Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Dediğin gibi sınırların ötesini görmeye çalışmak ahmaklık. Hepimiz inanalım böyle daha kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Hepimiz inanalım diye bir şey denmedi benim mesajlarımda. Denen şey şu: İnanıyorum diyen adamın mantıklı bir temeli var, inanmıyorum diyen adamın yok. Bilimin mutlak sınırları olduğu mantığını reddeden adam oldu. O derece çelişkili yani inanmayan adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 yırtık dondan cikan sey gibi dalmak istemiyorum... postlari okudum 20 sayfa fln... takıldıgm konu sudurki: -Bilim sınırlı... bunu kim söyluyor cok merak ediyorum.. kime göre sinirli neye göre sınırlı.. bugunun bilimi mi sınırlı yarinin mı gecmisn mi ? Sınırlı dedign bilim bilgisayarlarin bu kadar gelsme kaydetcegni dusunmuyordu mesela..tonlardan yüzlerce kilolardan 1.5 kiloluk laptoplari imkansiz göruyordu zmaninda bilim insanlari.. onlar icin sınır oydu.. hani bugn aklımzn aldgi seylere dayanarak bilim sınırlı demek cok abes oluyo... yarin uyandgnda hic bilmedgn bir seyin icat edilmcgnin garantsnini verebilrmisn ?? dünyada yapılan en son icat 1900lerde fln mi oldu.. yeni bisey bulunmucak mi? ee bu da dogal olarak bilimin sınırlarni ortadan kaldirmaz mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Her şey bilimsel olarak açıklanamaz çünkü insan beyninin sınırları vardır. Matematikte sonsuzluk kavramının var olduğunu biliriz ama ne olduğunu sınırlarımızdan dolayı bilmeyiz. Zaman denen şeyin sınırlarını da insan ve bilim bilemez. Bunun gibi biçok örnek var insanın ve dolayısıyla bilimin aciz kaldığı/her zaman kalacağı. İnsanlık var oldukça rakamların sonuna +1 gelecek. Bu da mutlak bir sonsuzluk demek. Hiçbir zaman değişmeyecek şeyler var 1 milyon yıl sonra bile o da 1=1 mesela. Sonsuzluğun olması 1=1 gibi ispatlı bir şey. Mantık eskimez ve çelişmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Cuce said: şunu anlatamıyorum, senin ruh dediğin şeyin ispaati, evrendki herhangi bir mekaniğin ispatından farksız. bir anda içinde o ruh kavramını barındıran dinleri evrensel kılmıyor. Kavramı barındıran dinleri evrensel kılmasa da onlara %100 olmasa da baya bi ispat kazandırmış oluyor. Ruh denen şeyin olası ispatlarından biri ateizmin babası olan materyalizmin çöküşü olabilir benim düşünceme göre. Bugünün bilimi yetersiz bu konularda kesin hükümlere varmak için. Zaten materyalizm çökecekse de bilim ilerledikçe kendiliğinden yok olacak, ruhun ispatlanmasından önce olur yani o. :) yooo olmuyor, ben kitap yazsam "2+2=4 eder, dünyayıda benım yönetmem gerekir" biri diğerini destekliyyormu? hayır desteklemiyor. yokki öle bişi. sen bilim nasıl calısıyo anlamamışsın(aha bu son paragrafına vericeğim cevap budur, bu edepsizliğide cok nadir yaparım). bilimsel olarak idafe edilen şey artık zaten mataryel olmustur. yıldızlar materyal değildiler materyal oldular. yer cekimi değildi, materyal oldu. anladınmı bak? kaptın mevzuyu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 mantikli temel dedigin kutsal kitapsa, bu konuya bir daha girmicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: İnanıyorum diyen adamın mantıklı bir temeli var, inanmıyorum diyen adamın yok. Bilimin mutlak sınırları olduğu mantığını reddeden adam oldu. O derece çelişkili yani inanmayan adam. bu böyle kalsın arada hatırlamak istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 bu arada intel açıklama yapmış pentium 5den sonrası olmayacak dediler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Cuce said: yooo olmuyor, ben kitap yazsam "2+2=4 eder, dünyayıda benım yönetmem gerekir" biri diğerini destekliyyormu? hayır desteklemiyor. yokki öle bişi. sen bilim nasıl calısıyo anlamamışsın(aha bu son paragrafına vericeğim cevap budur, bu edepsizliğide cok nadir yaparım). bilimsel olarak idafe edilen şey artık zaten mataryel olmustur. yıldızlar materyal değildiler materyal oldular. yer cekimi değildi, materyal oldu. anladınmı bak? kaptın mevzuyu? iyi de dinin zaten belli bir bölümü ruh üzerine. O yüzden ruh ispatlanırsa dinin de o kadarlık bölümü ispatlanmış oluyor. İspatlı kısmının yüzdesi artıyor yani demeye çalıştığım oydu. Sen de ispatlanan ifadeyi yaz senin de yazın o yüzdede bilimsel olur. Materyalizmden bahsediyorum bak daha felsefi yaklaşıyorum bilimsel anlamda materyalden bahsetmedim bilim nasıl çalışıyo muhabbetine girmen çok alakasız oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 dinin(hangi dinse) %kaçı ispatlanmış ve bu ispatlanan bölümler nelerdir acaba -007-? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 hayır olmadı, bende son derece felsefi birşeyden bahsediyorum. ormanda düşen ağacı kimse görmediyse, farazidir. birileri gördüyse materyaldir. ruhu kimse tanımlamadıysa farazidir, birileri observe ettiyse, tanımladıysa, acıkladıysa materyaldir. bak felsefenin en klasik kenarından verdim örneği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Hiçbir zaman değişmeyecek şeyler var 1 milyon yıl sonra bile o da 1=1 mesela Sonsuzluğun olması 1=1 gibi ispatlı bir şey. Mantık eskimez ve çelişmez. sonsuzluk ne zman ispatlandi ben mi bisey kacirdim... dünya kirlencek nufus artıcak fln filan bu dünyanin sonunu getrdk,kıyamet denen olayi kendi ellerimzle yaptik gittik diger tarafa... oraya da ayni seyi yapmıcagmz ne malum.. oranin da sonunu getrmicegmz bu kanitlanms birsey mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Offf, her hücreme kadar trollenmiş hissediyorum şu topikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 aquila said: mantikli temel dedigin kutsal kitapsa, bu konuya bir daha girmicem. İnanların mantıklı temeli= Bilimin ve insanların mutlak sınırları olduğunu kabul etmeleri. Bu sınırın dışındaki noktada inançlarını devreye sokuyorlar. İnanmayanlar da bu sınırı inkar edip matematik bilimiyle çelişiyor. (sebebi daha önce uzun uzun açıklandı) Bilimsel sınırı kabul edip inanmayanların da temeli sınırlı bilim olduğu için kendileriyle çelişmiş oluyorlar, zira sınırlarının ötesindeki bilgiye laf etmeleri mantık hatası. Loxias said: -007- said: İnanıyorum diyen adamın mantıklı bir temeli var, inanmıyorum diyen adamın yok. Bilimin mutlak sınırları olduğu mantığını reddeden adam oldu. O derece çelişkili yani inanmayan adam. bu böyle kalsın arada hatırlamak istiyorum Umarım üstteki açıklamayı algılayabilmişsindir, onu da hatırlamanda yarar var. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 kirlendik, dusa girelim mi zun, su cok guzelmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 dısardan bakmadan sınırları nasıl görüyorsunki. 4. boyuta cıkmadan 3. boyutun sınırlarını cizmek mümkünmüdür? kendi sınırlarını asmadan sınırlarını belirlemek mümkünmüdür? sen nasıl "insan bazı seyleri asla acıklıyamıyacak o yüzden biz onları direk uydurduk evet mantıklı bence" diyorsan yukardaki mantığı yürütenlerde "insanların neyi acıklayıp acıklıyamıycağını bilmiyoruz, zaman vermemiz lazım uydurmaya mecal yok" diyemezmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Loxias said: bu arada intel açıklama yapmış pentium 5den sonrası olmayacak dediler Pentium sonsuz hiçbir zaman olmayacak=intelin sınırı. Loxias said: dinin(hangi dinse) %kaçı ispatlanmış ve bu ispatlanan bölümler nelerdir acaba -007-? din adamlarına sor ben hesaplamadım maalesef. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: İnanların mantıklı temeli= Bilimin ve insanların mutlak sınırları olduğunu kabul etmeleri. Bu sınırın dışındaki noktada inançlarını devreye sokuyorlar. İnanmayanlar da bu sınırı inkar edip matematik bilimiyle çelişiyor. (sebebi daha önce uzun uzun açıklandı) Bilimsel sınırı kabul edip inanmayanların da temeli sınırlı bilim olduğu için kendileriyle çelişmiş oluyorlar, zira sınırlarının ötesindeki bilgiye laf etmeleri mantık hatası. hala sınırdan bahsediyorsun da.. neden bireysel sınır olarak dusunuyorsun olayi.. insanlık senin yasadıgn bildgn 100 yıldan mi ibaret ? biz 1800 yılında yasayan insanlarin sınırlarnin üsütüne cıkmadi mi ? onlar 1500 de yasayanlarin.. bilimin sınırı olmaz insan var oldukca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Dünyanın da birgün sonu olduğunu bilim söylüyor. Tüm türler birgün yok olur, bu da bilimsel bir gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 icat edilicek hersey bulundu adamindan farkin yokmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Loxias said: bu arada intel açıklama yapmış pentium 5den sonrası olmayacak dediler Pentium sonsuz hiçbir zaman olmayacak=intelin sınırı. Loxias said: dinin(hangi dinse) %kaçı ispatlanmış ve bu ispatlanan bölümler nelerdir acaba -007-? din adamlarına sor ben hesaplamadım maalesef. :) hem dedin insan oldukca +1 olcak die.. yıl 1312123 oldgunda pentium sonsuz +1 cıkıcak belki buna sınır koyabilrmisn ? sonsuzlugu sınır olarak göstermen kendinle celismek farkındaysan.. eger sonsuzluk die bisey warsa bilim de sonsuzdur sınırı olmaz.. komik oluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Sonsuzluk sınırdır demedim yanlış düşünmüşsün. Sonsuz olamayacak olması sınırdır dedim orda. :) aquila said: icat edilicek hersey bulundu adamindan farkin yokmus. Hayır, bulunacak şey her zaman olacak da birgün insan olmayacak artık bulacak. Onu anlamadın sen. :) İnsan kalmayacağı için geri kalan şeyler de hiçbir zaman bulunamamış olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 boş işler bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Hayır, bulunacak şey her zaman olacak da birgün insan olmayacak artık bulacak. Onu anlamadın sen. :) İnsan kalmayacağı için geri kalan şeyler de hiçbir zaman bulunamamış olacak. bütün bu evrenin insanlar icin yaratıldıgı görusunu savunuyorsun.. o zman insanlar gittikden sonra evrenin neden devam etmesi gerektgi konusunda mantıklı bi acıkmala söylersin sanirm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Cuce said: yooo olmuyor, ben kitap yazsam "2+2=4 eder, dünyayıda benım yönetmem gerekir" biri diğerini destekliyyormu? hayır desteklemiyor. yokki öle bişi. sen bilim nasıl calısıyo anlamamışsın(aha bu son paragrafına vericeğim cevap budur, bu edepsizliğide cok nadir yaparım). bilimsel olarak idafe edilen şey artık zaten mataryel olmustur. yıldızlar materyal değildiler materyal oldular. yer cekimi değildi, materyal oldu. anladınmı bak? kaptın mevzuyu? iyi de dinin zaten belli bir bölümü ruh üzerine. O yüzden ruh ispatlanırsa dinin de o kadarlık bölümü ispatlanmış oluyor. İspatlı kısmının yüzdesi artıyor yani demeye çalıştığım oydu. Sen de ispatlanan ifadeyi yaz senin de yazın o yüzdede bilimsel olur. Materyalizmden bahsediyorum bak daha felsefi yaklaşıyorum bilimsel anlamda materyalden bahsetmedim bilim nasıl çalışıyo muhabbetine girmen çok alakasız oldu. -007- said: Loxias said: dinin(hangi dinse) %kaçı ispatlanmış ve bu ispatlanan bölümler nelerdir acaba -007- din adamlarına sor ben hesaplamadım maalesef. :) tamam beyler dağılabiliriz. bilim teknik bölümündeki ruhla ilgili ispatları ulemaya sorabiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar