roket adam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Selam sevgili sosyal ağ hayvanı no lifer kardeşlerim; teknolojiyle çok içli dışlı olan (olması da gereken) bir adet roket adamım. Bildiğiniz üzere taşınabilir cihazlar konusunda editörlük te yapıyorum, dolayısıyla bu tarz network muhabbetlerini takip etmem, adımı duyurmam şart. E benim bizzat şahsımın bir adet yahoo mail, bir adet facebook, bir adet flickr, bir adet youtube, bir adet last.fm hesabım var ve bu hesapların hepsi facebook hesabıma bağlı. Yani bir şarkıyı sevdiğimde de, yutup videosunu favori seçtiğimde de, flickra foto attığımda da facebookta çıkıyor. (bu ağlara ek olarak bir adet te linkedn açacağım yakında) Fakat etrafımdaki "geek"lere baktığımda, farklı bir çok sosyal ağ sitesi görmekteyim. Özellikle twitter ve friendfeed ve digg. Şimdi kardeşlerim sorum şu: twitter'ın işini, facebook'taki status direkt olarak görmüyor mu? O yüzden twit açmadım ben hala, neyim varsa oradan paylaşıyorum. Sonuçta twit açsam onu da facebook a bağlayacağım, twitlerim direkt fb de yayınlanacak. E O ZAMAN NİYE KULLANIYO MİLLET BUNU. İkinci sorum ise friendfeed ile alakalı. Herkesin her şeyini paylaştığı ve bu paylaşımlar hakkında yorum yaptığı bi mekan. Çözemedim gitti, yani şimdi ff hesabı açıp her şeyimi oraya bağlasam, facebook ile aradaki fark ne olacak çözemedim ben. Digg ise bir diğer kafa karışıklığı. Aynı şekilde bir siteyi veya bir yeri beğendiğimde yine fb'ye postlayabiliyorum. Napıcam digg'i? "Binlerce kullanıcının digglediği siteleri" izlemek için kullanmalıyım sanırım, o zaman da aklıma stumbleupon ne işe yarıyor gibi sorular geliyor. Facebook olmasa bu soruların hiç biri olmayacaktı. Fakat şu an kafam çok karışık. Direkt olarak ismini vermek zorunda olmaman dışında ne FF'in, ne de twitter'ın bir faydasını göremiyorum şu an şahsi düşününce (takip sistemi bir kenara yani ki onu da kayıt olmadan yapabilirsin) (Ki ismimi vermem gerekiyor) Kafam karıştı. Yorumları yaparken, siz de neler kullandığınızı ve kendinizi kısaca tanımlayarak yazarsanız (öğrenci, aynı zamanda foto çekiyorum bloggerım falan gibi) daha güzel olur. Editsonnot: Sevdiğim siteleri MyYahoo! hizmetinden RSS feedleri ile takip ediyorum bu arada. Bi edit daha: Şimdi aklıma bir sorunsal daha geldi. Tamam kardeşim bunların hepsini birbirine bağladık ta, şimdi Youtube'de Salim'den Alo'yu favorilerime ekleyince, orta yaşlı tanıdık editörlerden oluşan grup, bir gün önce Sony Xperia Hands On & Marketshare Analyse videolarını favlayan roket adam'dan kıllanmayacak mı? Facebook'a parti resimlerini atınca patron "hacı yazılar nerde kaldı alo" demiyecek mi? Ne yapacağım ben. İnterneti kestiricem en sonunda sdf. Halbuki yeniliklere çok açık bir insandım. http://thenextweb.com/wp-content/uploads/2009/05/b9vfl4b63nhgveb2cxkyy1dto1_500.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 facebook skynet olmadan once vardi diger dediklerin, o zaman orda yaptiklatin facebookta cikmiyodu, herkes ayri ayri kullaniyodu. bi de herkesin facebooku yok, adam begendigi linki, haberi zarti zurtu diggliyo, facebook profiliyle ugrasmadan, twitter baslibasina salak bisey, ortaokul kiz cocugu kafasi tam, nasil olduysa cok tuttu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Evet o da aklıma geldi zira digg olayı falan bayağıdır var. Ama şu an kullanmak için bi sebep göremedim yani. Hani diğer yandan da şunu soruyorum, geçmeli miyim acep. Edit: Twitin tutmasının bir sebebi de mobil cihazlardan direkt giriş yapılabilmesi kolayca da aynı şeyi fbde de var millet bilmiyor sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 fbde sadece arkadaslarinin paylasimlarini goruyosun, digg oyle degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Hmm evet o doğru bak. Günün en digglenenleri falan var. Zaten facebook connect destekliyormuş bağlarım onu da birbirine. Diğer yandan konu hakkındaki diğer görüşleri de merakla beklemekteyim, özellikle FF ve Twitter kullanıcılarından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Pati'den başka sosyal ağa girmiyorum, mutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 hepsinde hesabım var, hiç birinde aktif değilim. bir çoğuna günde bir kere bile bakmıyorum. öncelikle işlevsel olarak baktığımızda, facebook "bir çok çevrede adlandırıldığı gibi" internet içinde internet olma çabası içinde görünüyor. çok kapalı bir yapısı var ama o kapalı yapının içinde her şeyi içinde bulundurma iddiası da var. twitter, micro-blogging konusundaki son nokta gibi görünüyor. yayılmasının yegane sebebi bence, iletişim kurmanın çok kolay olması. hemen düşün, yaz, yayınla.. tam amerikan işi! türkiye'de ben fazla büyüyeceğini düşünmüyorum. bakıp göreceğiz.. digg burada biraz farklılaşıyor. çünkü konusal ayrım var. işte bu noktada sosyal ağlar üzerine konuşmayı bırakıp, kişisel alışkanlıklarımız üzerinde konuşmak istiyorum. çünkü bu nokta önemli. artık, eskiye oranla çok daha fazla uyarılıyoruz. çevremizden bilgiler akıp geçiyor. bu bilgilerin hangisi, ne kadar değerli bilmiyoruz ama işimize yarar ya da yaramaz, yakaladığımız her bilginin üzerine yeni bilgiler ekleyip etrafımıza salıyoruz internet sayesinde. eskiden bilgiye ulaşmak bir sorunken, bugün bilgiyi filtrelemek daha büyük bir sorun. facebook ana sayfasında her dakika yeni bir şey ekleniyor ama bizim her dakika fb okuyacak zamanımız yok. hele zamanımızı tüm sosyal ağlara parçalayacak imkanımız hiç yok. aslında bunun bize kattığı bir şey de yok. silkinip kendimize gelmemiz gerekiyor. şu soruyu sorabiliriz kendimize: "ben bu şeylerle ne yapıyorum?". biraz incelerseniz 90'lardaki televizyondan hiç bir farkı yok, şimdiki sosya ağ çılgınlığının.. her ikisinde de saatlerinizi aptal kutusu başında geçirirken bulabilirsiniz kendinizi.. ama internet farklı aslında. size eleme şansı veriyor. ben google reader ile ilgi duyduğum alanlardaki rss'lere üye oldum. delicious üyeliğim var ki bu da ilgi duyduğum alanlarda tarama yapmamı sağlıyor. ender olarak da facebook'u yokluyorum ki arkadaşlarımdan kopmayayım. fb'yi video posting alanı gibi değil de daha çok email'in yerini almış bir iletişim aracı olarak kullanıyorum. bunun dışında eskiden digg, stumbleupon gibi siteleri de takip ederdim ama bir süre sonra kaliteli bilginin sınırlı olduğunu ve sosyal ağların hepsinden ulaşılabileceğini farkedince, sosyal üyeliklerimi kısıtladım. sonuç olarak şunu demek isterim: bu çılgınlığa kapılmayın ve kapasitenizi, ilgi alanlarınızla doldurmaya çalışın bence. benim olayım nedir? yazılım geliştiriciyim, çalışıyorum. işim gereği yoğun olarak bilgisayar kullanıyorum. internet teknolojileri ve bu konudaki pazarlama stratejilerine de hobisel bir ilgim var. bik bik bik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Bu arada Digg'e hep girerim ama Digg sosyal ağ değil bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 http://www.techcrunch.com/2009/02/07/why-facebook-isnt-poised-to-steal-twitters-thunder/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Nedanko'nun verdiği link ve Twitter'ın kurucusu Evan Williams'ın TED'deki şu konuşması Twitter ın neden başarılı olduğu hakkında kafamdaki soru işaretlerini giderdi. http://www.ted.com/index.php/talks/evan_williams_on_listening_to_twitter_users.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Benim de kafamı kurcalayan değişik bir durum var. Yazıda da değinilmiş ufaktan. Herkes internette heryere tonla iz bırakarak yaşıyor. Yarın bir gün aramızdan büyük insanlar çıkacak, başkan olacak bakan olacak yönetmen olacak ceo olacak şu olacak bu olacak. Yahu sonra bu bi şekilde önemli adamların gençliklerinde internette vakit geçirdiği yerlerden tonla malzeme çıkmaz mı? Çok ürkünç bir durum değil mi. Tam anlatamamış olabilirim de araya fazla girmek istemedim çünkü dediğim şey başlı başına topic konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 o yuzden nick diye bisey var zaten, ama cok zorlarlar gene bulurlarsa oda artik takdire kalmis bisey, eskisi gibi millet nolduguna baksaydi tayyip basbakan olmazdi eski soylevlerinden dolayi.Ne biliyim sanki cidden artik "ne olmus"cu degilde "ne olacak"ci olduk gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 konuya yorum yapmayi unutmusum=) Bence insanlar social-network olayini ciddi ciddi social-life olarak algiliyor ondan oluyo bi cok sey, hani dersin ya "yeni bi mekan acilmis, gidelim bakalim" diye aynen oyle.Insanlar yeni yeni yerlere uye oldukca, takip ettikce daha sosyal olduklarini saniyolarki bence degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 twitterın tutmasının nedenlerinden biride ilk acılısında arkasında CNN Tech editörlerinin olması idi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 twitter ne biri bana açıklayabilir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 facebookta status olayi var ya abi, facebookun sadece ondan ibaret oldugunu dusun.Ahanda onu bulmuslar, adini twitter koymuslar. En basiti boyle yani, 140 karakter siniriyla status update yapiyosun millet yorum filan yapiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 tamamen gereksiz mi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 gereksiz degilde facebookun varsa gereksiz bence ayni olayi feysbukta yapiyor zira.Ama tercih edenlerde var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Mille said: Ne biliyim sanki cidden artik "ne olmus"cu degilde "ne olacak"ci olduk gibi hakkaten öyle miyiz ya, süpermişiz valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Sosyal olduğum için ağları beni oluşturuyorum kendi içimde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 evet abi ne olmuscu olsak hapis yatan bi adam basbakan olamazdi, yada onca gaftan, kotu yonetimden sonra tekrar secilemezdi yani.Insanlar artik tamam olan olmusta gelecekte bana ne kar ettirir dusuncesindeler(komur, beyaz esya) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Digg açtım bi tane. Acayip sardı. Her gün bakıyorum. Facebook'a da bağladım. Mis. Şimdi twitter açabilirim bi de, onu da feysbuka bağlarım. Ama her şeyimi paylaşamam ya. Neyse dursun kenarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillerLord Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 sosyal ağlar sux :) bir süre kullandım hepsini sildim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Twitter hesabım yok. Fakat bloglarda twitter etiketleri hoş duruyor. Friendfeed'e aktif olarak katılıyorum. Ve bence gerekli birşey. Yani herşey orada toplanıyor.Twitter hesabı, facebook, flickr,blog vs vs. internette yaptığın her hareket orada toplanıyor. facebook bu kadar işlevli değil bence. Ve giderek daha da büyüyecek bu ağlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 facebook = Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar