daverc Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 11 milyon Euro teklif etti beşiktaş geçtiğimiz dönem, satmadı kayserispor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 sabahtan beri 3-4 tane filan hukukçu dinledim ve hepsi bosman kurallarıyla bağdaştırdı durumu. benim bildiğim bosman kurallarının çıkış noktası ki şimdi okuduğumda o, bir futbolcunun başka takıma gitmek istemesi ama onu alıcak klübün yetersiz para verdiği için izin vermemesi idi. bunun üzerine işte olay mahkemeye gidiyor ve orda oyuncuların birer mal değil, insan oldukları ve bu olayların insan haklarına aykırı olduğu iddia ediliyor. yani bu tip durumlarda takımlardan çok oyuncuların dedikleri daha dikkate alınıyor. fifa da bu tip durumlarda oyuncuların tarafını tutuyor zaten. amma velakin bu durum fifaya filan gitmicekmiş. çünkü olay tamamen yerel. şurda bazı arkadaşlar okuma yetilerinin zayıf olduğunu düşünüyorum. hukukçular- bosman diyorum hala demirörene laf atmak için yarışıyorlar. ağzınıza dolanmış bi tüpçü lafı gidiyor maşallah. klüplere direk hakaret etmek yasak başkanlara etmek serbest mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 O +1 Gökhan Emreciksin değil mi? O diye biliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Aziz yıldırım isim belli değil dedi, zaten formalite icabi bir teklif olduğundan oyuncu adı verip, küstürmek istemiyor sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 ofbat,yanlış biliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 nickimi tam yazabilirsin kimse bişey demez :) evet bazı şeyleri yeni gördüm, expired filan yazıyormuş ama şu kuralları uefa sitesi tarzı bi yerde bulamadım o da garip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistftw Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Sevgili beşiktaşlılar. Bosman kuralının bu durumla alakası yok. Sizin dediğiniz şöyle bi durumda geçerli olur. Futbolcu gitmek istiyorum der.Klüp ise satmıyorum diyip bütün teklifleri reddeder veya astronomik rakamlar atarsa ortaya bu futbolcu köle değil, diyip fifaya başvuruda bulunur haklı bulunursa serbest kalır. Ama! futbolcuların zaten bonservislerini 0'lamak için birsürü hakkı var. Sizin mantığınızla Mehmet Topuz daha sözleşmesi bitmeden Beşiktaş'a transfer olabilir.Astronomik örnekler var. 100M Euro civarı bonservisi olan futbolcular var.Bunlar köle değil ya. İstediği klübe el altından yine astronomik rakamlar alarak ben doğuştan bu takımlıyım diyerek inanılmaz şekilde transfer olabilir diyorsunuz.... Basit bir soru soruyorum. Yarın Holosko,Yusuf,Ernst,Tello 4'lüsü biz doğuştan Fenerbahçeliyiz artık orda oynamak istiyoruz diye açıklama yapsalar.Bıraksın dimi Beşiktaş yönetimi bu futbolcuları bedavaya ;) Böyle bir mantık yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 bu arada yarın federasyonun bir basın açıklaması olcakmış, bu konu hakkında da bişeyler derler heralde. ligtv de çok güzel bişey dendi. kimin hukukçuları daha iyiyse o kazanıcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistftw Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 http://www.fifa.com/aboutfifa/federation/administration/playersagents/regulationstatustransfertsplayers.html Bitch senin için buldum bak =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 raistftw said: Sizin mantığınızla Mehmet Topuz daha sözleşmesi bitmeden Beşiktaş'a transfer olabilir kimse bunu demiyor işte. parası neyse verilicek. adam kayseride de oynamam artık diyor. kayseri napıcak adamı alıp turşusunu mu kurucak. oyuncusuna cezayı bile istediği gibi verememe durumu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 İki takım bir futbolcu icin esit sartlar öneriyor ise, bu durumda futbolcunun isteğinin göz önünde bulundurulması ile ilgili bir kuraldan bahsediyorlar sanırım. Bosmann in bilinen genel geçer kuralları değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 6 milyon euro veren takım 5 milyon + 1 futbolcuda verir yani, arada büyük fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistftw Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Tabiki eşit şartlar sunulursa futbolcunun isteği öncelikli olur mantıklı olanı da bu. Ama artık ortalıkta farklı olaylar var. Klübün isteği dışında transfer görüşmesi yapması beşiktaş'ın gibi. Ki işin o boyutu çok karışık Aziz Yıldırım bana Alex+5m euro teklif etti Topuz için der. Dengi teklif de yapamaz Yıldırım Demirören. Ortada futbolcu faktörü falan var çünkü ;) o +1 futbolcu o yüzden var orda büyük ihtimalle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Hah işte , Klübün ve futbolcunun menfaatlerini yok sayıp da, kisisel hirs ve cikarlar isin icine girdiği zaman , olay bu noktaya geliyor. Milletin insan haklari ivir zivir bahsettiği konu da budur sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 raistftw said: Tabiki eşit şartlar sunulursa futbolcunun isteği öncelikli olur mantıklı olanı da bu. Ama artık ortalıkta farklı olaylar var. Klübün isteği dışında transfer görüşmesi yapması beşiktaş'ın gibi. klübün isteği dışında ne demek? klüp futbolcusu ile konuşşulmasını mı yasaklıyor? olumlu cevap alındığı an gidip konuşmuşlar. direk aldık diye haberler çıkması yanlıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 varmi gelişme ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mad_Wolf Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 arkadaslar yani ne ile neleri karistiriyorsunuz bosmanla bunun tek alakasi futbolcunun kole olmamasi sonucu o akdar baska bagdasan bir yeri yok......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Biz bu adamı alırız. fener maçında da yapıştırır bi tane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 real barbunyaya gitti dediler en son Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 BiTcH_oFBaT said: Bosman kurallarına göre futbolcuların istediği olur. insan haklarına yakırı. futbolcu mal mı öyle al sat istediğin gibi. bu durumda ise futbolcu isteğini belirtmiş. kayserisporda oyuncusunu satıcağını zaten açıklamıştı, beşiktaş ve kayseri klüpleri oturup anlaşıcaklar bonservis üzerine. fenerbahçe bonservisini veremez beşiktaşa, artık öyle eskisi gibi aracılık yapma olayı yasakmış. ben alır hemen ona satarım tarzı. futbolcu eğer gitmek istemezse bonservis alımı iptal olur. transfer gerçekleşmediği için. eğer anlaşırlarsa kayseri ve bjk li yöneticiler biticek bu iş. artık tersi olmaz heralde. bosman kuralları sadece sözleşmesi biten futbolcular için. eskiden sözleşmen bitse de bonservisin kulüpte kalıyordu. adamlar vermiyordu. burda öyle bi durum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 barcelona parayı basıp alıp, gs ye hediye edicek bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Buyse said: BiTcH_oFBaT said: Bosman kurallarına göre futbolcuların istediği olur. insan haklarına yakırı. futbolcu mal mı öyle al sat istediğin gibi. bu durumda ise futbolcu isteğini belirtmiş. kayserisporda oyuncusunu satıcağını zaten açıklamıştı, beşiktaş ve kayseri klüpleri oturup anlaşıcaklar bonservis üzerine. fenerbahçe bonservisini veremez beşiktaşa, artık öyle eskisi gibi aracılık yapma olayı yasakmış. ben alır hemen ona satarım tarzı. futbolcu eğer gitmek istemezse bonservis alımı iptal olur. transfer gerçekleşmediği için. eğer anlaşırlarsa kayseri ve bjk li yöneticiler biticek bu iş. artık tersi olmaz heralde. bosman kuralları sadece sözleşmesi biten futbolcular için. eskiden sözleşmen bitse de bonservisin kulüpte kalıyordu. adamlar vermiyordu. burda öyle bi durum yok. hukukçunun sözleri onlar, ordan duyup yazdım. kaç defa söylicem hukukçular dan duydum diye. demek ki işlerini bilmiyorlar. ne diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Kayserisporun amaci üzüm yemek olsaydı, Mehmet topuz fenerbahce ile sözlesme imzalamak istemeyince, besiktas ile görüsürüz derdi. Ama daha baştan kestirip atiyorlar. Kayserispor beşiktaşa satmak istemiyor. Yoksa Besiktas para değil de gazoz kapağı mı öneriyor sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistftw Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Bir futbolcunun sözleşmesi sürüyorsa (6 aydan fazla) o futbolcuya sözleşmeli olduğu klübün izni olmadan Transfer deme hakkına sahip değil hiçkimse. Bu fifa kurallarına göre yasak. Bundan ceza alanlar oldu örnekler mevcut. En basiti Roma-Mexes şuan benim aklıma gelen.Mourinho da benzer bi olaya karışmıştı diye hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 said: bosman kararları açılan davayı sonuçlandıran avrupa adalet divanı; 1) öncelikle, futbolun bir ekonomik sektör olarak kabul edilmesi gerektiğini; futbol dahil tüm profesyonel spor dallarının, birer ekonomik alan ve aktivite olarak görülmesi gerektiğini; 2) avrupa topluluğu vatandaşı futbolcuların, kontratlarının bitiminin ardından bonservis gibi kısıtlamalarla transferlerinin engellenmesinin hiçbir hukuki dayanağı olmadığını; 3) ab vatandaşı futbolcuların milliyetlerine dayalı herhangi bir kısıtlamanın (en fazla 5 yabancı oyuncu oynatma kuralı) milli takımlar dışında, yapılmasının yasadışı olduğunu; 4) bu konuda kulüpler tarafından yapılacak rekabeti engelleyici centilmenlik anlaşmaların avrupa komisyonu tarafından en ağır şekilde cezalandırılacağını; 5) bu kararların, bundan sonraki gelişmelere de kaynak olacağını, gerekçeli kararında hükme bağlamıştır. kurallar sadece bunlarsa senin eleman bilmiyormuş pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar