Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Tbc zamanı çok iyiydi de AoC/Warhammer derken wotlkla grafikleri, oyun motoronu falan tamamen mi değiştirdiler açıkcası hiç bilmiyorum ama belirgin bir fps düşüklüğü yeni expansionun ilk gününden beri vardı. Hani ne bileyim, hyjalda deli gibi AoE yapılırken mx ekran kartıyla bu kadar düşümüyordu; şimdi özellikle ulduarda açık ortamlarda leviathanda, ignisde, razorscalede, xtde freyada 20 fpsye kadar düşüyor, ignis trash falan 17 fps, artık çözünürlüğü düşürüyorum öyle oynamak zorunda kalıyorum, yoksa ignisde direk disconnect mesela. Sartharionda da belirgindi aslında 3.1den önce. Önceki gün mesela xtdeyiz, hard mode işte millet bir arada, 211 ms var (zaten genelde freedomsız en düşük 200 en yüksek 320 ms oluyor, daha iyi latencyle oynayan ttnet abonesi var mıdır? :p), fighta başlamadan önce çözünürlüğü de düşürmüşüm ne olur ne olmaz diye 35 fpsde başladık, herşey minimumda, hiçbir effect açık değil, searing lightı alır almaz ekran donsun, geri geldiğinde raid chatte ffs spamlasın millet, haklılar tabi. Yabancı guild, adamlar ne ttnet biliyor ne de kendilerinki gibi 2000 euroluk bilgisayarların dışında mütevazi sistemlerde olucak bir problemi, sağolsun officer arkadaşlar ve diğerleri ventden nerd rage'e bağlamıyorlar da işte adamlar sustukça ben içten içe kahroluyorum :p Sözün özü sistem kasmasın, kasa fazla ısınmasın, kazasız belasız disconnectsiz raidi bitiriyim diye minimum sayıda addonla en düşük ayarlarda, hiç bir effect açık olmadan diken üstünde oynamak canıma tak etti, en iyisi donanımhaberdense buraya bir başlık açıyım dedim. Şimdi buraya kadar okuma zahmetini gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum, aşağıdaki gibi bir sistem var aklımda, malum öğrenciyiz bütçenin çok üstüne de çıkamıyorum, tek istediğim ulduarda doğru düzgün grafik ayarlarıyla 80-100 fps vericek, beni ttnet bile iyi günündeyken disconnect etmeyecek bir sistem.. (gerçi birkaç hafta önce bir topic daha vardı orda wotlk raidlerde sabit 80+ fps verebilecek bir sistem/bağlantı yok diye ama yine de ..) Düzeltmeler, öneriler, şunu şöyle al daha iyi olur dediğiniz, performansı az bir ekstra masraf karşılığı çok fazla arttırabilecek herşey. Tbc zamanındaki emektar bilgisayarımın özelliklerini tam hatırlamıyorum ama 1 GB ram vardı, xp yüklüydü, geforce mx 5200 mü ne vardı, AGP 8x board falandı yanılmıyorsam, sonradan bir ekran kartı yanmıştı pixel shader 2.0lı bir atiyle değiştirmiştim falan ve hiç fps sorunu yaşadığımı hatırlamam. Wotlkdan beri evdeki kullandığım sistem amcamın ofisten getirdiği casper marka şöyle birşey, Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz, 2X4 MB L2 Cache, 1066 MHz FSB Intel G31 chipset anakart 3 GB 667 MHz DDR2 Bellek 500 GB SATA Harddisk 512 MB Geforce8500GT PCI-EXPRESS Ekran Kartı Vista yüklü Kasa toplama konusunda bilgiliyim aslında ama herşeyi çok iyi biliyorum diyemem, bir de maddi durumdan dolayı şuana kadar "şöyle hayvani bir sistem toplayım" olayı da olmadı hiç, ne bulduysak onu kullandık, eminim bazı parçalarda yanlışlıklarım olmuştur. INTEL Q8200 Quad Core 2.33 Ghz 4 MB Cache 1333 FSB 45 Nm CPU MSI P45 Neo-F DDR2 1066 MHz 1600 FSB ANAKART CORSAIR 4 GB (2x2) XMS2 800 MHZ DDR2 6400 KIT CL5 RAM WD 3,5" 500 GB 32 MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK LG 22X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI COOLER MASTER ELITE PC-335 MidT ATX pencereli kasa SPARKLE Nvidia GeForce GTS 250 EKRAN KARTI XILENCE 480 WATT POWER SUPPLY Ekran 22", 1680*1050 XP yüklemeyi düşünüyorum Ya da fiyatı çok astronomik olmayacak (1200 ytl altı mı diyelim ne diyelim :p) kasa önerilerine de açığım. Kendi sisteminizi falan yazın direk farketmez. Yeni başlayacaklara da yardımcı olur hem. Vardır şimdi aranızda forumda canı sıkılan donanım uzmanları, iki dakika bir el atıverin şu topice :P Bir de şunu soruyum, daha önce sayısız kere format atmışımdır ama yeni gelen, içinde işletim sistemi olmayan bilgisayarın açılırken biosuna girip, ilk önce hard diskten değil dvd sürücüden okuma yapmasını sağlayıp, sonra yeniden başlatıp boot cdsini takıp windows yükleyebiliyoruz değil mi? Yoksa şimdi bu vatan bilgisayardaki herifler bios da mı yüklemezler, herneyse işte, şuna da bir açıklık getiriverin :p Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 dostum keşke donanım yazılıma açsaydın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Donanim'a acsaydin daha iyiydi neyse. Bilgisayarin benimkiyle ayni, sadece islemci Amd. Ulduarda 10fpsye iniyorum. Hersey kapali bide, bende cozum bulamadim lanet gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Gölgeleri kapatıp denesene oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Suan low modedayim zaten. Direkt secenekten sectim kapatmistir heralde golgeyi. 10 fps combatin en agir yerinde iniyor zaten. Genelde akiyor. e napayim combatin en agir yerinde gidiyorsa aga. Dalarani zaten hic soylemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Tamamını okumadım ama ekran kartı updateni denedin mi? Ulduar geldiğinde benim de fps sorunlarım başlamıştı pc yeni olmasına rağmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Gölgeler kapalı, sürücü yeni (185.85) :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nacrem Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Anakart: Gigabyte X48-DS4 İşlemci: Intel Core2Quad CPU Q8200 Ram: Kingston Hyperbilmemne 1000küsür herz 4gb (2x2) Grafik: Sapphire ATI Radeon 4870 (512mb) // 1680x1050 // Kasa: coolermaster 690 // 600küsür wattlik fln *edit HDD: 7200rpm sata2 250gb seagateti sanrm wow 1680x1050 çözünürlükte fullun fullu grafiklerde dalaranda ve 25man raidlerde 20fps en az gayet zevkli benim için xp yerine windows7 oturunca win7 kurmayi dusunuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redo Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Sadece ekran kartını değiştir, işlemci ve ram yeterli düzeyde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 işlemcimiz aynı bende 2gb ram var ekran kartım hd3870 gölgeler kapalı bi iki bişey biraz kısık 30 fps altına düşmüyo 25mende. ki wow işlemciden pek etkilenmeyen bi oyun 4 çekirdek uyumu filan yoktu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 barnacle said: işlemcimiz aynı bende 2gb ram var ekran kartım hd3870 gölgeler kapalı bi iki bişey biraz kısık 30 fps altına düşmüyo 25mende. ki wow işlemciden pek etkilenmeyen bi oyun 4 çekirdek uyumu filan yoktu sanırım. Neredeyse aynı sistem var (cpu'um daha iyi) ben de 30fps altı görmüyorum hiç, sadece gölgeler kapalı kalan herşey açık. Vista kullanıyorsan oyunu bir de mplayer açıp çalıştırmayı dene, ben mp kapalıyken dalaranda yürüyemiyorum vista varken makinede. Addonlarını silmeyi dene, addonlar da dehşet fps kaybına neden olabiliyor. Boşuna yeni sisteme para verme derim ben elinden gelen herşeyi yapmadan, gayet yeterli çünkü alet. Ekran kartı belki işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 m player? Windows media player'ı açtıktan sonra mı oyunu açıyım, anlamadım ki :p Bir de abi 30 fpsye oynanmıyor ki, combata girince o 30 fps oluyor 25, iki aoe atılsın oluyor/boss iki ability kullansın oluyor 19-20 : / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 abi 30 fps en cafcaflı şekliyle oluyo normalde bufflanırken dururken filan 60. v sync açık bide bende açmayınca dalgalanma oluyo. media player işi nası yapılıyo bende merak ettim tam anlatıverin plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Kısaca ekran kartı yönetir mi diyorsunuz? Öyleyse gidip 1gb yapıp kurtulmak istiyorum bu illetten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 düzgün bir ekran kartı + 4 gb kit ram. gtx 285 tercihen =P 3gb ram le dual-ddr yapılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Abi media playeri açıyorsunuz işte altta çalışırken wowu açıyorsunuz. Farkediyor baya, bir ara baya geyiği dönmüştü vistaya geçene kadar farkını görmemiştim. Hatta bu olay için özel programlar falan çıkardılar, chip vermişti mart ya da nisan sayısında sanırım. Bende de wow+tbc mapleri 60 fps standart, Dalaran 40-50 arası combatta aoeler boşalırken 30 fps civarı. Hayır herşeyi geçtim 2.4ghz 800 fsb işlemcili, 1gb ramli 5600fx kartlı makinem var, onda da lowdan biraz daha iyi ayarlarda aoenin içine girsem dahi 8-10fpsyle falan oynuyorum. WoW çılgın sistem sömüren bir oyun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Zaten sorun oyunun yazılımında cok iyi ekran kartları bile sıcabiliyor.Hatta eskiden bi ekran kartı vardı (ismi aklımda diil) zamanının baya kral ekran kartıydı falan ama Wow'da sıcıyodu forumlarda falan baya sikayet gelmişti.Uzun lafın kısası, eger wow icin ekran kartı alıcaksanız forumlardan falan arastırın derim, driver sorunu falan olabiliyor. İşlemci değişimine gerek yok zaten yeni ekran kartlarının kendi işlemcileri var, bilgisayarın işlemcisine eskisi gibi pek yuklenmiyor ve orta duzeydeki bi bilgisayar islemcisi isini cok rahat gorur.Bi de ram tabiki ozellikle vista kullanıcıları icin cok onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar