Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Sevgili genç patiler, aramıza hoşgeldiniz. Aşağıda size sanki 20 yıllık patiymişsiniz gibi paticik kültürü ve görgüsü sağlayacak yazısız kurallarımızın yazılmış bir listesini göreceksiniz. Okuyun, okuyun ki birileri çıkıp size; burada işler böyle yürür; dediğinde ben biliyorum, okumuştum deyin. YENİ BAŞLIK AÇARKEN: 1) Başlığınızı nereye açtığınıza dikkat edin. Paticik forumlarının ucu bucağı yok, bu bir gerçek, ama kaybolmamanız için her yere tabelalar yerleştirdik. Eğer forumun index sayfasında bahsedeceğiniz konuyla ilgili bir bölüm görüyorsanız, lütfen o konu orada tartışılsın. Aksi takdirde başlıklarınız ilgililer tarafından taşınana kadar, yanlış açılmış konulardan sıkılan arkadaşların bikbiklerine maruz kalırsınız. 2) Birinci madde ile bağlantılı olarak, konu dışına sadece konu dışı başlıklar açın. Paticik altında ayrı yeri olan konuları (bilgisayar oyunları, sinema, müzik, edebiyat...) konu içi kabul ediyor, dolaysıyla konu dışı bölümünde tartışmıyoruz. 3) Topiklerinize isim verirken lütfen içerik ile ilgili açıklamanızı da koyun. "lütfen dikkat", "oha abi!!!", "buna inanamıyorum", "acil yardım", "ana!" gibi başlıklar buralarda pek saygı görmez. Uzun cümle yazamıyorsanız da, parantez içinde anahtar kelimeler filan yazın. öbür türlü: a)aradan zaman geçince ;aramadan bulmanız zorlaşır, b) forum anlamsız haykırışlarla dolar. 4) Topik isimlerini yazarken (ve hatta post yazarken de) bağırmayın. Burada büyük harflerle konuşanlara; yaygaracı gözüyle bakılır. MESAJ ATARKEN: 5) l33t language paticikte pek hoş karşılanmaz, bunu peşinen söyleyelim. Yine de arada sırada hacked by HaXX0R TEAM, Ar3@ mAStErZ, b@b th3 k3nK diyen adamlar görürseniz, şaşırmayın, sakin sakin soluk alıp verin, bekleyin, birazdan yörünge dışına gideceklerdir. Gitmezlerse eğlenin, asl filan sorun, o arada bi admin online olur zaten... 6) Quote (Alıntılama) yaparken dikkat edilesi kurallarımız burada var, ama kısaca söylemek gerekirse: hemen üstteki mesajı alıntılamıyoruz ve bir alıntı yapacaksak, sadece cevap vereceğimiz ya da ilgili konuşacağımız bölümü quote parantezine alıyoruz... Bu kadar basit... 7) Ciddi gitmekte olan topikleri sulandırmamaya özen gösterin. Bir pati muhallebiye dönen bilgisayarıyla ilgili yardım almaya çalışırken araya girip "nıhahoah bab benim bilg de patlıyo arada takma sen abi o diil de nasıldı kurtlar vadisi" demek hoş bir davranış değildir, biz patiler pek sevmeyiz. Zaten bolca topikte bol bol zırvalayan insanlarız, hatta zırvalamak için çöpümüz bile var, o bakımdan kıymetli eser statüsündeki ciddi topiklerde ciddiyetsizlik istemiyoruz. GENEL: 8) İmza konusunda genel standartlarımızla ilgili açıklama burada detaylı olarak var. kısaca ifade edersek: Göz yorucu uzunlukta imzalardan hoşlanmıyoruz. Ne kadar az-öz, o kadar iyi. 9) Stikileri okuyun: Bazı bölümlerin en tepelerinde yukarı kilitlenmiş topikler göreceksiniz, bunların içinde genelde önemli şeyler olur. Bölüme mesaj atmadan once içeriğine bir göz gezdirip, önemliyse tamamını okuyun. Buraları okumadığı için son derece gereksiz sorular soran üyelerimiz oldu, olmaya da devam ediyor, siz onlardan olmayın. 10) Garbageın çöp olmasına, forum kültürünün oraya tam olarak sirayet etmemesine kanıp, orada post kasmaya, forum kurallarına ters düşmeye, ortalık karıştırmaya niyetlenmeyin. Çöp olabilir, ama orası da bir paticik bölümüdür. Kültürü görgüsü oralarda fazla hissedilmese de Paticik Forumu Kuralları aynen geçerlidir. 11) Bol bol arama yapın. Biz uzun zamandır buralardayız, siz yokken bir sürü konuyu tartıştık kapattık. Aklınıza bir soru geldiğinde, birkaç anahtar kelime kullanacağınız bir arama yaparsanız, zahmete katlanmadan cevap bile bulabilirsiniz. 12) İyi niyetli, sakin, dinlemeyi (okumayı) bilen sabırlı taze patiler olun. Zamanla aramıza girecek, siz de kaşar patiolacaksınız. O zamana kadar bize size güvenme, sizi sevme fırsatı verin. Tekrar hoşgeldiniz, umarız hiç gitmezsiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 bi sürü hatalı cümle ve copy paste çılgınlığı var :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 ne yazık ki güncellenemiyor. yeni sistem etc... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Terlik kalktı mertlik bozuldu zaten . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 acelem vardi cok ciddi bakamadim ama duzeltebildigim kadar duzelttim. ellerine saglik tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillerQueen Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Teşekkürler bilgilendirme için efendim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 yaşa zegna :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 hazir editlenebiliyorken copyrightda eklensin bu yaziya fikir ve yazinin prototipi bana ait :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Mavi renkte görünen ve muhtemelen içerisinde detaylı bilgiler bulacağım adreslere ulaşamıyorum, bilginize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayvan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Hoşbulduk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Düzenlenir, acele yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Şunu forumdaki herkesin gözüne sokmak lazım artık. Burda kimsenin okudugu yok. Yeni gelenlere özel mesajla mı göndersek, duyurulara mı assak.. bi çaresini bulalım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Counterspell Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Üye olana maille atmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Guru Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 bide yazi aralarinda verilen "burada" linklerini check edip tekrar duzenleme yapsaniz, cunku 404 hatasi vermekte, yeni sisteme gectigimiz icin degisti linkler sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 hg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 hg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 dikkat! =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 ellerinize sağlık efenim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 İlk defa bir forumda yeni gelenler topicini tam olarak okudum inanamıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 phyx gibi niki var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Ben buraya mesaj atmamışım da. Ayıp olmasın dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EponymouS Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 okudum ve anladım. teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Bunların günümüze uyarlanmışı Kurallar konumuzda mevcuttur. Yeni gelenlerin ve diğer üyelerimizin forum kurallarını dikkatlice okumasını tavsiye ederiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar