Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mu Kitasi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
MU Kitasi olarak adi gecen ve bir yigin arastirma teorileriyle gozler onunde durup hic tam alakayla ilgilenilmemis bu konu hakkindaki gorusleriniz nelerdir ?

( Ciddiyetli bir tartisma olursa inanin mutlu edersiniz )
Mesaj tarihi:
Fenomen diye bir dergi vardı 90 larda. Bir sayısında Anıtkabir'de bulunan bazı belgeleri yayınlamışlardı. Atatürk'ün el yazısıyla düştüğü notlar vardı belgelerin alt kısımlarında. Mu kıtasıyla ilgiliydi belgeler.
Mesaj tarihi:
atatürk ve mu kıtası diye bi kitap vardı. baya başarılı bi kitaptı. hem atatürkün kıta hakkında yaptırdığı çalışmalar hem de kıta hakkında bilgi veriyordu
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Tarihi belgelerin orijinalleri olan bi site var TDK'da.

Konuyla alakalı olarak Güneş Dil Teorisi diye bi teori ortaya atılmış Atatürk döneminde. Bu konuda dünyaca ünlü profesörler falan gelmiş, araştırma yapmışlar. Bi tane araştırma var, kitap şeklinde ve Mu Kıtası'nı anlatıyor, çok ilginç okumanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki adreste konuyla alakalı araştırmalar ve yazışmalar var. En altta Atatürk döneminde Mu Kıtası'yla alakalı belge ve araştırmaları bulabilirsiniz.

tdkkitaplik.org.tr

tdkkitaplik.org.tr
  • 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Kimin teorisidi bu ünlü birisiyidi de kim Mu ve birşeyi daha vardi asıl o olayları değerini artırmıştı unutum ünvlü novel yazariydi sanırım ama kim kafama takildi şimdi..
Mesaj tarihi:
Tekrar okuyunca anlamadım ne dediğimi "ne kafası yaşamışsam",

Demek istediğim Bu "Mu kıtası olayını ünlü bir yazarımız geçenlerde haber olmuştu ama o yazarın adı ne idi onu demek istedim".
Mesaj tarihi:
Bence ileride gerçekliği yüzde yüz olan bir konu sinan meydanın bu konu hakkında iki ciltlik bir kitabı var kitabın ismide 'Atatürk ve mu kıtası' Atatürkde bu konu ile epey bi ilgilenmiş ama vefatından dolayı olaya noktayı koyamamıştır.
  • Yeni Oluştur...