Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NTV 90 Dakika'yı yayından kaldırdı.

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

said:
'90 Dakika' son düdüğü çaldı!

NTV yönetimi ‘kriz’i neden gösterip bir ekran klasiği olan ve ‘500’ bölümü geçen ünlü spor programını sezon öncesinde yayından kaldırdı

BİR ekran klasiği olan pazartesi akşamlarının vazgeçilmezi “90 Dakika” yayından kalktı. NTV yönetimi, yeni sezondan itibaren 1998 yılından beri ekranlarda olan başarılı spor programının yayınına son verme kararı aldı. Spor ve futbol tartışma programları arasında yıllardır hep ödül alan 90 Dakika’yı 11 yıl önce Kenan Onuk başlatmıştı. Onuk’un 2005 yılında vefat etmesinden sonra sunuculuk bayrağını Fuat Akdağ devraldı.

ZAMAN zaman yorumcu değişiklikleri yaşayan programda Hıncal Uluç ve Haşmet Babaoğlu yıllardır yer alırken ekibe uzun bir dönem önce de Mehmet Yakup Yılmaz katılmıştı. Yayınlandığı dönemlerde en çok eleştiriyi F.Bahçe yönetimleri ve sarı-lacivertli taraftarlardan alan programın sona erdirilmesinin gerekçesi ise ekonomik kriz olarak gösterildi...

NTV yönetimi krizi gerekçe gösterip yorumculara bu kararı bildirirken 90 Dakika’nın sona erdirilmesi ve sebebi büyük tartışmalara yol açabilir. Bu konuda birçok spekülasyonun ortaya atılması bekleniyor. Program yayınlandığı dönemde sayısız ödül alırken 500’den fazla bölümle ekrana gelmeyi başaran ender spor yayınlarından birisi olmuştu.

Hıncal Uluç ise, yayın hayatı 10 yılı devirmiş olan bu programdan toplamda 300 bin dolar ancak aldığını söyleyip, ekonomik kriz bahanesine atıfta bulunmuş. Keza Haşmet Babaoğlu'nun bu sabah ki yazısı da düşündürücü.

"Haşmet Babaoğlu" said:

Takım formalı medya patronları ve gelecek sezon
Medya patronlarının fanatik takım taraftarı olması tuhafınıza gidiyor mu hiç?
Hayır.
Forma giyip pozlar vermeleri veya tuttukları kulübün yöneticileriyle fazla içli dışlı olmaları sizde rahatsızlık uyandırıyor mu?
Hayır.
Hepimiz takım taraftarıyız...
Aynı kültürü paylaşıyoruz. Hep birlikte ipin ucunu kaçırıp dünyayı tuttuğumuz takımın renklerinden ibaret sanıyoruz.
Medya patronları da bizim gibi bir insan nihayetinde!
Hatta belki içinizden şöyle diyorsunuz...
Bizim canımız can da, medya patronlarının ki, patlıcan mı?

İyi de...
Bir de şöyle düşünün...
Hangi kulüp başkanı objektif yorum ve habercilikten hoşlanıyor.
Hatta bazıları bundan nefret ediyor. Koşullar el verse gazetelere, televizyonlara baskın yapacaklar.
Onlara göre...
Medya sadece kendilerinin istediği ve izin verdiği haberleri yapmalı!
Futbol yorumcuları da yağdanlık olmalı!
Şimdi söyleyin bakalım...
Bu başkanlar takımlarının "hastası" medya patronlarını etkilemezler mi?
O formalı medya patronları da bir yıl, iki yıl direnseler bile, onca tazyik karşısında eninde sonunda pes edip başkanların isteklerine boyun eğmezler mi?

Ne demek bu şimdi, diyeceksiniz...
Şu demek...
Önümüzdeki Süper Lig sezonu kıran kırana geçecek!
Görüyorsunuz, büyük kulüpler krizi falan umursamadan çılgıncasına para harcıyor.
Ne için?
Ne pahasına olursa olsun, şampiyon olmak için!..
Bu durumda, kulüp yöneticilerinin kendi takımlarının fanatik taraftarı olan medya patronlarını, hatta reklam verenleri "göreve çağırmaları" ihtimalini yabana atmamalıyız.
Yani demem o ki...
Önümüzdeki sezon başlamadan önce medyada çok kirli bir "temizlik operasyonu" başlayabilir.
Kimsenin günahını almak istemem!
Ancak içimde tatsız bir his var!

Sergen & Hakan gibi çakma futbol yorumcularına milyon dolarlara yakın para döken NTV'nin böyle bir bahaneyle en ağır toplarından birinin yayın hayatına son vermesi düşündürücü...
Sosyal ağlarda paylaş

"1.2.3. gol yetmez" said:

06 Temmuz 2009 Pazartesi
90 Dakika'nın son düdüğü... Hayırdır?

Yılların 90 Dakika'sı... Bitti, gitti... Sebep; ekonomik kriz... Bilemiyorum:) Ben aklıma gelenleri açık açık yazayım, siz de "yapma yahu, bu kadar da komplo teorisi olmaz" deyin...
3 sene arka arkaya şampiyonluk sözü verdi Aziz Yıldırım. Sürekli söylüyorum; gözü dönmüş durumda, bu sezon ilgili kurumların vay haline... Hiç mi hiç sevmediğim, bu ülkede gördüğü ilgiyi haketmediğini düşündüğüm Hıncal Uluç, Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a en çok sallayan isim... Söylemleriyle çoğu zaman kamuoyu oluşturabiliyor... Eh, Aziz Yıldırım açısından da bu sene hiç bir şey ters gitmemeli, zemin hazırlanmalı...

-Alo, Feritçiğim...
-Gereken yapılacak başkanım...

Ama mesele Hıncal Uluç olunca çok da üzülmedim... İnönü Kapalısının bir müdavimi ve Kayseri maçında Çevik Kuvvet'in hışmına uğramasına rağmen Hıncal tarafından PKK'lılara benzetilen taraftarlardan birisi olarak bu olaya şu tezahüratla son noktayı koymak isterim;

"Noldu Hıncal nolduuu, söyle ne olduuuu, ...... ....."

gelen ya da gelecek tepkilere binaen Haşmet Babaoğlu'nun bugünkü yazısını okutmak isterim... (Ben bu yorumları yazarken, Babaoğlu'nun yazısından haberim yoktu)

Link

Bu sene lig gerçekten sert geçecek.
Sosyal ağlarda paylaş

3 sene arka arkaya şampiyonluk sözü verdi Aziz Yıldırım. Sürekli söylüyorum; gözü dönmüş durumda, bu sezon ilgili kurumların vay haline... Hiç mi hiç sevmediğim, bu ülkede gördüğü ilgiyi haketmediğini düşündüğüm Hıncal Uluç, Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a en çok sallayan isim... Söylemleriyle çoğu zaman kamuoyu oluşturabiliyor... Eh, Aziz Yıldırım açısından da bu sene hiç bir şey ters gitmemeli, zemin hazırlanmalı...

iyi ya, şampiyon olursak yazmıştık dersiniz, olamazsakta aziz gene beceremedi olur. Her şey hazır :D.
Sosyal ağlarda paylaş

İlginç bir karar olmuş.Ne kadar olsa da izlenen belirli bi ratingi olan bir programdı. Defalarca Fenerbahçe'li yorumcu monte edilmeye çalışılan programda bir türlü tutunamamıştı yorumcular Hıncal,Haşmet karşısında. Eğer Hıncal Uluç'un aldığını söylediği rakam gerçekse ki çok beğendiğim Haşmet Babaoğlu'nun yazısı bunu gösteriyor. Gerçekten çok ilginç bir karar almış ntv yönetimi. Televizyonlarda diğer spor dallarıyla ilgili -arada sırada da olsa- konuşan/konuşabilen çok az yorumcu varken. Her taraf durdur/oynat diyip saniyelik/saliselik hataları yüzünden hakemleri yerden yere vuran. Belirli takımların -yine her programın kendine göre takımı var nerdeyse- kirli hakem baskılamalarına çanak tutan programlarla doluyken bu tarz sadece spor konuşulan bir programın yayından kaldırılması büyük bir yanlış bence.

Bir noktaya da değinmek istiyorum. Hakan Ünsal gibi klüpten kötü ayrılmış ve Sergen Yalçın gibi futbol ile çok alakası olmayan -Yeteneğinden değil ilgi alanından bahsediyorum yoksa eminim bir altılı programında çok başarılı olabilir- 2 adama çok ciddi paralar döküp Galatasaray ve Beşiktaş'a ağızlarına geleni saydıran adamların program yapıp da yıllarca ödül üstüne ödül almış spor adamlarının programını sonlandırmak ister istemez acaba düşünceleri uyandırdı bende.

Uzun oldu biraz bir de uzanmıştım şimdi uyandım ve yazdım hatalar varsa kusuruma bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

fuat akdağ "kişisi"nin sunucu oloduğu program iyi bile dayandı. o kadar spiker/sunucu varken ntv kadrosunda , her program göbek çapını 1 cm daha büyüten bir adama neden sundurursunuz bu programı anlamak mümkün değil

ekonomik kriz de cidden dangalakça olmuş , kaç para kazanıcaksın yani o program yerine koyduğun programdan?

açık seçik fenerbahçeli yayın grubu başkanının hışmına uğramış durumda. bari gsli veya beşiktaşlı bi tvde yayına deva etseler.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla 90 dakikanın hiçbir zaman fanatiği olmadım.Hatta denk gelmedikçe aklıma bile gelmezdi.Haşmet babaoğlu ve Fuat Akdağ ile öncesinden Kenan Onuk iyiydi.Hıncal Uluç zaten antipatikle en önde gelen bir isim.Bir insanın her konu hakkında mı bilgisi olur:)Olayı Fenerbahçeye yormakta güzel olmuş:)O zaman daha çok program yayından kalkar.Sadece Fenerli yorumcular para kazanır heralde bu 3 yıl boyunca.Şu anda zaten tartışmasız en iyi program %100 Futbol.Bir kanalda zibilyon tane spor programı olmasın zaten:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...