Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bunlar da sanat olarak gorulmeli

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Nasıl var Tanrı? Gördün mü? Gelip konuştu mu seninle? Taksim'e inip "sizi ben yarattım uleyn!" dedi mi? sdfgdsfg :D

tengri elementlerin icinde sakli

tengri bizi yaratmadi, sadece doga ananin gucune tengri diyoruz biz samanistler
Mesaj tarihi:
@Baggio: O konudaki tartışmalarda çok güzel açıklıyoruz derdimizi. O saydıklarını da söylemiyoruz tabii ki. Daha bizim ne dediğimizi anlayamıyorken gelip dalga geçiyorsun. O averaj insan davranışı değil direk averaj altı insan davranışı oluyor..
Mesaj tarihi:
@Penthesilea:
Kendi araştırmamı yaptım. Kitaplar okudum, uzmanları dinledim, yapılan deneyleri inceledim. Bilimsel verilere baktım, kendi sonuçlarımı çıkardım. Konuya tek bir bakış açısından değil, her türlü açıdan baktım.

Senin conspiracy teorist/boş adamlar diye tek celsede sildiğin insanların kim olduğunu biliyor musun bile? Adamların geçmişini, nerelerde okuyup neler başardıklarını hiç duydun mu? Amacım asla suçlamak değil ama konu hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapılınca böyle tartışmalar çıkması normal. :)

Daha önce defalarca da söylediğim gibi, ben sonuçlarımı tek izlediğim bir videoya dayandırmıyorum.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Nasıl var Tanrı? Gördün mü? Gelip konuştu mu seninle? Taksim'e inip "sizi ben yarattım uleyn!" dedi mi? sdfgdsfg :D

@İlke: Abi crop circle'ların çoğunu insanlar yaptı eyvallah da nerden akıllarına geldi 100 sene önce öyle "sanat" yapmak? :D Ben seni daha açık fikirli bilirdim hıh! Ayrıca hangi xbox diye bize soracağına şirketine sorsana :D
abi asil "piramitleri uzaylilar yapmistir" demek geri fikirlilik. inancin ne kadar guclu bisey oldugunu, misirlilarin matematik konusunda ne kadar ileri olduklarini, kolelik sistemini falan bilmemek yani. amaaan insanligin gucu yetmez buna demek gericiliktir valla asil.

ayrica, SLAVERY: GETS SHIT DONE.

benim hic konsolum olmadi, sorayim dedim arkadaslarima, gelmeyin ustume =( elite alicam indirimli zaten 4-5 tane alicam hatta her gun baska birini kullanicam.
Mesaj tarihi:
Baggio said:

InneR_ChaoS said:

niye uzayliyi hep gelismis varlik diye gozumuzde buyutuyoruz anlamiyorum

Konuyla ilgili varsayımlarımız var, onları atlamışsın. Isı aktarımı problemi gibi "kabuller" diyoruz önce;

1. Uzaylılar vardır ve bu belgesellerle şüphe götürmez şekilde kanıtlanmıştır.
2. Uzaylılar hyperjump'tan tut da time travel'a kadar her şeyi aşmıştır. Bizden geride olmaları mümkün değildir.
3. Paticik bünyesinde örneğin radyasyonun spesifikasyonlarını insan yapılarıyla uyuşturacak bilimsel düzeyde aşmış bir insan yoksa, bu demektir ki o bir UFO eseridir.
4. Gelişmişlik sıramız şu şekildedir; uzaylılar > inananlar > inanmayanlar (bkz. "averaj insan").
5. Uzaylıların yaptıklarına akıl sır ermez, öyle "neden böyle yaptılar" falan gibi soru sorunca gerizekalı oluyoruz otomatik.

Yani bunlara göre tartışacaksan devam, yoksa böyle abuk subuk teorilerle gelme, kızarlar :p

lol troll of the month award goes to..
Mesaj tarihi:
İlke evrime inanıyosun bildiğim kadarıyla. Neden başka evrinlerin olabileceğini düşünmüyosun ki? Tüm uzaylılar gelişmiştir demiyo ki kimse. Buralara kadar gelebilecek olanlar gelişmiştir. Hala tek hücreli olanı da vardır komplex olanıda vardır. Tabi bunlar "bence".
Mesaj tarihi:
Osso said:

İlke evrime inanıyosun bildiğim kadarıyla. Neden başka evrinlerin olabileceğini düşünmüyosun ki? Tüm uzaylılar gelişmiştir demiyo ki kimse. Buralara kadar gelebilecek olanlar gelişmiştir. Hala tek hücreli olanı da vardır komplex olanıda vardır. Tabi bunlar "bence".
ben uzayda hayat yok demiyorum ki, bana da olmasi mantikli geliyor. daha birbirimizi bulacagimizi zannetmiyorum ama.

ama dunyaya gelip crop circle yapmalarini tabi ki mantiikli bulmuyorum yani. veya piramitler gibi insanoglunun en buyuk eserlerinden birini uzaylilar yapmistir demeyi.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

Osso said:

ben uzayda hayat yok demiyorum ki, bana da olmasi mantikli geliyor. daha birbirimizi bulacagimizi zannetmiyorum ama.

ama dunyaya gelip crop circle yapmalarini tabi ki mantiikli bulmuyorum yani. veya piramitler gibi insanoglunun en buyuk eserlerinden birini uzaylilar yapmistir demeyi.

hem serefsiz hem de infialci uzaylilar
Mesaj tarihi:
hayır esasında çok yüksek teknolojileri var, o teknoloji de bizde olmadığı için "siz anca bu sembollerden anlarsınız" diyerek crop circles ile iletişim kurmaya çalışıyorlar.

bilgisayar teknolojisini geliştirmek lazım.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

@Baggio: O konudaki tartışmalarda çok güzel açıklıyoruz derdimizi. O saydıklarını da söylemiyoruz tabii ki. Daha bizim ne dediğimizi anlayamıyorken gelip dalga geçiyorsun. O averaj insan davranışı değil direk averaj altı insan davranışı oluyor..

Çok güzel açıklayıp bunları demiyorsunuz? Valla ben sizin gerçek bellediklerinizden farklı teoriler (neden böyle yapsınlar ki salak mı bunlar tarzı) düşünüp sordum diye bile yemediğim laf kalmamıştı, olayları hatırlamadan ya da inkar ederek hakaret etmek nasıl bir insan oluyor? Banlı haliyle başkasının hesabından girip at gözlüğü koyan dengesiz bile çıkmıştı yani. Sen yapmadın bunları tabii de, inkar etmek de gereksiz.
Mesaj tarihi:
İşi olasılık hesabına dökersek vardır muhtemelen. Sırf insansı türlerin varlığı için elverişli koşullar sağlayan gezegenler bile tespit ettiler, ki işin bir de bizden farklı metabolizmalara sahip olabilecekleri ihtimali giriyorsa dünya dışı yaşam vardır denilebilir. Ama karşılaşmak gerçekten de düşük bir ihtimal. Biraz saçma bi örnek olucak ama bir uygarlık, bir gezegenin üzerinde ne kadar süre var olabilir ki? Uygarlık tarihi ile evrimsel tarih arasında o kadar büyük uçurumlar var ki... Evrimsel tarih ile de jeolojik tarih arasında o kadar büyük uçurum var. Mesela dünyanın oluşumu, gelişimi filan 5-6 milyar yıl civarındaydı sanırım. Eh, insanlık olarak son 300 yılda doğal kaynakların içine edip topunu sömürmeyi başardık, güzelim gezegen gg.
Yani yaşam varlığını destekleyecek gezegenler oluşsa bile(ki çok az sayıdalar) bir uygarlık var olmuş sonra yokolmuş olabilir, ya da henüz evrim sürecinin başlarındaki minik minik bakteriler böcekler filan da olabilirler.
Hadi bir uygarlık, insanlıkla aynı anda var oldu, binlerce milyonlarca ışık yılı uzaktan bizi tespit ettiler, uğraştılar didindiler geldiler buraya.Gidip tarlaya resim mi yapar lan bunlar? Nasıl hastalıklı bir zihniyettir?

-Başkanım, 3 milyon ışık yılı uzaklıkta yaşam barındıran bir gezegen tespit ettik.
-Generale söyleyin filoyu alıp gitsin gökyüzünde ışık filan saçsın, tarlalara resim yapsın!

Çok saçma bence. Ama işin hep uygarlık ve teknoloji boyutundan bakıyoruz, ama kültür olarak ele alırsak belki böyle bir kültürleri de vardır. Hani hacı kılıklı bi tipe "merhaba" dediğinizde size uzaylı görmüş gibi bakar ya, hani "selamın aleyküm desene bre kafir" diye haykıran nefret dolu bakışlarla süzer ya, bu olayın aynı şey olduğunu da düşünmüyo değilim. Belki kendi dillerinde birşey ifade eden bir sembolle selamlıyor ya da görsel olarak bir sinyal göndermek için ışık yayıyor da olabilirler. Diğer yandan da uzaylıların bu kadar gelişmiş olduklarını varsayıyorsak eğer; tarlaya şekiller çizmelerinin insanların %99 una(%0,95 i de ekinlerinin derdinde:P) hiçbirşey ifade etmediğini de kavramaları lazımdı şu ana kadar.

Ama saçma konular bence. Tartışmak ta pek birşey ifade etmiyo aslında. Zira taksim meydanının ortasına inip selamın aleyküm dünyalı demedikleri sürece tarlalara şekil çizip gökyüzünde ışık saçmaları, komplo teorisyenlerinin fazladan kitap satmasından başka hiçbir işe yaramadı, yaramıycak ta.
Mesaj tarihi:
Sertleştirirsen tartışmayı öyle olur tabi. Kimse o videolar belgeseller kanıt demedi ki. Hard evidence yok diyoruz zaten, olsa dünyaca kabul gören bir gerçek olurdu bu. Yani o listedekiler çok uçuk şeyler bir sinirle 1-2 kere söylendi belki de. Ki sizlerin söyledikleri de hiç hoş şeyler değildi yani. En azından ben kendi adıma diyebilirim ki çok da güzel açıklamalar yaptım, hiç de hakaret etmedim.
Mesaj tarihi:
sinad said:

kuranda insandan üstün varlık olmayacağı yazıyor

benden kenan doğulu beyaz yalan şarkısı gelsin o zaman

Selam dini bilmeden lütfen yanlış yorumda bulunma sonra dalga geçerler seninle tıpkı yukarıda olduğu gibi.

Söylediğinin aksine İsra suresinde ''Andolsun, biz sizi yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık.'' der.

En üstün olmak diye bir ifade kesinlikle yoktur ve kuran dünya dışı yaşamı birçok şekilde ele alır. Arapça okuyanlar ve okuduğunu anlayamayanlar kulaktan dolma bilgilerle dini öğrendiği için bundan bihaberdir.
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

piramitlerin insan gücüyle yapılabileceğine inanıyorsanız size iki doz kalkülüs yazıyorum
buyrun matematik diplomam var ben inaniyorum.

kac insan calisiyordu biliyor musun + basit makinalar gordun mu lisede
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...