Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İrtica Eylem Planı a.k.a. "The Belge"

sir

Öne çıkan mesajlar

Şu davanın inanırlılığı bu olayla çok büyük darbe aldı farkında değilller.Bir adam için gece yarısı yasa çıkarmak(artık siyasi değil diyenleri allah bildiği gibi yapsın);
Soruştur-soruşturma,sonra tekrar soruştur; tutukla-tutuklama; tahliye et çocuk oyunu gibi oldu.Bir de milletin gözü önünde arkada bir sürü haltlar karıştırıyorlar.Rezillik gerçekten.Arada mayınlı arazi geçiyor, ekonominin rekor daralmasını konuşan yok.Heralde bu gündem yaratma sürekli devam edecek ve bu dava hiç bitmeyecek.Her başarısızlıkta, millete yapılan bir haksızlıkta bir operasyon gündeme bomba gibi düşüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ergenekon soruşturması kapsamında dün tutuklanan Albay Dursun Çiçek'in tutukluluk haline yaptığı itiraz karara bağlandı. Tahliye kararını mahkemeye bugün atanan Hakim Faik Saban'ın verdiği belirtiliyor.

vay anam vay ne komplolar dönmüş serhat ya
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=865043&title=hakim-degisti-albay-cicek-tahliye-oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe demek ki bizim bilmediğimiz çok süper uber kanıtları yokmuş malesef. Buna yanmıyorumda, Çiçek'in sahip olduğu gibi herhangi bir hukuk dışı müdahalede jet hızıyla müdahale edip müvekkilinin haklarını savunmacak avukata sahip olmayan onlarca kişiyi içeri attılar bu paravan için. Hepsinede "ellerinde bizim bilmediğimiz kanıtlar vardır blabla" deniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sivil mahkeme tutukladı , sivil mahkeme tahliye etti. Tutuklamaya laf edenler tahliyeye laf etmelimi etmemeli mi ?

Kısaca sorunumuz şu , tutuklandı diye suçlu işte aha da demiyeceksin , nasıl tutuklarlar neyle ?!?? bıdı bıdı da yapmamak gerekiyor.

Tahliye edildiğinde de , işte mgk oldu , hükümet asker anlaştı saldılar adamı da demiyeceksin. Tamam işte masummuş saldılar da demiyeceksin.

Yargılama devam ediyor , suçlumu bunu bilmiyoruz. Yargılanma sonuçlanmadan da bilmeyeceğiz. Kısaca burada tutuklama oldu diye suçlu diyen olmadığından pekaziz kardeşim fazla heyecan yapmayacağız.

Onu bunu yapmayacağız derken tabiki tartışıcaz ama yargılama süreçleri sürerken kimseye kesin suçsuzdur ya da suçludur demekten vazgeçmemiz lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Onu bunu yapmayacağız derken tabiki tartışıcaz ama yargılama süreçleri sürerken kimseye kesin suçsuzdur ya da suçludur demekten vazgeçmemiz lazım.

İçeri alınanları da dışarı çıkarttırsana, savcıya da aynen böyle söyle bakalım ne dicek sana. Yargılama sürerken neden tutukladınız insanları, kimseye suçludur ya da suçsuzdur diyemeyizki daha desene bir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sivil yargı falan bir yana şu "bizim bilmediğimiz kanıtları varmışta içeri atmışlar" söylemine laf ediyorum ben. İtirazla dışarı çıkabilecek kadar sıfırlık şeylerle alınmış diyorum. Ergenekon geyiği en başından beri böyle zaten. İçerde öldürüldükten sonra iddianameye alınmayan insanlarda oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Yargılama devam ediyor , suçlumu bunu bilmiyoruz. Yargılanma sonuçlanmadan da bilmeyeceğiz. Kısaca burada tutuklama oldu diye suçlu diyen olmadığından pekaziz kardeşim fazla heyecan yapmayacağız.

Dostum ben hukuk konusunda cahil bir adamım, yasalar nasıl işler bilmiyorum. Ama mantığım "önce asker kovuşturmaya gerek görmedi, ardından f tipi savcı tutuklama istedi, nöbetçi mahkeme tutukladı, ardından da 14. mahkeme salıverdi" olayını anlamakta güçlük çekiyor. Böyle hukuk sistemi mi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

sir, ben de istiyorum sonuna kadar gitsinler. şener eruygur darbe mi planlamış, alsınlar içeri. cezası neyse çeksin. örnek bunları mı yapmış, kalsın içerde. veli küçük terör örügtü mü kurmuş darbe amaçlı, ya da kısaca terör örgütü mü kurmuş, kalmış içeride.

ama davanın seyri, olan bitenler, bana güven vermiyor, başından beri vermedi.

ben o yüzden, bu davanın sonunda bi yere varacağına falan inanmıyorum. hatta inanıyorum ki, akp düşüp de güçsüzleşince, şu ergenekon tutuklularından biri, suçsuz bulunacak, delil bulunmadan içeride bilmemkaç yıl kaldığı için dava açacak aihm'ye, kazanacak, ondan sonra yine devletimiz ödeyecek cezayı.

ama zekeriya öz ve adalet bakancıkları pışır pışır geziyo olacaklar dışarıda.

@horizon; tutuklamışsa yanlıştır, salıvermişse doğrudur mantığı yok. bir insanı tutukladıktan 1 gün sonra tahliye ediyorsan mantığında bir sorun var. tutukladıysan içeride tut, suç delili varsa kalsın. yok suçu yoksa, başta niye içeri aldın ? birşey öğrendiysen, bir gelişme varsa her iki durumda da, paylaş.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

tutuklamışsa yanlıştır, salıvermişse doğrudur mantığı yok. bir insanı tutukladıktan 1 gün sonra tahliye ediyorsan mantığında bir sorun var. tutukladıysan içeride tut, suç delili varsa kalsın. yok suçu yoksa, başta niye içeri aldın ? birşey öğrendiysen, bir gelişme varsa her iki durumda da, paylaş.

budur.

Bugünkü olaylar gösterdi ki hükümetin yargıya müdahalesi hukuksuz sonuçlara sebep olabiliyor.

Hükümetin dayattığı yargı sisteminin aldığı kararlar başka mahkemelerden dönüyor. Üstelik daha önce alınmış kararlarla çelişerek...
Sosyal ağlarda paylaş

Fizban said:

@horizon; tutuklamışsa yanlıştır, salıvermişse doğrudur mantığı yok. bir insanı tutukladıktan 1 gün sonra tahliye ediyorsan mantığında bir sorun var. tutukladıysan içeride tut, suç delili varsa kalsın. yok suçu yoksa, başta niye içeri aldın ? birşey öğrendiysen, bir gelişme varsa her iki durumda da, paylaş.

-----------------
Olaylara kesin , net , hatasız , dört dörtlük gözü ile bakmanız sonucu bu şekilde yanlış değerlendiriyorsunuz işte. Mahkemelerde de kararları verenler insan. Mahkemeler hata yapamıyor mu ? Yapıyor.

Sizce neden her mahkemenin kararı bir üst mahkeme tarafından denetime açık ? Keyfinden mi ? Hayır. Çünkü gözünden birşey kaçabilir , yanlış değerlendirme yapabilir vs. Mahkemeler 2+2=4 şeklinde karar vermiyor malesef , en azından her dava bukadar basit olmuyor.

Bunun gibi fazlaca bu şekilde yaşanan olay var. Hepsinde art niyet aranacaksa , memleketteki hiçbir yargı kurumuna ve mahkemeye güvenmeyin derim ozaman. Tartışmamıza da gerek kalmaz. Bu kadar basit değil.
------------------
(yukarıda yazdığım kısım genel yaklaşımım , bu olayda yaşananlar için değil.)

Okuduğum haberin yalancısıyım , Dursun çiçek dinlemeye takılmış ve fotokopi olan döküme paralel konuşmaları varmış. Bu yüzden örgüte üyelikten tutuklanmış.

Sonuç ?

-Bana göre 24 saat geçmeden bir tahliye kararında hükümet ve genelkurmayın etkili olduğu şüphesi aşağı yukarı herkesde mevcut , bende de öyle.

-Yanlışsam düzeltin , jet şekilde yeni atanan bir hakim tahliye kararını veriyor. Bunlar tabiki şüphe uyandırıyor.

-Fakat bizim şüphelerimiz bunun böyle olup olmadığı konusunda kesinlik yaratmıyor.

Etki varsa eğer , bunlara kim sebep oldu derseniz ? Herşey göz önünde , devletin kurumları hep birlikte etki oldular. Böyle olunca da nedense kimse ses çıkarmıyor , tam tersine hepsine karşı ne oluyor kardeşim demek gerekiyor.

Mahkemelerin , hükümetlerden , devletin kurumlarından , bürokrasiden , kendini yargının başı sanan tiplerden v.b gibi herkesden bağımsız ve tarafsız olması gerekiyor. Aksi taktirde bu tartışmaların sonu gelmeyecek.

Fizban sanırım mahkemeye yeni atanan başka bir mahkemenin tahliye kararı verdiğini bilmiyor. Bir mahkemenin tutuklu olmasında karar kılmasını bir diğer mahkeme geçerli itiraz ile bozabilir. İtiraz hakkın bu yüzden var. Mahkemenin dediği dedik değildir , hukuk böyle. Paylaşma konusunda da mahkeme bilgi paylaşmak zorunda filan değil , ayrıyetten tutuklama ve arkasından tahliye olması yargılamanın bittiği anlamına gelmiyor.

"Tahliye kararını mahkemeye bugün atanan Faik Saban verdi."

Kısaca benim her zaman tüm davalar konusunda burada başlık açıldığında üzerine bastığım nokta , bir dava sonuçlanmadan kesin suçludur , kesin suçsuzdur nasıl yargılarlar ya da tutuklarlar denmemesi. Bu yaklaşım yanlış. Bunu beceremiyoruz forumda da canlı birçok örneği var. Bunu beceremiyorsan kusura bakmayın hiçbir yargı kararına laf etmeye hakkınız yok. Çünkü kendinizce kendi tarafınızda gördüğünüz insanların yargılanmasına ya da tutuklanmasına kesin ve net olarak karşısınız.

Ben suçludur suçsuzdur demediğim halde , burada belli tiplerin sanki kesin suçlu demişim gibi saçma sapan mesajlar ve hee gel buraya bak ne oldu şimdi cevap ver demeleri , bir başka konuda belirttiğim gibi çocukça basit hareketler.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon, serbest bırakmanın gerekçesi mahkemenin, dosyadaki fotokopi belgeyi "hukuki delil" olarak görmemesiymiş. Kaynak

Bu arada hakim değişmesi demişken, bundan önceki hakimlerden birinin Adalet bakanlığından gördüğü baskı nedeniyle görevinden ayrılmıştı, bunuda belirtmek isterim.

Olayda canımı sıkan şey madem elde sadece fotokopi belge vardı, neden tutukladın. Artık sokaktaki insan bile biliyor fotokopi belgeler hukuki delil sayılmaz diye.
Sosyal ağlarda paylaş

kaçma ihtimali olmamasıymış.rektörlerin kaçma ihtimali mi var dı? kaçma ihtimali varsa yurtdışı çıkış yasağı koyarsın zaten türkiyeyi dinliyorsun adamları şıp diye bulursun.

salınma nedeni belgenin fotokopi olması nedeniyle delil yetersizliğindendir.ayrıca bu bahanesi asıl neden başbuğun bastırmasıdır.mini zirve neden yapıldı? zekeriya öz neden evinden 3 saat sonra savcılık makamına döndü sanıyorsunuz.kurumlar arası çatışma hat safada.
Sosyal ağlarda paylaş

Ergenekon'dan sorumlu gazetelerin bazı yazarları şıp diye kimin niye, hangi cebinde bulunan belgeye göre tutuklandıklarını yazamadıklarına göre ellerinde cidden sağlam birşey yok demek.

Eaglewingg said:

Fotokopi transkript bile kabul edilmiyor. Böyle bir kağıt parcasında yobazı, teröristi , liboşu fırtına kopardı.

Hayır işin komik tarafıda burda yani. Çok mu zor fotokopi belge yaratmak. İmzayı kağıdın üzerine getir koy fotokopi devrim ilanın olsun. Bu olay umarım gerçek çıkar diyorum çünkü fotokopi çöp parçası yüzünden ülkenin aylarca kitlenmesi emin olun çok çok daha iğrenç birşey. Yarın öbür gün bende basarım devrim belgemi tarafa satarım, İsrail'e peşkeş belgemide Cumhuriyet'e veririm. Krallar gibi yaşarım sonra oh. Umarım bu ülke harbiden bu kadar "boş" bir yer değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

@horizon; apis zaten cevabı vermiş. eğer adam dinlemeye takılmışsa, diğer mahkeme niye bunu delil olarak kabul etmedi ? o da ayrı bir saçmalık (dinleme varsa tahliyesi yani).

@sir; imza imza diyordun ya. cok detaylı okumadım, mezuniyete gittim ^^

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=4&ArticleID=1113565&Date=03.07.2009&b=Albay%203%20yildir%20farkli%20imza%20kullaniyormus
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

@horizon; apis zaten cevabı vermiş. eğer adam dinlemeye takılmışsa, diğer mahkeme niye bunu delil olarak kabul etmedi ? o da ayrı bir saçmalık (dinleme varsa tahliyesi yani).

@sir; imza imza diyordun ya. cok detaylı okumadım, mezuniyete gittim ^^

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=4&ArticleID=1113565&Date=03.07.2009&b=Albay%203%20yildir%20farkli%20imza%20kullaniyormus

Forumda neden brişeyi 1276537 kere yazılması gerekiyor anlaşılması için ?

Haberlerin yalancısıyım daha dün akşem haberlerinde dinledim.

1.Tutuklama kaçma şüphesi ile yapılıyor , belge yüzünden değil , dinlemeye takıldığı için. O yüzden örgüt üyeliği ile yargılanıyor.

2.Tahliye kararı da bu kişi kaçmaz , kaçma şüphesi yoktur diye veriliyor.

Daha nasıl açık yazılır ?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Yahu zaten adamlar belgeleri hazirlarken, millet ya yutarsa diye sürmediler ki ortaya. Amac yok etmek degil, amac orduyu yipratmak.
Böyle görüs ve inanislarina bagli bir orduyu 1-2 günde kukla edemiyceklerini onlarda biliyorlar. Bu uzun bir sürec, ilk olarak halk destegi, ardina medyanin dizginlenmesi, ve en uzun vadede ordunun dizginlenmesi ve askeri kadrolarin uzun zaman diliminde kendi görüslerine inananlar ile bezenmesi. Refah partisi zamaninda alinan deneyimler ile artik daha akilli hareket etmeyi ögrenmisler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...