Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flash Oyunlar

Disease

Öne çıkan mesajlar

Browser genelli olduğu için internete açayım dedim bilemiyorum belki mod arkadaş pc oyunlarına da taşıyabilir .

Sizce bi flash oyununda neler olmalı olmamalı , ne tarz size daha çok hitap eder , içeriğinde neler olmalı , ne istersiniz o oyundan fikirlerinizi alabilirsem sevinirim .
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu anlayabilmek oynayabilmek için 15 dakka tutorial izlemiyim, oyunun hikayesi çekici olsun, bi hareket olsun mesela her yaptığımda "vihiiiiiy" diye seviniyim. çok hoş olabilir böyle oyunlar =D

mesela yeti sports'u ilk keşfettiğimde saatlerce oynuyodum heralde, penguenin kafasına her koyuşumda "vihiiiiiy" diyodum çünkü nasıl bi sadistlikse artık =D
Sosyal ağlarda paylaş

- iyi bir konsept olmadan oyun yapmamalı
- skor varsa ladder olmalı
- tek en iyi skor yolu olan bir oyun olmamalı. misal çek bırak oyunları, en uzağa ok atmaca, penguen fırmatmaca vb.
- promosyon oyunları gibi amaçsız olmamalı

Valla iyi oyun nasıl oluyorsa aynı kaideler geçerli. Aradaki fark malesef Flash'ın beklenti çıtasını düşürmüş olması.
Sosyal ağlarda paylaş

cenx said:

PhysX said:

basit olmalı, flight simulator oynamıyoruz burda. 4 tuşla yapılacak birşey için 10 tuş kullanmaya gerek yok.

bir de vermeden yapamicam. governor of poker.

abi iyiki verdin iki saattir basından kalkamıyorum

2 saat naaptın ki abi?
çat diye at aldım ve premium'a geç devam et gibisinden bi video çıktı sonra sıfırlandı karakter
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de flash projeleri ustunde ugrasiyorum.
Simdi:
Flash oyunlari eglenceli olmali. (En onemli).
Rahatsiz etmemeli. Grafikleri kotu bile olsa, oynanisi anlasilabilir olmali.
Belli bir kisima hitap etmeli.
Orjinal olmasina cok gerek yok, onlarca tower defense oyunu var mesela, ama oyunun kendine ait bir "duygusu" olmali. Mesela, bir oyunda maymun kullanarak balonlari patlatiyorsun, baska bir oyunda mudkip. (Mudkipler sevilmeli, saygi duyulmali.)
Komplex olup olmamasi o kadar fark etmiyor. Bazi oyuncular, komplex oyunlari sever. Strateji falan isteyen cok kisi var. Rpg isteyen cok kisi var. Halen duzgun bir strateji oyunu goremedim. Rpg oyunlari var, ama "star ocean" tarzinda. Real-time rpg cok yok, olanlarin da kalitesi o kadar yuksek degil. Eger varsa, link verin. Neyse, su an bir strateji-rpg karisimi ustunde calisiyorum, belki o guzel olur :P. (Ama cok uzun surecek) (Nox ve Magic & Mayhem karisimi bisi olacak.)
Sosyal ağlarda paylaş

bi island survival oyunu yapsanıza.

malzeme toplayıp barınak yapalm, ateş yakalım, avlanalım, haritada gördüğümüz yeri genişletmek için (görmediğimiz yerler fog of war gibi) ağaca çıkalım. karakterin yetenekleri olsun tabii. ona göre puan dağıtalım. yetenek iyi değilse çakılalım yaralanalım..

daha dilerseniz 1000türlü şey söyleyebilirim bu konuda. çok düşündüm üzerine çünkü.

bi de şu survival oyunları var ya. onların omars orthogonal oyster outing gibi olanları çok çekici.
Sosyal ağlarda paylaş

şöle bi bookmark'ı var.
yurtdışım yok(!)
siteyi açıp net adresini veremiyorum ama bu eleman yapıyor
forumun ilk sayfasında download linki var.
http://www.sinistersystems.com/forum/viewtopic.php?t=74&postdays=0&postorder=asc&start=0

bu arada adam bunu full 3d yapıyor (ilk çıkanı üstten idi, ikincisi orthogonal ve 3.sü 3d! HELAL OSSUN!!!!)

neyi sevdiğimi de yazıyım hemen. evlere girilebiliyor. menu çok basit. ilaçlar, ammunation vs detaylı ama kolayca kontrol edilebiliyor. haritalar cidden büyük. evleri sağlama alıp içeride vakit geçirebiliyoruz (survival time olarak) elemanımız panik yapınca kontrolümüzden çıkıyor(lol) deliler gibi koşup kaçmaya çalışıyor ya da çakılıp kalıyor. sis vs gibi detaylar da var oyunda. hmm son olarak grafikler çok minimal. oyunun kendine has bi havası var. forumlara baktığınızda millet 3D için bile "aman abi texture kullanma" moduna girmiş. ama eleman texturesız grafiklerin çok karıştığını söylüyor.

daha fazla bilgi için
http://forum.paticik.com/read.php?35,3289860,3290290#msg-3289860
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

cenx said:

PhysX said:

basit olmalı, flight simulator oynamıyoruz burda. 4 tuşla yapılacak birşey için 10 tuş kullanmaya gerek yok.

bir de vermeden yapamicam. governor of poker.

abi iyiki verdin iki saattir basından kalkamıyorum

2 saat naaptın ki abi?
çat diye at aldım ve premium'a geç devam et gibisinden bi video çıktı sonra sıfırlandı karakter

tam versiyonunu oynadım ben, böyle şehirler alıyorsun sonunda da vali ile vs var. beğenenler bana bir pm atsın birşeyler yapabiliriz belki :)
Sosyal ağlarda paylaş

Poker gerçekten güzelmiş ya :) . Bu yaz oturup flash oyun çıkarmak üzerine yoğunlaşıcam . Türkiyede flash sırf web site yapmaktamı kalıyo diye düşünüyorum bazen . Gördüğüm tek türk oyunu bi tane minibüs vardı onu uçururduk düşünce de batsın bu dünya çalardı sdf. Onuda kongregate in tutorialsından direk olarak yapmış . Varmıdır türk flash oyun yapımcıları . Bir de çizim konusunda içeriğe daha karar vermedim ama sanırım sprite satın alarak yapıcam bu işi . Google da baktım bikaç yere adam gibi göremedim önerebileceğiniz sprite siteleri varmıdır
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...