Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metrobüste aşk ve dayak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arz talep meselesi. Adamdan akbil satın almak zorunda değilsin. Bilet gişesinden bilet satın alabilir veya yanında sürekli akbil bulundurabilirsin. Kısacası akbil satan otobüs şöförüne kesinlikle muhtaç değilsin :D

Ayrıca şöförlerin akbil kiralaması ilk çıktığından yaklaşık 1-2 ay sonra şöförlerin dikkatini dağıttığı gerekçesiyle yasaklandı. Karar bence de doğruydu. Duraklarda çok bekleme yapıyorlardı. Fakat daha kısa bir süre sonra vatandaşların da tepkisiyle tekrar izin verdiler. Böyle olmuştu diye hatırlıyorum.
Mesaj tarihi:
arz talep meselesi, ama o adamların onları satmaya hakkı yok. yok. iki sebepten;

1. gişedeki adam devlet memuru. devlet memuru ek iş yaparak kar elde edemez.
2. gişedeki adamı devlet görevlendiriyor, belirlenen fiyattan satmak için. o fiyatın dışına çıkamaz.
3. şöförler için ilk sebep geçerli, bunun yanı sıra şöförle konuşmak yasaaaaah yazıyo, adam para alıp bile veriyo.
Mesaj tarihi:
şöförleriğin yaptığı illegal olabilir.
zorunluda değil böyle birşeye.
ama metrobüs gişesindeki adam bunu yapmak için orada.
bunun üstünden artı bir kar elde edemez.
Mesaj tarihi:
yahu bizim millet ne garip..

mesela adamlar metrobüsten önce biletleri kaldırırlar. elbil çıkartılar. makineleri yenilerler. kimse ses etmez. sonra istanbul karta geçerler. makineler yine yenilenir.. herhalde 4inchlik her biri LCD ekranlar döşerler. Kimse ses etmez. Sonra bunları turnikelere de yaparlar. Ne işe yarayacaksa.. Turuncu üstü okunmayan yazılı, e zaten o ekranlar açık havada okunacak yazı yazamaz ki.. kimse ses etmez. Sonra metrobüs duraklarına da bu turnikelerden döşerler. 2ay geçmeden turnikeler devre dışı bırakılır. Duraktan binen yolcular, durağa girerken akbil basıp otobüse rahatça girmek yerine, sıra sıra ön kapıda yığılarak binerler metrobüse. Arkaya devam edelim geyiği yaşatılmış olunur bu şekilde.

Neyse o turnikelere, ödenen paralara, kullanılmayan cihazlar hakikaten kimse ses etmez.. Ama şoförün akbil basması tartışma konusu olur.

Büyük çalıcan hacım. büyük çalıcan. ufağına bakıyor millet. büyüğünü yapınca her allahın kulu "yahu ne iyi oldu bu metrobüs. allah adamlardan razı olsun" diye dua ediyor
Mesaj tarihi:
@fizban

1 ve 2 de söylediklerin doğru. Zaten böyle birşey yapılırsa alenen suç. Ama şöför hiç bir şekilde sana akbil vermek zorunda değil, sen de almak zorunda değilsin. Yağmurlu havada bilet gişesine yüriyip, sıra bekleyerek bilet alabilirsin ve bu arada bir sonraki yarım saat sonra gelecek otobüsünü kaçırabilirsin, bu seni örnek vatandaş yapar yada otobüse binip şöförden fazladan 20 kuruş vererek akbil alabilrisin. Bu tamamen senin seçimin.

Bu arada belediyenin otobüsün içine bilet gişesi açmaktansa şöförlerin bu küçük işine izin vererek(bir ara yasaklamışlardı çünki) maliyet düşürmesi de ayrı bir güzellik. Şöförleri motive etmesinden bahsetmiyorum bile :)o
Mesaj tarihi:
2 ay boyunca haftada (min.) 10 kere bindim metrobüse. taciz, tecavüz gibi bir şeyle karşılaşmadım.

lakin
bir defasında gece 2 de avcılar istikametine giden bir metrobüse binmiştim. adamın biri mini etekli kızın bacaklarına eğilerek (evet o kadar hayvan bir şekilde) bakmaya çalışınca metrobüs içerisindeki tüm insanlar olarak adamı tutup topkapı civarında dışarı attık.
Mesaj tarihi:
@dasaaa biz devletin çaldıklarını eleştirmiyoruz.
memurununda çaldığını eleştiriyoruz.
ohh devlet ne güzel yapıyo
ama memur yapmasın hıııı demiyoruzki.
alayı artist alayı soyguncu bunların.
sadece bölümsel olarak tartışıyoruz.
bu bölümdede bu adamların dolandırıcılığı vardı.
devlette dolandırıcı memuruda..
Mesaj tarihi:
Wharekauhau said:

O şöföre vurmak öyle kolay değil.Neden derseniz , bir adam düşünün kendisinin özgüveni o kadar yüksek ve kendi kıçını o kadar sağlam bi yere dayamış ki - biz buna akp belediyeleri de deriz- hiç utanmadan 123121 yolcunun hakkını düşünmeden kontak kapatıp genci tokatlıyor.
Ben olsam ben de zor karşılık veririm, yanımda sevgilim apışıp kalmış bi vaziyette.Yine de yardım edenler çıkmış.

Alakasız not: Bu ara o metrobüsler neden saatte 3 km/s hızla gitmekte? çok merak ediyorum. Metro deilsin bari büs hizmetini ver be kardeşim.

nereye dayarsa dayasin walla
onune vurucam ben
sikinti yok
Mesaj tarihi:
Wharekauhau said:

Alakasız not: Bu ara o metrobüsler neden saatte 3 km/s hızla gitmekte? çok merak ediyorum. Metro deilsin bari büs hizmetini ver be kardeşim.

Cunku muhallebici belediye baskanimizin haberi olmadan[!] birileri IETT'ye bilmemkac milyon euro'ya Turkiye sartlarina uygun olmayan bu otobuslerden almis ve cogu hala garajda yatiyor. Tabii Istanbul halkinin uzerinden para cukkalamislar ya da zaten o otobusleri kasitli alacak kadar gerizekalilar ki buna ihtimal veresim pek gelmiyor.

Yaptigimiz her is gibi bu da metrobus olayi da yarim yamalak.
Mesaj tarihi:
Rock said:

@fizban

1 ve 2 de söylediklerin doğru. Zaten böyle birşey yapılırsa alenen suç. Ama şöför hiç bir şekilde sana akbil vermek zorunda değil, sen de almak zorunda değilsin. Yağmurlu havada bilet gişesine yüriyip, sıra bekleyerek bilet alabilirsin ve bu arada bir sonraki yarım saat sonra gelecek otobüsünü kaçırabilirsin, bu seni örnek vatandaş yapar yada otobüse binip şöförden fazladan 20 kuruş vererek akbil alabilrisin. Bu tamamen senin seçimin.
tamam işte, ben gişedeki adama laf ediyorum. şöföre genelde para verip akbil bastırmam, zaten genelde akbilim dolu olur da, şöför akbille 1 dakika civarı bekletir olursa beni durakta (ki 202'lerde sıklıkla oluyor) şöför bey gişe değil burası diye de sesimi çıkarırım.
Mesaj tarihi:
akbil üretimini durdurmuşlar bide adamlar. Cidden her gün ceplerine giren extra kazancın haddi hesabı yok. Bide bazı çakal şöförler akbil doldurulan yerdeki tiplerlen anlaşma yapıp akbillerini öğrenci akbili gibi doldurtuyomuş
Mesaj tarihi:
Red said:

evet arkadaşa katılıyorum.laikler metrobuslerde uyuşturucu ve alkol alırlardı

Saçmalamada son nokta...Ha yani birşey yanlışsa onun tersi de tam en extrem noktada olmalı yani öyle mi?
Mesaj tarihi:
İzmir' de zaten devamlı içiyoruz biz otobüslerde, kenarda minibar oluyo 50lik biraya 6 milyon veriyoruz biraz pahalı tabi de alkol sonuçta çok ihtiyacımız var. Sağolsun chp.
  • Yeni Oluştur...