stinger Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 İkisi arasındaki farkı vs sormayacağım. Biri spor versiyonu biri savaş sanatı vs.Kendo mu iyi yoksa Ken justu mu iyi gibi garip bir soruda sormayacağım. Şimdi asıl merak ettiğim kısım Kendo nun müsabakaları felan var , bende rekabet ortamını severim ve bu kılıç sanatı ile oluncada tadından doyum olmaz, öte yandan kenjutsuda müsabaka felan yok , olamazda fakat sırf hareketleri öğrenmek baymıyormu,kendo ya göre çok kapsamlı olsada?İki spordan birini veya ikisinide yapan arkadaşlar tecrübelerini, kendilerine göre artı ve eksilerini anlatırlarsa çok sevinirim. Yakın zamanda bu ikisinden birine başlamayı istiyorum. Özellikle Japon kültürünü ve kılıç sanatını sevmiş olmam ben, bunlara yönlendirdi . Sizlerinde fikirlerini almak isterim. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Sonuç olarak pratikte hiç bir fark yok. İkisi de aslında Kendo ve hangisine gidersen git Kendo karşılaşmalarına katılabilirsin. Zaten aslında da aralarındaki fark biri spor biri sanat şeklinde değil ki bir çok ülkede ve özellikle Türkiye'de bu isimler biz faklıyız imajı yaratmaktandan öteye gitmiyor. Seçimi eğitmene göre yapmalısın. Eğitmen seçimi bence en önemlisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 eğitmen seçimi önemli sahtekar dolu ortalık:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Eğitmen olayı hakkaten önemli . Ama Kenjutsu nun savaş sanatı olması itibari ile çok geniş kapsamlı olması ve Kendo nun bir spor olması nedeni ile amacının farklı olması durumu var. Bu soruyu sormadan önce Kendo antrenmanını izlememiştim . İzlediğim eleman 2. dan kendocuydu ki normal hoca gelmemiş o gün ben senpai yim dedi. İkisi arasında hakikaten baya fark var.Kendo da belli başlı puan aldıracak bölgeler var ve oralara hamle yapmak için ona göre çalışıyorlar. Ani şarjla kafaya vurmak vs gibi. Ama diğeri bildiğin savaş sanatı olduğu için hareketler çok genel , çeşitleride o şekilde. Ken jutsu da belli bir seviye gelsende bu senin Kendo turnuvasına katılabileceğin anlamına da gelmez. Çünkü Kendo da başından sonuna kadar puan almak için ne hamleler yapman gerekir onu gösterirlerken, diğerinde adamı nasıl etkisiz hale getireceğin öğretiliyor. O yüzden olay baya farklı. ghaldszar said: Sonuç olarak pratikte hiç bir fark yok. İkisi de aslında Kendo ve hangisine gidersen git Kendo karşılaşmalarına katılabilirsin. Zaten aslında da aralarındaki fark biri spor biri sanat şeklinde değil ki bir çok ülkede ve özellikle Türkiye'de bu isimler biz faklıyız imajı yaratmaktandan öteye gitmiyor. Seçimi eğitmene göre yapmalısın. Eğitmen seçimi bence en önemlisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jarlaxle Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Türkiyede kaliteli eğitim alıbileceğin bir kenjutsu eğitmeni yok o yüzden bence bunu zaten pas geç.Kendo yapmak istiyorsan da ankara veya istanbulda olman lazım.istte 2 dojo var , anadolu ve avrupa yakasında olmak üzere , ankarada ise odtü ve diğer bir unide daha çalışmalar yapılıyor.netten araşırırsan hepsinin bilgileri var zaten.Şu durumda senin seçimin kendo olmalı , sorunun cevabı bu.kenjutsu yerine iaido yapabilirsin , kendo+iaido seni yeterince tatmin edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Cevap için teşekkür ederim :) Jarlaxle said: Türkiyede kaliteli eğitim alıbileceğin bir kenjutsu eğitmeni yok o yüzden bence bunu zaten pas geç.Kendo yapmak istiyorsan da ankara veya istanbulda olman lazım.istte 2 dojo var , anadolu ve avrupa yakasında olmak üzere , ankarada ise odtü ve diğer bir unide daha çalışmalar yapılıyor.netten araşırırsan hepsinin bilgileri var zaten.Şu durumda senin seçimin kendo olmalı , sorunun cevabı bu.kenjutsu yerine iaido yapabilirsin , kendo+iaido seni yeterince tatmin edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Peki kenjutsu yu elediğime göre, arkadaşlarımla beraber yapacağız. İaido ve Kendo arasında hangisine ilk başlamak daha mantıklı. İkisi de birbirini tamamlayan sporlar ama ikisinide şuan için başlayamayacağım, birini ilk yapmak için seçmek gerekirse bu hangisi olmalıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jarlaxle Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 o zaman ilk önce kendo olmalı, ilerlemek ve gelişmek çok daha uzun ve zor olduğu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 valla nerdesin bilmiyorum da izmir de falansan yardımcı olabilirim ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Lexius said: valla nerdesin bilmiyorum da izmir de falansan yardımcı olabilirim ^^ Ben İstanbul da yaşıyorum .Ama tecrübelerinizi anlatırsanız halen yardımcı olabilirsiniz. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Lexius said: valla nerdesin bilmiyorum da izmir de falansan yardımcı olabilirim ^^ İzmirde var mı öööle sağlam bir Kendo eğitmeni? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 biz lex le ortaya karışık eğitiriz sizi gencler toplaşın:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 taner hoca vardı 9 eylül rektörlüğün spor salonunda çalıştırıyodu. baya iyi o adam aslında tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Ben İstanbul da başladım. Hocası oldukça iyi .Ayrıca dan sahibi elemanlarda var onlarda baya yardımcı oluyorlar. İkinci ders olmasına rağmen senpai lerin kafasına kafasına vurmamıza izin verdiler :D .Şahsen oldukça eğlenceli. Bu sporun en büyük avantajı vücudu çok yormaması. Çok uzun süredir spor yapmamış olmama rağmen pek sıkıntı çekmedim. Yeni mezun oldum yakında çalışmaya başlarım.İşe giderkende hiç zorlanmadan bu sporu yapabilacek olmam büyük avantaj. Dezavantaj sayılabilecek kısmı ilk başlarken doğal oalrak shinai siydi, bokkeniydi , hakama gi siydi biraz ekipman parası istiyor. İlerleyen dönem için de bogu (zırh) almak gerekecek. Ama bunlar dışında çok yapılası bir spor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Ben Kendo'yu öneririm. Yapmadım, ama yapmayı düşünüyorum. 3 sene eskrim yaptım, onun peşine Kendo eğitimi alacaktım ancak ÖSS falan girmişti araya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jarlaxle Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 ""Bu sporun en büyük avantajı vücudu çok yormaması."" ...değil Böyle çıkarımlar yapma şimdiden :) Temelleri öğrenirken kondisyon anlamında pek bir efora gerek yok.Giderek zorlaşıcak , ama caydırmak için söylemiyorum , sende gelişeceksin o esnada.Ama sandığın kadar rahat birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 kenjitsu ne ya gidin güreş çalışın ata sporu. UFC de bile en etkili teknikler güreş kökenli üstüne biraz joint manipulation teknikleri ekledin mi tamam işte Not: tam kışkırtma mesajı oldu.Hangi teknik döver tartışmasına dönecek gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Tabi ben daha 2 derse girdim bu tip bir açıklama için biraz erken gözükebilir. Ama daha önceden çalıştığım muay thai ile kıyas götürmez bir fark var. Muay thai gibi ağır bir fizik kondisyon gerektiren spora göre daha rahat kalıyor.Hepsinin kendine göre zorlukları tabi ki mevcuttur ama kıyaslama yapmanın sakıncası yok. Şahsen ben bir işte çalışırken kendo yapmayı, muay thai yapmaya yeğlerim. Fiziksel zorlanmalarından dolayı. Jarlaxle said: ""Bu sporun en büyük avantajı vücudu çok yormaması."" ...değil Böyle çıkarımlar yapma şimdiden :) Temelleri öğrenirken kondisyon anlamında pek bir efora gerek yok.Giderek zorlaşıcak , ama caydırmak için söylemiyorum , sende gelişeceksin o esnada.Ama sandığın kadar rahat birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Lexius said: taner hoca vardı 9 eylül rektörlüğün spor salonunda çalıştırıyodu. baya iyi o adam aslında tavsiye ederimArtık çalıştırmıyor,şimdi salonu karşıyakada diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 bende taner hocayı diyecektim. 5.dan galiba kendisi kendo'da. Ben kendisi ile aikido çalıştıydım. Gayet iyi bir hoca. (gerçi hayatımda 2 farklı hocayla aikido çalıştım taner hoca 2.hocadan daha iyiydi :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Aslında Kendo'nun yanına bir de Ninjutsu eğitimi alacaksın. Rasengan ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 stinger said: Ben İstanbul da başladım. Hocası oldukça iyi .Ayrıca dan sahibi elemanlarda var onlarda baya yardımcı oluyorlar. İkinci ders olmasına rağmen senpai lerin kafasına kafasına vurmamıza izin verdiler :D .Şahsen oldukça eğlenceli. Bu sporun en büyük avantajı vücudu çok yormaması. Çok uzun süredir spor yapmamış olmama rağmen pek sıkıntı çekmedim. Yeni mezun oldum yakında çalışmaya başlarım.İşe giderkende hiç zorlanmadan bu sporu yapabilacek olmam büyük avantaj. Dezavantaj sayılabilecek kısmı ilk başlarken doğal oalrak shinai siydi, bokkeniydi , hakama gi siydi biraz ekipman parası istiyor. İlerleyen dönem için de bogu (zırh) almak gerekecek. Ama bunlar dışında çok yapılası bir spor bence. Toplam masrafı ne oldu senin için ? Ben de başlamayı düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stinger Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Alında ilk başlangıç ekipmanı çok bir para değil. Yanlız yurtdışından geldiği için shipment masrafı oluyor. Shinai ler, Hakama gi,bokken bir de çanta minimum 80 dolar + shipment şeklinde alınabilir.Shipmentda bu ücret için 40 dolara yakındır. 120 dolara hallolur tahminen. www.kendoshop.com bu siteyi önerebilirim. Zaten banada bu site önerildi bende buradan sipariş verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jarlaxle Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 senko said: bende taner hocayı diyecektim. 5.dan galiba kendisi kendo'da. Türkiyede 5.dan bir türk kendocu yok.Taner hoca dediğiniz kişi kendo yapmıyor , kendo hocası felan değil.Kenjutsu yada benzeri veya alakasız ayrı birşey yapıyor/öğretiyor.O yüzden izmirde "kendo" eğitimi alabileceğiniz biyer yok malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar