Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Öss sorunu

Tarantababu

Öne çıkan mesajlar

Ben geçen hafta her sabahımı askeriyede geçirdim ve şöyle birşey söylediler, bu baya önemli bir olay;

-Okulunuz bittikten sonra 15 gün içerisinde (teciliniz ne kadar uzatsa da) askeriyeye gidip muayene olmanız gerekiyor, eğer gitmek istemiyorsanız master yapabilmek adına 2 yıl daha tecil ettirebiliyorsunuz askerliği ama kendiliğinden tecil olmuyor. Okul siz mezun olup çıkışınızı aldıktan sonra askerlik şubesine öğrencinin bizimle ilişiği kalmamıştır diye yazı yolluyormuş ve kaçak durumuna düşebiliyormuş insanlar 2 yıl daha otomatik tecil ediliyor diye.

Haberiniz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Perfectionist said:

Peki bir üniversiteye devam ederken, ikinci üniversite olarak açıköğretim fakültesine girdiğimizde durum nasıl oluyor? Zira ilk üniversite bittiğinde, AÖF'ye hala kayıtlı durumda olacağız.

hah bak bu ise yariyo
yane mesela 3uncu sinifta aofe girer
birinciyi bitirirsen
ikinciyide bitirmene izin veriyolar diye biliyorum ben
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Perfectionist said:

Peki bir üniversiteye devam ederken, ikinci üniversite olarak açıköğretim fakültesine girdiğimizde durum nasıl oluyor? Zira ilk üniversite bittiğinde, AÖF'ye hala kayıtlı durumda olacağız.

hah bak bu ise yariyo
yane mesela 3uncu sinifta aofe girer
birinciyi bitirirsen
ikinciyide bitirmene izin veriyolar diye biliyorum ben

Kesin doğru mu peki? Gerçi geçti benden artık ama sonraki nesillere yardımcı olsun :D Ben master, vs kovalarım anca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
uni bitince direk askere gidip aradan cıkarın derim
askerliği 2009 ocakda bitirdim
ağustos döneminde teslim olmuştum bende

sırf askerligi tecil edicem diye master falan uğraşmayın ikiside burnunuzdan gelir, üstüne master veya doktoranız var ise askerde sizin meslekten birilerine ihtiyaç duyuyorlar ise (elektrik, inşaat, makine müh, mimar doktor vb..) %90 ihtimalle diyim yedek subay cıkıyorsunuz.

gerçi simdi kaldırılacak herkes 12 ay falan diyorlar da bir an önce gidin bitirin başınız ağrımasın
Sosyal ağlarda paylaş

4 yıllık üni üstüne ikinci üniversite olarak AÖF olmuyor

yani "ben 3.sınıfda başlayayım ikinci üniye tecil olur" ı ıh yemiyorlar onu

askerlik için de rahat olun 2014 e kadar zaten sistemi kotaramıyorlar bir de asker almadan aldığım duyuma göre direk 12 ay istemiyorlarmış 8 ya da 10 aya birleştirmek istiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...