Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi internet sağlayıcısını kullanıyoruz?

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

Sehir icinde dsl olanlar standart bakir kablolari, turksat kendi sebekesine(hali hazir kablotv) kadar apartmanlara coax larla , superonline fiber(quiknet) ise kendi site sebekesinden telekom routerlarina kadar fiber kullaniyor.

Ondan sonra sehirlerarasi ve yurtdisi cikislarin hepsi telekom uzerinden. Bunun disinda telekom ve turksatin buyuksehirleri kendi hatlarini kullanarak baglamak uzerine bi kac projeleri var. (hatta baslamis bile olabilirler son durumdan haberdar degilim) Birdr turkcell in ileride telekom a rakip olarak yurtdisi cikisi alacagi gibi soylentiler var. superonline ile altyapi olusturuyorlar simdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

superonline ile tellcom birleşti dolayısı ile quiknet de superonline ın oldu.

yurtdışı çıkışları için kesin bi bilgi olmamakla şu diyebilirim
tt de ne zaman net göçse quikde de hissedilir şekilde yavaşlamalar görüyorum. 20mb bağlantım var mesela geçen haftaki tt de olan aşırı yavaşlamalarda sağlayıcım tellcom olmasına rağmen hız ölçümlerinde 7mb-10mb arası çıkıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Quiknet gerçekten bu kadar iyi mi? Download hızından çok, İngiltere, Almanya, Fransa, Amerika gibi sık sık bağlanılan ülkelere ping değerleri nasıl? Bağlantının kalitesi (hız, ping, vs) dalgalanıyo mu yoksa her zaman iyi mi?
Hatta yakın zamanda kablo internet kullanmış, sonra Quiknet'e geçmiş biri varsa aralarında ne kadar fark var söyleyebilir mi?
Bölgemde Quiknet yok ama olur da bi gün geçersem aklımda bulunsun :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Beyler biliyorsunuzki Uydunet ' te yeni kampanya var 10 MB stabil bağlantı 15 GB kotalı ayda 49 TL bense şuan telekom çakma 8mb ( şuan evde 4 mb bağlı ) bağlantıya yine 49 ödüyorum

Ama uydunetten de memnun değiliz ttnet'ten de hangisini seçsem diyorum adsl yi kapatıp uydunete geçsem kafadan 6 mb fark oluyor ve bakır hatlar üzerinden nete girmiyorum sonuçta her yol ttnet
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...