Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gelecek Hedefleri & Linux & Kazanç

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Şimdi şöyle bir şey var. Benim dışında buraya yazan herkes doğrudan kendi düşüncelerini söylemiş. Benim ilk mesajıma bakarsan sorularına yanıt göremeyeceksin. Yanıt vermek yerine sorular sordum sadece. Bunun amacını senin yanlışını bulmak değil, ilk olarak tam olarak ne istediğini anlamaktı, ikinci olarak da o sorular hakkında kafa yormanı sağlamaktı.

Senin ilk mesajıma yanıtına bakalım bir de... Doğrudan "Asabiyet seziyorum" diye bir giriş yapmışsın ve sonra da savunma moduna geçmişsin. Sonraki mesajlarımın her birinde de sana saldırı yapmadığımı anlatmaya çalıştım ama nafile. Üzülmüş olmasam bilmem kaç mesajdır bunu anlatmaya da hiç uğraşmazdım, aman boşver nasıl algılarsa algılasın der geçerdim. :(

riglous, teşekkürler anlayış için.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
.. Yani linux'un sana getirileri var ama bunlar senin soylediklerin degil. Bu nedenle, eger soylediklerini kazanmak istiyorsan, linux'a yogunlasmak yanlis bir hareket olur..

..Obur taraftan linux'un sana getirisi bircok insanin da soyledigi gibi platform bagimliligini ortadan kaldirmak ki bu onemli..
Sosyal ağlarda paylaş

son zamanlarda bolumde yardimci olmak isteyen insanlara kizilmasini normal karsilar olduk. yazdiklari ne olursa olsun, herseyden once vakit ayirdiklari icin bile bu insanlara mutesekkir olmayi ogrenmek gerek.

benden de nacizane bir tavsiye (sadece brigand'a degil); kar amaci gutmeyen camialarda (ozellikle de linux topluluklarinda) maddi cikar pek olmadigi icin egolar buyuktur. haliyle, dik kafalilikla, osuruktan nem kaparak yol almak cok zordur. mirage'in bu pozitif mesajlarinin ofansif oldugunu dusunen varsa once bazi goruslerini degistirmesi gerekir.

burada ortada ayi yok, ama oldugunda dayi demeyi bilmezseniz kopruyu gecemezsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

herkes linux kullansa,
1- linux un kendisi bedava olsa bile yapilacak olan programlari adamlar satardi, kimse 15 bin satir kod yazip bedavaya dagitmaz, ustunede enrypt ederdi kodlarini, ek olarak halihazirda red hat linux ucretsiz dagitiliyo ama service parasi aliyo sonucta bi yerinden tutsaniz diger yani elde kalir
2- acik kaynak kodlu olan programlarin her zaman aciklarinin bulunmasi daha kolaydir crack etmek yada virus yazmak kolaylasir bunun yaninda yamamakta daha kolaydir ancak her zaman virus ler antiviruslerden once yazilir, siz antivirus u bulana kadar size gecmis olur zaten.
3- oyle yada boyle acik kaynak kod daha hizli gelisir ama kontrol mekanizmasi saglam degildir, bir otoriteye bagli olmayinca updatelerin, firmware lerin downloadlarin nerden gelecegini bilemezsiniz. kisaca standartiniz olmaz
4- microsoft zaten acik kaynak kod olayina adimlar atmaya basladi, adamlarin temel direk tasi olan .net frameworkun kaynak kodlarini acti, o yuzden altyapisi inanilmaz hizli gelismeye basladi buda demek oluyorki, adam sana mutfagi ve tum malzemeleri veriyor hemde bedava (Visual studio, sql server bunlarin express editionlari) ama mutfaktan kira aliyorlar (isletim sistemi) e o kadarda olsun artik herifler dilensinlermi.
5- evet caylak bir microsoftcuyum :) ve oylede kalacagim sanirim.

checkin spelling errors...
Sosyal ağlarda paylaş

Hani şey derse doğru olmuş olabiliyor, açık kaynak kodu hemencecik crack edebileceğiniz için serial koyamazsınız, bedava yayınlamak zorundasınız derse :)

Tabi yine de paralı birsürü linux programı var bkz navicat mysql, zend studio vs. ama onlar opensource değiller tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız platform seçmek saçma değil. ilk mesajlarda öyle bir hava sezdim. ben "iyi programcı linux'ta da yazar, windows'ta da yazar. cartta da yazar, curtta da yazar" yaklaşımına katılmıyorum.

misal insanların sıklıkla dediği bir şey vardır; java'da yazan .net'te de yazar (ya da tersi). kimse konsol uygulaması geliştirmiyor ki bu kadar kolay olsun geçiş. bir dil seçtiğinizde, aslında ortamı (environment) da seçmiş oluyorsunuz. ve bir ortamda uzman olmak için onunla çok fazla zaman geçirmelisiniz. zira bu ortamlar da sürekli gelişiyor.

misal .net'te proje çıkarmak, sadece c# (ya da diğer .net dillerini) bilmekle olacak şey değil. teoride öyle tabii. ama pratikte değil. hakkıyla bir iş yapmak istiyorsanız, öncelikle o ortamda neleri kullanabileceğinizi analiz etmelisiniz. onun için de onları bilmelisiniz. silverlight, xaml, asp.net, linq, wpf, wcf, wf falan fişmekan. java tarafı da böyle. hatta uzaktan gördüğüm kadarıyla daha da karışık. bir sürü alternatif teknoloji var. bir de bunların arkada işleyişleri aynı değil. atıyorum; ToString() metodu iki tarafta da aynı işi yapıyor olsa bile aynı biçimde yapmıyor olabilir. bunun yanında efektif ide kullanımı gibi faktörler.. uzar gider.

durum .net ve java gibi birbirine yakın ve (kısmen) işletim sistemi bağımsız ortamlarda bile böyleyken.. "evet, işletim sistemi seçmek önemli" derim.

bir kişi hem linux tarafında çok iyi, hem windows tarafında çok iyi olamaz. oluyorsa da cidden buralarda harcanmasın.

bir de şu var. programlar, genellikle insanlar tarafından yapılan işleri otomatize etmek için yapılırlar. bunun için de programı yazanın, otomatize edilen işle ilgili ufak da olsa fikri olmalı (genellikle çok fazla fikri olması gerekiyor). bu da sizi spesifik yazılımcı yapıyor bir süre sonra.. en azından iş dünyası böyle görünüyor ben baktığımda..

durumu somutlaştırırsam, durum şu; siz CRM projesi geliştiriyorsanız bir süre sonra CRM konusunda bilgili oluyorsunuz. pazar da sizi öyle kabul ediyor. kariyeriniz de o yolda şekilleniyor. ondan sonra çıkıp oyun yapmaya kalkarsanız, potansiyelinizin bir bölümünü de çöpe atıyorsunuz. özellikle iş süreçlerini otomatize eden projeler için bu çok geçerli bir durum.

ha bu kadar laf ettim ama ben "linux seç" ya da "windows seç" diyemem açıkçası. burada bahsi pek geçmemiş ama BI tarafında microsoft geliştiricileri için de iyi para var. microsoft, genelde partnerlerini besliyor bu konuda. microsoft deyince de aklınız redmond'a gitmesin =) türkiye ms'ten bahsediyorum. yoksa dediklerim çok havada kalır diye belirttim.

şirketlerin nasıl eleman aldığı konusuna gelince.. microsoft teknolojileri üzerine gitmiş bir firma, tabii ki de o yönde bir çalışan arar. linux tarafında da aynı hadise işte.

linux tarafında değerli eleman bulmak zor derler. ve bulunursa da havada kapılır. kesinlikle doğru. ama kişisel görüşüm, microsoft tarafında da "değerli" eleman bulmak zor. yani sorsanız herkes windows'u bilir vs. vs.. ama firmalar kendini kanıtlamış adamı zaten havada kapıyor. bunu yanımdaki bir kaç kişiden bizzat gördüm.

bu öyle bir konu ki üzerinde bırak yazmayı, oturup bir yerde konuşsak saatlerimizi harcarız herhalde. hem de bir sonuca varamayız =)
Sosyal ağlarda paylaş

Soylediklerin dogru olsa da goz ardi ettigin bazi seyler var. Bu soylediklerin ise basladiktan sonra belli olur.

Sen istersen linux'a yogunlasip daha sonra bu yonde bir is bakabilirsin ama bu senin seceneklerini oldukca daraltir. Obur taraftan genelde is arama surecinde yeterince iyi degilsen bunun secimini sen yapmazsin, firmalar seni secer.

"Buralarda harcanma" kismina katilmiyorum. Herhangi bir yer, buradan daha iyi degil ki...

Son olarak da, MS'in en buyuk partnerlarindan birisi tradesoft'tur mesela. Ise aliminda adamlarin umrunda bile degil senin windows veya linux kullanmis olman. Onemli olan "bos" insan olmamandir. Hatta java ya da baska dille gelistirme yapmis ol, yine ise alinirsin; zaten ogrenmen iki uc haftani aliyor. Universitede varacagin nokta teorik olmali, spesifik degil.
Sosyal ağlarda paylaş

başta söylediklerim ile sonda söylediklerim birbiriyle ilintili değildi aslında. yani işe alınma süreciyle, uzmanlaşma konularını ayrı ayrı ele aldım.

uzmanlaşma üzerine demek istediğim de tam senin dediğin cinsten. üniversitede böyle jenerik bir eğitim alırsın. doğru. ama kariyerin bu kadar jenerik ilerleyemez. bir konuda uzmanlaşırsın. zira o jenerik bilgiyle firmaların da ne kadar işini görürsün bilmiyorum. belki danışman olunur =P

harcanıp harcanmama konusuna gelince. açıkçası "buralar" derken, düşündüğüm kesin bir yer yoktu. zira ben hem windows'u hem linux'u yalayıp yutmuş adam tanımıyorum. yani konu linux ve windows kullanmaksa, tabii ki lafı bile olmaz da.. herhalde kullanmaktan bahsetmiyoruz? o zaman da ben rahatlıkla şunu derim ki öyle adam her türlü çoook sağlam yerlerde olur. türkiye ya da yurtdışı farketmez. ama girdiği yer çok iyi olur. bulunduğu projeler de çok iyi olur.

ha sonuçta ben zaten böyle bir adam olabileceğine de inanamıyorum dünya üzerinde. insan beyni bir yere kadar. bilgisayar dünyasını o beyne sığdırabilir olsaydık.. zaten bilgisayar dünyası diye bir şey olmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Is var abicim, o konuda kendini kasma ben 3,5 senedir linuxde gomulu sistem icin yazilim yazarak ekmek yiyorum, tavsiyede ederim eglenceli. Tabi cok kolay is bulunmuyor ama bi kirilma noktasi var ordan sonra genelde issiz kalmazsin. Oteki yandan linux'de aplikasyon yazmak icinde uzmanlasma lazim bence, cunku windows gun gectikce Posix standartlarindan uzaklasiyor, bunun yaninda linux'te kendi sistem cagri ve mevcut sistem cagrilarina kendisi icin yeni Flag'ler filan ekliyor. takip etmek, aktif olmak onemli bisey.
Sadece bazen, oyun yazilimciligi hevesim yuzunden windowstada gelistirme ortamimin ve ordada rahat hissetmek isterdim. ama linux'te de yapan yapiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte olayın bir de bu yüzü var. İnsanların %90'ı Windows kullanıyor. Sorun burada zaten.

Tamam serverların çoğunluğun Unix/Linux kabul edelim çünkü o istatistikler serverları ölçemez ama masa başında bilgisayarında çalışan birçok kişiyi ölçer gibime geliyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...