Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP Hakiki Darbecilere Yargı Yolunu Açacak Mı?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

sir said:

victor, sorunun cevabı: ertuğrul özkök

Sir ne yaptın?

Özkök dediğin zat ne solcu ne de sağcıdır.
Sadece satılmıştır.

Onları zaten kategori dışında tutuyoruz. Çünkü merak etme 3 vakte kötüler, sonra över, sonra tekrar kötüler.

Hayır sanki bunu bilmiyormuş gibi (afedersin ama en hafif ifade ile) saf ayağına yatmanda hoş ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne oldu şimdi ? AKP ve diğer partiler o yasaya onay vererek darbecilere yargılanma yolunu açtılar mı ?

Yoksa fazlasıylamı açtılar ?

Bizi kandırdılar !!11!!!! Baykal komedyen olmalı :).

Sadece el kaldırma ile milletvekilliği yapıyorlarsa , bir zahmet istifa etsinler. Kendi rezilliklerine , başkasına bizi kandırdılar diyerek daha fazla rezillik katıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Sadece el kaldırma ile milletvekilliği yapıyorlarsa , bir zahmet istifa etsinler.

O zaman AKP de milletvekili kalmaz be Horizon ne yaptın sen?

Hatta o kadar ki, kendi verdikleri kanun teklifine CHP'liler kabul oyu verdi diye topluca ret çakanlarda AKP'li "el kaldırma" milletvekillerimizdi hatırlatırım.

Adamlar neye el kaldırdıklarını bile bilmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet hepsi için söylüyorum apis. Oraya maaşı , ayrıcalıkları ve dokunulmazlığı için milletvekili olup giren herkes için istifa etsinler diyorum. Millet vekillerine bu tarz hakları tanımazsak , ozaman gerçekten iş yapmak isteyen insanların sayısı artacaktır mecliste.

@pekaziz ,

böyle laf atmalar boş iş. Cevap veremiyorsan sus ta birşey sanalım seni.

Konuyla ilgili varsa diyecekleriniz , buyrun alalım. Bağırıyordu herkes , alın size yargı yolu.
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap veremedim sana evet, aferim her haltı iyi öğrenmişsin.

Ekonomi tepetaklak giderken, ülkedeki f tipi kadrolar açık açık Kemalizm'in mirasına küfrederken, işsiz oğluna iş bulabilmek için Başbakan denen zerzavata ulaşmaya çalışan ama bu sırada koruma denen şerefsizler tarafından tartaklanan kadınlarımız varken, mayın temizleme örtüsü altında toprakları İsrail'e peşkeş çekmeye çalışan bir hükümet ve onay tokmakçıcı cumhurbaşkanı varken, BOP eşbaşkanı olduğunu 30'dan fazla yerde söyleyen başbakan varken ve bütün bunların yanında polis devleti kurmayı çok güzel becermiş bir çete tepemizde otururken burada kalkıp bana "sus cevap veremiyorsun" demen, yukarıda saydıklarımı görmemek için at gözlüğü takan ama buna rağmen önüne çıkan irili ufaklı pek çok gericiliği Ergenekon'a bağlayacak kadar toprağından kopmuş, mandacılığın dipsiz kuyusuna savrulmuş, yalakalık konusunda dünya rekoru kırmış bir insan olduğunu anımsattı bana.

Kim dedi hatırlamıyorum: pislikten yalnızca toprağa gübre olur, ötesi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu birini bi adamın/partinin öpücülüğünü yapmakla suçluyosun, sonra benim kimi takip ettiğim belli diyosun. "benim takip ettiğim senin takip ettiğini döver" diyeceksen neyi tartışıyoruz?

kimseyi takip etme kardeşim, kendin için düşün, kendin için sorgula diyorum ben de. herkes yanılır, herkes hata yapar, herkes suç işler, ama bazen de denk gelir, doğru işler yapar. kim olursa olsun yahu; ister mustafa kemal, ister feto, ister tayyip, ister perinçek, ister isa-musa-muhammed..ister laik, ister ülkücü, ister dinci, ister solcu, ister sağcı, ister liboş, ister demokrat olsun. herkes eşit oranda suçlu ve eşit oranda masumdur. insanız alt tarafı!

bunu anlamak, bunun farkına vararak şu idolleştirdiğin(iz) insan(lar)a eleştirel bir mesafede durabilmek neden bu kadar zor?
Sosyal ağlarda paylaş

askeri savcılık doğru iş yaparsa doğru iş yapar, yanlış iş yaparsa yanlış iş yapar. doğru yaptığında doğru yaptı dersin, yanlış yaptığında da eleştirirsin. askeri yargı, kavramsal olarak zaten yanlıştır o ayrı konu.

ekonomiyi yönetemeyen ve kriz için önlem almakta epeyce geciken akpnin allah belasını versin, umarım bi daha asla iktidar olamazlar, ok? gerçekten hiç zor değil doğru iş yapıldığında takdir edip, yanlış iş yapıldığında eleştirmek. yani yine bi önceki posta dönüyoruz hiçkimse veya kurum daima doğru ya da daima yanlış olabilemez. şu bakış açısını kazansanız hep beraber her kurumu eleştirebiliriz ve yine hep beraber her kurumda doğru yapılan işleri takdir edebiliriz.

sivil toplum böyle oluşacak arkadaşlar, 5 yılda bi oy vermekle değil, yanlış işi eleştirerek, doğru işi alkışlayarak. o zaman hem partiler, hem kişiler, hem kurumlar kendine çeki düzen verecek. ama siz bi tarafı sürekli alkışlar, diğer tarafı sürekli kötülerseniz, kimse pozisyonunu değiştirmek zorunda hissetmez kendini. eh bu durumda da siyaset de, ekonomi de tıkanıyo görüldüğü üzere.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıklamalarında kabak gibi yazdığı üzere "anayasaya göre soruşturmayı incelemek askeriyenin işi" denildi. Doğru yaptı yanlış yaptı olayı yok ortada. Anayasa'ya göre adamların soruşturma görevi varsa onlar yapacak tabi ki. Sencesi bencesi yok bu işin. Hatta millet çıkıp tvlerde gazetelerde ağlayıp "BAKIN PİS ADAMLAR KENDİLERİNİ KORUYORLAR" diye ağlanmaması için soruşturma sivil yargıya devredildi. Ama malesef ki sonuç değişmedi, adamlar saat gibi kurulmuş çünkü. Haa burdan anayasaya laf ediceksiniz. Akp çoğunluktayken değiştirmedi anayasayı denilecek onada. Gereksiz uzatılmasına gerek yok bu alanda sdf.

edit: Özetle ne diyorum; anayasaya göre soruşturma hakkı olan kurumun, hatta birde olay çıkmasın diye sivil yargıda incelesin demelerinden sonra, yargılarını hiçe saymak herşeye eşit mesafede durmak falan değildir. Kendinizi kandırmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

bugünkü uluslararası hukuk normlarına göre "askeri yargı" diye bi kavramın var olması, yanlıştır. ama dediğim gibi bu ayrı bir konu. var olan haliyle de doğru iş yaptığında doğru yaptı diyoruz, yanlış veya eksik yaptığında da eleştiriyoruz. şemdinlide eleştirdik mesela. karargah evlerinde evet doğru dedik. albay meselesinde bence yarıda kesilmiş gibi oldu soruşturma.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Gavur gördükleri içinmi sözde cemaatin yönettiği üst mevkideki kişiler AB'ye girmek için böyle can atıyorlar ? Uygulama ile söylenenler çatışıyor , kusura bakma.

Avrupa birliğinin Türkiyeyi almak gibi bir niyeti yok hiçbir zaman olmadı da.Sonuna kadar sömürecek ülke lazım adamlara. Bizim için "yapın ekonominiz için iyi olacak" dedikleri politikalar Türkiye'yi borç batağına da da batırmakta,azınlık haklarıyla ilgili zorladıkları yasalar özgürlüğü değil Ülkenin güçsüzleşmesini hedeflemekte.

AKP bunu bilmiyor mu tabiki biliyor ama AB rüzgarını arkasına alıp, borç yiyerek ekonomiyi iyi gibi gösterip bu sırada rejimin altını oymakta sonrası malum 1.Tayyip saltanatı,Gözü yaşlı seyhlüyslam da fetvacı başı

Daha ben AKP tarafından "zorunlu din dersleri AB uyum süreçlerine uymaz kaldıralım" gibi bir şey duymadım.Aksine Kaçak kuran kursları, Adnan hocacıların Liselerde paneller düzenlemesi gibi suçların alayı cezasız kalıyor.Zina yapanı hapse atalım,Ulemaya soralım diyen bir zihniyetin AB ye gerçekten girmek gibi bir niyeti olduğunu idda etmek komik
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihler 2 Temmuz 1993 u gosterir.
Yobazlar, Turkiye'nin aydin insanlarini cayir cayir yakarlar.
Turkiye Cumhuriyeti devleti polisiyle, askeriyle Maras katliamini oyle bon bon izler. Benim cozemedigim o zamanlarda Sunni- Alevi ucurumunun ve nefretinin acilmasi devletin neden isine geliyordu? Gecenin ikisinde bu takildi kafama da cevap gelmiyor. Durdu resmen.

iste boyle brolar!
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bugünkü uluslararası hukuk normlarına göre "askeri yargı" diye bi kavramın var olması, yanlıştır. ama dediğim gibi bu ayrı bir konu. var olan haliyle de doğru iş yaptığında doğru yaptı diyoruz, yanlış veya eksik yaptığında da eleştiriyoruz. şemdinlide eleştirdik mesela. karargah evlerinde evet doğru dedik. albay meselesinde bence yarıda kesilmiş gibi oldu soruşturma.

ABD afganistanda yapmamıştı sanırsam ?
yanlışsam düzelt
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...