Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İrtica Eylem Planı a.k.a. "The Belge"

sir

Öne çıkan mesajlar

"ben sana sen diyor muyum, siz diyorum" diyen bir başbakanın cehaletine karşıyım.
"deniz feneri e.v." belgeleri gelirken, gazetede belgeler yayınlanırken, "durun bakalım neymiş" diyip dava açmayıp, taraf'ta belge çıktı mı hooop diye dava açana karşıyım.
kendi vekillerinin, kendi adamı akman'ın kılıçdaroğlu hakkında yalan belge sunduğu ortaya çıkınca ses çıkarmayana karşıyım.
cumhurbaşkanının damadına 150 milyon dolarlık yere 750 milyon dolarlık DEVLET BANKASI KREDİSİ vererek kanal satılmasına karşıyım.

daha sayiyim mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

ben direk devleti yönetme işine gelen kişilerin çok fazla ayrıcalığa sahip olmasına karşıyım. Türkiye'de bir insan neden akademisyen oluyorsa, milletvekili de ondan milletvekili olsun. Oğluna yat, şirket karısına hastane almak isteyenler, dokunulmazlıklardan yararlanıp katil yakınlarını kurtarmak isteyenler, astronomik ihalelerle oynamak isteyenler, TL ile Dolar ile sevişmek isteyenler gidip başka kapıda dilensin
Sosyal ağlarda paylaş

bunlarin ulke yonetimiyle,yonetim tarziyla alakasi yok hem ne malum chp bastayken bire bir aynilarinin olmicagi bence fazlasi bile olur
chp de akp de birtakim konularda hem fikir
piyasacilik
avrupacilik
amerikancilik
anti-laiklik (biri unv turban diyeri unv carsaf diyip duruyo)
ozellestirme
ve her 2 sindede siyasete bir cok yonden zengin olma isciyi,emekciyi somurme geliyor
yani sonuca gelicek olursak akp basta kaldigi surece bu cok alisilmis fikirlere karsi partiler ortaya cikabilir ama dayisim olursa o zaman hersey 0 a doner ve bastan baslar su bu o parti karsitligiyla is yurumez
Sosyal ağlarda paylaş

Ahmet Altan'ın güney kore konusunda dediklerinde bir yanlışlık göremiyorum.Hatta liberal birinin bu düşünceye varması ve bunları böyle dürüstçe dile getirmesi onaylancak bir davranış.Ancak bu çıkarımlardan sonra köpek olmayı tercih etmesi de , siyasi görüşündeki hastalıkları ortaya döküyor.Bazen bir yazı çok fazla şeyi anlamak için yeterdir.Ahmet Altan'ın yorumlanan bu yazısı da böyle olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk yazdığım daha çok felsefi bir yaklaşımdı daha uygulanabilir bir yaklaşım istiyorsan, kapitalist sistemi ya da liberal ekonomiyi uygulayacaklarsa bile bunu bilinçli yapsınlar. %100 liberak ekonomiyi çok sevmesem ve bir miktar devlet müdahelesini tercih etsem de ekonomici ya da bu konularda çok bilgili biri değilim sonuçta. Ama bence bir ülkede tekel olan bir sektörünü yabancılaştırılması çok vahim bir durum. Bu tarz kuruluşlar liberal ekonomisi ile tanınan avrupa ülkelerinde bile piyasada belirli bir rekabet varken, rekabeti arttırmak için özelleştirilir. Bunların yaptığı şey ise sektörü o tekelin sömürgesine bırakmak oluyor. 1960lar öncesi demokrat partini düştüğü hataya düşüyorlar, "liberal ekonomiden babam çıksa yerim", "bırak ekonomiyi tamamen kendi kendine dönsün" anlayışını kaldırabilecek bir ekonomimiz ve yapılanmamız olduğunu sanmıyorum. Hatta bu yıllarca Amerika tarafından zorla diretilmiş ekonomi sisteminin, Amerika gibi zengin ülkelerin diğer Türkiye gibi ülkeleri rahatça sömürebilmesine ön ayak olduğunu düşünüyorum. Amerika'nın yıllar boyu liberak ekonomi ve global market anlayışını zorla dünyaya ve gelişmekte olan ülkelere empoze etmeye çalışması düşündürücü.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarda bulsalarmis keske

AKPVEFETOYUCOKERTMEPLANI.doc

DARBEHAZIRLIGI.doc

masaustune kayitli, wallpaperdada beylikduzunde gomulen silahlarin haritasi var

gugil earthdede gomur yerleri BURAYA SILAH GOMDUK diye isaretlenmis
bilgisayarin kullanici sifreside 12345, kahraman polis uzun suren cabalarindan sonra sifreyi kirmayi basardi!

taraf bildigin digerlerinden farkli olabilmek icin digerlerinin yapmadigini yamaya kasan gazete, ulusalci ailenin isyankar liberal cocugu ornegi gibi, PKK nin gazetesi TSK ile bu kadar ugrasmaz heralde

ha banada darbeci TSK ci derler, severim orduyu ancak TSK ile taban tabana zit goruslerimde var, federal bir sistemi savunmam bile linc edilmem icin yeterli ancak ben icerdende kafa yapisini gorebildigim icin ORDU VESAYET EDIYOR HEBELE HUBELE diye dokulmuyorum ortaya

empati yapamiyor milletin papaganligini yapiyor hala dunyayi siyah ve beyazdan ibaret goruyorsunuz ancak aradaki gri cizgiler dikkatinizi cekmediginden sacmaliyorsunuz

demokratik duzenlerde fren ve kontrol mekanizmalari vardir, istifa kulturu halka sorumluluk vardir
turkiyede iktidar olan kendini padisah sanip cogunlukcu politika izler, oy almadigi kesimi karsisina alir yurutme yasamadanda yargidanda ustun oldugu icin kontrol edebilicek kimse yoktur, TSK dogal olarak ortaya cikan bir kontrol mekanizmasidir, ilk siyaset sahnesine cikisi da siyasi iktidar kontrolden ciktigi icin olmustur ve bu surec tamamen dogaldir

TSK su anda siyasi iktidari kontrol edebilen tek mekanizmadir, AKP CHP MHP filan farketmez, yarin bu halk atsizcilari iktidara getirse onlarida kontrol icin gereklidir

bu mekanizmayi degistirme ihtiyaci vardir ancak tatlisu liberallerimiz TSK siyaset sahnesinden cekilince yerine gelicek kontrol mekanizmasi onerisinde bulunmaz, BIR AN ONCE SILELIM GERISI BIZI ILGILENDIRMEZ diye saldirirlar, TSK yerine demokratik duzene uyan bir kontrol mekanizmasini gelistirerek dogal bir surecte TSK yi uzaklastirmak gibi bir cozumu dusunmezler, sivil toplumu guclendirme akillarinin ucundan gecmez sadece yikmak icin saldirirlar

yikmak zevklidir ama yiktiginin yerine bisey yapmassan olmaz, TSK demokrasinin onunde bir engeldir ancak siyasi iktidarlarin dikta arzusu ile cogunlukcu demokrasiyi benimsisemeleri demorkasinin onunde TSK dan daha buyuk bir tehdittir (bakin seriat akp feto filan demiyorum partilerle alakasiz bu)

TSK yi bir sekilde bu denklemden cikartirsaniz hicbir siyasi iktidari bu anayasa ile durdurmassiniz, secimle gelen diktatorluk olur
secimlerin oluyor olmasi bir ulkede demokrasi oldugunuda gostermez
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

TSK su anda siyasi iktidari kontrol edebilen tek mekanizmadir, AKP CHP MHP filan farketmez, yarin bu halk atsizcilari iktidara getirse onlarida kontrol icin gereklidir

Anayasa mahkemesi bu yüzden var sanıyordum. Ordu olmadan biz adam olmayız hikayesini de artık aşmamız gerekiyor, tıpkı laiklik konusunu aşmamız gerektiği gibi.

Eğer gerçek iktidar TSK'da Anayasa Mahkemesinde olacaksa o zaman neden seçimler yapılıyor ki ? Meclisin büyük çoğunluğunun serbest bırakılmasına karar verdiği türban nasıl anayasa mahkemesinden döndü hayret. Bu konuda bir referandum yapıp en sonunda halki yargı ile karşı karşıya getirecekler o olacak. Bir de 367 formülü vardı.

Benim fikrime göre, nasıl ki bir parti kapatılabiliyorsa, bir cemaat yapılanması da yargılanabilmeli, faaliyetleri içerisindeki devlet ve istihbarat görevlileri ile takip edilmeli ama tabi cemaat evlerine silah sokup yakalatma planı bunun çaresi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Eaglewingg said:

işte bunu anlıyamıyacak kadar kıt beyinli insanlar var bu ülkede. varki bu kadar oy alıyor bu adamlar. Niteliksiz davar sürüsü coğunluk, nitelikli insanları yönetiyor ne yazık ki.

bir partiye oy verenleri davar olarak nitelendirirken kendini ne olarak nitelendiriyorsun merak ettim? insan mısın? adam mısın? bence cahilin önde gidenisin başka bir şey değil. işte senin gibi cahiller "aböre höbere" kötü insanlar, davar bunlar, göbeğini kaşıyan adam bunlar dediği için bu halk gidiyor akp'ye oy veriyor. muhalefet yapmayı beceremeyip sadece hakaret eden sıfatsızların ülkeyi yönetmesindense hataları olan ama en azından bir şeyler yapan bir partiye oy veriyorlar. aky'ye rakip bir parti çıkmış mı da halk başka partiye oy versin? bana chp mhp demeyin geçmişleri belli bu iki partininde. senin o nitelikli dediğin insanlar rakip bir parti kurmaktan siyaset yapmaktan "fikir" üretmekten aciz olsun halk gidip bari koalisyon olmasın diye akp'ye oy versin suçluda halk olsun ne güzel. yöneticilerde uyuyor mu? adam millete davar diyor? ben akpye oy vermedim ama şu saçmalığa cevap vermek zorunda kalıyorum ya!
Sosyal ağlarda paylaş

Milamber said:

Eaglewingg said:

işte bunu anlıyamıyacak kadar kıt beyinli insanlar var bu ülkede. varki bu kadar oy alıyor bu adamlar. Niteliksiz davar sürüsü coğunluk, nitelikli insanları yönetiyor ne yazık ki.

bir partiye oy verenleri davar olarak nitelendirirken kendini ne olarak nitelendiriyorsun merak ettim? insan mısın? adam mısın? bence cahilin önde gidenisin başka bir şey değil. işte senin gibi cahiller "aböre höbere" kötü insanlar, davar bunlar, göbeğini kaşıyan adam bunlar dediği için bu halk gidiyor akp'ye oy veriyor. muhalefet yapmayı beceremeyip sadece hakaret eden sıfatsızların ülkeyi yönetmesindense hataları olan ama en azından bir şeyler yapan bir partiye oy veriyorlar. aky'ye rakip bir parti çıkmış mı da halk başka partiye oy versin? bana chp mhp demeyin geçmişleri belli bu iki partininde. senin o nitelikli dediğin insanlar rakip bir parti kurmaktan siyaset yapmaktan "fikir" üretmekten aciz olsun halk gidip bari koalisyon olmasın diye akp'ye oy versin suçluda halk olsun ne güzel. yöneticilerde uyuyor mu? adam millete davar diyor? ben akpye oy vermedim ama şu saçmalığa cevap vermek zorunda kalıyorum ya!

Akp demiyorum ama bir partiye , x partisine oy verenleri davar olarak nitelendirmekte hiç bir yanlışlık yoktur.Naziler seçimi kazanırken oy verenlere davar diyemez miyiz , diyemesek bile bir anlık davarlık tutulması yaşamışlar diyemez miyiz.Bu ülkede de bilinçli oy kullanan insan sayısı o kadar azdır ki , bu hem chp'ye hem akp'ye oy verenler için böyledir.Bilinçli verdiğini iddia edenlerin çoğununda bilinçi 3-5 televizyon siyaset programı izlemesinden gelmiştir.O programlar da taraflı , yönlendirici (tek partiye olmasa bile 2-3 düzen partisine) programlardır.O yüzden oy verenlere davar demekte bi suç yoktur hatta akp içinde davar meşruiyete sahip denebilir =)
Sosyal ağlarda paylaş

tsk'nın siyasete müdahalesi "doğal" falan değildir, hiçbir zaman da doğal olmamıştır. hiçbir askeri darbe "kaçınılmaz" değildir, üstelik askeriye, karışan olaylara sonradan müdahil olan bir kurum değil, olayların karışmasında "bizzat" rol oynayan bir kurum olagelmiştir. dp'ye 60ta yapılmış olan darbe, daha dp iktidara geldiğinde planlanmıştı ve hatta inönüye de "icabında giriveririz" denmişti. 71de cuntanın oynadığı rolü, 80de ise abd ile beraber TSK'nın sağ ve sol militanların eline nasıl silah verdiğini gayet iyi biliyoruz. o yüzden "karışık ortamı dizginleyen" TSK, bir aldatmacadır. kendini padişah sanan hükumetlerin yerine, kendini padişah sanan bir tsk gelmiştir. burada kilit kelime "padişah sanmak"tır.

kafasına göre toplumu şekillendirme planı, yok efendim andıçlar, iktidarı yıpratma planları, bombacıları koruyan "askeri" yargı, senelerce varlığı inkar edilen JİTEM..bunların hangisi "doğal"? hangisi siyasete gerçekten "denge" getiriyo? bugüne kadar hangi siyasi sorun veya kutuplaşma askerin siyasete müdahalesiyle çözülmüş?

türkiyede demokrasinin de, sivil toplumun da gelişmesi askerin siyasete müdahalesinin sonlanmasıyla mümkündür ancak. siz STK'ları sorosçu, ab'ci diye fişleyin, sonra da "sivil toplumu geliştirmek akıllarına gelmez" diyiverin, ne ala memleket.

ha anayasanın da, seçim kanununun da değişmesi gerektiği, gerçekten demokrat bir zihniyete sahip olmamız gerektiği aşikar. ama bu elinde silahla birilerinin "höt höt" demesiyle olacak iş değil, olamıyor da zaten.

edit: diğer tayfun şahin yazısına geleyim.

öncelikle tarafta sadece ahmet altan yazmıyor. ron margulies, orhan miroğlu, nabi yağcı, ayhan aktar gibi isimler de yazıyor. onlar da mı amerikancı ve amerikan çıkarlarını koruyorlar?

ayrıca, ahmet altanın söz konusu yazısında yazdığı, "zenginleşmek için atılması gereken adımlar"dan hangisi yanlış? hangisi doğrudan amerikanın çıkarına hizmet ediyor? ermeni ve kürt meselesini çözmek mi? azınlık haklarına, insan haklarına sahip çıkmak mı?

burada mesele küreselleşmedir. küreselleşme varsa, ve biz buna entegre olmak istiyosak, "tam bağımsızlık" diye birşey yoktur. hoş natoya girip, gümrük anlaşmasını imzaladıktan sonra da zaten yoktu ya, o ayrı mesele. ve "ulusal çıkar" tamamen muğlak bir ifadedir. bence ahmet altanın saydığı bütün adımlar, ulusal çıkarımız için elzemdir. bu adımlar, türkiyenin hem siyaseten, hem ekonomik olarak istikrarlı bir ülke olmasının yolunu açacaktır ve evet, zenginleşme de bu sayede olacaktır, çünkü bu sayede doğru dürüst sermaye birikimi yaşanacaktır.

sermaye birikimi neden mi önemli? hemen bakalım "zengin" ülkelere, ve fakir ülkelerle yaşam standardını kıyaslayalım. alt yapı için, adam gibi bir eğitim ve sosyal hizmetler sistemi için, doğru dürüst bir sosyal devlet için sermaye birikimi olmazsa olmazdır. çünkü alt yapı, üst yapıyı belirler. üretim güçlerinin geliştiği bir türkiyede, devlet yapısı da, demokrasi kültürü de elbet gelişecektir.

tayfun şahin, serbest piyasanın olduğu bi ülkede "kendi yağımızla kavruluruz" tadında bir ekonomi politiği öneriyorsa, ona bol şans diliyorum =)
Sosyal ağlarda paylaş

nazilere sadece niteliksiz insanlar oy vermemiştir. bilim adamı, mühendisi, öğretmenide oy vermiş ve desteklemiştir! siyasi görüşünü beğenirsin veya beğenmezsin burada onu savunmuyorum dikkat et. ama böyle bir şeyde genelleme yapıp insanlara hakaret edemezsin. sana göre yanlış bir görüş(belki bana göre de?) ama o adamlara göre kendileri doğru görüşteler sen kendince bir yorum yapıp bu adamlara hakaret edersen o adamlarında sana hakaret etme hakkı doğar ondan sonra kavga çıkar millet bir birine girer. saygılı bir şekilde tartışabilecekse insanlar konuşsun. beceremiyorlarsa çenelerini kapamaları ülke açısından daha faydalı olur. kimsenin insanlara hakaret edip, toplumu kamplaştırmaya hakkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir sana tek bişey söyliyim. Bugün bu ülkede yaşayanlar o kadar berbat bi konumda ki kimse işini iyi/doğru yapmıyor ve her yerde binbir türlü yolsuzluklar dönüyor bunu günlük hayatta da görebilirsin.

Bugün Türkiye'de işini en iyi ve doğru yapan kurum TSK'dır. Ayrıca TSK dış güçlere karşı bugün ülkenin tek güvencesidir. Başbakan diğer ülkelerin yöneticilerine bağırırken arkasındaki TSK güvencesi sayesinde sesini yükseltip bacak bacak üstüne atabilir. İşte sırf bu yüzden bile dengesi bozulmuş ve sınırlarını aşmış yanlış sivillerden ve hastalıktan kırılan çoğunluklardansa TSK'nın siyasi fikri olmasını tercih ederim.

Demokrasinin temelindeki o her şeyden kutsal tuttuğunuz cahil çoğunluklar bir televizyon reklamıyla bile kandırılabiliyor. İnsan iradesi her şeyden üstün değildir, bilgi ve bilim insan tercihlerinden üstündür ve insanı oyuncak gibi oynatır.

Aket-Atum said:

5-) Umarım gerçektir ve akp yandaşlarını tir tir titretir.

seçeneği olsa onu işaretlerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Alet edevata, paraya bakar o iş.

Para da bakanlığa, milli savunma bakanlığına bakar.

Bakanlık AKP'ye, AKP de Tayyibe bakar.

Öyle ordu biz temizleyemeyiz dediyse (ki dediğini görmedim, en iyi ihtimalle sizin varsayımınızı kabul ederek cevap veriyorum) askerden dolayı değil, ince düşünün.

Ordu görevden kaçmadı, AKP böyle olmasını istiyor.

Bugün işini en iyi yapan kurum TSK'dır.
Sosyal ağlarda paylaş

Akşam akşam hiç uğraşamıcam, birisi şu arkadaşa mayın temizleme konusunu baştan anlatsın.

Askerin biz yapamayız demesinin tayyip'e bağlamanın ince düşünmekle alakası neyse artık. Resmen mantık bulanması.

Öyle bir şey olsa her konuda açıklama yapan genelkurmay çıkar biz yapardık ama hükümet bütçe vermek istemedi derdi. Her hafta toplantı yapılmıyor muydu ztn.

Editine edit: benim anlamadığım konu, üç beş tane şirketin yapabildiğini nasıl olur da koca tsk altından kalkamaz.

Edite edite edit: beni boşuna TSK düşmanı ilan etmeyin, ben sadece döşediği mayını temizleyemeyen bir ordu olmasını akıl dışı buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mayın temizlemek elle yapılan bir şey değil alet edevat gerekiyor o da bizde yeterli sayıda yok, çok da kompleks bi mesele yok yani ortada. Her şey açık ve net.

Editine cevap: Demek ki ilerde işe yaramayacak yüklü sayıda yüksek maliyetli alet edevat almaktansa şirkete yaptırmak daha hesaplı ki böyle bir açıklama yapma gereği duyulmamış.

Gelip bunu "asker görevden kaçtı" diye yorumlayan zihniyetler ülkeyi geri götürmekten başka işe yaramıyor.

Konuya dönersek evet tüm yalan yanlış yıpratmalar bir yana TSK Türkiye'nin işini en iyi yapan kurumu olması sebebiyle siyasette söz sahibi olması yozlaşmış kurumlar ve kişiler yerine tercih sebebidir.
Sosyal ağlarda paylaş

suvras said:

Türkiye'de işini en iyi yapan TSK neden mayın temizleme işini biz beceremeyiz dedi görevden kaçtı ?

Bu konunun mayın temizlemeyle ne alakası var.Elinde şartlarla işini en iyi yapan kurum, herşeyi yapmaya gücü yeten kurum mu olması lazım.Ayrıca mayın temizleme işini sırf yapamayacağından değil ama başka sebeplerden de dolayı yapmamak istemesi olası olamaz mı?Senin dediğin madem her şeyi çok iyi yapıyor niye dünyanın en iyi nükleer denizaltısına sahip değil , niye aya ilk onlar gitmedi demek gibi komik kaçmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır yani ordunun bunu çeşitli parasal sebeplerle yapmaması "en iyi yapacak kurum olmadığı" anlamına, görevden kaçtığı anlamına, hele hele "işi en iyi yapan kurum olmadığı" anlamlarına hiç gelmez kusura bakmayın. yiğidi öldür hakkını yeme.

Devlet bu görevi orduya vermediyse sebebini devlette ekonomide arayacaksınız.

suvras said:

Editine edit: benim anlamadığım konu, üç beş tane şirketin yapabildiğini nasıl olur da koca tsk altından kalkamaz.

beni boşuna TSK düşmanı ilan etmeyin, ben sadece döşediği mayını temizleyemeyen bir ordu olmasını akıl dışı buluyorum.

-007- said:

Mayın temizlemek elle yapılan bir şey değil alet edevat gerekiyor o da bizde yeterli sayıda yok, çok da kompleks bi mesele yok yani ortada. Her şey açık ve net.

O şirketler sırf bu işi yaptıkları için ellerinde alet var yeterli sayıda.

Bizim ordumuzun mayın temizleme gibi düzenli aktif faaliyetleri olmadı geçmişte. Bu sebeple mayın temizleme aletleri bu iş için yeterli sayıda yok. Onun da sebebi devletin ayırdığı bütçe.

Ya askeri mesele bilmeden kafa yormadan gelip bi de "döşediği mayını temizleyemeyen ordu komiktir" falan diyosunuz şaka gibi. Utanmasanız "monte ettiği F-16'yı aynı sürede parçalarına ayıramayan uçak fabrikası başarısızdır" da dersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ordu'nun siyaesete müdahalesi yanlıştır.Demokrasi ye inanıp inamamak insanların seçimi ama sistem demokrasi ise, demokrasi neyi gerektiriyorsa o olur. AKP'yi beğenmiyorsan ne demokrasiye ne de seçmene bok atabilirsin. Ben AKP yönetiminin yaptığı bir işi bile beğenmiyorum.Ama tutupta seçim dışında herhangi bir şekilde hükümetin görevini bırakmasına da karşıyım.Yarın sen iktidar olursun, adamlar sana yaparlar.O zaman ne diyecen?

Bu oyunun kuralları var.Ona göre oynarsın.Seçmen davarlık ediyorsa, kullan bu davarlığı.Senin işine yarasın.Televizyon var tabelalar var zart var zurt var... kullan bu araçları.Zaten kullanıyorsun, o zaman daha etkin kullan.Demekki 2 söz yazıpta gökyüzüne bakmakla hiçbir halt olmuyor.AKP demekki senden daha iyi propaganda yapıyor. Davar seçmen istemiyorum diyorsan o zaman eğitecen.Yani MEB.MEB için ne lazım, iktidar olman yada koalisyon ortağı olman lazım.Onun için ne lazım? davar seçmenin davarlığını kullanman lazım.

AKP söyleymiş böyleymiş.Hepsi doğru.Adamlar yolsuz.Çalıyorlar.Rüşvet alıyorlar.Adam kayırıyorlar.Kullan bunları.Öyle bir propaganda yapki sen bunları dediğinde AKP'ye oy vermiş adam çıkıp "Yalan bunlar hurafe." diyemesin.Sadece gazeteye açıklama yapmakla ya da savcılığa dava açmakla(adamlar dokunulmaz) olmuyor.Seçmenin ikna olması lazım.Savını ortaya öyle bir koyman lazım ki, adam şeyhinin sözünden şüphe etsin.

Seçmen davarsa şikayet etme, önce bu davarlığı kullan iktidara gel.Sonra davarlığı düzeltirsin.Çünkü iktidara gelmeden zaten düzeltmen mümkün değil.Çok Makyavelist bir yorum benimkisi ama dünya Makyavel.Dünyayı erdemli ahlaklı bir yere çevirmek isteyenlerin, önce bunu başaracak güce ihtiyacı var.O gücü elde etmek için de Makyavel olmak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Fortuna senin dediğin biraz şöyle bir uç olmuş: Cami inşa edebilmek için kumarhaneler zinciri sahibi olmak.

Ben bu görüşe katılmıyorum. Sömürüye sömürüyle cevap verilmez. Çağdaş yaşamı destekleme derneği gibi oluşumlar senin dediğin yolda ilerlemeden bölgesel bir nesli değiştirebiliyor. Gayet de şikayet edilir seçmenin davarlığı ve buna göre çözüm bulunur, yol o cehaleti sömürmekten geçmiyor, onu yapanın eleştirdiği yolsuzlardan farkı kalmaz!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...