Farinal Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 bence ruslara boğazları açalım sıcak denizlere insinler kıbrısa falan
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ifade süper "olm varya bu füzeyi alırım, senin..."
firatram Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Kuzey kıbrıstaki Türkler neden TC Türklerinden nefret ediyor ? Cidden biri açıklasın nedenini bilmiyorum bende ama askerlik yapan herkes bunu söylüyor.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Gençleri nefret ediyor, AB'nin olanakları için. Yaşlılar ise büyük minnet duyuyor, kurtarıldıkları için.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 firatram said: Kuzey kıbrıstaki Türkler neden TC Türklerinden nefret ediyor ? Cidden biri açıklasın nedenini bilmiyorum bende ama askerlik yapan herkes bunu söylüyor. daha önce forumda uzun uzadıya tartışılmıştı bu. detayları istiyorsan o topiğe bakabilirsin. ama özet olarak şunları söyleyebilirim. - 70'lerdeki Kıbrıs'ta gerçekleşen soykırım sırasında, özellikle Rum karşıtları öldürülmüştür, Rum hayranları ise tam tersi. O yüzden şimdi Rum hayranı, Türk karşıtı kişiler çoğunlukta. Esas o günleri gören ve Türk'lerden yardım alan Kıbrıs Türk'leri aslında Türkiye'den gelen Türk'lerden nefret etmiyor. Gençler Türk karşıtı olarak yetişmiştir. - Bir diğer neden ise, KKTC kurulduktan sonra Kıbrıs'a Türkiye'den gelen kişiler hep hırsız, uğursuz, pis insanlar olmuştur. E, o dönemlerde en zengin en kültürlü insanlar Türkiye'deki işini bırakıp gelmiyecekti ya, işe en çok ihtiyacı olan kişiler gelmişti. Bunlar genelde kebapçı açmış veya inşaatlarda çalışmış durumda. Hep "pis" Türkleri gördükleri için de, "Kabasakal" diye bir terim çıkarmışlar Türklere karşı. - En önemli sebep, Rumlar feci zengin. Kıbrıslı Türkler çok tembel. Kıbrıs'a, sürekli Türkiye'den para aktığı için de daha çok tembelliğe alışmışlar. Yeni Kıbrıs gençliği istiyor ki, Rumların zengin hayatını yaşayalım, Türkiye'den ise para gelmeye devam etsin. Buna izin vermediği için Türkiye'ye kızgınlar. Bu yüzden Türklerden nefret ediyorlar. - Kıbrıs adasının gerçek halkının Rumlar olduğunu sanan, Kıbrıs'ın bir bütün olmasını isteyen, Rumlar altında tek bir devlette yaşamak isteyen Türkler de var. Facebook'ta felan bolca görürsün mesela. Bunların çoğu 20 yaşından küçük kişiler, Soykırım, PKK bunları bilmeden büyüdükleri için, Rumları Türklerden daha çok seviyorlar. Benim gözlemlediklerim bunlar.
Suark Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 bone bıde su durum var ama X tc vatandası olsun Y KKTC Markete girilir, birşey istenir Y'ler biraz tembeldir haliyle fiyat sordugumda bılmıom dıyıp gazete okumaya devam ettıgını bılırım adamın =) neyse daha genel ornek vereyim, Bir servis alınır Y den, X bunu beğenmez ise en ufak bir sorunla karsılasırsa Sizi biz kurtardık ulen sus muabbetı yapar beni kıl eder. Yani boyle bişey var bide
Bone Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 e öyle yapan kişiler Türkiye'de de vardır. "şehitler boşuna mı öldü, sen gazete okuyasın diye mi" gibi.
deja cyrano Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Farinal said: bence ruslara boğazları açalım sıcak denizlere insinler kıbrısa falan bad vlad ehehe.
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 bi nukelesek kibrisi fallout'u ulasir mi ki antalyaya falan?
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Farinal said: bence ruslara boğazları açalım sıcak denizlere insinler kıbrısa falan al şu fuzeyi kafanda patlat, sonra geri vermyide unutma!
balon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Amerika yedirecek sanki o enerjiyi size :)
deja cyrano Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Otedengelen said: bi nukelesek kibrisi fallout'u ulasir mi ki antalyaya falan? nuke'a baglı ama saglam bişey çakarsan avusturya'ya kadar yolu var.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 rumlarida turkleride atip caponlari yerlestirsek su kibrisa ya dunyayi ele gecirince ilk is bunu yapcam
-007- Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Hayır biz neden aramıyoruz o petrolü de bunlara bırakıyoruz! Adamlara cevap vermek yerine petrol arasak daha mantıklı olmaz mı mesela?
cengizhan66 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 007 tr veya kktc orda petrol arayamaz bulamaz ve cikartamaz cunku tr yillardir kktc nin taninmasina karsi yani taninmamis bi ulke ve uluslar arasi hukuk falan gibi seylere gore orda bi mok yapamaz zaten kktc uluslar arasi mapta yok komple ab topraki rum olarak gozukuyo (turkiye saolsun) olay boyle epic fail durumda yani tanitmaya kalksan aninda azarbeycan birtakim diyalokla rusya birtakim komsular ve birlesmis milletlerde iyi diyalokla aninda tanitila bilir ama turkiye buna karsi taninip oralarda birsey yapilmasini ve ordaki insanlarin ekmek kazanmasina karsi dogal olarak ordaki yeni nesilde turkiyeye karsi
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 hic oyle kolay bi is degil o ingiltere osmanlidan aldi kibrisi cekilirken turkiye eskiden benim topragimdi ora hem orda yasiya nturkler var bana verin dedi yunanistan turkler burayi bizden aldi zamaninda asil tarihi sahibi benim turkten cok rum var adada dedi ingiltere tarafsiz bir ulke kurdurdu rum yonetimi filan yok yani kibris diye bir ulke var sonra yunanistanda turkiyede adayi kendine almak icin birsuru dalavere cevirdi, rumlar turkler turkler rumlari provake etti sutten cikmis ak kasikta degiliz baya karanlik isler de dondu kibrista harekat oncesi ama uluslararasi bakinca sunu goruyoruz turkiye hukuksal olarak kendine ait olmiyan bir toprakta asker barindiriyor, kendi kurdugu kukla bir devleti bagimsiz yapmaya calisiyor, KKTC nin resmen taninmasinin ardindan hatay ornegi gibi olma ihtimalide var kibristaki durum ne olursa olsun bu boyle, bugun kibris taninirsa yarin salliyorum cinliler rusyada kendi soydaslari olan bolgede ruslari cinlilere karsi kiskirtip "aga ben burayi isgal ediyorum soydaslarimi koruycam birde devlet kurdurucam" diyebilir rusya ozellikle karisik bir federasyon oldugu icin imkani yok kibrisi tanimaz veya tanittirmaz, tanittirirsa amerikalilar ayni seneryoyu kullanip rusyayi parcaliyabilir diye korkuyorlar benzer sekilde iki ucu boklu degnek bu cunki yarin kuzey irakta kurulucak bir kurdistana disardan destek gelip benzer seneryo uygulanabilir o yuzden turkiye cok zor bir durumda ve statukoyu korumaya ve federasyon cozumuyle isin icinden cikmaya calisiyor ki bencede yapilmasi gereken bu kibrista iki ayri devlet cozumu turkiye icin cazip gorunsede ilerde sorun cikaricak bir cozum federasyon cozumunu ise rumlar istemiyor, gene turk tarafi federasyondan ayrilir turkiyeye katilir korkusu tasiyorlar, kibris sorunu adadaki siyasetin ana gundemi oldugu icinde iktidar partileri genelde halk ne istiyorsa onu saksakliyorlar dogrulari anlatmak yerine demokrasi diyalogla ve karsilikli guvenle isler, federasyonlar demokrasi ustune kuruldumu saglikli calisir iki tarafta birbirine guvenmedikce yurumez bunun icinde kafalarin degismesi lazim oda egitim sart a getiriyor konuyu
cengizhan66 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 cok sacma peki o zaman rusya abazya ve guney osatyayi bagimsiz devlet olarak tanidi ama abd rusya ic islerine karisamadi. bi kere kibrisi tanimak rusya icin bulunmaz firsat yani tanitmaya calissan adamlar direk batiya bir takim soz gecirme baski oalrak gorduklerinden aninda tanir. diyer turkdevletleride elbet tanitilabilir diyaloklarla azarbeycan direk tanir zaten ordaki yonetimde ab liler yok rusya yanlisi azarbeycan rusya elbette surekli bati ve abd ye laf atacak politika izlemeli cunku cok az eski sscb yeri haric tamami rusyanin 1 numarali dusmani rusya bir sey demezse onumuzdeki yil ukranyaya fuze savunma sistemi gelebilir 2-3 yil sonra tamami abd yanlisi hukumetler basagecer eyer tabi kılını kipirdatmassa bu arda soylemeden olmicak miliyetciligin hic olmadigi bi ulkeyi dusun sonra gocmen olarak 500k arabi getir 6 ay sonra herkez nazi marsi gibi(bolgedeki halk) kendilerini en ustun irk saymassa arap olayim yani yalan o hikaye asla kibris sorunu cozulmicek kanla baslamis kanla bitecek bikere eytim olarak sana kucukken ne enjekte ediyolar yunanistan dusman rusya dusman (ki rusya 1 dunya savasindan sonra surekli dost politika izlemis hep yardim yapmis ulke bugun bile basbakan gitse en iyi protokalle karsilaniyor) iran dusman suriye dusman kurtler dusman... tabi bu enjekte sadece tr de yok diyerlerindede var eytim bi nevi militarizm e destek veriyor.
Öne çıkan mesajlar