Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aramızda avukat varmı

Disease

Öne çıkan mesajlar

Babamı dava etmeyi düşünüyorum . Hani geyiğe almazsak sevinirim . Annemle babam ayrı bi süre sonra annem babamın nafaka konusunda nolduysa bıktı ve nafakasını ben almaya başladım . Annemin hesabına para düşüyo ama ben alıyorum öyle bi sistemimiz var . Babam ama çok serdi bu aralar bu işi ve ciddi ciddi sinirlerimi bozmaya başladı başka konularda da . Ben 20 yaşındayım üni 3. sınıftayım annem 48 yaşında . Nafakanın yasal süresi fln varmıdır nedir nasıldır . Dava edersem alırmıyım borçları birisi biraz açıklama konusunda yardım edebilir mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya vermiyorum demiyoda 6-7 aydır yollamıyor hani gittim yanına gördüm nafakaya verilcek paranın nerelere harcandığını . Sonrada param yok diyo . Hani iş yasala binerse ciddiye alır ve yollamayı akıl eder diye düşünüyorum .

Benim bildiğim nafakalar kadın başka birisiyle evlenene kadar veriliyordu yaw . Genede anneme sorarım akşam
Sosyal ağlarda paylaş

Nafaka süreli olabiliyor yani sonuçta adama da yazık hayatı boyu nafaka ödemek zorunda kalmamalı. En akıllıcası senin babanla konuşman ama tehdit etme mahkeme falan diye. Nafaka parasının senin maaşın olduğunu ve bunu ödeyip ödemeyeceğini sor. Sonuçta baban yani en fazla hayır ödemiyorum der ve eğer nafaka süresi bitmemiş ise hukuken alırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Akşam bi öğreniyim nafakasının süresini ona göre oturur konuşurum babamla . Ama eminimki süresiz yada daha çok zamanı var çünkü özellikle annemin hesabından başka hesaba asla yollama yapmıyo açıklamada da nafaka yazıyor . Ya bende zaten 3 kuruş paranın peşine hukukla düşmek istemiyorumda sinirimi bozan kısmı nafaka ödeyebiliceği kısmı başka şeylere harcaması . Ayrı şehirlerdeyiz babamla geçen ziyaretine gittim işte dedim bu adam kaşınıyo bence . Baba fln dinlemem hani o yüzden. Süründürebiliyosam süründürürüm

Eskiden 1 fln yollardı sanırım . Sonraları yarıya düştü hadi krizdir bilmemnedir sıkılmasın adam dedim .
Sosyal ağlarda paylaş

Mahkeme kararına bir göz at. Eğer mahkeme kararında belirtilen sürelerde gerekli miktarı yatırmıyorsa (Sadece 1 ay yatırmasa dahi) önce ihtarname (noter yoluyla) gönderirsin ardından icra takibini (normal alacaklarda olduğu gibi) başlatabilirsin.

Hatta İcra İflas Kanunu madde 344, bu paranın ödenmemesi durumunda ısrar halinde 3 aya kadar hapis cezası dahi öngörür. İlgili madde;

Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra kararın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir.

Borçlunun, nafakanın kaldırılması veya azaltılması talebiyle dava açmış olması halinde, ileri sürdüğü sebepler göz önünde bulundurularak, tazyik hapsinin uygulanması bu davanın sonuna bırakılabilir.

Ama birde 6 ay demişsin, bu nedenden dolayı babanın avukatı (aslında bence çok haklı olmasada) İcra İflas Kanunu madde 447'yi öne sürer. O da şu ki;

Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer.

Ama bu konuda yılma çünkü bu süreli bir borç. Yani en kötü ihtimal son 3 ayın nafakasına hükmedilir (Normalde 6 ayında ödenmesi gerekli fakat bu maddenin süreli borçlar bakımından uygulanmasında mahkemelerimiz bu yönde kararda verebiliyor.)

Kısaca alırsın parayı.
Sosyal ağlarda paylaş

18 senedir babamsız yaşıyorum aga . Sadece para yollamakla yükümlü olmak babalık değil . Gerekte duymadım babama onu kafamda para yollayan birisi olarak gördüm daha fazlasıda değil benim için bu saatten sonrada olmaz . Ünide 4 senelik anlaştık onla para yollama işini gelcek senenin sonuna kadar muhattap olcam bi dahada yüzünü fln görmem annem uğraşırsa uğraşır nafaka için uğraşmazsada zaten kendi ayakları üstünde durabiliyo kadın bi işi var gayet güzel bana ve kendine bakabiliyor . Ondan düşünmüyorum babalık kısmını
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Nafaka süreli olabiliyor yani sonuçta adama da yazık hayatı boyu nafaka ödemek zorunda kalmamalı.

Adama niye yazık anlamadım. Boşanmamış olsalar, çocuğunun yanında olsa, ona bakmakla, okutmakla mükellef olmayacak mı? Boşanması nedeniyle, çocuğuna bakma mükellefiyetinden kurtulmuş mu oluyor? Senin deyiminle, çocuğuna bakım konusundaki paylaşımını devam ettirdiği için ''yazık'' mı oluyor adama? (Kadına yazık değil yani?) Disease'in dediği gibi diğer babalık görevlerini de yerine getirmiyormuş üstelik. Zaten 3 kuruş para veriyor ve bu nedenle acınıyor adama. Sebep?...Boşanmış olması. Karısından boşanmış adam....Çocuğundan değil.

@Disease, bildiğim kadarıyla, kadın kendini geçindirebilecek durumda ise, nafaka çocuk(lar)a veriliyor zaten. (Tabi henüz 18 yaşına gelmemiş çocuklar için, nafakayı anne alıyor). Yasal olarak süre, kız çocuk evlenene, ya da işe girene, erkek çocuk ise eğitimini tamamlayana kadar.

Yasalar böyle ama, anne-babanın boşanmadığı durumlarda, nasıl ebeveynler, hayat boyu, çocukları gereksinim duyduğu sürece onlar için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlarsa, boşanmış ailelerde de durum aynı olmalı, sırf karşı taraftan boşanıldığı için, çocuklar üzerindeki sorumluluk, diğer tarafa yüklenmemelidir. Konu üzerinde yorum yapanlar, olan ya da olacak olan çocuklarını düşünerek yorum yapsalar iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Çocuğa bakarımda boşandığım eşime neden bakıyorum onu anlamadım. Eğer çocuga bakamıyorsa verir çocuğun velayetini (yanlış mı yazdım vekaletmi olacaktı) kendi başına yaşar. Hem çocugumu alıcak hemde kendinin bakımını da bana yıkacak ömür boyu :)

cunku mantik su abso
sen o kadinla evlenip bi sure yasadiginda
bu kadina belirti bir yasam standarti asiliyosun
kadin onu devam ettirmek istiyor
ayni sekilde sende calisirken oda sana destek oluyor cocuga bakiyor ev isini yapiyo
direk bi geliri olmasada senin normalde yapman yada para verip yaptirman gereken bisileri yapiyo
o sebeble
Sosyal ağlarda paylaş

@Absolut Boşanmada suçlu olan taraf, eğer ekonomik durumu karşı taraftan daha iyi ise ve çocuğun velayetini de karşı tarafa bıraktı ise boşandığı eşi çalışamıyor olduğu durumda, hem ona hem çocuğuna, eğer çalışıyor ise, yalnızca çocuğuna nafaka vemekle yükümlü ki, vicdanen de böyle olmalı. Sanıyormusun ki, babalar, küçük yaştaki çocuklarının velayetini almakta istekli ve ısrarcı? Disease'nin durumunda da babanın böyle bir talepte bulunduğunu sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

obsesifik said:

Absolut said:

Hani eşittik kadınlar ile. :)

yok öyle birşey medeni hukuk dersinin başında hocamızın söylediği laf : hukukta kadın erkek eşittir ama kadınlar daha eşittir ;) kadını korumak amacıylaymış bu da

Hukukçu da olsa ''erkek safsatası'' bu dediği... Çevrenizde boşanmış ya da boşanmakta olan birileri varsa soruşturun bir, yasaların kimin yararına olduğunu. Toplumdaki ataerkil düzen ve bakış açısı, yasalara da aynen işlemiş durumda. Sorun bakalım, yasalar ne kadar nafaka bağlıyor çocuklara? Baba biraz insaflı olmadığı sürece tüm yük nasıl annenin üzerine biniyor? Tecavüz yasalarına bakın? Daha bir sürü kadının aleyhine işleyen yasaya... Anlarsınız kadınların nasıl ''daha'' eşit olmadığını...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...