Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 cok merak ettim, görebilirmiyimo araştırmalarını ismini kimin yaptığını, varsa paper falan yayınlanan okumak isterim cünkü
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 bize zamanında çok değerli profesörler tarafından derslerde anlatıldı bunlar. Böyle değerli ve tanınmış hocalar genelde böyle bilgileri sözel olarak verir, makale vermez yani derste hesap verir gibi. İsteyen araştırsın okusun engel olan yok! Makaleden anlamayan açsın discovery channel izlesin, illa ki ilgili bi bölümü vardır! :)
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 hayır neyi araştırıcaz, diyosunki "cok saygın hocalar söyledi bana" e nerde yanı. ee ben sana sayıyımmi, yıllardır netleşmemiş bilimsel teorileri. ohooo neler neler var. "bilim bu konuya yakın baya araştırma yapıyo run var diye" dersen boş laf etmiş oluyorsun yanı, hangi bilim yapıyo? hipotez ne? öle bir cümle kuruyorsunki, sanki concencus "evet ruh hipotezi, en mantıklı ve bildiklerimize en uygun oturan model. ruh modeliyle canlılığı acıklıyabiliriz, hadi araştıralım bunu" herkez ok abi ruhu kanıtlıyoruz liselerde okutcaz" diyomus gibi. "saldık hedron collidera adamı ısık hızına ulaşınca ruh cıktı" nediryanı böyle bir deneymi var? sonra eee "saygın hocalar dedi" böle bi usul yokki ama önceki cümlelerindede "beyindeki elektrik akımı ruh olabilir diye düşünüyorlar" demişsin. e beyindeki elektrik akımına ruh demiyoruzki, beyindeki elektrik akımı diyoruz. beyindeki elektrik akımına, fermonlara, hormonlara eskiden ruh diyoduk. öğrendik artık demiyoruz. nasıl yer sallanınca atlas kıcını kasıdı demiyoruz deprem oldu diyosak aynen öle işte.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Konuştuğumuz şey DİNse dindeki kavramların ne olduğunu bilimsel olarak açıklamaya çalışıyoruz ruh=x diyorsak. Sen bambaşka bi açıdan girmişsin olaya, o yüzden yabancı kalmışsın eski mesajları oku. Öyle bi usul yok derken de yavaş ol. :) Tıp fakültelerinde derslere giren saygın hocalar konuyu anlatır ve çıkar. Bu tip konularda saçma sapan gereksiz açıklamalar yapmak zorunda bırakıyosunuz resmen. Sadece bil diye söylüyorum öyle her şey yazılı metin olarak verilmiyor işkembeden sallama değil yani anlatılanlar. Bilim sadece hipofiz ve teoriden ibaret değil, lisedeydi o. O seviyelerin aralarında çok geniş vizyonlar olabiliyor. Denmeye çalışılan şey nörolojinin insanın sırlarını çözmeye çalıştığı yolunda daha çok başlarda olduğu ve beyinde ruhun merkezi denebilecek bölgeler olduğuyla ilgili. Elektrik fikri de bunlardan sadece bir tanesi. Böyle bir sürü fikir olabilir evet, zira ben de bu böyledir ispatlanmıştır da demiyorum ama entersan ki böyle düşüncelerin olabileceği iddiası bile bazı ateist arkadaşları lafı geçer geçmez korkudan saldırganlaştırabiliyor! :)
aquila Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 lan arastirma varsa, yazili metin de vardir, kendi aralarinda toplanip sohber ediyolarsa onu kimse fifilemez, bi de tip ogrencisyim diyosun, yazik yani.
Bone Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 ruh komplike bir mesele. bizi "biz" yapan hadiseye mi ruh diyeceğiz, yoksa öldüğümüzde içimizden çıkan spiritüel varlığa mı ruh diyeceğiz. ruh tanımına göre bilimdeki incelemelerin de konumu değişecektir. önceki olanı zaten tıp ve psikoloji inceliyor. ikinci kısımda ise henüz ciddi bir gelişme yok, metafizikçilerin ve parapsikologların ilgi alanına giriyor.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 aquila said: lan arastirma varsa, yazili metin de vardir, kendi aralarinda toplanip sohber ediyolarsa onu kimse fifilemez, bi de tip ogrencisyim diyosun, yazik yani. Lan araştırma varsa yazılı metin de vardır da her ders yazılı metinle olmaz. Anlatamıyor muyum baya zor mu ifade etmek?
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Konuştuğumuz şey DİNse dindeki kavramların ne olduğunu bilimsel olarak açıklamaya çalışıyoruz ruh=x diyorsak. Sen bambaşka bi açıdan girmişsin olaya, o yüzden yabancı kalmışsın eski mesajları oku. Öyle bi usul yok derken de yavaş ol. :) Tıp fakültelerinde derslere giren saygın hocalar konuyu anlatır ve çıkar. Bu tip konularda saçma sapan gereksiz açıklamalar yapmak zorunda bırakıyosunuz resmen. Sadece bil diye söylüyorum öyle her şey yazılı metin olarak verilmiyor işkembeden sallama değil yani anlatılanlar. Bilim sadece hipofiz ve teoriden ibaret değil, lisedeydi o. O seviyelerin aralarında çok geniş vizyonlar olabiliyor. Denmeye çalışılan şey nörolojinin insanın sırlarını çözmeye çalıştığı yolunda daha çok başlarda olduğu ve beyinde ruhun merkezi denebilecek bölgeler olduğuyla ilgili. Elektrik fikri de bunlardan sadece bir tanesi. Böyle bir sürü fikir olabilir evet, zira ben de bu böyledir ispatlanmıştır da demiyorum ama entersan ki böyle düşüncelerin olabileceği iddiası bile bazı ateist arkadaşları lafı geçer geçmez korkudan saldırganlaştırabiliyor! :) Kulaklarını kapayıp lalalalalalalala da desen aynı 6 yaşındaki yegenimin argümanı olacakmış şu.
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: aquila said: lan arastirma varsa, yazili metin de vardir, kendi aralarinda toplanip sohber ediyolarsa onu kimse fifilemez, bi de tip ogrencisyim diyosun, yazik yani. Lan araştırma varsa yazılı metin de vardır da her ders yazılı metinle olmaz. Anlatamıyor muyum baya zor mu ifade etmek? Evet abi evrenin sırrını o saygın hoca o derste söyledi kaçıran kaçırdı. Kaçırdık beyler dagılalım, dasd.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Asıl acı olan da 6 yaşındaki yeğenin bile anlaşılmayıp burda kendini defalarca açıklamak zorunda kalabilir. Emin ol o derslerden 1 tanesine girseydin ne demek istediğimi anlardın da hariçten gazel okumak baya bi zevkli tabi lol, ne boş adamlarsınız. :)
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 yahu, sen anlamışsın insanların derdini. AMAN TANRIM YA RUH VARSA GEBERIP GIDKMIYIZ BIZ ATEISTLER OLARAK BIZM RUHUMUZ YOK CUNKUU!!! böle deliricek halleri yokya ateistlerin. atheist adam bundan 2000 sene öncede vardı, bugun keşfedilmedi ateistlik. o zaanlar gök yüzündeki yıldızlar, dev siyah kubbedeki deliklerden dısardaki ısıkları görüyoruz odur yıldızlar diyolardı. bilim böyle acıklıyordu sadece din değil. ok abi ,dedi atheistler, bana ne. sonra abi öle değilmiş yıldızlar cok uzakta hareket eden ısık kaynaklarıymış dediler, aa ciddenmi lan ok abi dediler. eğer "ruh" diye isimlendirdiğin doğal üstü şey, bilimsel olarak acıklanırsa, kanıtlanırsa atheistler onada "aaa ölemiymiş lan e iyimiş abi bildiğimiz iyi oldu bunu" der. keza artık senın "ruh" dediğin şey artık doğal üstylüğünü kaybetmiş, yercekimi gibi, elektromanyetik alanlar gibi, binlerce yıl boyunca gizemini bilmediğimiz tonlarca "büyülü" olay gibi acıklanmış, bilimsel bir gercek olur biter. Atheistlerin fact olarak kabul ettiği şeyleri değiştirmek, bir sorun yaratmıyor yanı. o dinlerde öle oluyo. neden bunu getirip atheistlere yansıtıyosun anlamadım ben.
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Asıl acı olan da 6 yaşındaki yeğenin bile anlaşılmayıp burda kendini defalarca açıklamak zorunda kalabilir. Abi not alsaymıs verdigim dersleri madem.
fede Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 öndeki kızlar yazmıştır. onlardan alırız
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Cuce said: Atheistlerin fact olarak kabul ettiği şeyleri değiştirmek, bir sorun yaratmıyor yanı. o dinlerde öle oluyo. neden bunu getirip atheistlere yansıtıyosun anlamadım ben. Ruh denen şeyin dini ifadelerdeki haliyle bilimsel olarak ispatlanmasının ölümden sonra hayat anlamına gelebileceği için olmasın? Bunu da kabul eder atesitler evet "fact" falan..
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Ruh'la ne alakası var ölümden sonra hayatın? Ruh'un kanıtlanması =/= ölümden sonra hayat. Ölümden sonra hayat da kanıtlanır o zaman konusuruz bir ruh bulunsun da ateistler sorun çıkarmaz bence. Bir ateist birşeye "inanıyor" oldugu anda ateist olmuyor, ruh kanıtlandıgı halde "ı-ıh yok inanmıyoruz" dedigi anda bitiyor o ateizm.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Cuce said: Atheistlerin fact olarak kabul ettiği şeyleri değiştirmek, bir sorun yaratmıyor yanı. o dinlerde öle oluyo. neden bunu getirip atheistlere yansıtıyosun anlamadım ben. Ruh denen şeyin dini ifadelerdeki haliyle bilimsel olarak ispatlanmasının ölümden sonra hayat anlamına gelebileceği için olmasın? Bunu da kabul eder atesitler evet "fact" falan.. ahaha komiksin yanı. atheistlik dini red etmek değil abi, umursamamak banane abi demek. atheistlik "SIMDIYE KADAR BUTUN DINLERIN IDDAA ETTIĞI HERSEY YANLIS!!!" demiyor. biri kalkıpta ölümden sonra hayat var aha uda kanıtı derse, genel, güvenilim bilim cevreside abi ever aratırdık adam doğru söylüyor derse, artık yeni gercek bu olur bu kadar basit. hala bunu anlamıyosun yanı. bana batmıyor senin "ruh var" demek yanıç umrumda bile değil. farazı ihtimalle ilgilendirmiyor benı
Bone Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 ruh, tanrı, cinler ve melekleri şu anki bilimle kanıtlamak ve çürütmek nasıl enteresan bir şeydir. duyan sanki portal açıp boyutlar arası gidip geliyoruz sanacak.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Bazı şeyler zaten hiçbir zaman kanıtlanamayacak çünkü dediğim gibi insani mutlak sınırlar var. Bu da bilimin de mutlak sınırları olduğu anlamına gelir. xunn said: Ruh'la ne alakası var ölümden sonra hayatın? Ruh'un kanıtlanması =/= ölümden sonra hayat. Bir ateist birşeye "inanıyor" oldugu anda ateist olmuyor, ruh kanıtlandıgı halde "ı-ıh yok inanmıyoruz" dedigi anda bitiyor o ateizm. Ruh kavramı dindeki ifade edilmiş haliyle ispatlanırsa bu maddeye bağlı olmayan ve yok olmayan farkındalık anlamına gelir. Bu da ölümden sonra hayat anlamına geliyor. İşte ispatlanırsa inanmıyorum deme şansları kalmayacağı için korku psikolojisine girip daha şimdiden saldırganlaşmaları komik olan. :)
aquila Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 sabah haberlerinde kenan evrenin cikip, yinede sahlaniyor aman onbasinin kir ati esliginde, evet, sevgili yurttaslarim, arastirmalarimizin gosterdigi kadariyla ruh var, demesini istyiorum.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Cuce said: ahaha komiksin yanı. atheistlik dini red etmek değil abi, umursamamak banane abi demek. atheistlik "SIMDIYE KADAR BUTUN DINLERIN IDDAA ETTIĞI HERSEY YANLIS!!!" demiyor. biri kalkıpta ölümden sonra hayat var aha uda kanıtı derse, genel, güvenilim bilim cevreside abi ever aratırdık adam doğru söylüyor derse, artık yeni gercek bu olur bu kadar basit. hala bunu anlamıyosun yanı. bana batmıyor senin "ruh var" demek yanıç umrumda bile değil. farazı ihtimalle ilgilendirmiyor benı ateizmin kelime anlamına bak sadece. "umursamıyorum" değil ateizm. Ateizm=YOK demek.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: xunn said: Ruh'la ne alakası var ölümden sonra hayatın? Ruh'un kanıtlanması =/= ölümden sonra hayat. Bir ateist birşeye "inanıyor" oldugu anda ateist olmuyor, ruh kanıtlandıgı halde "ı-ıh yok inanmıyoruz" dedigi anda bitiyor o ateizm. Ruh kavramı dindeki ifade edilmiş haliyle ispatlanırsa bu maddeye bağlı olmayan ve yok olmayan farkındalık anlamına gelir. Bu da ölümden sonra hayat anlamına geliyor. İşte ispatlanırsa inanmıyorum deme şansları kalmayacağı için korku psikolojisine girip daha şimdiden saldırganlaşmaları komik olan. :) uu pasif agresifliğe basladık, kimsenin sinirlendiği yokki, gayet normal tartışmış herkez. asıl sen biraz "oo bakıyoruzm herkez cok kızdı ahahahahaha ufak atheistler sizi" demen ilginc
xunn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: xunn said: Ruh'la ne alakası var ölümden sonra hayatın? Ruh'un kanıtlanması =/= ölümden sonra hayat. Bir ateist birşeye "inanıyor" oldugu anda ateist olmuyor, ruh kanıtlandıgı halde "ı-ıh yok inanmıyoruz" dedigi anda bitiyor o ateizm. Ruh kavramı dindeki ifade edilmiş haliyle ispatlanırsa bu maddeye bağlı olmayan ve yok olmayan farkındalık anlamına gelir. Bu da ölümden sonra hayat anlamına geliyor. İşte ispatlanırsa inanmıyorum deme şansları kalmayacağı için korku psikolojisine girip daha şimdiden saldırganlaşmaları komik olan. :) Yoo gelmez.
fede Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 birbirinizi kırmayın arkadaşlar. bu dünyanın bi de öbür tarafı var
Öne çıkan mesajlar