Mithr Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Arkadaşlar 2 partiona sahip harddiskimin D: bölümüne ubuntu 8.10 yükledim 15gb falan ayırdım kendisine. Sorunum vistaya geçiş yapamamam grub ekranında vista vesaire gözükmüyor sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Ubuntu normalde format sonrasında grub'a Windows'u ekliyor. Ama 'normalde'... her zaman olmuyor işte. Bazen saçma işler yapabiliyor. Grub ayarlarına kendin eklemen gerekecek muhtemelen. Bir terminal açıyorsun. cd /boot/grub/ sudo cp menu.lst menu.lst-bak Diyerek grub config dosyasını yedekliyorsun. Şifreni girmen gerekecek. Sonra ubuntu kullanıyorsan gedit, kubuntu kullanıyosan kate gibi editör kullanarak bu dosyayı açıyorsun. sudo gedit menu.lst Listenin aşağısına in. Ubuntuların olduğu yere gelince istediğin pozisyona Vista için şunları ekle: title Windows Vista rootnoverify (hd0,1) savedefault makeactive chainloader +1 Title istediğin isim. Bold ile yazdığım kısım önemli. Vista'nın hangi harddisk ve hangi partisyona yüklendiğine göre değişecek çünkü. Tek harddisk varsa ilk rakam 0 olacak. Muhtemelen 0,0 ya da 0,1 işe yarayacaktır denemen lazım. Eğer yanlışını seçtiysen reboot yapmadan grub ekranında da değiştirebilirsin o rakamları. Vista satırına gelip e'ye bascaksın iki kere. Sonra rakamları değiştirip tekrar boot etmeyi deneyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 teşekkürler ben yazdığının değişik varyasyonlarını denedim şuan ubuntu açılmıyor sdfsd vista da öyle sanırım ubuntu sildi vistayı. ubuntuyu live cdden calistirabiliyorum fakat. o şekilde denesem menu.lst i olurmu dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 omg bi boot disk kullarak ubuntu yu açmayı basardım deniyim hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Bir şekilde grub'u bozup da boot edemez duruma gelirsen Super Grub Disk ile düzeltebilirsin. Ufacık bir iso dosyası. Bir cd'ye yazıp bunla boot ediyorsun. Kullanması basit bir menü çıkıyor karşına. Söylediklerini takip ediyorsun. Büyük olasılıkla grub'unu düzeltip boot edilebilir hale sokabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Evet onuna uğraşıyordum da farkettim ki diğer işletim sistemim de gitmiş arşivim falan filan sanırım yükleme yaparken hddnin tamamına yüklemesini söyledim :P Şuan recover yapiyorum Vista için yeni partition açacağım Ubuntu için. Soracağım birşey daha var en azından şimdilik: FAT32 mi yapmalıyım diski yoksa NTFS mi? Hangisi daha uyumlu olur eğer ben başka işletim sisteminden ubuntunun dosyalarına erişmek istersem ? Tşkkrler yeniden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Ubuntu'yu NTFS'ye kurma. ext3 yaparsan Windows'da erişebilirsin. FAT32 yaparsan iki taraftanda erişebilirsin ama Linux performansı iyi olmaz. Ama be sadece arada sırada kullanacağım diyorsan FAT 32 yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 GERGE said: ext3 yaparsan Windows'da erişebilirsin. Burda bi yamukluk var sanki. Windows ext3 göremiyor. Windows için özel ext3 sürücüleri falan var ama uğraşmak gerekiyor ve benim denediğim zamanlarda stabil değildi. Bence Ubuntu'yu ext3'e kur. Windows Ubuntu'yu göremesin, görmesin de. Ortak kullanacağın dosyaları NTFS partisyonlara yazarsın. Ubuntu partisyonunda sadece linux ile ilgili şeylerin olur. Güvenli kalır onlar orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Yok o kadar da uğraşmaya gerek yok, www.fs-driver.org adresine bir uğrayım 3 dakikada Windows'tan ext3 'e falan ulaşmak mümkün. Soruna gelince, grub'un (live cd ile açarak) yeniden yüklenmesi her şeyi çözecektir. Eğer 15gb boyut ayırıp cidden oraya kurduysanız ne Ubuntu Vistayı ne de Vista Ubuntuyu silmiş olamaz:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 www.fs-driver.org faydalı ve gayet başarılı, eskiden nasıldı bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar