Pen Duick Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 biliyorum ama napayım boş oturmıyım istiyorum sayın amerikan uşağı tw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 guitar hero + singstar. odun muhendis istemiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Rewendor said: Penthesilea said: ODTU'den istemesi ayrimciliktan da ote sacma yani. Erkek de sacma baya. Ama maasi sadece teklif verirken soylerler acik yazildigini hic gormedim. ODTÜ bi yana diğer üniversiteler bi yana, normal yani B) Geyiği bırakırsak özellikle belli bir üni. istemesi gayet normal. Din, ırk, cinsiyet falan ayrımcılığı konusunda haklısınız evet. Ama üniversite için bırakın da bir ayrımcılık yapılsın. Madem öyle "adam alacam gelin la" desinler ilk başvuran x kişiyi seçsinler bi önemi yoksa? Şu ülkede belli başlı üni.ler dışında hemen hemen hiçbirinin önemi yok pek. ODTÜ de en sağlamlarından. Çoğu firma yapıyo bunu, "odtü boğaziçi ya da itü mezunu" falan diye. Normal. Eğitim kalitesi farkı var çok ciddi şekilde, üzerine bir de mesleki eğitim dışında verdiği etik değeri, ikincil yetenekler, öğrenci kişilik ve vizyonuna katkı açısından da çok ciddi farklar var.Tabi ki her uni esit degil, ODTU'de Turkiye'nin en onde gelen universitelerinden, de cat diye sadece ODTU demesi cok garip onu diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Can, Avusturya falan master kassana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 sanki zibilyon tane uni varmis gibi turkieyde sadece odtululer basvursun demek cok sacma, okul ismi vermezsin, herkes basvurur, ille de su okuldan adam istiyorum dersen sonra o okuldakileri gorusmeye cagirirsin. diger turlu odtu mezunu olmayan, ama odtu mezunundan daha iyi olan elemanlari kacirmanin hicbir manasi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 celal bayar gibi birçok kişinin utandığı bir okul mezunuyum. mühendisim. şu kadar söyliyim iş bulmak tamamen kişinin kendisinde biten bir olay. mal sanız mal gibi alınır, kullanılır, takas edilirsiniz.. istediğin okulu bitir malsan, kendini bir mal gibi yetiştirip eğittiysen malsındır tek farkın fiyatın olur. insan olduğunun bilincindeysende tüketim toplumunun gerekliliklerini bilir, kendini ona göre vasıflandırır ve biyerlere gelirsin.. günümüz iş dünyasında patron efendidir, çalışansa köle.. yasalar,çalışan hakları vb.. sadece bu gerçeği sevimli hale sokan, insanların isyan etmesine nooluyo lan demesine engel olan şeyler.. patron hizmetçilerini seçmekte özgürdür.. hem hizmetçi olmak isteyip hem bıdı bıdı etmeyin lütfen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 aslında türkiyede zilyon tane üniversite var.... Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acıbadem Üniversitesi Adıyaman Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi Afyon Kocatepe Üniversitesi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ahi Evran Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Aksaray Üniversitesi Amasya Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Ankara Üniversitesi Ardahan Üniversitesi Artvin Çoruh Üniversitesi Atatürk Üniversitesi Atılım Üniversitesi Bahçeşehir Üniversitesi Balıkesir Üniversitesi Bartın Üniversitesi Başkent Üniversitesi Batman Üniversitesi Bayburt Üniversitesi Beykent Üniversitesi Bilecik Üniversitesi Bilkent Üniversitesi Bingöl Üniversitesi Bitlis Eren Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Bozok Üniversitesi Celal Bayar Üniversitesi Cumhuriyet Üniversitesi Çankaya Üniversitesi Çağ Üniversitesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çankırı Karatekin Üniversitesi Çukurova Üniversitesi Deniz Harp Okulu Dicle Üniversitesi Doğuş Üniversitesi Dokuz Eylül Üniversitesi Dumlupınar Üniversitesi Düzce Üniversitesi Ege Üniversitesi Erciyes Üniversitesi Erzincan Üniversitesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fatih Üniversitesi Fırat Üniversitesi Galatasaray Üniversitesi Gazi Üniversitesi Gaziantep Üniversitesi Gazikent Üniversitesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gediz Üniversitesi Giresun Üniversitesi Gülhane Askeri Tıp Akademisi Gümüşhane Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi Hakkari Üniversitesi Haliç Üniversitesi Harran Üniversitesi Hitit Üniversitesi Iğdır Üniversitesi İnönü Üniversitesi Işık Üniversitesi İstanbul Arel Üniversitesi İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İstanbul Kültür Üniversitesi İstanbul Medipol Üniversitesi İstanbul Şehir Üniversitesi İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi İzmir Ekonomi Üniversitesi İzmir Üniversitesi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kadir Has Üniversitesi Kafkas Üniversitesi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karabük Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karatay Üniversitesi Kastamonu Üniversitesi Kırıkkale Üniversitesi Kırklareli Üniversitesi Kilis Yedi Aralık Üniversitesi Kocaeli Üniversitesi Koç Üniversitesi Maltepe Üniversitesi Mardin Artuklu Üniversitesi Marmara Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Melikşah Üniversitesi Mersin Üniversitesi Mevlana Üniversitesi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Muğla Üniversitesi Mustafa Kemal Üniversitesi Muş Alparslan Üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi Nevşehir Üniversitesi Niğde Üniversitesi Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Okan Üniversitesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi Pamukkale Üniversitesi Piri Reis Üniversitesi Polis Akademisi Rize Üniversitesi Sabancı Üniversitesi Sakarya Üniversitesi Selçuk Üniversitesi Siirt Üniversitesi Sinop Üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesi Şırnak Üniversitesi TED Üniversitesi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Toros Üniversitesi Trakya Üniversitesi Tunceli Üniversitesi Turgut Özal Üniversitesi Ufuk Üniversitesi Uludağ Üniversitesi Uşak Üniversitesi Yalova Üniversitesi Yaşar Üniversitesi Yeditepe Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zirve Üniversitesi Zonguldak Karaelmas Üniversitesi not: özellikle spoilera almadım ki gözünüzü critleyebilsin diye.. bu ne ya bunlar böle.. bukadr üniversite napıyo allaşkına yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Chaotic said: celal bayar gibi birçok kişinin utandığı bir okul mezunuyum. mühendisim. şu kadar söyliyim iş bulmak tamamen kişinin kendisinde biten bir olay. mal sanız mal gibi alınır, kullanılır, takas edilirsiniz.. istediğin okulu bitir malsan, kendini bir mal gibi yetiştirip eğittiysen malsındır tek farkın fiyatın olur. insan olduğunun bilincindeysende tüketim toplumunun gerekliliklerini bilir, kendini ona göre vasıflandırır ve biyerlere gelirsin.. günümüz iş dünyasında patron efendidir, çalışansa köle.. yasalar,çalışan hakları vb.. sadece bu gerçeği sevimli hale sokan, insanların isyan etmesine nooluyo lan demesine engel olan şeyler.. patron hizmetçilerini seçmekte özgürdür.. hem hizmetçi olmak isteyip hem bıdı bıdı etmeyin lütfen.. illa odtu mezunu isteyen ise sahte diplomayla mi basvurucaksin pardon? okul belirtmeyen ise gidersin, saglamsan odtululerin onune gecersin onu anladik mal degilsin tamam hehe al bak sana ornek ilan veriyorum: "odtu mezunuysaniz cv'nizi yollayin, is sudur budur" cv'ni yolladin, "odtu mezunu degilsin" diye ret geldi. eee? sonra? cevap yazip yalvaricak misin, "mal degilim ben" mi diyceksin? sorun herhangi bi ise ya da bundan baska bi ise girmek degil, "bu" ise girmek, onu tartisiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 bütün forum kapitalist dostu sermayeseviciymiş de haberimiz yokmuş. hepinizin mi babası fabrikatör nan? nerde 68 kuşağının tohumları.. cıks cıks cıks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 odtüden aptal adam pek çıkmaz, o yuzden belirtmişlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Turkiye'de istenen nitelikler evet hep sacmadir. Fakat gozunuzu korkutmasin, kendinize guveniyosaniz, o isi yaparim diyorsaniz basvurun. Ben Turkiye'de iken uni mezunu degildim, terktim. Basvurdugum butun isler uni mezunu ariyordu, hatta Bogazici vs diye de yazan vardi buradaki gibi, ama en azindan gorusmeye cagrildim. Yurtdisinda da oyledir, istenen nitelikler yazar, siz basvurursunuz, referanslariniz, bilginiz vs zaten sizi o noktaya tasir korkmayin. Ben hep derdim, hayatimda uni mezunu olmamanin zorlugunu is hayatinda bir kere bile yasamadim, bu yuzden bir kere bile red yemedim, pratikte lise mezunu oldugum halde. En buyuk sorunu ingilizce bilmemekten yasamistim. O yuzden korkmayin bence (tabii ben bir tek IT sektorunu deneyim ettim). Dilinizi, kendinizi gelistirin yeter, gerisi fasa fiso.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 zaten 30yaşından küçük, askerliğini yapmış, masterını yapmış, en az 4yıl deneyimli adam bulamazlar kolay kolay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Estel_Anorien said: bütün forum kapitalist dostu sermayeseviciymiş de haberimiz yokmuş. hepinizin mi babası fabrikatör nan? nerde 68 kuşağının tohumları.. cıks cıks cıks. Abi sermaye falan değil bu, para adamın parası, kime harcayacağını o seçecek tabii ki, haliyle de en iyi yatırımı istiyo, odtü falan diye iyi üniversiteleri seçiyo? Normal yani. Sen de aynı paraya 4 çekirdekli işlemci alma şansın varsa tek çekirdeğe bakmazsın bile :D Dip not, annem babam fabrikatör falan değil, biri kalp cerrahı diğeri hematolog, ve "çok çekici" tekliflere rağmen sırf idealizm uğruna üniversite ve devlet hastanelerinde çalışıyorlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 devletinde döner sermayesi gayet çekici yalnız :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 en az 20.000 satır kod yazmış bilgisayar mühendisi diye ilan gördüğümde gözlerim kararmıştı en son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Nolacak yahu 20.000 satirdan, 4 sene uni 1 sene master bitti, yazlari da stajlar sene basina 5.000 satir yapiyor, bizim bi data odevi 500 satirdan fazla oluyordu eskiden, kod yazmayi seven adam yilda 5.000 yazar. bizim manyak software engineering hocasi yilda 50.000 satir kod publish ediyo :) da cok acemice bir ilan, akademideki kod ile is hayatinda yazilan kod cok farkli, design'i review'i zarti zurtu. 20.000 satirlik seyi adam gibi dizayn edip, adam gibi algoritmalarla 10.000 satirda yapacak adam bin kat daha iyidir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Prosciutto said: en az 20.000 satır kod yazmış bilgisayar mühendisi diye ilan gördüğümde gözlerim kararmıştı en son. hello wordu alırım copye basarım yeteri sayıda pasteye. Oldu mu sana 20.000 satır kod. Temiz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 yok olay zaten 20000 satırın çokluğu değil, kod sayısıyla mühendis arayan mallar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 şimdi 20bin satırı kendimiz mi yazcaz yoka toplam 20bin satırmı. netbeans sağolsun, hertarafa döşüyor kodları. Bizim stajda yaptığımız yazılım 10bin koda yaklaşıyordu zaten toplamda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 bildigim kadariyla satir sayisina gore calisanlarinin performans degerlendirmesini yapan sirketler de var. oyle bi sirkette paraya sikismis bi elemanin kodunu gormek isterim ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar