Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani retçiler vatandaşlıktan atılmayacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Vasıf meselesi. Farklı mesleklerdeki insanlar neden farklı miktarlarda para kazanıyorlarsa, okuyanlarla okumayanlar da askerlik konusunda farklı olmalı. Okumuş parlak bir genci ölüme yollamak okumamış cahil bir genci ölüme yollamaktan daha zararlıdır bu ülkeye. Ülkenin menfaatinden bahsediyoruz bir yerde..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Vasıf meselesi. Farklı mesleklerdeki insanlar neden farklı miktarlarda para kazanıyorlarsa, okuyanlarla okumayanlar da askerlik konusunda farklı olmalı. Okumuş parlak bir genci ölüme yollamak okumamış cahil bir genci ölüme yollamaktan daha zararlıdır bu ülkeye. Ülkenin menfaatinden bahsediyoruz bir yerde..

Kıstas buysa ve okumamış adam ölmek zorundaysa emin olabiliriz ki o ülkedeki insanlar boşa okumuş.
Mesaj tarihi:
Senin mantığına göre devlet birini ölüme gönderecekse bu okumamış adam olmalı, yani o ölmek zorunda ikili bir seçimde. Yani ülke menfaatler için.

Kusura bakmayın benim ahlak ve mantık anlayışıma göre kimse benim için ölmemeli, kimsenin hayatı benimkinden daha üstün değil böyle bir durumda. Beraber ölmeyi en azından o şartlarda eşit şekilde mücadele etmeyi terfcih ederim yani savaş ortamında, okumamuş adamla birlikde olmayı tercih ederim.
Mesaj tarihi:
firatram said:

Afedersiniz ama sı.arım böyle anarşist duyguların içine. Çokmu zorunuza gitti 15 ay disipline girmek ? Erkek adam değilmisiniz, Aaa ama pardon dünya küreselleşti dimi ? Artık sınırlar pek önemli değil dimi ? Artık amerikadaki bir insanla türkiyedeki bir insan ortak değerlere sahip değilmi ?

15 ay disiplin zorunuza gidiyor, ne için 4 yılınızı hayatınızın kalanını bir firmada işe girmek emir altına girmek için okuyorsunuz. Bana birde mantıklı açıklama yapın diyorsunuz ?

Senin çözemediğin şey şu. İşe girip çalışmak iradeyle yapılan birşeydir. Çalışmazsan aç kalırsın ama kimse seni işe girmezsen gelip hapse atmaz. Ne alanda çalışmak istediğine uygun eğitim alırsın. Mümkün olduğu ölçüde sana en uygun gelen işe girmeye çalışırsın. 15 ay disiplin dediğin şey ise bireyin iradesine falan bakmıyor. Anaokulu çocuğuymuşsun gibi çekip götürüyorlar. Kimin neyin disiplini yani. İhtiyacı olan varsa onu götürsünler disipline. İşe girmekle bir tutman saçma birşey.
Mesaj tarihi:
Savaş ortamında herkes gider. Ama savaş yokken 30 senedir çözmekte aciz kalınan bir sorun varken profesyonel askerler yerine halk gönderilecekse ülkenin menfaati için okuyanlar değil okumayanlar gitmelidir. İnsanları öldürmekte yada ölüme yollamakta ahlaklı hiçbir şey yoktur. Menfaatlerin büyüklüğü önemlidir. Malesef..
Mesaj tarihi:
böyle saçma bir şey yok yalnız.. askerliğin 12 ay olmasını savunmuyorum.. hatta zorunlu askerliği de savunmuyorum ama ülke menfaati için okumuş adam yerine okumamış adam gitmeli argümanını çok rahatsız edici buldum açıkçası.. eğer herkes için savunsanız şu askerlikteki mantıksızlığı eywallah.. ama okumuş vatandaşı 1 sene askere gitti diye devletin menfaatleri zarar görmez, korkmayın..
Mesaj tarihi:
Askerlik gerekli diye savunanlar daha çok okumamış adamlar bişeyler öğreniyorlar dşye savunuyorlar. Bu durumda okumuşun gitmesi saçma.

Bence hiç kimse gitmemeli. Ama gidilmesini eğitim alınmalı diye savunuyorsanız eğitimlilerin gitmemesi gerektiğini savunurum. Bu kadar basit
Mesaj tarihi:
30 senedir bir halt çözülemediyse bu hepimizin acizliği, demek ki okumuş adamlar çözemiyor. Bundan dolayıda okumamış orda ölmesin, beraberce ölelim veya ölmeye değer olmaıdğını düşünüp beraberce gitmeyelim askere, ülkede herkes birden vicdani redçi olsun.
Mesaj tarihi:
Çok sloganlaşmaya başladı tartışma. Hadi bu argümanına şöyle bir sloganla cevap vereyim. Okumuş adamlar bu ülkeyi değiştiremiyorsa ve halen onlarca yıldır aynı tas aynı hamam devam ediyorsa herşey.

O zaman demek ki okuyan adamda boşa okuyor v.s v.s kısırdöngü.

Her neyse kısaca sözkonusu askerlik ise ya herkes için kalksın yada eşit olunsun veya başka bir çözüm bulunsun.
Mesaj tarihi:
arkadaşım ben bu ülkeyi zerre sevmiyorum, 350ye bölünse, ismini hindi koysalar, bayrağı gökkuşağı rengi olsa umrumda olmaz. ne borcum var ne bişeyim var. hayatımda devlet okuluna gitmedim, devlet hastanesi kullanmadım, ki kullansam bile attığım çöpten içtiğim sudan bile vergi alındı, illa ortada borç varsa vatanın bana borcu vardır. şimdi bu şartlar altında benim hayatımdan niye sevmediğim, borcum olmayan bir oluşum tarafından 15 ay çalınıyor, hayatım riske atılıyor?
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Askerlik gerekli diye savunanlar daha çok okumamış adamlar bişeyler öğreniyorlar dşye savunuyorlar. Bu durumda okumuşun gitmesi saçma.

Bence hiç kimse gitmemeli. Ama gidilmesini eğitim alınmalı diye savunuyorsanız eğitimlilerin gitmemesi gerektiğini savunurum. Bu kadar basit

orda o eğitimsiz adamlar senden eğitim alıyor bir bakıma bunu da hesaba kat.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar işin vehameti şurda,1 milyon cahil asker besleyeceğine,100bin tam teçhizatlı,osmanlıdaki gibi,akıncı tarzı asker yetiştir,gençlerin totoyuda 3.5 attırma,bak sen gör nasıl kalkınıyorsun,tv lerde görmedikmi arkadaş,komutan eşinin köpeği,fifiye bakıcılık yapan askerleri,herif,atom mühendisliği okuyor,adamı tv nin başına geçirip,tv nöbetçisi gibi bişe yapıolar,aç oğlum kapa oğlum,cem yılmaz dediydide inanmamıştım lan,o adam şimdi kimliğini sorgular arkadaş,yıllarca okudum,amerikadaki gibi alsınlar karanlık bi sığınağa atom geliştiriim ,derken tv nöbeti,hela nöbeti,fifinin nöbeti masuhadsuhasduhad
Mesaj tarihi:
Cons said:

arkadaşım ben bu ülkeyi zerre sevmiyorum, 350ye bölünse, ismini hindi koysalar, bayrağı gökkuşağı rengi olsa umrumda olmaz. ne borcum var ne bişeyim var. hayatımda devlet okuluna gitmedim, devlet hastanesi kullanmadım, ki kullansam bile attığım çöpten içtiğim sudan bile vergi alındı, illa ortada borç varsa vatanın bana borcu vardır. şimdi bu şartlar altında benim hayatımdan niye sevmediğim, borcum olmayan bir oluşum tarafından 15 ay çalınıyor, hayatım riske atılıyor?

e çık vatandaşlıktan? zorla mı tutuyorlar hiçbir şeyi umurunda değilse buranın niye buraya aitsin? git okyanustaki ada devletlerden birinin vatandaşı ol mutlu mesut takıl

ek: ha bu sölediğim de ya sev ya terket mantığı değil
  • Yeni Oluştur...