 fizban said: soru 1 in cevabı, askerlik tecil belgen olmadan kayıt yapamazsın. ee abi adamın ekime kadar tecili var eğer ekimden önce ise kayıt tarihleri önceki tecil belgesi işe yaramazmı? tekrardanmı alması gerek
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 balon said: boy ve kilo durumunu unuttum . boy: 1.84 kilo: 109 120 kilo olan arkadaşıma bi sene sonra gel dediler tekrar zayıflasın olayı yeni oldu hatta ondan sordum kilonu ..
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 boğaziçi üniversitesinde yüksek lisans ve doktora kayıtlarında askerlik açısından sakınca bulunmadığınadair belge istiyoruz. ne malum adamın en son ekim 2009'a kadar tecilli olduğu, bir daha tecil hakkı bulunmadığı ?
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Masticore said: biraz daha al kilo çürüğe cık güzel iş yeri sahipleri çürük adamı işe almıyor bile öyle bi iş bulur sonra almazlar işe görürsün çürüğe çıkmak iş değil
balon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 bu yüzden de askerliğin normal yüksek lisans bitim tarihine kadar tecilli olması ve bunu bir şekilde belgelemem okul için gerekli olan belgedir değil mi fizban? O konuda bir hata yapmıyorum,bir sorunum yok yani. edit: itü'de de olay şöyle deniyor " Askerlik Belgesini getirmeyen adayların kesin kayıtları yapılır ancak hakları saklı kalmak şartı ile öğrenimlerine devam edemezler. " edit 2 : ben gayet gitme taraftarıyım askere .uğraşamam çürük mürük . tecil ettiriyim şimdi 2 yıl sonra gideyim .
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 bitim tarihine kadar değil, sanırım ilk yıl sonuna kadar tecilli olduğunu ispatlasan yeterli. senin tecil alman şart çünkü. iki yıl önce o durumdaydım, hatta üstüne üstlük şimdi yine o durumdayım. gidip tecil alman zorunlu. yarın da gidecem hatta umarım.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 heyete cikicaksin obezite sebebiyle curuk verebilirler demek hayirli olsun yane hatta heyete cikcaksan curuk aldin demektir heyet cunku uzman doktorun sonucunu onayliyo kabaca 1 hafta gidip gelceksin heyet sevk belgeni ainca heyet icin tarih alcaksin haftada 3 gun sanirim cikcaksin cikmak dedigin gidip parmak basiyosun bitiyo is sona oglenden sonra sonucu veriyolar askrere gitmiyosun
balon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 sanırım 1 yıl kadar tecil edilebiliyor obezite yüzünden 1 yıl sonra tekrar geliyorum muayeneye . Bu muhabbet doğru mudur? Doğruysa ben okuluma sene sonunda abi böyle böyle bir olay var deyip debelenecek miyim evrak peşinde ? normal bir şekilde 2 yıl tecil olamıyor muyum? benim sorunum bu problemlerin okulumla ilgili bir sıkıntı yapıp yapmayacağı.. Okulum durum belgesi istiyordu ama olaylar böyle gelişti .
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 obeziteyi tam bilmiyorum ama benim bildigim ole git gel deme isini dahiliyeci yapiyo heyete ciktigin an airsin yane curugu
balon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 abi o da bi yerden kötü be çürük falan . bir sürü yer ne çürüğü moduna falan girmez mi ne bilim
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Hayır obeziteden bir kere alırsan ömürboyu gider, ancak o boy ve kiloya obezite almaman lazım. 120 kilo'nun üstüne çıkman lazım hatta ya da yanlış biliyorum.
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 1.84 için dedim yani 1.84'sen 109 kiloya olmaz daha çok 120 üstü gibi diyorum.
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Obezite'den ilk seferde çürük vermezler. Seneye gel sen derler. Durum aynıysa muhtemelen çürüğü vururlar. Ya da kilo sınırına yakın isen diyete sokarlar falan hastaneye yatırıp. Ama bu nadirdir ve "ne olur beni askere alın" diyen kişiye yapılıyor. Ha çürük almak çok da süper birşey değil. Hele bir özrünüz yoksa kendinize zorla kilo falan aldırmak gibi saçma işlere girişmeyin derim. :) Hem o kilolarla vücudunuza yazık hem de ciddi bir kariyer düşünüyorsanız, sizi sevince boğan o çürük belgesine çok küfredersiniz. :)
balon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 eldar said: Hayır obeziteden bir kere alırsan ömürboyu gider, ancak o boy ve kiloya obezite almaman lazım. 120 kilo'nun üstüne çıkman lazım hatta ya da yanlış biliyorum. ya arkadaşlar ben de ilk böyle dumur oldum lan nereye obezite falan dedim içinden . sonra dedim yani bu adamların bi indeksi falan vardır , bilmem ne zıkkımı vardır , ona göre değerlendirmiştir heralde dedim. @bonepart: o çürüdü abi benim belgeyle :) 1.84 boy 109 kiloyum 114 olmam gerekirdi o halde .
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 25mis demekki o zamna ayica sole bisi war benim anamadigim curugun ciddi kariyere zarari nedir ikincisi sole bisi war heyete cikiyo musun ki obeziteden ikinci kez caircaklarsa
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 bende bişi sorcam. iki gözümde 4.5 numero, uzak. bu durumda askerden yırtabilirmiyim? yırtarsam sonra lazer ameliyatı oldugumda bana tekrar gel bi bakalım sen deme şansları varmı?
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 4.5 değil de 14.5 falan olursa yırtıyorsun. :) Zor yani. 6.5 ile giden akrabayı aldılar.
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 ya benim şimdi okul bitti. tecil ettirmedim daha. ne zamana kadar vaktim var? celb gelince mi gidip ettirsem? hani iş arıyım bulamazsam kasımda giderim diyodum.
Öne çıkan mesajlar