Bone Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 üniversite, seni o meslekte eğitir. doktorlara süper ameliyat yapmayı öğretmez. bilgisayar mühendislere de bu işi hobi niteliğinde öğrenmiş bi lise öğrencisi kadar iyi Half-life oynamayı öğretmez. üniversiteler şu an meslek hayatında gereksiz. nasıl gereksiz? çünkü üniversite mezunu çok kişi var. bir üniversite bitirdin diye sana pat diye ayda 10 milyar maaş verecek yer yok. üstüne masterdı, doktoraydı, uzmanlıktı hedeydi hödöydü kendin çıkman gerek. üniversiteler meslek hayatında gereklidir. neden gerekli? sen hobi olarak C++, macromedia flash öğrenmiş olsan bile, sonuçta üniversitede sana sadece C++ öğretmiyorlar. Bu işin teoriğini, tekniğini ve mühendisliğini de öğreniyorsun. Hobi olarak C++, linux kurcalıyanlardan üstün oluyorsun, çünkü terbiyesini almış oluyorsun.. Tıp fakültesinde sana ameliyat yapmayı öğretmiyorlar. Ama ameliyata hazırlık bilgiler öğretiyorlar. Sen tek başına ameliyat yapmayı öğrenebilirsin. C++ öğrenirmiş gibi kitapları karıştırırsın, ilk önce cansız bedenlerde, maketlerde, sonra kedilerde farelerde felan ameliyat yapmaya başlarsın. Değişik C++ kaynak kitabı alırmış gibi değişik anatomi kitapları alırsın çalışırsın tek başına, sonra insan ameliyat yapmaya başlarsın felan.. Ama asla bir cerrahın maharetine, bir cerrahın bilgisine sahip olamassın. Adam orda ultrason, fizik tedavi hede hödö bilgisi de öğreniyor, ama fizik tedavi değil, ameliyat yapıyor, fizik tedavi kısmında, o işin uzmanlarına yolluyor. Tıp eğitimini almıştır. Ancak ameliyat yapıyordur.. O yüzden Bilgisayar mühendisliği + master hede hödö yapmış adam mutlaka süper MSN kullancak, süper Half-life oynuycak, ya da her türlü ekran kartı teknolojisini takip etçek diye birşey yok.. Üniversiteler tek başına sana para kazandıramaz. Çünkü bu işin pratiğini alman gerek. Ama üniversiteler gereklidir, çünkü bu işin terbiyesini ve eğitimini alman gerek.. Uzun saçma bişiler oldu ama tekrar okuyup düzeltemem şimdi kusura bakmayın[signature][hline]Hangi "de" ayrı yazılır, hangi "de" bitişik yazılır, bir okuyalım bilgilenelim, forumlarda da dikkat edelim.
BlackRose Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 inşaat firmalarının da banka ve finansal yönetim okumuş insanlara ihtiyacı vardır, illa dediğin gibi olmaz zorunda değil yani bizim firmada kuzen muzen derken 9 tane işletme-iktisat-muhasebe-maliye mezunu var ayrı ayrı yerlerden, 3 de inşaat mühendisi...orantısız biraz ama olsun, 9 kişinin 9u da müdür, biz ise işin membaandayız yani paranın sözünün geçmediği yerde ama sonuçta şirketteki herkes yönetim aşamasında işin kaynağında da, son noktasında da birbiriyle yer değiştirebilecek bilgiye sahip, üniversite çok önemli tabi, ama en az üniversitede okuduğunuz süre kadar da pratik tecrübe gerekli 1980de tezgahtar olarak bizde çalışmaya başlayan ve bir yandan da ailesinin geçimine yardım eden bir arkadaş, benim 10 yaş büyüğüm biri, zamanla hem kendini geliştirdi hem de lisesini, yüksek okulunu okudu bir yandan, matematik ve inşaat olmak üzere 2 yüksek okul bitirdi 2 diploma aldı bu süre içinde büyüklerin yanında çok tecrübe de kazandı bir yandan, sonra bir gün bir toplantıda yabancı birilerinin "şu mühendisler varken teknikerler konuşmasın, ne hakla konuşuyosunuz" sözünü aşırı gurur meselesi yapıp 30 yaşında konya selçuğa girdi inşaat mühendisliğine, hem çalışmaya devam etti hem orayı da bitirdi 3üncü diplomasını aldı, şu anda şirketin yönetim kurulunda %1 de ortağı hepimizden fazla şantiye, proje, iş, ihale ve hayat tecrübesi, 3 de diploması var[signature][hline]karakedi, 30 Mayıs 2004 14:28 tarihinde demiş ki: hayatınızı paylaşmak, sohbet etmek istiyorsanız her akıllı insan gibi forumları kullanın. bir kaç yıl sonra geçmişe bakıp vay be geçmişte bunları yaşamıştık deme şansınız olur. [Bu mesaj BlackRose tarafından 03 Haziran 2004 10:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 sonucta diploma tek basina gereksiz olabilir, ama onsuz hic sans yok :)
daquamost Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Bosuna 4 sayfa. Turkıyede 10 taneyı gecmez bu okullar gerisi boş. Akrabalarım var işletme felan bıtırdıler, Maliye bitirdiler 400 mılyon maaşla bi alısverıs merkezınde calısıyor . Köyde adam domates satarak ta aynı parayı alıyor hıc okumadan . O yuzden ben Agustosta Rusyadayım :)
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Rusyada kendi işin için mi gidiyorsun yoksa başka birinin şirketinde univ mezunu birinin altında mı çalışacaksın?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 diploma gereksiz diye bir sey gulunc. kesinlikle gerek sart, zira o konuda egitim aldiginizin belgesi. ama yeter sart olmayabilir, dogrudur.[signature][hline]templars of steel
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 10 yil once diploma iyi maas iyi is demekti. simdi diploma artik is bulabilmek demek. ileride daha da beter olacak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
edi Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 herkese diploma verirsen olur tabi daha beter, ne olacak o kadar universite mezunu? bu arada dikkat ediyorum da internet sayesinde universiteler gereksiz olacak, uzaktan egitim universitelerin yerine gececek denilmis, nasil olacak o acaba? yani hic kadavra, tibbi ekipman vs gormemis doktorlar, hic devre kumamis elektrik muhendisleri, hic deney yapmamis kimyagerler, nasil olacak bunlar? lutfen degerlendirmelerinizi yaparken bilgisayar muhendisligi (ki bilgisayar muhendisligi programlamadan ibaret degildir, cogunlukla snildigini gordugum uzere) uzerinden hareket etmeyin, sig kaliyor biraz.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Öne çıkan mesajlar