Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Konu asıl olarak ailesinin çocuğun piskolojisini bozma ihtimali üzerinden extremistlerle atışmaya döndüğüne göre okunacak pek birşey kalmadı herhalde. Hemen başkasının uç bir lafını alıp konuyu çekiştiriyorsunuz. Uç şeyler söyleyenlerle işim olmadığına göre yazacak birşeyde kalmamış demektir. Polise taş atan çocuğunda, ailesini tarikata gitmek istemediğinden öldüren çocuğunda birincil olarak ailesini ve çevresini sorumlu tutuyorum şahsen. Bu kadar :F
burtonesk Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Reogmar said: çocuk durduk yere psikopat olmamıştır, ne kadar sıkıntıya girmiş ki o yaşta böyle ekstrem duygular yaşamış.fena. katılıyorum muhtemelen annesi haketmiştir bunu. çok yazık olmuş ya çok üzücü bir olay.
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 bir cocugun kendi kendine pisikolojisini bozma ihtimali nedir zaten? ya genetik sinir hastaligi vardir ya da baska alternatif bulamiyorum eger 13 yasindaki cocuk suc isliyorsa, suc her zaman ailededir
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 burtonesk said: Reogmar said: çocuk durduk yere psikopat olmamıştır, ne kadar sıkıntıya girmiş ki o yaşta böyle ekstrem duygular yaşamış.fena. katılıyorum muhtemelen annesi haketmiştir bunu. çok yazık olmuş ya çok üzücü bir olay. haketmis dersen, velet damgasi yiyosun otomatik olarak
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 InneR_ChaoS said: burtonesk said: Reogmar said: çocuk durduk yere psikopat olmamıştır, ne kadar sıkıntıya girmiş ki o yaşta böyle ekstrem duygular yaşamış.fena. katılıyorum muhtemelen annesi haketmiştir bunu. çok yazık olmuş ya çok üzücü bir olay. haketmis dersen, velet damgasi yiyosun otomatik olarak Sadece ''velet'' damgası değil: aquatik said: Çocuğu anlayabiliyorum; çok çaresiz hissetmiş olmalı kendini...Psikolojik sorunlarının da olduğu apaçık, nedeni de büyük olasılıkla aile baskısı. Cahil, eğitimsiz anne-baba baskısı. Ama anne-babayı suçlamak, onların da özellikle doğudaki milyonlarcası gibi eğitimden yoksun bırakıldıklarını göz ardı ederek, çocukları tarafından öldürülmeyi hakettiklerini düşünmek, en az o cahil, bilinçsiz anne-babalar kadar cahil, aymaz, bilinçsiz, sağduyusuz olmayı gerektiriyor. Öldürsün mü yani tüm çocuklar, anne-babalarını cahil oldukları gerekçesiyle? Devletin görevi değil mi o çocuklara sahip çıkmak, onları ve ebeveynlerini eğitmek? Taş devrinde mi yaşıyoruz? Akli melekelerinizi mi yitirdiniz? Olay tam bir trajedi, ama forumda belirtilen görüşler çok daha trajik. Çünkü eğitim yönünden Türkiye ortalamasının çok üstünde bireyleri barındıran bir platform burası. Çocuğu, çaresizliği, bastırılmışlığı, ruhsal sıkıntıları nedeniyle mazur görebiliyor, anlayabiliyorum. Anne-babayı da cehaletleri, yoksullukları, kültürel geçmişleri, olası çaresizlikleri nedeniyle mazur görebiliyorum, ama burada ''annesini öldürmekle iyi etmiş, pis kadın bunu çoktan haketmişmiş'' diyerek güya görüş! belirtenlerle empati kurmakta çok zorlanıyorum. Düşünebildiğim tek şey, müthiş sevgisiz, ve şiddete dayalı bir aile eğitimi aldıkları yönünde...
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ailene de laf geliyor yani sana sevgi veremedikleri için =(
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 empati kur cok seviyosan empatiyi al sana empati sokakta esinle yuruyosun ramazan denen ayda ve esin su iciyor 2 tane "cahil deyip, empati kurdugun" sand nigger geliyor, size laf atiyolar, birakin lan suyu kafirler diye sen de karsilik verince gelip esini bicakliyolar ve senin belinde de silah var diyelim hadi simdi de cahildir, onlarin sucu yok diye vurma onlari, empati kur, beni unuttunuz beni de bicaklayin de yasanmis olay bunlar, ramazanda yemek yedi diye bicaklananlar, tacize ugrayanlar
burtonesk Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 bilinçle veletlikle filan alakası yok, zaten yazan yazmış uzun uzun kim bilir neler yaşadı çocuk diye. o yaşta çocuğu bu hale getiren ölmüş kadına, öldürme noktasına gelmiş çocuktan daha az üzülebiliyorum demek istedim ben. çok trajik olay. çocuk muhtemelen kendinde değildi öldürürken, kim bilir ne yaşadıysa öncesinde.
Fly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ayrıca 11 mi 13 mü takip edemedim de, özellikle de 11 ise gelecek kaygısıyla hareket etmiş olma ihtimali epey düşük. en fazla bu derece tepki beklemediği için ne yapacağını şaşırmış, kişiliği nasıl geliştiyse de silahtan başka çözüm gelmemiş aklına. hepimizin hayalleri, idealleri şusu busu vardı 10-11 iken evet, gerizekalıydık demiyorum ancak anneniz babanız size karşı çıkınca en fazla küsülür, trip atılır daha normal bir aileyi baz alırsak ; bu olay da kötü yetişmiş bir çocuğun "trip atması"ndan başka bir şey değil bence.
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 iste insan psikolojisi böyle hafife alincak birsey degil. neler neler var daha. baska birisine yapmak bir yere kadar da, gözlerine sis batirip kendi kendisini kör eden cocuklar gördüm. kim bilir neler yasadi da o hale geldi. oha lan kizmis. ha tabi etrafinda dönen binlerce ''baba beni okula gönder, kizlarimizi okutalim'' tarzi reklamlardan cok fazla etkilenmis belli ki.. gerisi malum hey gidi insan psikolojisi.
Öne çıkan mesajlar