Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista SP2

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Birçok iyileştirme içeren Vista SP2 çıkmış birkaç hafta önce ben bir süredir takip edemiyordum o yüzden yeni haberdar oldum. Nette birkaç yerde gördüm yüzeysel olarak baktım ancak ingilizce versiyonlar için yayınlandığını gördüm. Türkçe sürüm ne zaman çıkar acaba bir bilginiz var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Korkma sorun yok :)

said:
Windows Vista SP2, geçen hafta ortaya çıkmış ve bazı sorunları azaltıp, hızı artırmak için optimize edilmişti. Bu iddiaların bazılarını gerçekten başardı fakat PC World okuyucuları, hoş bir sürprizle de karşılaştılar.

Pek çok kullanıcının bildirdiğine göre, Vista SP2 yüklendikten sonra; önemli ölçüde sabit disk kapasitesi kazanıldı. Hatta bu, bir okuyucunun ifadesine göre 40 GB seviyesinde gerçekleşti. Bazı kullanıcılar da bu iddiayı desteklediler. İfadelere göre; 90 GB'lık boş alan 120 GB'a fırlayıvermişti.

Bunun en çarpıcı tarafı ise, kullanıcıların ekstra hiçbir işlem yapmadıklarını söylemesi oldu. Vista SP2, gelişmiş bir temizlik aracı sunuyor. Bu aracın adı da compcln.exe...

Bizim tahminimiz, compcln.exe'in otomatik olarak, belirli periyotlarda çalıştığı yönünde... Ancak bu konuda, Microsoft henüz bir açıklama yapmadı. Microsoft, bu gelişmeye sessiz kalmayacaktır çünkü bu çapta bir sabit disk kazanımı, her kullanıcıyı mutlu edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Netten buldum yükledim de, henüz öyle bir boş alan coşkusu ya da gözle görülür bir değişiklik çarpmadı gözüme, zaten Vista ile sorun yaşayanlardan değildim SP1 varken de :)

Win7 RC çok cezbediyor aslında da üşeniyorum. Bir format şimdi, release zamanı bir daha, arada beğenmezsem Vista'ya dönüş falan, kim uğraşacak. Dual boot da sevmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende oldukça memnunum vistadan ilk başlarda sorun yaşarken hep vistayı suçluyordum ama ramlerimi değiştirdikten sonra hiç sorun yaşamadım, performans olarak gayet iyi durumda.

Aynen ya... Bende win7 denemek istiyorum ama aynı gerekçelerle hiç elleşmedim en iyisi çıkış tarihini beklemek olacak.

Penguenlerde tatlı şirin yaratıklar tabi :P
Sosyal ağlarda paylaş

Belirtmeyi unutmuşum bu arada, öyle "gelişmiş drive cleaner" falan değil de daha çok kurulu update ve Windows componentlerinin setup dosyalarını kaldırıyor sanırım, bir daha uninstall edemezsiniz diyor çünkü sorarken. Dolayısıyla ara ara çalışıp temizlik yapması gibi bir şey söz konusu değil gibi duruyor, update yaptıkça olur olsa olsa.

Sistem klasöründen programı elle çalıştırmayı bile denemeden tahmini yorum yazan teknoloji sitesi/dergisi de süpermiş, "önüne gelen konuşuyor" resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...