Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'un ulaşım rezilliği

sinad

Öne çıkan mesajlar

Nedir bu ya ? Resmen köy.

Yağmur yağar kar yağar yollar kapanır
yaz gelir tadilat olur
okullar açılır yollar felç olur

Arabayla gidip geliyordum işe merterden mecidiyeköy
dedim hıyarlık yapmayayım işte lazım olmuyor metrobüsle gidip geleyim hem daha hızlı olur hem ekonomik
bindik 3-5gün metrobüse çarşamba günü metrobüs felç millet yürüyor metrobüs yolunda.İşe geç kaldık.
zaten e-5 in trafiğini hiç söylemiyorum bile.

haftaiçi hangi saatte çıkarsan çık trafik.Var mı acaba dünya üzerinde böyle bir yol.

Şimdi haberlerde gösterdi.Dünden başlamış FSM trafiği. Avrupa yakasında mahmutbey gişelerine kadar uzanıyor. Anadoluyu bilmiyorum.
adam 3 saatte çağlayandan mecidiyeköy e gitmiş.

oylar alındı.popolar koltuğa kuruldu.Purolar yakıldı
Mobeselerde heryerde

geçmişlerdir o dev ekranın karşısına sırıtıyorlardır istanbullunun haline..
Sosyal ağlarda paylaş

metrobüs kendi yolunda bile gitmeyi beceremiyor ki.

2günde bir mutlaka arıza oluyor o phileasmidir nedir onlarda
yol felç

çarşamba günü oldu mecidiyeköyde arızalanmış halıcıoğlu durağından mecidiyeköy e kadar dibdibe metrobüsler sıralanmış duruyordu.
millet yan yoldan yürüyerek gidiyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:

Nedir bu ya ? Resmen köy.

Yağmur yağar kar yağar yollar kapanır
yaz gelir tadilat olur
okullar açılır yollar felç olur

Arabayla gidip geliyordum işe merterden mecidiyeköy
dedim hıyarlık yapmayayım işte lazım olmuyor metrobüsle gidip geleyim hem daha hızlı olur hem ekonomik
bindik 3-5gün metrobüse çarşamba günü metrobüs felç millet yürüyor metrobüs yolunda.İşe geç kaldık.
zaten e-5 in trafiğini hiç söylemiyorum bile.

haftaiçi hangi saatte çıkarsan çık trafik.Var mı acaba dünya üzerinde böyle bir yol.

Şimdi haberlerde gösterdi.Dünden başlamış FSM trafiği. Avrupa yakasında mahmutbey gişelerine kadar uzanıyor. Anadoluyu bilmiyorum.
adam 3 saatte çağlayandan mecidiyeköy e gitmiş.

oylar alındı.popolar koltuğa kuruldu.Purolar yakıldı
Mobeselerde heryerde

geçmişlerdir o dev ekranın karşısına sırıtıyorlardır istanbullunun haline..

bazıları arabayla gitti bu yüzden. neden toplu taşımayla değil?
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

GEd said:

Küçücük şehre 17 milyon küsür mü , kaçsa artık , insan koyduktan sonra istersen havadan ulaşım getir gene çözülmez trafik.
ingilteredeki gibi metro sistemini döşe bak trafik kalıyormu

Döşesinler bir şey değişmez.

Kralı gelse istanbul'u kurtaramaz bu saatten sonra bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim metro-tramvay sistemimiz iç içe geçmiş ağ gibi bir sistem değil de, şehrin çevresini dolaşıp aralara gidebilmek için ek vesait gerektiren dandik bir sistem. Ayrıca aktarma yapmak için üçer beşer merdiven çıkıp yorulmak + zaman harcamak, üstüne de aktarma parası vermek gerekiyor. "Çok yakıyor" diye klima açılmıyor falan fişmekan detaylarını saymıyorum bile.

Abuk subuk sistemlere sırf hemen yapılsın da oy toplansın diye para saçmak yerine adam gibi entegre bir metro sistemi yapılsa, aklı başında hiçbir insan benzin ve otopark parasıyla uğraşmak istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

2 gündür metrobüsle mecidiyeköye geliyorum. Köprü trafiği dahil 16 dakika sürdü bugün, Kadıköy - M.köy arası. Metrobüse bende karşıyım, tercihli yol olayı İstanbul'da çok işe yarayan bir şey değldir. Ayrıca alınan ama kullanılmayan, atıl bekleyen araçlar falan derken bu metrobüs olayı İstanbulluya pahalıya patladı. Sadece sabahları kullanıyorum mterobüsü ama açıkçası çok rahat ve hızlı şu an için. 9'da evden çıkıp 10'da m.köyde oluyorum rahatlıkla, taksimde ofis, yürüdüm sabah mesela 35 dakikada yürüme sürdü. Metroyla devam etsem o da 7 8 dakika sürer maksimum. Metrobüs şu an için en yararlı olay bence. Hele ki şu bakım çalışması varken. Belli bir zaman sonra metrobüste iflas edecek ama. Keşke Köprüler iki kat tasarlansaydı, köprülere giden tüm yollar iki kat haline getirilip, üst taraf sadece raylı sistem olurdu. Bence çok da rahatlardı trafik. Belediye toplu ulaşımı daha kullanılabilir, hızlı ve temiz yaparsa herkes kullanır kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...