Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okuduğunuz en iyi kitaplar..

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1. ve 2. dünya savaşları ve haçlı seferleri ile ilgili okuduğunuz en iyi kitaplar ?? (2. dünya savaşıyla ilgili olanlar bariz taraflı olmassa sevinirim)
Mesaj tarihi:
II. Dünya Savaşı Tarihi-Liddell Hart
Çöl Tilkisi Rommel-Paul Carell
Hitler'in Generalleri Konuşuyor-Liddell Hart
Bir Askerin Anıları-Heinz Guderian
Nazi İmparatorluğu-William Shirer
Normandiya Çıkartması'nın Arka Yüzü-Hans Spiedel

Haçlı Seferleri ile ilgili olarak ta:
Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri-Amin Maalouf[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır.
Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar.

[Bu mesaj Napoleon tarafından 24 Mayıs 2004 23:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Haçlı Seferleriyle ilgili:

Roman olarak

Baudolino(tam haçlı seferi sayılmaz)
Demir Mızrak(tavsiye ederim)

Tarihi Kitap olarak

Tapınak Sovalyeleri

ve bi tane Büyük sırf haçlı seferlerini anlatan ansiklopedi gibi bir kitap var evde heh
Mesaj tarihi:
Vaaay benden gizli burada kitap tartışması haa
*!İsimleri tek tek kara kaplı defterine ekler*

Tarafsız kitaplar istemişsin fakat genelde tarafsız kitaplar bulmak çok zor. Bazıları yahudi yanlısı oluyor, bazıları ise Almanya karşıtı, bazıları Hitler karşıtı. Bakıyorsun bir SS yazmış ya da bir Alman yazmış kitabı fakat yapılan bu savştan utanç duyduklarından Hitler karşıtı şekilde dile getirmişler konuyu. Her ne okursak okuyalım hep tek taraflı bir şekilde okuyoruz tarihin bir bölümünü. İkinci taraftan yani Alman gözüyle Hitlerci gözüyle anlatılan arıyorum. Tek taraftan dinlmek bana tarihi gerçeklere ulaşmaktan çok yanılgıya düşmek gibi geliyor. En iyisi önce bir tarafı sonra öbür tarafı inceleyip sonra olabildiğince objektif anlatımları okumak gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
aklima ilk gelenler:
Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri-Amin Maalouf(gercekten guzel bir kitap tekrarliyim dedim)
d-day Stephen e. ambrose
gallipoli - alan moorehead
Mesaj tarihi:
said:
ghaldszar, 02 Haziran 2004 19:32 tarihinde demiş ki:
Vaaay benden gizli burada kitap tartışması haa
*!İsimleri tek tek kara kaplı defterine ekler*

Tarafsız kitaplar istemişsin fakat genelde tarafsız kitaplar bulmak çok zor. Bazıları yahudi yanlısı oluyor, bazıları ise Almanya karşıtı, bazıları Hitler karşıtı. Bakıyorsun bir SS yazmış ya da bir Alman yazmış kitabı fakat yapılan bu savştan utanç duyduklarından Hitler karşıtı şekilde dile getirmişler konuyu. Her ne okursak okuyalım hep tek taraflı bir şekilde okuyoruz tarihin bir bölümünü. İkinci taraftan yani Alman gözüyle Hitlerci gözüyle anlatılan arıyorum. Tek taraftan dinlmek bana tarihi gerçeklere ulaşmaktan çok yanılgıya düşmek gibi geliyor. En iyisi önce bir tarafı sonra öbür tarafı inceleyip sonra olabildiğince objektif anlatımları okumak gibi geliyor.

Tamamen katılıyorum tarafsız derken alman karşıdı istemiyorum demek istemiştim.. Acaba savaşı müttefikler kaybetseydi yazılan kitaplar nasıl olurdu?
  • Yeni Oluştur...