Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marmara Üniversitesi Bölünüyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
link

YÖK, akademik çevrelerden tepki alan, mevcudu fazla olan büyük üniversiteleri bölme hayalini Marmara Üniversitesi’ni bölerek gerçekleştiriyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Marmara Üniversitesi Senatosu’nun "bölünme" talebini değerlendirdiklerini ve bu üniveristenin bölünmesi ile ilgili karar aldıklarını açıkladı. Diğer üniversitelerden bu yönde bir başvuru gelmediğini belirten Özcan, "Üniversite nasıl bölünmek istediklerini de belirtmiş. Onlar bir isim önermiş, ama YÖK yeni bir isim çalışması yapacak. Marmara 1, Marmara 2 olabilir mi, bilmiyorum" dedi.
Mesaj tarihi:
eagle_dnz said:

tamamen yökün projesi ve daha başlangıç mevcudu fazla olan diğer üniversitelere de sıçrayacak marmara pilot gibi yani

öyle bir durum varsa gerçekten, umarım yök başlarına yıkılır ve altında kalırlar. Nedir abi bu ülkenin başındaki YÖK belası, bir ülkenin en ileri akademik kuruluşlarını bir grup adam/mal mı yönetecek nedir yani? Yeter artık kafalarına göre müdahele etmeyi bıraksınlar şu üniversitelere gibi çeşitli refleksif kusma hareketleri gösterebilirim
Mesaj tarihi:
bölünme = daha fazla akademik kadro ve görevli ihtiyacı = daha fazla kadrolaşma

bütün kalması = hantal ve çalışmayan bir üniversite sistemi.

aşağı sakal yukarı bıyık yani...
Mesaj tarihi:
Pyro said:

Dokuz Eylül de bölünecekmiş gerçi bunla aynı olay mı bilmiyorum da yeni isim falan söylüyordu öğretim görevlileri.

hiç sanmıyorum bönülceğini zati o egeden çıkma üniversite
Mesaj tarihi:
aquila said:

tukurmesinler o zaman aga.

sanki başlarına silah dayıyorlar ya büyü ya da bölün diye. kaldıramayacaksan niye bu kadar büyütüyorsun üniversiteyi bu ülkenin tek akıllısı sen misin? bölümünden nefret eden mezunlar yetiştireceğine hiç yetiştirme.
Mesaj tarihi:
cok lazim abi
daha muhendis uretin
muhendis maaslari 800 ytlden baslar olmus
kaynakcisi prescisi daha fazla maas aliyo muhendisten
ama kadrolar arttirilsin
daha cok muhendis ciksin
kicimiza sokucaz daha cok muhendisi
Mesaj tarihi:
Mühendis değil teknik eleman yetiştirildiği için öyle maaşlar.

edit: birde arge kavramının yeni yeni başladığı bir ülkede mühendisi kim ne yapsın.
Mesaj tarihi:
bu ülkenin akademisyenlerinde var bir tırtlık çanakkalenin (başka bir üniversite de olabilir ama ben öyle hatırlıyorum) de rektörü copy paste makale işinde yakalanmıştı.

birader bu adamlar bu komüniteye nasıl giriyor? Belli ki doçentliğe kabul sistemi tırt. Zaten senelerini matematiğe vermiş bir insana, makalesinin başlığında "spectral" lafı geçiyor diye tahtada 2x2 matrix'in özvektörlerini buldurtacak malları oturtuyorlar onun da başına.

hoş gerçi her üniversite kendi istediği gibi alsın dersen bu sefer de kötü üniversitelerdeki kayırmalar, skandallar yökün on katı beter olur.

dolayısıyla şunu öneriyorum, uluslararası standartlar kullanarak belirlenmiş belirli bir seviyeyi geçen üniversiteler YÖKten bağımsız hale getirilsin. Çok iyi uluslararası dergilerde yayınlar, buluş niteliği taşıyan ve ülkeye katkısı fazla olan buluşlar vs dikkate alınsın böylece tırt adam alanların o seviyeyi geçme imkanı pek olmaz.

Ya da yökten bağımsız bir üniversiteler arası kurul yapılsın her üniversitenin bu kurula göndereceği eleman sayısı da bir şekilde yine akademik başarı ile ölçülsün.
Mesaj tarihi:
ondan bir önceki paragrafta yaptığıma benzer bir şeylerle tanımlamak lazım. Açıkçası hiç araştırmadım ama muhtemelen yurtdışında bu konu üzerine yapılmış araştırmalar vardır (sanki hatırlıyor gibiyim bir tanesini gördüğümü) onlar baz alınabilir. ya da yine yurtdışındaki iyi üniversitelerin tek tek kendi akademisyenleri için uyguladığı böyle bir kriter varsa o kullanılabilir.

madem ülkede bu kadar tırt akademisyen var bir kontrol malesef şart gibi duruyor. yoksa bunları çayıra salarsan iyice azıtırlar. yok devlete yetki verirsen istediğinin önünü kes diye, devlete zaten güvenmiyorum. yökten farkı olmaz zaten onun da. kısır döngü gibi bilemiyorum.

ya da en güzeli bu kadar çok akademik üniversite açmak yerine üniversitelerin rahat şöyle bir %90ının meslek üniversitesine çevirsinler. Geri kalan %10u için rekabet çok olacağından tırt insanlar akademik camiaya giremez böylece.
Mesaj tarihi:
Türkiyede nasıl doktor(doçent) oluyorsun ?

Burda (el alamanya) doktor olabilmen için seni bir komisyon sözlüye alıyor birde en son aşamada ,bütün çalışmalar yazımlar bittikten sonra.
Mesaj tarihi:
doçentlik sınavı var onla beraber tabi makale kriteri var ama o kriter nasıl bilmiyorum. ama az sayıda ve çok referanslı makale ile çok sayıda ama az referanslı makale bir tutuluyor onu biliyorum heh.
  • Yeni Oluştur...