Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3. köprünün güzergahı belli oldu

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

+1 Abso

toplu taşıma araçları + bisiklet gibi araçlara insanları teşvik etmeyi beceremezseniz, Londra, New York, Tokyo vb. büyük metropollerde, tüm şehiri yolla kaplasanız bile bir sonuca varamazsınız.
ya bırak londra deme bana adamlar mundar etmiş yolu yok bisiklet yolu yok yaya yolu yok sakat yolu yok .rspu yolu. bizimkiler 5 şerit yol çıkarır ordan bunlar tek gidiş tek geliş yapmışlar. içim gidiyo yollarda her gün canım yollara bak ne halde diye. ama orda deli toplu taşıma var o ayrı. bizim ordan yolları değil toplu taşımayı örnek almamız lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Sorun köprülerde değil araç sayısında. Toplu taşımayı çözmedikçe istersen bütün boğaza beton dök 250 şerit yol yap gene trafik sıkışır.

hah bunu anlamamakta ısrar ediyorlar.

ayrıca daha metrobüs yapılıp da normal şeritlerden kese kese yerken bu cingözler arkadaşlarla "olm! kesin 3.köprüyü döşeyecekler!" geyiği yapıyorduk.. yok sanki trafiğe çok derman olacak!

bakın çalışmalara o yol tasarlanan ömrünü yarısından kısa sürede tamamlayacaktır
Sosyal ağlarda paylaş

3. Köprü çift katlı olsun, tüm bağlantı yollarında mutlaka en az 2 şerit raylı sistem olsun.

Kadıköy Kartal metrosunu 3. köprü yoluna bağlasınlar + Atatürk Oto Sanayi'den başlayan Avrupa yakasının metrosuda bağlansın.

1. ve 2. köprü Şehirlerarası otobüs ve kamyonlara kapatılsın.

Evet bunlardan sora rahatlarız. Tabi dedikleri gibi araç alımına bir sınırlama şart. İstanbul'da atıyorum 12 milyon insan varsa araç sayısı da 12 milyona sabitlensin. Daha da satılmasın, satın alacak insan bir şekilde hurdaya çıkan araçları da alsın araç eksiltsin. Eksiltemezse de alamasın falan :D.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

Fistan said:

+1 Abso

toplu taşıma araçları + bisiklet gibi araçlara insanları teşvik etmeyi beceremezseniz, Londra, New York, Tokyo vb. büyük metropollerde, tüm şehiri yolla kaplasanız bile bir sonuca varamazsınız.
ya bırak londra deme bana adamlar mundar etmiş yolu yok bisiklet yolu yok yaya yolu yok sakat yolu yok .rspu yolu. bizimkiler 5 şerit yol çıkarır ordan bunlar tek gidiş tek geliş yapmışlar. içim gidiyo yollarda her gün canım yollara bak ne halde diye. ama orda deli toplu taşıma var o ayrı. bizim ordan yolları değil toplu taşımayı örnek almamız lazım..

ee ben ne dedim? yaa bırak diye başlamıssın söylediğime gelmişsin yine :)
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Her eve 1 araç sonrasına çok yüksek vergi konsun ama buna karşılık elbette çok düzenli bir toplu taşıma hizmeti verilsin. İnsanları araba almaya veya her arabada tek kişi seyehat yerine toplu taşımaya özendirmek lazım.

abi yillardir diyorum
kopruyu 5 lira yapsinlar
kopruden 2 veya daha fazla adamla gecenden para almasinlar

bu sayede
1. otostopcular yolda kalmaz
2. toplu tasimadaki yuk ortadan kalkar
3. insanlar yazin sicaginda gebermez yollarda

bu olmaz naisl kontrol etcen diyennerde
acin amerikada car pool lane diye aratin
kac statete war
arabada 2 kisiden az varsa burdan gidersen ceza yiyosun
mantik super bence
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Absolut said:

Her eve 1 araç sonrasına çok yüksek vergi konsun ama buna karşılık elbette çok düzenli bir toplu taşıma hizmeti verilsin. İnsanları araba almaya veya her arabada tek kişi seyehat yerine toplu taşımaya özendirmek lazım.

abi yillardir diyorum
kopruyu 5 lira yapsinlar
kopruden 2 veya daha fazla adamla gecenden para almasinlar
bu sayede
1. otostopcular yolda kalmaz
2. toplu tasimadaki yuk ortadan kalkar
3. insanlar yazin sicaginda gebermez yollarda
bu olmaz naisl kontrol etcen diyennerde
acin amerikada car pool lane diye aratin
kac statete war
arabada 2 kisiden az varsa burdan gidersen ceza yiyosun
mantik super bence

ilk defa duyuyorum bu olayı. internetteki misafir bulma sitelerinden aynı yöne giden birini bulup benzini bölüşmeyi biliyordum da, bunu bilmiyordum. çok iyiymiş hakkaten, gayet mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...