Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşe alım sürecinde yaşanan ayrımcılık

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Penthesilea said:

ODTU'den istemesi ayrimciliktan da ote sacma yani. Erkek de sacma baya.
Ama maasi sadece teklif verirken soylerler acik yazildigini hic gormedim.

ODTÜ bi yana diğer üniversiteler bi yana, normal yani B)

Geyiği bırakırsak özellikle belli bir üni. istemesi gayet normal. Din, ırk, cinsiyet falan ayrımcılığı konusunda haklısınız evet. Ama üniversite için bırakın da bir ayrımcılık yapılsın. Madem öyle "adam alacam gelin la" desinler ilk başvuran x kişiyi seçsinler bi önemi yoksa? Şu ülkede belli başlı üni.ler dışında hemen hemen hiçbirinin önemi yok pek. ODTÜ de en sağlamlarından. Çoğu firma yapıyo bunu, "odtü boğaziçi ya da itü mezunu" falan diye. Normal. Eğitim kalitesi farkı var çok ciddi şekilde, üzerine bir de mesleki eğitim dışında verdiği etik değeri, ikincil yetenekler, öğrenci kişilik ve vizyonuna katkı açısından da çok ciddi farklar var.
Tabi ki her uni esit degil, ODTU'de Turkiye'nin en onde gelen universitelerinden, de cat diye sadece ODTU demesi cok garip onu diyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

sanki zibilyon tane uni varmis gibi turkieyde sadece odtululer basvursun demek cok sacma, okul ismi vermezsin, herkes basvurur, ille de su okuldan adam istiyorum dersen sonra o okuldakileri gorusmeye cagirirsin. diger turlu odtu mezunu olmayan, ama odtu mezunundan daha iyi olan elemanlari kacirmanin hicbir manasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

celal bayar gibi birçok kişinin utandığı bir okul mezunuyum. mühendisim. şu kadar söyliyim iş bulmak tamamen kişinin kendisinde biten bir olay. mal sanız mal gibi alınır, kullanılır, takas edilirsiniz.. istediğin okulu bitir malsan, kendini bir mal gibi yetiştirip eğittiysen malsındır tek farkın fiyatın olur. insan olduğunun bilincindeysende tüketim toplumunun gerekliliklerini bilir, kendini ona göre vasıflandırır ve biyerlere gelirsin..
günümüz iş dünyasında patron efendidir, çalışansa köle.. yasalar,çalışan hakları vb.. sadece bu gerçeği sevimli hale sokan, insanların isyan etmesine nooluyo lan demesine engel olan şeyler.. patron hizmetçilerini seçmekte özgürdür.. hem hizmetçi olmak isteyip hem bıdı bıdı etmeyin lütfen..
Sosyal ağlarda paylaş

aslında türkiyede zilyon tane üniversite var....

Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Acıbadem Üniversitesi
Adıyaman Üniversitesi
Adnan Menderes Üniversitesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
Ahi Evran Üniversitesi
Akdeniz Üniversitesi
Aksaray Üniversitesi
Amasya Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Ardahan Üniversitesi
Artvin Çoruh Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi
Atılım Üniversitesi
Bahçeşehir Üniversitesi
Balıkesir Üniversitesi
Bartın Üniversitesi
Başkent Üniversitesi
Batman Üniversitesi
Bayburt Üniversitesi
Beykent Üniversitesi
Bilecik Üniversitesi
Bilkent Üniversitesi
Bingöl Üniversitesi
Bitlis Eren Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Bozok Üniversitesi
Celal Bayar Üniversitesi
Cumhuriyet Üniversitesi
Çankaya Üniversitesi
Çağ Üniversitesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çankırı Karatekin Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi
Deniz Harp Okulu
Dicle Üniversitesi
Doğuş Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Dumlupınar Üniversitesi
Düzce Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi
Erzincan Üniversitesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Fatih Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Galatasaray Üniversitesi
Gazi Üniversitesi
Gaziantep Üniversitesi
Gazikent Üniversitesi
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Gediz Üniversitesi
Giresun Üniversitesi
Gülhane Askeri Tıp Akademisi
Gümüşhane Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
Hakkari Üniversitesi
Haliç Üniversitesi
Harran Üniversitesi
Hitit Üniversitesi
Iğdır Üniversitesi
İnönü Üniversitesi
Işık Üniversitesi
İstanbul Arel Üniversitesi
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
İstanbul Kültür Üniversitesi
İstanbul Medipol Üniversitesi
İstanbul Şehir Üniversitesi
İstanbul Ticaret Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi
İzmir Üniversitesi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Kadir Has Üniversitesi
Kafkas Üniversitesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Karabük Üniversitesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Karatay Üniversitesi
Kastamonu Üniversitesi
Kırıkkale Üniversitesi
Kırklareli Üniversitesi
Kilis Yedi Aralık Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi
Koç Üniversitesi
Maltepe Üniversitesi
Mardin Artuklu Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Melikşah Üniversitesi
Mersin Üniversitesi
Mevlana Üniversitesi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Muğla Üniversitesi
Mustafa Kemal Üniversitesi
Muş Alparslan Üniversitesi
Namık Kemal Üniversitesi
Nevşehir Üniversitesi
Niğde Üniversitesi
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
Okan Üniversitesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Özyeğin Üniversitesi
Pamukkale Üniversitesi
Piri Reis Üniversitesi
Polis Akademisi
Rize Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi
Siirt Üniversitesi
Sinop Üniversitesi
Süleyman Demirel Üniversitesi
Şırnak Üniversitesi
TED Üniversitesi
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
Toros Üniversitesi
Trakya Üniversitesi
Tunceli Üniversitesi
Turgut Özal Üniversitesi
Ufuk Üniversitesi
Uludağ Üniversitesi
Uşak Üniversitesi
Yalova Üniversitesi
Yaşar Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Zirve Üniversitesi
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

not: özellikle spoilera almadım ki gözünüzü critleyebilsin diye.. bu ne ya bunlar böle.. bukadr üniversite napıyo allaşkına yaa.
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:

celal bayar gibi birçok kişinin utandığı bir okul mezunuyum. mühendisim. şu kadar söyliyim iş bulmak tamamen kişinin kendisinde biten bir olay. mal sanız mal gibi alınır, kullanılır, takas edilirsiniz.. istediğin okulu bitir malsan, kendini bir mal gibi yetiştirip eğittiysen malsındır tek farkın fiyatın olur. insan olduğunun bilincindeysende tüketim toplumunun gerekliliklerini bilir, kendini ona göre vasıflandırır ve biyerlere gelirsin..
günümüz iş dünyasında patron efendidir, çalışansa köle.. yasalar,çalışan hakları vb.. sadece bu gerçeği sevimli hale sokan, insanların isyan etmesine nooluyo lan demesine engel olan şeyler.. patron hizmetçilerini seçmekte özgürdür.. hem hizmetçi olmak isteyip hem bıdı bıdı etmeyin lütfen..

illa odtu mezunu isteyen ise sahte diplomayla mi basvurucaksin pardon? okul belirtmeyen ise gidersin, saglamsan odtululerin onune gecersin onu anladik mal degilsin tamam hehe

al bak sana ornek ilan veriyorum:

"odtu mezunuysaniz cv'nizi yollayin, is sudur budur"

cv'ni yolladin, "odtu mezunu degilsin" diye ret geldi. eee? sonra? cevap yazip yalvaricak misin, "mal degilim ben" mi diyceksin?

sorun herhangi bi ise ya da bundan baska bi ise girmek degil, "bu" ise girmek, onu tartisiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye'de istenen nitelikler evet hep sacmadir. Fakat gozunuzu korkutmasin, kendinize guveniyosaniz, o isi yaparim diyorsaniz basvurun. Ben Turkiye'de iken uni mezunu degildim, terktim. Basvurdugum butun isler uni mezunu ariyordu, hatta Bogazici vs diye de yazan vardi buradaki gibi, ama en azindan gorusmeye cagrildim.

Yurtdisinda da oyledir, istenen nitelikler yazar, siz basvurursunuz, referanslariniz, bilginiz vs zaten sizi o noktaya tasir korkmayin.

Ben hep derdim, hayatimda uni mezunu olmamanin zorlugunu is hayatinda bir kere bile yasamadim, bu yuzden bir kere bile red yemedim, pratikte lise mezunu oldugum halde. En buyuk sorunu ingilizce bilmemekten yasamistim.

O yuzden korkmayin bence (tabii ben bir tek IT sektorunu deneyim ettim). Dilinizi, kendinizi gelistirin yeter, gerisi fasa fiso..
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

bütün forum kapitalist dostu sermayeseviciymiş de haberimiz yokmuş. hepinizin mi babası fabrikatör nan?

nerde 68 kuşağının tohumları.. cıks cıks cıks.

Abi sermaye falan değil bu, para adamın parası, kime harcayacağını o seçecek tabii ki, haliyle de en iyi yatırımı istiyo, odtü falan diye iyi üniversiteleri seçiyo? Normal yani. Sen de aynı paraya 4 çekirdekli işlemci alma şansın varsa tek çekirdeğe bakmazsın bile :D

Dip not, annem babam fabrikatör falan değil, biri kalp cerrahı diğeri hematolog, ve "çok çekici" tekliflere rağmen sırf idealizm uğruna üniversite ve devlet hastanelerinde çalışıyorlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Nolacak yahu 20.000 satirdan, 4 sene uni 1 sene master bitti, yazlari da stajlar
sene basina 5.000 satir yapiyor, bizim bi data odevi 500 satirdan fazla oluyordu eskiden, kod yazmayi seven adam yilda 5.000 yazar. bizim manyak software engineering hocasi yilda 50.000 satir kod publish ediyo :)

da cok acemice bir ilan, akademideki kod ile is hayatinda yazilan kod cok farkli, design'i review'i zarti zurtu. 20.000 satirlik seyi adam gibi dizayn edip, adam gibi algoritmalarla 10.000 satirda yapacak adam bin kat daha iyidir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...