Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitap önerisi


tunca

Öne çıkan mesajlar

wheel of time sevdiysen bunu da kesin seversin diyebileceğiniz bişiler var mı ?

onun dışında, ana karakteri-hikaye 'si epic olan kaliteli bişiler arıyorum, örnek olarak "yalanlar prensi" baya hoşuma gitmişti FR'deki tanrılar arasında geçen bi hikayeydi. okuduğum tek WH40k kitabını da örnek verebilirim, ismini unuttum ama bi Grey Marine(öyleydi sanırım, psişik güçleri olanlardan) ile ilgiliydi tek başına dünyaları sololuyodu falan xP anladığım kadarıyla WH40k dünyasında çok karşılaşabileceğim tarzda bişi bu, o yüzden direk WH40k kitap önerisi de yapabilirsiniz. bir başka örnek de ölüm çarkı serisi, orda da tanrısal güçte olan patryn ve sartanlar ön plandaydı anlaşılmıştır sanırım. teşkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

a song of fire and ice a geçebilirsin.

o grey marine de üç kitaptı sanırım (hikayeler bağlantısız). benim okuduğum da genç commander la, hatun psyker inquisitor vardı. bahsettiğin bu değilse bunu okuyabilirsin.

edit: üçünde de aynı adam varmış zaten. neyse işte, inq hatundan bahsediliyosa odur :P bütün seriyi oku en iyisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
A Song of Ice and Fire çok güzeldir ama tam olarak istediğin şeyi vermeyebilir, pek büyü, farklı ırklar falan yok onda. Ama aşırı farklı kültürler ve derinden gelen gizemler var. Temel olarak ama çok farklı neredeyse herşeyden kendinden önce gelmiş.

Michael Moorcock'un The Dancers at the End of Time'ı her açından epik bir kitaptır. Mieville gibi yazarları yaratan bir kitaptır hatta. Ve Moorcock'un epik anlayışı diğer yazarların epiğini utandırır yani. Fantazi ve bilimkurgunun birleştiği ve biri bana en sevdiğin kitap ne diye sorduğunda aklıma gelen ilk kitaplardan biri.

Onun dışında Tad Williams'ın Memory, Sorrow & Thorn'unu oku. Klasik epiklerin en iyisi bence. Tolkien'e çok benziyor içerik ama Williams'ın biçem olarak Tolkien'den daha iyi olduğunu düşünüyorum ben.

Bu arada Gormenghast okudun mu?

Kısa ama hoş bir kitap istiyorsan Patricia A. McKillip'in Ombria in Shadow'una bak. Her düşündüğümde (şimdi de oldu) korkunç bir melonkoliye boğar kitap beni ve gülümsetir. Fantazi türünde rastladığım (çok fazla okudum bu türden ve bunu kesinlikle söyleyebilirim) en bittersweet kitap. "Mag was seven when she discovered that she was human." Direk bunu oku ya, 4-5 saatte biter en fazla, sonra gelir teşekkür edersin. Ama aksiyon bekleme, yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk mesajı alıntılayıp göstercektim death gate okudum diye ama şöle bişi farkettim

tunca said:

bir başka örnek de ölüm çarkı serisi, orda da tanrısal güçte olan patryn ve sartanlar ön plandaydı anlaşılmıştır sanırım. teşkürler.


baya bi kavram karmaşası yaşamışım asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...