Disease Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Babamı dava etmeyi düşünüyorum . Hani geyiğe almazsak sevinirim . Annemle babam ayrı bi süre sonra annem babamın nafaka konusunda nolduysa bıktı ve nafakasını ben almaya başladım . Annemin hesabına para düşüyo ama ben alıyorum öyle bi sistemimiz var . Babam ama çok serdi bu aralar bu işi ve ciddi ciddi sinirlerimi bozmaya başladı başka konularda da . Ben 20 yaşındayım üni 3. sınıftayım annem 48 yaşında . Nafakanın yasal süresi fln varmıdır nedir nasıldır . Dava edersem alırmıyım borçları birisi biraz açıklama konusunda yardım edebilir mi ?
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Baban ödemeyeceğim dedi mi yani önce bir konuş vermiyorum nafaka derse yasal yola gidersin.
SCSSS Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Boşanma davasının sonucunda mahkemece nafaka için bir süre belirtildiyse alamazsın. Atıyorum 5 yıl şu kadar ödenecek diye.
Disease Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Ya vermiyorum demiyoda 6-7 aydır yollamıyor hani gittim yanına gördüm nafakaya verilcek paranın nerelere harcandığını . Sonrada param yok diyo . Hani iş yasala binerse ciddiye alır ve yollamayı akıl eder diye düşünüyorum . Benim bildiğim nafakalar kadın başka birisiyle evlenene kadar veriliyordu yaw . Genede anneme sorarım akşam
SCSSS Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Yok nafakalarda süre olabiliyor. Ama Absolut'un dediği gibi celallenmeden önce konuşmak en mantıklısı.
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 annen evlenene kadar odemek zornda kendi evlenene adar deil
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Nafaka süreli olabiliyor yani sonuçta adama da yazık hayatı boyu nafaka ödemek zorunda kalmamalı. En akıllıcası senin babanla konuşman ama tehdit etme mahkeme falan diye. Nafaka parasının senin maaşın olduğunu ve bunu ödeyip ödemeyeceğini sor. Sonuçta baban yani en fazla hayır ödemiyorum der ve eğer nafaka süresi bitmemiş ise hukuken alırsınız.
Llama Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 ayda ne kadar para vermek zorunda sana ?
Disease Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Akşam bi öğreniyim nafakasının süresini ona göre oturur konuşurum babamla . Ama eminimki süresiz yada daha çok zamanı var çünkü özellikle annemin hesabından başka hesaba asla yollama yapmıyo açıklamada da nafaka yazıyor . Ya bende zaten 3 kuruş paranın peşine hukukla düşmek istemiyorumda sinirimi bozan kısmı nafaka ödeyebiliceği kısmı başka şeylere harcaması . Ayrı şehirlerdeyiz babamla geçen ziyaretine gittim işte dedim bu adam kaşınıyo bence . Baba fln dinlemem hani o yüzden. Süründürebiliyosam süründürürüm Eskiden 1 fln yollardı sanırım . Sonraları yarıya düştü hadi krizdir bilmemnedir sıkılmasın adam dedim .
Apis Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mahkeme kararına bir göz at. Eğer mahkeme kararında belirtilen sürelerde gerekli miktarı yatırmıyorsa (Sadece 1 ay yatırmasa dahi) önce ihtarname (noter yoluyla) gönderirsin ardından icra takibini (normal alacaklarda olduğu gibi) başlatabilirsin. Hatta İcra İflas Kanunu madde 344, bu paranın ödenmemesi durumunda ısrar halinde 3 aya kadar hapis cezası dahi öngörür. İlgili madde; Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra kararın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir. Borçlunun, nafakanın kaldırılması veya azaltılması talebiyle dava açmış olması halinde, ileri sürdüğü sebepler göz önünde bulundurularak, tazyik hapsinin uygulanması bu davanın sonuna bırakılabilir. Ama birde 6 ay demişsin, bu nedenden dolayı babanın avukatı (aslında bence çok haklı olmasada) İcra İflas Kanunu madde 447'yi öne sürer. O da şu ki; Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer. Ama bu konuda yılma çünkü bu süreli bir borç. Yani en kötü ihtimal son 3 ayın nafakasına hükmedilir (Normalde 6 ayında ödenmesi gerekli fakat bu maddenin süreli borçlar bakımından uygulanmasında mahkemelerimiz bu yönde kararda verebiliyor.) Kısaca alırsın parayı.
Disease Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Çok sağol dostum akşam inceleyip uygunsa hemen işlere başlayacağım
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Ama unutma hayatta ne olcağı belli olmaz yani babanla aranı iyi tutmaya çalış.
Disease Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 18 senedir babamsız yaşıyorum aga . Sadece para yollamakla yükümlü olmak babalık değil . Gerekte duymadım babama onu kafamda para yollayan birisi olarak gördüm daha fazlasıda değil benim için bu saatten sonrada olmaz . Ünide 4 senelik anlaştık onla para yollama işini gelcek senenin sonuna kadar muhattap olcam bi dahada yüzünü fln görmem annem uğraşırsa uğraşır nafaka için uğraşmazsada zaten kendi ayakları üstünde durabiliyo kadın bi işi var gayet güzel bana ve kendine bakabiliyor . Ondan düşünmüyorum babalık kısmını
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 said: Nafaka süreli olabiliyor yani sonuçta adama da yazık hayatı boyu nafaka ödemek zorunda kalmamalı. Adama niye yazık anlamadım. Boşanmamış olsalar, çocuğunun yanında olsa, ona bakmakla, okutmakla mükellef olmayacak mı? Boşanması nedeniyle, çocuğuna bakma mükellefiyetinden kurtulmuş mu oluyor? Senin deyiminle, çocuğuna bakım konusundaki paylaşımını devam ettirdiği için ''yazık'' mı oluyor adama? (Kadına yazık değil yani?) Disease'in dediği gibi diğer babalık görevlerini de yerine getirmiyormuş üstelik. Zaten 3 kuruş para veriyor ve bu nedenle acınıyor adama. Sebep?...Boşanmış olması. Karısından boşanmış adam....Çocuğundan değil. @Disease, bildiğim kadarıyla, kadın kendini geçindirebilecek durumda ise, nafaka çocuk(lar)a veriliyor zaten. (Tabi henüz 18 yaşına gelmemiş çocuklar için, nafakayı anne alıyor). Yasal olarak süre, kız çocuk evlenene, ya da işe girene, erkek çocuk ise eğitimini tamamlayana kadar. Yasalar böyle ama, anne-babanın boşanmadığı durumlarda, nasıl ebeveynler, hayat boyu, çocukları gereksinim duyduğu sürece onlar için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlarsa, boşanmış ailelerde de durum aynı olmalı, sırf karşı taraftan boşanıldığı için, çocuklar üzerindeki sorumluluk, diğer tarafa yüklenmemelidir. Konu üzerinde yorum yapanlar, olan ya da olacak olan çocuklarını düşünerek yorum yapsalar iyi olur.
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Çocuğa bakarımda boşandığım eşime neden bakıyorum onu anlamadım. Eğer çocuga bakamıyorsa verir çocuğun velayetini (yanlış mı yazdım vekaletmi olacaktı) kendi başına yaşar. Hem çocugumu alıcak hemde kendinin bakımını da bana yıkacak ömür boyu :)
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Absolut said: Çocuğa bakarımda boşandığım eşime neden bakıyorum onu anlamadım. Eğer çocuga bakamıyorsa verir çocuğun velayetini (yanlış mı yazdım vekaletmi olacaktı) kendi başına yaşar. Hem çocugumu alıcak hemde kendinin bakımını da bana yıkacak ömür boyu :) cunku mantik su abso sen o kadinla evlenip bi sure yasadiginda bu kadina belirti bir yasam standarti asiliyosun kadin onu devam ettirmek istiyor ayni sekilde sende calisirken oda sana destek oluyor cocuga bakiyor ev isini yapiyo direk bi geliri olmasada senin normalde yapman yada para verip yaptirman gereken bisileri yapiyo o sebeble
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 @Absolut Boşanmada suçlu olan taraf, eğer ekonomik durumu karşı taraftan daha iyi ise ve çocuğun velayetini de karşı tarafa bıraktı ise boşandığı eşi çalışamıyor olduğu durumda, hem ona hem çocuğuna, eğer çalışıyor ise, yalnızca çocuğuna nafaka vemekle yükümlü ki, vicdanen de böyle olmalı. Sanıyormusun ki, babalar, küçük yaştaki çocuklarının velayetini almakta istekli ve ısrarcı? Disease'nin durumunda da babanın böyle bir talepte bulunduğunu sanmıyorum.
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Absolut said: Hani eşittik kadınlar ile. :) Evet, boşanma olduğunda da, en azından çocuk bakımı konusunda bu eşitliğin devam etmesi gerekiyor. (kazancı fazla olanın, daha çok maddi sorumluluk alması kaydıyla)
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Allah korusun ama boşanma gibi birşey sözkonusu olursa çocuklarımı ne olursa olsun ben almak isterim.
obsesifik Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Absolut said: Hani eşittik kadınlar ile. :) yok öyle birşey medeni hukuk dersinin başında hocamızın söylediği laf : hukukta kadın erkek eşittir ama kadınlar daha eşittir ;) kadını korumak amacıylaymış bu da
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Disease sen benim fake'im misin arkadaş ya?! :D Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız yaşıyoruz falan
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 obsesifik said: Absolut said: Hani eşittik kadınlar ile. :) yok öyle birşey medeni hukuk dersinin başında hocamızın söylediği laf : hukukta kadın erkek eşittir ama kadınlar daha eşittir ;) kadını korumak amacıylaymış bu da Hukukçu da olsa ''erkek safsatası'' bu dediği... Çevrenizde boşanmış ya da boşanmakta olan birileri varsa soruşturun bir, yasaların kimin yararına olduğunu. Toplumdaki ataerkil düzen ve bakış açısı, yasalara da aynen işlemiş durumda. Sorun bakalım, yasalar ne kadar nafaka bağlıyor çocuklara? Baba biraz insaflı olmadığı sürece tüm yük nasıl annenin üzerine biniyor? Tecavüz yasalarına bakın? Daha bir sürü kadının aleyhine işleyen yasaya... Anlarsınız kadınların nasıl ''daha'' eşit olmadığını...
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Konumuz boşanma ve boşanmada anne tarafı kayırılıyor. Diğer konulari tartişmıyoruz.
Öne çıkan mesajlar