Misafir Guest Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 1. ve 2. dünya savaşları ve haçlı seferleri ile ilgili okuduğunuz en iyi kitaplar ?? (2. dünya savaşıyla ilgili olanlar bariz taraflı olmassa sevinirim)
Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 II. Dünya Savaşı Tarihi-Liddell Hart Çöl Tilkisi Rommel-Paul Carell Hitler'in Generalleri Konuşuyor-Liddell Hart Bir Askerin Anıları-Heinz Guderian Nazi İmparatorluğu-William Shirer Normandiya Çıkartması'nın Arka Yüzü-Hans Spiedel Haçlı Seferleri ile ilgili olarak ta: Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri-Amin Maalouf[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. [Bu mesaj Napoleon tarafından 24 Mayıs 2004 23:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Faerdun Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 Haçlı Seferleriyle ilgili: Roman olarak Baudolino(tam haçlı seferi sayılmaz) Demir Mızrak(tavsiye ederim) Tarihi Kitap olarak Tapınak Sovalyeleri ve bi tane Büyük sırf haçlı seferlerini anlatan ansiklopedi gibi bir kitap var evde heh
UltraPsycho Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2004 TArihi kitap olarak Hıfzı Topuz'dan ''Taif'te ölüm''[signature][hline]C'mon baby light my fire Try to set the night on fire the doors Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ KADİR ÜLEAAYYYNNNN!!!
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2004 2.dünya savaşı olarak Sven Hassel in bütün kitapları gösterilebilir.Nazi ordusunda yaşadıgı anılarını kitaba (kitaplara) dökmüş bi alman askeri.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2004 Erich Marie Remark işte bu adamın kitapları o savaslarla ilgili okuduğum ve gorduğum en iyi kitaplardır.ama türkiyede pek bilinmez bu yazar.Bulursanız okuyun mutlaka.
elma Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 2.dünya savaşında türkiyede yasananlar. nefes nefese - ayşe kulin cehennemde bir ada - gülseren engin[signature][hline]all fired up
screamer Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 Glenn Meade in Brandenburg u dene[signature][hline]Lil'Alur for Shar
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Vaaay benden gizli burada kitap tartışması haa *!İsimleri tek tek kara kaplı defterine ekler* Tarafsız kitaplar istemişsin fakat genelde tarafsız kitaplar bulmak çok zor. Bazıları yahudi yanlısı oluyor, bazıları ise Almanya karşıtı, bazıları Hitler karşıtı. Bakıyorsun bir SS yazmış ya da bir Alman yazmış kitabı fakat yapılan bu savştan utanç duyduklarından Hitler karşıtı şekilde dile getirmişler konuyu. Her ne okursak okuyalım hep tek taraflı bir şekilde okuyoruz tarihin bir bölümünü. İkinci taraftan yani Alman gözüyle Hitlerci gözüyle anlatılan arıyorum. Tek taraftan dinlmek bana tarihi gerçeklere ulaşmaktan çok yanılgıya düşmek gibi geliyor. En iyisi önce bir tarafı sonra öbür tarafı inceleyip sonra olabildiğince objektif anlatımları okumak gibi geliyor.
Foxx Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Kur'an, Incil ve Tevrat.[signature][hline] Sage nicht immer, was du weißt, aber wisse immer, was du sagst.
deviL Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 aklima ilk gelenler: Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri-Amin Maalouf(gercekten guzel bir kitap tekrarliyim dedim) d-day Stephen e. ambrose gallipoli - alan moorehead
shine-water Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 ben de amoun maouluf ve tapınak şövalyeleri derim.. ama daha da iyisi haçlı seferlerine katılan askerlerin yazdığı günlüklerdir..
Misafir Guest Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 said: ghaldszar, 02 Haziran 2004 19:32 tarihinde demiş ki: Vaaay benden gizli burada kitap tartışması haa *!İsimleri tek tek kara kaplı defterine ekler* Tarafsız kitaplar istemişsin fakat genelde tarafsız kitaplar bulmak çok zor. Bazıları yahudi yanlısı oluyor, bazıları ise Almanya karşıtı, bazıları Hitler karşıtı. Bakıyorsun bir SS yazmış ya da bir Alman yazmış kitabı fakat yapılan bu savştan utanç duyduklarından Hitler karşıtı şekilde dile getirmişler konuyu. Her ne okursak okuyalım hep tek taraflı bir şekilde okuyoruz tarihin bir bölümünü. İkinci taraftan yani Alman gözüyle Hitlerci gözüyle anlatılan arıyorum. Tek taraftan dinlmek bana tarihi gerçeklere ulaşmaktan çok yanılgıya düşmek gibi geliyor. En iyisi önce bir tarafı sonra öbür tarafı inceleyip sonra olabildiğince objektif anlatımları okumak gibi geliyor. Tamamen katılıyorum tarafsız derken alman karşıdı istemiyorum demek istemiştim.. Acaba savaşı müttefikler kaybetseydi yazılan kitaplar nasıl olurdu?
Öne çıkan mesajlar