Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

..:: Tekrar İran ::..

mawiman

Öne çıkan mesajlar

sizler oy kullanmadınız herhalde 2002 de ben kullandım yarısından fazla oy ve benimde oyun olmak üzere çöpe gitti ve bana verilmiş sözde seçme hakkım elimden alındı... İran gibi şeriatle yönetilen bir ülkede bile insanlar oylarının arkasında dururken bizde kimse sesiniz çıkartmadı.

Keşke daha büyük yazsaydım okumanız için.
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:

~~: aHaH nEdEn bu kadar süslü bi başlık - Paylaşımın Adresi :~~

söylediğine gelince, farklı olaylardan bahsediyorsun. ancak %10 barajının doğru olduğunu söylemiyorum tabii ki.

15 milyon oyun çöpe gitmesi insanların demokrasideki olmazsa olmaz özgürlü olan seçme hakkının elinden alınması farkılı iranda insanlar seçme hakları ellerinden alındığı için ortalığı kaldırdı. ve sade yüzde 7 olan bir oran için bizde yüzde 10 denilen baraj yüzünden 2002'de yüzde 50 den fazla insanın seçme özgürlügü alındı.
Sosyal ağlarda paylaş

%10 barajı biraz yüksek ama baraj olmalı. %8 gibi.
%8 in altında kalanda oyun çöpe gitti reröre gibi bir savunmayla ne hak iddia edebilir? seçme hakkın elinden alınmışmış.yok ya? seçemiyorsan bence senin sorunun.
23423 tane parti var barajsız bir seçimde ne hükümet kurulabilir ne bir kanun, yasa cıkartılabilir adam gibi, seçim üstüne seçim, uzlaşma arayıp bulana kadar zaten gelişmekte olan bi ülkeyken geriye gitmekteyiz, iyice yer bitirirlerdi Türkiye'yi, sömürge falan olurduk(oha)
Sosyal ağlarda paylaş

peki, bu sorunun çözümü için ne yapmayı düşünüyorsun, her foruma, NEDEN SESİNİZ ÇIKMIYOR gibi bağırmak gibi rasyonel bir kamuoyu oluşturma çaban mı var?

tamam doğru diyorsun, dediklerine katılıyorum. ama tarzın, üslübun yanlış bence. kısır bi topic bu da. neyi tartışmamızı bekliyorsun? çözüm önerin nedir? neler yapalım? biri bişey mi dedi nerden geldi aklına bir anda? yoksa hep beraber bilmem kaç yıldır değişmeyen/değiştirilmeyen bu kanun için sadece son hükümete olmak üzere küfür mü edelim?
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

%10 barajı biraz yüksek ama baraj olmalı. %8 gibi.
%8 in altında kalanda oyun çöpe gitti reröre gibi bir savunmayla ne hak iddia edebilir? seçme hakkın elinden alınmışmış.yok ya? seçemiyorsan bence senin sorunun.
23423 tane parti var barajsız bir seçimde ne hükümet kurulabilir ne bir kanun, yasa cıkartılabilir adam gibi, seçim üstüne seçim, uzlaşma arayıp bulana kadar zaten gelişmekte olan bi ülkeyken geriye gitmekteyiz, iyice yer bitirirlerdi Türkiye'yi, sömürge falan olurduk(oha)

baraj hiç olmamalı herkez alıdıgı oy oranı ile temsil edilmeli... ve siyasetcilik diye bir meslek olmalı insan siyasetten emekli olmamalı ve 63 yaşından sonra bir malını satarken insan nasıl adli dengesi yerindedir diye rapor almak zorunda ise belli bir yaştan sonrada siyaset meslek olarak yapılmamalı... yüzde 10 barajı kalkmalı ki herkez mescliste temsil edilsin yasamı bir gecede onlarca yasa çıkmasın kidleler ve toplular çıkacak olan yasa hakkında fikir beyan etsin saman altından su yürükmesinler...
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

OYUM NEREYE GİTTİ?" SLOGANI İLE SOKAKLARA DÖKÜLEN İRANLILARI SAYGIYLA SELAMLIYORUM. 3 KASIM 2002'DE KOMŞULARI BİR ÜLKEDE 32 MİLYON SEÇMENDEN 15 MİLYONUNUN OYU %10 BARAJI BAHANESİYLE ÇÖPE GİTMİŞTİ AMA GIKINI ÇIKARAN OLMAMIŞTI...

SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR...

"oyum nereye gitti?" diyip eylem yapan gosterici ve irani orta dogudaki konumunu mafeten olaylari yapmalarindan ve iran rejmine tehtit ettiklerinden kiniyorum!!!!

ahmet nejat rulz?!!!!
insanlak museviyi idam edecek ve musevinin oldurdugu 1m insanin kani yerde kalmicak
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Vladimir_Putin_in_Iran_16-17_October_2007-2.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Bursa'dan seçilseydin bunları meclise sunardın bizde izlerdik. Hayat işte.

ben girdim seçimlere ve sesimi yükseltim ... şu anda AKP bursa il başkanı ve MHP yıldırım ilçe başkanları tarafından iki tane mahkemem var delil olmadan partileri eleştirdigim için... Bursa LİNE TV'de ben sürekli her platformda söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:

peki, bu sorunun çözümü için ne yapmayı düşünüyorsun, her foruma, NEDEN SESİNİZ ÇIKMIYOR gibi bağırmak gibi rasyonel bir kamuoyu oluşturma çaban mı var?

tamam doğru diyorsun, dediklerine katılıyorum. ama tarzın, üslübun yanlış bence. kısır bi topic bu da. neyi tartışmamızı bekliyorsun? çözüm önerin nedir? neler yapalım? biri bişey mi dedi nerden geldi aklına bir anda? yoksa hep beraber bilmem kaç yıldır değişmeyen/değiştirilmeyen bu kanun için sadece son hükümete olmak üzere küfür mü edelim?

Bunu kısır dönğüden çıkartmak mümkün sadece sizde çevrenizdekilerde olaylara tepkisiz kalmayız 2 yıldan daha az kaldı seçimlere ortak bir fikir ordak bir düşüncede toplanmak çokda zor değil. Sende seçime gir sen seçme seçil. çevrende bir kitle oluştur çok zor bürokratik engel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye şartları dışında;
Baraj olursa daha stabil hükümetler olur, kanun değişiklikleri daha kolay geçer, hükümetlerin ömrü daha uzun olur. Kaos daha az olur.
Baraj olmazsa koalisyon hükümetleri daha bol olur, hükümetlerin ömrü kısalır, kolay kolay kanun değişikliği vb. şeyler meclisten geçemez, kaos daha çok olur.

Türkiye şartlarında;
Bir sürü birbiri ile alakasız parti var. Amerika'daki veya başka bir Avrupa ülkesindeki gibi birbirinden çok uzak görüşlere sahip olmayan ve büyük kabul edebileceğimiz partiler yok. Yani baraj olmazsa meclise girecek partiler muhtemelen birbiri ile siyasi görüş olarak alakasız olacak, ve gene de hükümet kurmuş olmak için birleşip koalisyon oluşturacaklar (yeri gelecek oluşturamayacaklar). Bu arada kanunlar geçemeyecek, hükümet kurulamayacak adam gibi, paso erken seçim falan olacak.
O barajın orda durmasının başka sebepleri de var yani.

Anayasa hukukuna giriş ffs.

Ha diyeceksiniz böyle daha mı iyi. Ben açıkçası bayılmıyorum AKP'ye ama habire erken seçim olması veya meclisten hiç bir şeyin geçememesi de kötü bir durum, iki ucu boklu değnek te diyebiliriz tabi. Ama baraj kalkarsa daha iyi olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Yoksa tabi herkes temsil edilsin falan, güzel hayaller bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...