Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Birader senin fikrine göre "Allah"ın bizi özgür iradeyle yaratmasının sebebi herkesin seçimini kendinin yapmasını istemesi değil mi?

Sen bunu bilmene rağmen, bunca insanın senin söylediklerini kabul etmemesini görmene rağmen sürekli aynı şeyleri söyleyerek aslında kendi "Allah"ının söyledikleriyle çelişmiyor musun?
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

-Prof. Cemal Yıldırım (Yerli evrim savunucularından, felsefe profesörü):
"Hiçbir bilim adamı (Darwinist ya da neo-Darwinist olsun) evrim kuramının ispat edildiği düşüncesini ileri süremez."
"Doğrudur, evrim kuramı ispat edilememiştir."

Iste ben buna deli oluyorum. Abi bilimde hic bisi kesin deigl ama bunu tartisalim diyip, din gibi sacma sapan bisiyle cevap verince kiziyorum, argumanin o olamaz yani. Din ne kadar carpitmaya musaitse, dincilerde o kadar carpitmayi sever. Simdi bi ton alinti yapti arkadas degil mi? Ustteki satiri alinti yapti, aaa dediniz cemal yildirim mi. Butun yaptigi alintilar Harun Yahya (credit card) dan , boyle carpitmalar. Ayni satirin gectigi asil yere bakin. Nasil carpitilmis.

Bir kez bir olgu olarak evrimsel değişme çeşitli yollardan gözlenebilmektedir. Öyle olmasa bile, fosil ve canlı organizmaların gözlemsel özelliklerinde çıkarsanabilir bir olaydır, evrim. Sonra evrim düşüncesi bir hipotezden ileri bir kuram kimliği kazanmıştır; gözlem ve deney ürünü sayısız verilerle yoklanmış, doğrulanmış bir kuram! Yaratılışçılar bu sonuç karşısında kalınca ağız değiştirmekte, kuramın ispat edilmediğini ileri sürmektedirler. Doğrudur, evrim kuramı ispat edilmemiştir. Ama bilimde hiçbir kuramın ispatı verilmez, verilemez! İspat, mantık ve matematik çalışmalarına özgü bir "doğrulama" türüdür; bir savı bilimde olduğu gibi olgulara giderek yoklamayı değil, doğruluğu varsayılan kimi ilkelerden mantıksal çıkarsamayla doğrulamayı gerektirir. Evrim kuramı, fizik, astronomi, kimya gibi bilim dallarındaki herhangi bir kuram gibi birtakım olgusal veri ve ilişkilere açıklama sağladığı, çok sayıda güvenilir kanıtlara dayandığı için ayakta durmaktadır; yoksa belli bir inanca dayandığı için değil!

Gerisini siz dusunun. Dinciler kuran'i kerim i bile boyle degistirmislerdir, birakin evrim teorisini. O yuzden kisisel bi saldiri almayin yani evrime karsi. Kendi kitaplarina da yapiyorlar.
Mesaj tarihi:
yil 2010 bunlar tartisiliyor.. komik yani. Amerika'da uzayda nasi koloniler kururuz tartisiliyor akademik seviyede. ISte kas erimesi su bu nasil cozum getiririz, aletler tasarliyorlar, milyonlarca dolar yatirim yapiyorlar uzayda diger gezegenlerde nasil yasanir diye. biz bi evrime takilip gitmisiz. naylon enzimleyen bakteriler var naylonun icadi 100 yil bile olmadi bu bile evrimin bir kaniti. artik dincilere gram tahammulum kalmadi.
Mesaj tarihi:
amerika evrime inanma konusunda türkiye kadar geri yalnız bir de o var sdf

ha ama genetiğe hayvan gibi para aktarılıyor mu aktarılıyor çünkü geleceğin teknolojilerinden biri olduğu bariz heh
Mesaj tarihi:
o ispat olaylarını da hala buralarda görmek beni bitiriyor. bir kaç sayfa önce kaç kere açıkladım doğa biliminde ispatın mantıksız bir şey olduğunu ve modellerin kullanılabilirliği açısından ele alındığını herşeyin.

ha diyorsanız o bakış açısı saçma onu belirtin önce yoksa evrim ispatlanamadı demenin manası yok. cerndeki deney bitince de standart model ispatlanmış olmayacak mesela sadece o modelin güzel bir model olduğu yönünde bulgu elde edilmiş olunacak heh
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Cüce sende iyi düşün?

ben cok yii düşünüyorum biliyorumkli Tanrı yok. bütün kanıtlar bunu gösteriyor. insaın doğası tanrının olmadığını gösteriyor.

sana Bir sürü cevaplar yazdım sorular sordum hiç birine cevap veremedin. Gercekten söylediklerin doğru olsa herbirine cevap verebilirdin.

ama vermedin.

Tanrı yok, Allah yok.
Mesaj tarihi:
@ardeth: abi zaten bisi inandirmanin imkani yok yani. ha tabii insanlari bilinclendirsinler, sonucta bu calismalar urunler olmasa belki benimde beynim sungere donerdi bu dinciler gibi. onlar sayesinde kendini daha iyi taniyosunda, yani topyekun dinden uzaklasma da beklemeyelim. yani daha bugunun sartlari ile bile semavi dinlerin hepsi gecersiz, Dunya'nin 8-10 bin yil once yaratildigini soyler tum dinler, (her din arasind bi kac bin yil var yine gerci) simdi buna inaniyosan zaten bu kadar basit bir seye bile, cern yapalim baska sey yapalim, butun evreni kesfedelim, form degistirelim kar etmez yani. Dunya'nin 10 bin yil once yaratildigina inanmayip, ya da evrime inanip halen semavi dinlere inaniyorum diyosan zaten, artik onu felsefi anlamda inandigini kabul etmek gerekir. Onuda kabul ediyorum zaten, kendi yasam felsefeni uretmek istemezsin, ya da sahip oldugun degerler, dinin dayattigi degerlerle ortusur, inanmaya devam edersin, ama artik bildigimiz anlamda inanmis olmazsin, bir budistten farkin kalmaz. cunku kitabin soyledigi gercekleri redetmis oluyosun. Bu suna benziyor, ben hep diyorum eger ki bir yaratici varsa bile, ben en ust katindayimdir, o yuzden o anlamda da cok rahatim. Ben o yaraticinin en sevdigi kullarindan biriyimdir. Yani, kuran ne kadar desede ben cehennemligim, benim yorumumda felsefi anlamda oluyor yani. Dunya'nin 10 bin yol once yaratilmadigini dusunen veya evrime inanan, ayni zamanda kuran'i kabul eden insanlardan bi farkim olmuyor.

Zaten bu inanclarda, bilim sayesinde artik bir felsefeye donusuyor. Kitaplar yalanlandikca, dogru kalan kisimlariyla hayata devam etme. Bugun halen Zeus'a inanan vardir, onun gibi yani.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Hiç düşündünüzmü acaba ben bu kadar sizinle burda neden yazışıyorum, neden burda bir şeyler anlatmaya çalışıyorum ,bu işte neden bu kadar ısrar ediyorum, burda benim menfaatim nedir?Benim hiç bir menfaatim yok gözümün önünde gece yanan ateşe dogru uçup yanan böcekler gibisiniz, ben ise elimde bir şeyle sizi bu ateşten uzak tutmaya çalışan bir insanım bagiriyorum uçmayın ateşe dogru ,yol yakınken iyi düşünün vazgeçin uçmayın ateşe diye yırtınan biriyim ,hala anlamıyacakmısınız, hala beni ciddiye almayacakmısınız , Ölümden sonra ne olacağını nasil bu kadar kesin bir dille inkar edebiliyorsunuz sizin düşündüğünüz gibi değil de , size göre tam tersi cikarsa o zaman ne yapacaksınız ?başınızı iki elinizin arasına alın 1 saat düşünün ,ne kadar az düşünüyorsunuz ?

abi bana şunu açıkla: tüm evreni yaratabilen bir varlık neden insanların ona tapmasına ihtiyaç duyuyor ? hani insan özelliklerinden yoksun du o ?

insanları test ediyo diyosunuz, bilmem kaç milyar yıldır bu test bitmedimi arkadaş nası bi testtir bu.

şu an en fazla inananı olan dinlerin hepsinin temeli aynı. eski mısırlıların dinlerine bakmanı tavsiye ederim. bir oku. bak ne kadar çok ortak nokta bulacaksın seninkiyle.
Mesaj tarihi:
Abi ben seye bayildim adam "Evrim Yok yanlis bi teoridir" diyo o zaman nasil evrimci bilim adami oluyo lan. Basbaya yaradilisci bilim adami o zaman o?

Ayrica evrimci bilim adami nedir lan?
Mesaj tarihi:
mightee said:

sakaryali said:

Hiç düşündünüzmü acaba ben bu kadar sizinle burda neden yazışıyorum, neden burda bir şeyler anlatmaya çalışıyorum ,bu işte neden bu kadar ısrar ediyorum, burda benim menfaatim nedir?Benim hiç bir menfaatim yok gözümün önünde gece yanan ateşe dogru uçup yanan böcekler gibisiniz, ben ise elimde bir şeyle sizi bu ateşten uzak tutmaya çalışan bir insanım bagiriyorum uçmayın ateşe dogru ,yol yakınken iyi düşünün vazgeçin uçmayın ateşe diye yırtınan biriyim ,hala anlamıyacakmısınız, hala beni ciddiye almayacakmısınız , Ölümden sonra ne olacağını nasil bu kadar kesin bir dille inkar edebiliyorsunuz sizin düşündüğünüz gibi değil de , size göre tam tersi cikarsa o zaman ne yapacaksınız ?başınızı iki elinizin arasına alın 1 saat düşünün ,ne kadar az düşünüyorsunuz ?

abi bana şunu açıkla: tüm evreni yaratabilen bir varlık neden insanların ona tapmasına ihtiyaç duyuyor ? hani insan özelliklerinden yoksun du o ?

insanları test ediyo diyosunuz, bilmem kaç milyar yıldır bu test bitmedimi arkadaş nası bi testtir bu.

şu an en fazla inananı olan dinlerin hepsinin temeli aynı. eski mısırlıların dinlerine bakmanı tavsiye ederim. bir oku. bak ne kadar çok ortak nokta bulacaksın seninkiyle.

insanlarin ona tapmasina ihtiyac felan duymuyo ki
nerde ole bisi yaziyo
sizin bana tapmaniza ihtiyacim war diye
niye ihtiyaci olsun mana point mi toplucak tanri
Mesaj tarihi:
abi bide alican diye bi arkadasim wardi
o adamin bilme bakis acisini cok severdim ben
adam sey derdi

ne golgi bodysi ne mitokondrisi lan yok ole seler yapan onnar hep gozumle gormeden nanmam
atom proton felan hep fuzuli seyler uydurmuslar gotlerinden

en azindan adamin bakis acisi bu akdar netti eauea
Mesaj tarihi:
BonePART said:

mightee said:

sakaryali said:

nerde ole bisi yaziyo

ilk insanın yaratılışında ademin meleklerden daha iyi kulluk edeceğini söyleyip insanı yaratıyor.
Mesaj tarihi:
mightee said:

BonePART said:

mightee said:

sakaryali said:

nerde ole bisi yaziyo

ilk insanın yaratılışında ademin meleklerden daha iyi kulluk edeceğini söyleyip insanı yaratıyor.

öle bisi yok.
Mesaj tarihi:
bak mesela zariyet 56 war
elmamlili hamdi

56 - Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.

57 - Ben onlardan herhangi bir rızık istemiyorum. Beni yedirmelerini de istemiyorum.

diyanette

56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

57. Ben onlardan rızık istemiyorum. Beni doyurmalarını da istemiyorum.
diye tercume ediyor

hangisi dogru tercume?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...