Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization sorunsalı


Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Civilization IV beyond bilmemne oynuyorum da şu aralar bi problemim var. ülkeyi kuruyoruz ufak ufak tamam. araştırmalarda okey bi problem yok ama ne yaparsam yapıyım durmadan too crowded diyo insanlar. 4 5 tane şehir kurmama rağmen durmadan çok kalabalık diyo. ben bunu nasıl düzelticem ancak böyle world wonder tarzında şeler yaparak insanların yüzünün gülmesini sağlıyorum diğer şehirlerime göç falan verme gibi bir imkanım yokmu ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

health arttıran binalar kuracaksın, fazla pollution yapan binalardan kaçınmaya çalış kömür santrali gibi. ilk çağlardaysan fazla şansın yok teknoloji gelişene kadar, gereksiz farmları production ya da para getiren improvement'larla değiştir eğer nüfus çok yüksekse. ileride zaten başka teknolojiler geliyor farm kapasitesi arttıran.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

too crowded dediği nüfus sayısı zaten. şehirler insani rakamlarda kalsın diye yapılmış.
durumuna göre din bulma, temple dikme, luxury resource toplayıp market vs yapma.

ha nüfusu düşük tutucaksan 7x7 tamamen ormanlık alana forest preserve bas, ortasına da national parklı şehir too crowded fln demez kimse :) (ama factoryleriforgeları parayla alman gerekir başta)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avoid growth'un şöyle bir sorunu var ki büyümeyi engellemek pahasına şehrin işgücünü dağa taşa gönderiyor, aslında toplamda ciddi zarar ediyorsunuz. bir örnek: bilgisayar şehir büyümesin diye nehir kenarındaki town yerine işlenmemiş hills'e koyuyor işgücünü. onun yerine çözülemeyen nüfus sorunu çıkınca improvement değiştirmeye başlamanız ya da improvement olan diğer tile'ları işlemeye başlamanız lazım. avoid growth yerine para ya da production'a odaklanma önceliğini devreye sokmak daha mantıklı genelde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Too crowded diyenler başlarına gelecekleri haketmektedir.

Declare Revolution?
Yes.
-Police state
-Nationhood
-Slavery
-Theocracy
-State Property

Declare War?
Yes.

http://www.civfanatics.com/images/civ4/info_center/units/axeman.jpg http://www.civfanatics.com/images/civ4/info_center/units/axeman.jpg http://www.civfanatics.com/images/civ4/info_center/units/axeman.jpg http://www.civfanatics.com/images/civ4/info_center/units/axeman.jpg http://www.civfanatics.com/images/civ4/info_center/units/axeman.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Ömrü hayatımda ilk defa böyle bi oyunla karşılaşıyorum. Daha oyunun başlangıcı 1450ler oldugu için tam olarak dünyanın ne oldugunu bilmiyorum ama 2 tane kıta ve ikisi de aynı gelişmişlik seviyesinde yaklaşık olarak yani şu anda. Diğer kıta ile henüz bağlantıya geçen uygarlık olmadı kıtaya geçen süper olur gibime geliyor. Çeşitli kaynaklarla, olay şu: benim kıtamdaki herkes aynı dine mensup. Ve karizmatik bi lider oldugum içinde herkes +10 yani friendly. Savaşa girmek istemiyorum en azından dinin önemi kalkana kadar, herhalde peacemonger stratejisi güderim. Culture abanana kadar nasıl bi strateji gütmeliyim, yoksa askerle world domination mı olsun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi zorluk seviyesi?
Skorda senden önde olan civ var mı? (skordan öbür kıtada henüz tanışmadığın civ varsa görebilirsin)
Harita boyutu ne?

En önemli şey yeni kıtadaki topraklara konmak. Sonuçta ne kadar şehrin varsa o kadar üretim gücü olan bir uygarlıksın. Tabii bu dip dibe şehir kurarak bir sürü size 6 şehire sahip olmak iyi demek değil eheh.

Madem herkes din kardeşi, bir tane de keşfedilmemiş kıta var savaşmaya gerek yok. Din lideri olmaya çalış.

Culture abanana kadar diye birşey yok yalnız. Cultural victory veya culture domination uzuun bir süreç. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi.

Bu arada civfanatics oyun için en iyi kaynaktır. Oradan da strateji veya bilgi okuyabilirsin.

Bu topik Sam'in topic merge olayını deneyebilmesi için muhteşem bir fırsat onu da not düşeyim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
Bu topik Sam'in topic merge olayını deneyebilmesi için muhteşem bir fırsat onu da not düşeyim :D

heh 1-2 denemeden sonra hallettim. (:P)

yakın zamanda açılmış bir diğer civ sorusu başlığıyla birleştirdim, buradan devam edebilirsiniz. ilerleyen zamanda bilgilerin daha derli toplu olması faydalı oluyor bilgi arayan için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Harita boyutu Huge,
Zorluk warlord. Din lideri değilim ama din liderinin holy city'si o civilization'ın başkenti, culture olarak swip etmeyi deniycem great artiste abanıp ama capitalin swip edilememesi gibi bi sorun var. Var ya adam nası para kırıyordur şimdi dini sömürerek. Açık denizlere ise açılamadım henüz yıl oldu 1515 adamlar dünyanın yuvarlak oldugunu kanıtladı yani denize açılmışlar ama benim kıyı şehrime yakında orman yok böylece production zayıf kalıyor.

Ha diğer bi sorum GNP denen production'ım benim 5. sırada, hayrola nası 5. oldum anlamadım o kadar maden işliyorum GNP'de de 1. olmak, en birinci olmak için ne yapmak gerek?

PS: merge olayı çorbasında tuzum varsa ne mutlu ola
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben daha çok yeni edindim oyunu, bilgisayara karşı toplamda 20 oyun falan oynadım.

Moğol olup, keşkeklerle haritayı süpürmem önüne koyulan handikaplara rağmen emperor mu nedir zorluğunda orta halli skorlarla oyunu bitirebiliyorum.

sorum şu? bu oyunu uzay çağına kadar oynayıp, uzaya mekik yollayıp bitirebilmenin sırrı nedir? bilgisayarın yer yer yaptığı çakalca saldırılar gözden kaçmıyor. 2 komşumla ezelden beri friendlyken bana saldırmalarının önüne geçmek için önlem var mı?

askeri olarak ayakta durabilirken, space race'i kazanabilmek mümkün mü?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle uzay çağına kadar başkasının öbür zafer çeşitlerine ulaşamamış olması lazım. Yani bu noktada öbür civleri ne kadar ezdiğine bakıyor. Sonra tech'de birinci olman lazım. Ondan sonra da çatır çatır wonder basabilen şehirlerin olması lazım ki uzay gemisinin modüllerini kısa sürede yapabilesin. Yani science/production. Tabii science daha önemli sonuçta orada farkı korursan production yavaş olsa da olur.

Bunları yaptıktan sonra seferin başarısız olma ihtimali de var. Sanırım 20% gibi bir şanstı. O zaman "load".
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında savaş açılmasının önüne geçmek çok kolay. RoM da mesela nümerik olarak askeri güçlerinizin oranı gözüküyo. oyu nboyu peace takılabiliyorsun adamlara denk yada %10 daha kuvvetli bir ordu bulundurursan.

senden güçlü değillerse kolay kolay dalmıyorlar. ha defensive pactin varsa anca weddinglerde vs bilerek -3 influenceları seçerek onun sana saldırmasını sağlayabilirsin tabi ama diğer türlü çok zor. hatta 2x ordun olunca demandlere de başlayabilirsin :D

genel olarak toplam bir turnde ürettiğin çekiçin %10unu ordu basmaya harcarsan baştan sona sorun olmaz gibime geliyor (fazla bile gelebilir)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...