Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

23 yaşından sonra yazılım sektörüne bulaşmak.

kimlandracula

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

bir de "çocukluktan beri uğraşman gerekir yoksa bir halt olmaz" olayına karşıyım.

okudugunu anlamamissin bone.

dedigim sudur: programcilik biraz bayik bi istir. ozel ilgin yoksa sikilirsin, yapamazsin. ozel ilgisi olan insanlar da GENELDE 23 yasina kadar hic bi sey yapmadan durmazlar, en azindan oturup bi kac dil kurcalamisliklari olur, dandik da olsa bi kac proje cikartmisliklari vardir.

kucuklukten beri ugrasmazsan yapamazsin degil, programciligin gerektirdigi ilgiye sahip olanlar 23 yasinda GENELDE elleri bos olmazlar.

o ilgi sende var midir, bunun uzerinde iyi dusunmek gerekir diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla DBye data yazdırmakta da yaratıcılık olabilir, yazdırmak var, yazdırmak var.
Konumuza gelince 1 yılda bir projede yer alıcak kadar öğrenmek zor gibi geliyor bana, yanındaki takıldığın noktalarda yardımcı olacak insanlar olup olmadığına bağlı olarak değişir.

Sonuç olarak, git gör. Kolay kolay da vazgeçip dönme.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

abi paticik'te bu muhabbet hep oluyor. programcılık feci über süper bir şey sanki. hep böyle bir abartı mevcut. elektro-gitardan başlama da klasik gitardan başla der gibi..

her seferinde aklıma okuduğum bir yazı geliyor. link vermek istiyorum falan da.. yine vermeyeceğim anasını satayım.

o yazı da şöyle diyor ama basitçe; sanmayın ki yazılımcı olunca başlıyorsun yaratıcı, eğlenceli, heyecanlandırıcı projeler geliştirmeye. yok abi öyle bir şey. dünya üzerindeki yazılımcıların çoğunun işi db'den data okumak. evet ulan bu yani. neyi abartıyorsunuz ya.. her firma sanki ar-ge elemanı falan arıyor mübarek.

herkes bir gün sergey brin olcak çünkü değil mi? "olm bi program yapcam var ya.. of!"

ya ben hiç idealist değilim. ya siz çok idealistsiniz.

hafif de off-topic oldu ama. neyse yani korkma git hocam. çalışınca yapılmayacak iş yok (gaz). sonuçta bu işi sevmeyebilirsin de. kendini işin o tarafına hazırla asıl sen. çünkü farklı bir doğası var. masabaşı, bazen saatlerce bilgisayara kapanmak falan..

zaten bold olan kisim programciligin atom u zaten, okunan ve yazilan seyler degistikte programlarin seklide degisiyo, kimi veri okur ekrana cizgi cizer, oyun yapar, kimi veri okur ekrana veri doker web programcisi olur, kimi veri okur ses cikartir, ses programcisi olur. bunda bisi yokki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...