-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Cuce said: uu pasif agresifliğe basladık, kimsenin sinirlendiği yokki, gayet normal tartışmış herkez. asıl sen biraz "oo bakıyoruzm herkez cok kızdı ahahahahaha ufak atheistler sizi" demen ilginc -007- said: Burda din konuşuyoruz. Bilimsel olarak ruhun olduğuna açıklamalar geliyor araştırmalar yapılıyor diyoruz. Siz de kişisel paylaşımlarımıza gelip "abileri bunlara görev vermiş o yüzden tartışmamak lazım, boş konuşuyorsun, diploma almış zihni değişmemiş" falan gibi psikiyatrik olarak değerlendirilmesi gereken enteresan laflar ediyorsunuz, daha fazla sosyalleşmek lazım. :) Bunu yazan adam oldu bu başlıkta. Pasif agresif kim bi daha düşün bak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 dogru yazmis, zira aynen onu yapanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 dün tanrıyla görüştüm cuce, sana selamı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 aquila said: dogru yazmis, zira aynen onu yapanlar var. Mesela pasif agresif diyince akla bu gelir. :) "boş konuşuyosun" diyen adam pasif değildir ama "doğru demiş" diyebilen adam pasiftir örnekte olduğu gibi. :) xunn said: -007- said: Ruh kavramı dindeki ifade edilmiş haliyle ispatlanırsa bu maddeye bağlı olmayan ve yok olmayan farkındalık anlamına gelir. Bu da ölümden sonra hayat anlamına geliyor. Yoo gelmez. Adam dindeki ruh kavramına meydan okudu, yeniden yazdı dindeki kavramları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Dindeki ruh kavramı kanıtlanmıs olmaz, realitede bir ruh kavramı kanıtlanmıs olur. Din zaten kavram da değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: ateizmin kelime anlamına bak sadece. "umursamıyorum" değil ateizm. Ateizm=YOK demek. elbette yok demek, sen hala anlamıyosun demek istediğimi. ilahi varlığa yok demek, ilahi bak altını ciziyorum. Hapi nil nehrinin tanrısıdır, hapiye inanan mısırlılar nehri hapi taşırıyo azaltıyo kızdırırsak ac kalıyoruz taşımıyo cünkü. diyolardı, atheistler ise "hayır abi olurmu öle şey, başka bir acıklaması vardır, ne biliyim tıkanıyodur arkada bi yer ondan taşmıyodur" diyolardı. ama bu noktada, nil nehrinin akımını etkiliyen hiç bir şeyden haberdar değillerdi. aralarındaki tek fark, bir grubun kanıtlanmamış folklorik olarak bir araya getirilmiş bir fikre inanması, öbürlerinin akılları el verdiğince acıklayıp budur abi demesiydi. yoksa atheistler o zamanda haklı değillerdi, onların fikirlerideyanlıştı. cünkü bilim böyle birşey, bu şekilde coğalıyo büyüyo gelişiyo, her zaman doğru değil. senın ruh, dediğin gibi din kitaplarındaki gibi anlamıyla ortaya konup bildiğimiz relativ aldığımız modellere oturan bir şekilde acıklanabilirse, arkasındaki mekanik cözülürse (üzgünüm arkasındaki mekanik tanrı yarattı olamıyo, öle bir mekanik yok) oda insanlığın bilgi havuzuna eklenir, durur. mantıklı bulanlar kabul eder. bu kadar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 E kusura bakma da zaten geriye ne kalıyor ispatlanması gereken? Bir tek Allah'ın kendisinin varlığı sanırım. O noktaya ulaşılıp da bir tek ona itiraz eden adam da cidden enteresan bi kişiliğe sahiptir. Şey gibi, binaları yapanın bir grup amele olduğunu reddedip karıncaların yaptığına inanmak ve binalar ortaya çıktıkça insanların yaptığını reddetmek gibi. Umarım şimdi anlatabilmişimdir. xunn said: Dindeki ruh kavramı kanıtlanmıs olmaz, realitede bir ruh kavramı kanıtlanmıs olur. Dindeki kavramlar kanıtlanabiliyor zaman zaman. Ruh denen kavramın da bilimsel temeli birgün atılabilir, zira bugün o sürecin başındayız. Başladı yani o süreç. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 üstat nerde o sürec? sözlü geziyo üstün bilim cevrelerinde diyorsunda, böyle bir şekilde olmuyo. tıp öğrencisiyim diyorsun. scientific method nedir biliyorsundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Üstün bilim çevrelerinde sözlü geziyor demedim bak. Bana geliş şekli yazılı değil dedim. Zira fakültede bilgiler yazılı olarak nadiren veriliyor dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 said: Dindeki kavramlar kanıtlanabiliyor zaman zaman. Ruh denen kavramın da bilimsel temeli birgün atılabilir, zira bugün o sürecin başındayız. Başladı yani o süreç. :) Geriye dogru basladı o süreç, her geçen gün daha da az olasılasıyor metafizik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Demin "din de kavram değildir zaten" cümlene kitlendim ben pardon. :) O cümleni destekleyen hiçbir şey bilmiyorum ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 ben zaten sana "hoca ders notu dağıtmadımı?" demiyorum. biliyorsun işte bilim cevresinin izlediği yöntem ne. birileri hipotez oluşturur. bu hipotezi gerekli kaynak havuzunu oluşturmak için sunar. ardından araştırma daha derin bir şekilde başlar, gerekirse başka uzmanlardan görüş alır. teorisini oturttur. ardından makalesini yazar ceşitli bilim dergilerine üniversitelere basılması için sunar. cok sacma değilse makale basılır. sonra o teori üstüne kendisi veya mantıklı bulan baska bilim adamlarına araştırma yapmaya başlar, böyle böyle. teori kabul görmeye baslar. buy iş hipotez safhasında bile yazılı haldedir yanı. senin eline gecmemişse, daha hipotez halindeyse daha ciddiye alınıcak bir durum yok. böyle milyonlarda düşünce var yanı. düşünenin kim olduğu pek önemli değil. bunları gecelim, nedir hocalarının sunduğu fikirler, elektrik dısında birşey varmı mesela merak ediyorum. cidden ilk seferde merak ettiğim için sormustum zaten. cünkü ruhu kanıtlamaya calısan ciddi bir makele görmedim ben ömrümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Şimdi olay 2-3 hocanın kişisel fikri falan değil, yanlış yorumlamayın yani. Bu araştırmalar nörolojik düzeyde, yani amaç direk "ruh araştırmak" değil. Amaç beyindeki bilinmeyen noktaları açığa çıkarabilmek ve "bilinç" olayının açıklanması. Bu paralellikte ölüm ve yaşam arasındaki enerjinin anatomik lokalizasyonu merak konusu mesela nörolojide, bununla beraber anatomik bazı yapıların bilinç üzerine işlevleri vs.. Bunlar dindeki ruh kavramıyla örtüşebilir şeklinde fikirler var. Ruh kavramının beyinde olabileceği iddia edilen bölgeler var mesela. Psikiyatride de beyindeki bölgelerin ruh sağlığı üzerine etkileri araştırma konusu. Yaşarken oluşan elektrik akımı fikri de implantolojide de geçen bir olay....vs. Sonuç olarak bu konular geniş vizyon isteyen, at gözlüklerinin çıkarılması gereken ve gerçekten profesyonellerin araştırması gereken konular. Burdaki bizlere de sadece o profesyoneller karşısında kafa sallamak düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 e o zaman neden "ruh araştırıyolar" diyosunki, kimsenin derdi ruh falan değilmiş zaten. ruh fenemonunu araştırmaya karar vermiş gibi konuşuyosun mevzu öle dğeilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 farkli bisey diyen yok ki, yazilisi varsa goster biz de okuyalim diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 007 ile din tartışması.. Allahı kur'an ile ispatlıyor kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 afhsxcdfjhasdasdaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Cuce said: e o zaman neden "ruh araştırıyolar" diyosunki, kimsenin derdi ruh falan değilmiş zaten. Ruh konusunda bilimsel temelli fikirler var, araştırmalar da yapılıyor evet ancak isimlerinin direk öyle olmasını beklemek de safça olur. Burda bu bağlantıyı kurmamın sebebi din ve bilimin beraber konuşuluyor olması. Sadece bilimden bahsedeceksek makale düzeyinde ruh geçmesi bugün benim de gördüğüm bir şey değil, ancak dediğim gibi dindeki ruh ifadesiyle örtüşen bilimsel iddialar var. "Kimsenin derdi ruh değilmiş" değil yani. Loxias said: Allahı kur'an ile ispatlıyor kendisi. Kuran'ın mucize olduğunun ispatını arayan adamın bakması gereken yer Kuran'daki ifadeler olamaz diye bir mantık yok, aksine Kuran'a bakmadan mucize olduğunu anlamanın başka bir yolu yok. Allah'ın varlığını kabul etmek de Kuran'ın mucize olduğunu anlamaktan geçiyor ateist biri için. O yüzden evet Allah'ın varlığını anlayamayan birinin bakması gereken yer Kuran'dır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 e 007. sana söyle diyim, jules verne'in yazdıkları, 3 kutsal kitaptan yazanlardan daha cok ilham verdi bilime. bu bişi ifade etmiyo yanı, otursun oturmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Bilim o ifadeleri ispatlayabiliyorsa kimin ne kadar ilham verdiğinin bir önemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 tamam o zaman bide şunu diyim. bilim 3 kitaptaki teorilerden cok jules verne teorisi ispat etti. şunu anlatamıyorum, senin ruh dediğin şeyin ispaati, evrendki herhangi bir mekaniğin ispatından farksız. bir anda içinde o ruh kavramını barındıran dinleri evrensel kılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Gokcen, odin belani versin yeter yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 abi, alsın yazısını gelsin oturalım masaya beraber. eğer mantıklıysa verebilir tabiki neden vermesinki. şaka şaka odine karşı saygımız sonsuz, kibry'e karşı daha sonsuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Cuce said: tamam o zaman bide şunu diyim. bilim 3 kitaptaki teorilerden cok jules verne teorisi ispat etti. şunu anlatamıyorum, senin ruh dediğin şeyin ispaati, evrendki herhangi bir mekaniğin ispatından farksız. bir anda içinde o ruh kavramını barındıran dinleri evrensel kılmıyor. -007- said: Bilim, insani sınırlar sebebiyle hiçbir zaman yoklukla varlık arasındaki geçişi bilemeyecek, zamanla zamansızlık arasındaki geçişi bilemeyeceği gibi. Böyle bi tabloda ölüm varlıktan yokluğa geçiştir demek bilimsel değil, zira dediğim gibi bilim hiçbir zaman varlıktan yokluğa geçişi ya da yokluktan varlığa geçişi çözemedi, çözemeyecek. Ölümden sonra hayat yok demek hiçbir zaman bilimsel olamaz bu yüzden. Aksine ölümden sonra hayat var demek baya bi bilimsel olabilir, zira kişi kendi hayatının ve varlığının tanımını bile yapamaz bilimsel olarak. Seni sen yapan beyin ve organlar moleküller değil. Onu çalıştıran enerji=Ruh seni sen yapıyorsa ve enerji yok olmuyorsa ölümden sonra hayat baya bi yüksek ihtimalle vardır. Burdan açıldı konu. Amaç bu yani, Allah'ın varlığını ispatlamak kadar iddialı ve ateistlere yönelik olması açısından zor bi konu değil. Dediğim gibi bilim sınırlı ve bu sınırların ötesi için sadece inanmak ya da inanmamak kalıyor. Cuce said: şunu anlatamıyorum, senin ruh dediğin şeyin ispaati, evrendki herhangi bir mekaniğin ispatından farksız. bir anda içinde o ruh kavramını barındıran dinleri evrensel kılmıyor. Kavramı barındıran dinleri evrensel kılmasa da onlara %100 olmasa da baya bi ispat kazandırmış oluyor. Ruh denen şeyin olası ispatlarından biri ateizmin babası olan materyalizmin çöküşü olabilir benim düşünceme göre. Bugünün bilimi yetersiz bu konularda kesin hükümlere varmak için. Zaten materyalizm çökecekse de bilim ilerledikçe kendiliğinden yok olacak, ruhun ispatlanmasından önce olur yani o. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 This thread: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar